Príbeh muža a ženy

chcempomoc
31. aug 2015

ziadam vas o chvilku vasho casu na vyjadrenie sa k tejto situacii. Chcem poznat nazor na tuto situaciu od viacerych ludi. Priatel s priatelkou()nechceli sa brat) si planuju spolu buducnost, po roku zacnu spolu zit a po par mesiacoch planuju aj dieta, kedze uz nie su najmladsi. Pokus sa podaril, ale o babo prisli kvoli nezmyselnej hadke medzi nimi(ziadne fyzicke nasilie). Nervozita z toho ich ubijala, neustale sa hadali a tak si docasne „davali pozor“, kym to nevyriesia. Stala sa nehoda a narodilo sa im po 3 rokoch vztahu babo, lenze hadky neprestali. Byvanie v jednej izbe nestacilo, tak sa dohadovali na hypo a novom byvani. Nebolo to mozne bez rucitela, tak mala ist rucit mama zeny. Situacia sa jej zmenila a rucit nemohla. O par mesiacov neskor mal dostat muz zmluvu na dobu neurcitu a rucitel nebol nutny, no bola podmienka nezapisat muza do RL dietata(aby mu nedelili prijem). Prisiel den D a muz dostal zmluvu, no priplietla sa dalsia hadka a zena odmietala ist do hypoteky s muzom, kym si nedaju vztah do poriadku(napr v poradni). Muz teda zacal behat po obhliadkach, po bankach, bez zeny, lebo bola zatata a odmietla komunikovat o hypoteke. Muz vybral byt, vybavil si hypoteku sam a kupil ho bez vedomia zeny s predstavou, ze sa tam spolu nastahuju a budu si tam hospodarit ako stastna rodinka. Stalo sa vsak nieco ine. Zena to berie od muza ako podraz, ze sa nesnazi riesit vztah, ale isiel rychlo rychlo do byvania bez nej a neriesil ich vztah, ktory sa ruca.
Teraz sa citia obidvaja ukrivdeni. Ona preto, ze je v byte cudzia(v hypo ani na liste vlastnictva nie je spomenuta) a on preto, ze robil to najlepsie pre rodinu(aby mali co najskor vlasne byvanie a viac priestoru na vychovu deti). Maju sa radi, ale tato situacia ich vztahu velmi uskodila.
Mam len 2 otazky.
1. Kto z nich spravil chybu a je v tomto pribehu ten „zly“?
2. Co im poradit, ako to maju riesit dalej, aby boli obidvaja spokojni? Ma to vobec riesenie?

Moc dakujem za kazdy nazor a odpovede na 2 otazky.

katarinamarkova
31. aug 2015

@chcempomoc odpovedam odzadu...
2- riesenie? kaslat na vztah ( neviem ani ci sa to da poriadne nazvat vztaho, ked tu ide stale o hadky, intrigy, vycitky, zakulisne hry) ak vztah zachranit tak:
1- chybu spravili obaja, obaja su ti zli, obaja sa musia polepsit a naucit sa zit vo vztahu.

nikuskamoja
31. aug 2015

Myslim si ze obidvaja maju chybu. Muz ze riesi take dolezitr veci bez zeny. Ja by sam sa tiez hnevala, ale moj manzel by ani neriesil taku vec sam pretoze je to vec oboch. A zena asi tiez velmi nevie co chce...raz chce vacsie byvanie lebo ziju v jednej izbe a potom uz nie....asi by sa mali vazne porozpravat o ,,vztahu,, ak sa to da nazvat vztahom.

lyzzy
31. aug 2015

@chcempomoc ....a co im brani napisat polku bytu na zensku?.....a je po probleme

mihula
31. aug 2015

@lyzzy a co im brani aby sa zobrali,ved pise ze sa maju radi.Ani z voza ani na voz.Asi to bude najlepsie,ked to vyriesime my

lyzzy
31. aug 2015

@mihula ....co ja viem?

janinah
31. aug 2015

zbytočne komplikovaný život,vedeli naši dedovia prečo najprv fara,potom,Mara,potom až dieťa......žena nech nevymýšľa a ide do bytu a obaja nech sa snažia zachrániť si rodinu

eeffka
31. aug 2015

@chcempomoc mali sa zobrat a nemuseli by riesit zabomysie spory... a bolo by po probleme

a ked uz teda nie su...ona trucuje, v podstate mu blokuje vybavovanie hypoteky a ked sa na nu vysr a fesak to nejak zmasti sam v dobrej viere ze "pre rodinu" tak slecinka este zduta??? by som ju hnala kade lahsie..z lasky sa clovek nenaje a toto co popisujes uz ani laska nie je

libka1
31. aug 2015

Treba dospiet a zacat riesit spory normalnou komunikaciou a nie hadkami. Potom sa najde riesenie co bude vyhovovat obom. Kto chce, cestu najde...

charlie1980
31. aug 2015

No veru, ani z voza, ani na voz...najprv bolo tehotenstvo planovane, potom si davaju docasne pozor, potom nehoda, potom odmietla zena ist do hypoteky a ked sa muz postaral o Hypo sam, tak sa citi ukrivdena a cudzia. Ved predsa do Hypo ist nechcela, tak ani v katastri nemoze byt zapisana. Ci ako to malo byt ??? On si vezme Hypo a ona bude v katastri, aby nebola cudzia ??? Napriek tomu vsetkemu sa maju radi 😀

1.Zly nie je nikto, alebo obidvaja rovnako lebo kazdy si to riesil po svojom, aj ked sa to tyka spolocneho rozhodnutia
2.Aby boli spokojni, zrejme spolupodielat sa na Hypo a LV (aby sa zena necitila cudzia) a nehadat sa pre dobro a pokoj v rodine.

zita19
31. aug 2015

@mihula jasne, ze to mame vyriesit my. Keby to krachlo podla nasho riesenia, budeme na vine my.
@chcempomoc chyba je niekde medzi vami dvoma. V tejto situacii net ani jednoznacneho vinnika a oidvaje ste pravom ukrivdeni. Kedze tu uz nejde iba a len o vas ale uz ste aj rodina (sice bezpapierova ale rodina) tak mate zacat jednat aj a hlavne v najlepsom zaujme dietata. Ak bude v najlepsom zaujme dietata rozist sa, lebo urcite prostredie plne nevrazivosti, ukrivdenosti, falosnej hrdosti a hadok nie je prave to najlepsie pre jeho vychovu, ta sa mozte aj rozist. Najlepsie by bolo pekne civilizovane sadnut, prebrat to a najst rozumna kompromis. Ale to asi nezvladnete.
A pochybujem, ze aj ked sa tu k tejto teme napise 200 stran, nejake riesenie pre vas sa najde. Lebo riesit si to mate vy a nie siroke plenum MK.

jana_eyre
31. aug 2015

zly nie je nikto, ale spravaju sa troska detinsky 😅 najma zena..

ak maju zaujem zachranovat vztah, mozu ho zachranovat aj v novom byte /ved uz maju dieta, takze sa uz len kvoli nemu musia snazit/ a mozu sa dohodnut na prepisani polovice majetku na zenu..

jedine comu nechapem je to, preco nemohol byt muz zapisany do rodneho listu? ake delenie prijmu? 😨

libka1
31. aug 2015

@jana_eyre predpokladam aby mu neratali vyzivovanu osobu. Tusim na kazde dieta sa rata okolo 90 eur, tak to ako keby mal o to nizsi prijem 😉

jana_eyre
31. aug 2015

@libka1 aha, tak to som netusila.. lebo mojmu muzovi sa praveze zvysil rating ked sme mali prveho syna a to sme ani neboli svoji..

libka1
31. aug 2015

@jana_eyre no my mame 3 deti a rating nam to moc nezvysilo zial 😀 ale zato "znizilo" prijem o 270 evri...

bonaqa2013
31. aug 2015

Mám pocit, že sú veľmi rozdielny a nikdy ani nebudú šťastní. Asi nevedia čo presne chcú, jeden chce niečo modré ,druhý zelené a takto to pôjde stále celý život. Z takého vzťahu by som išla preč.
Kto spravil chybu? Obaja, však sa k sebe vôbec nehodia....

peneloppe
31. aug 2015

@chcempomoc

1. vyslovene zly nie je nikto 😀 a chybu urobil obidvaja ale zena mi pride ze nevie co chce, dlho sa snazia o hypoteku a ona potom kvoli jednej hadke zmeni nazor, to by ma vytocilo. on zhanal dalej v zaujme rodiny, to sa da chapat.

2. zapisat ako vlastnicku aj zenu a bude pokoj, samozrejme pokial sa citia ze chcu nadalej byt spolu, ze vedia ustat hadky a ich vztah ma cenu

liebling98
31. aug 2015

@chcempomoc obaja sú tí zlí, obaja urobili chybu. Ale žena z príbehu mi príde ako trucovité decko. Kvôli hádke nejde vybavovať hypotéku, tak všetko chlap vybehá sám, zoženie byt a ona je ešte urazená? On by mohol tiež trucovať a povedať, načo má živiť ich dieťa, veď nie je zapísaný v rodnom liste, nie sú manželia. To by potom ona videla, čo znamená trucovať. Mali by sa kľudne porozprávať, vyjasniť si priority. A žena ťahá za kratší koniec - nemá byt a nemá otca dieťaťa zapísaného v rodnom liste. Celé zle.

sardinka32
31. aug 2015

@chcempomoc 1. Chybu spravili obaja...aj muz aj zena. Je ale ironia, ze byvanie v jednej izbe podnecovalo problemy medzi nimi a ked si kupili dom, tak to cele sa este zhorsilo. Ono to vyzera tak, ze tie problemy medzi nimi boli uz davnejsie...este predtym nez ona otehotnela prvykrat...musela to byt riadna hadka ci hadky, ked kvoli tomu potratila. To ze sa nechceli zobrat malo tiez nejaky dovod, ktory nam nie je znamy. Toto je taky bludny kruh, pretoze ak by riesili najskor vztah a stale zili v jednej izbe, zrejme by tie hadky medzi nimi tak ci tak neprestali. Chybu spravila najskor zena, pretoze chcela vlastne byvanie a potom si to rozmyslela a nasledne muz, ktory nebral na vedomie, ze zena, ako jeho zivotna partnerka tiez bude chciet byt spoluvlastnickou nehnutelnosti, aby sa citila ako doma.
2. Nevieme ako maju poriesene spolocne financie...zosobaseni nie su, takze ak maju oddelene ucty, potom nech muz plati hypo a zena zas moze zafinancovat trebars nejake spotrebice, nabytok...keby sa nakoniec rozisli, tak si to moze zobrat so sebou. Ak maju spolocne financie a obaja sa chcu podielat na splacani hypo, tak nech si vysporiadaju nehnutelnost. Muz by mal zenu zapisat na list vlastnictva. Ale tazko povedat ci by skor nemali poriesit to, ci chcu alebo nechcu byt vlastne spolu...a to cim skor. Ak chcu, treba odstranit pricinu hadok...pretoze v opacnom pripade to nema cenu zostat spolu ci uz v jednej izbe alebo velkom dome.

katka.gzd
31. aug 2015

Preco hladas vinnika? Ulavi sa vam ked ho identifikujete? Nie.... Ries co bude teraz... Chces zostat s nim? Chce zostat on s tebou? Ak je to 2x ano tak sa vy dvaja dohodnite co bude dalej aby to fungovalo... Ste dospeli...povedzte obaja narovinu ako so predstavujeye ze to bude aby ste mohli byt spokojni... Na to nepotrebujes poradnu... Bud pripravena robit ustupky, bud pripravena nesnazit sa z toho vist ako vitaz... Bud budete vitazi obaja alebo nikto...
Svadba ako tu bolo spominane nic neriesi..majetok nadobudnuty pred sobasom je jeho....to len na okraj..
Drzim palce

sissy27
31. aug 2015

@chcempomoc no dve veľké ješitné deti sa stretli na pieskovisku... sa mi ani nechce veriť, že "nie sú najmladší", lebo toto je story hodná puberťákov... ale je možné, že každý z nich bol predtým dosť dlho sám, zvykol si na svoj spôsob života a nie je ochotný sa prispôsobiť...
a kto spravil chybu? no obaja... a ako to riešiť? možností je viacero - ísť od seba, alebo vstúpiť do stavu manželského a dať si do poriadku aj otcovstvo k dieťaťu, alebo sa motať naďalej v tomto "vzťahu-nevzťahu" ... ale ak sa nevedia normálne baviť a dohodnúť, tak sa prikláňam k tomu rozchodu, lebo žiadny papier (či už sobášny list, rodný list alebo list vlastníctva) ich nenaučí a nedonúti spolu komunikovať a robiť kompromisy... hlavne nech si obaja rozmyslia, či chcú žiť s tým druhým (nie len kvôli dieťaťu) a potom snáď nájdu aj riešenie...

gita17
31. aug 2015

@chcempomoc zapriet decko koli 90 euram,to mi nepride ako seriozny clovek, dost kratkozrake zmyslanie

cinkatko
31. aug 2015

Pokud to dobre chapu, tak mne prijde, ze ta zena chce, aby se vsechno tocilo jenom kolem ni. Mela by ruce zvedat k nebi, ze ten jeji pritel nevyuzil toho, ze neni evidovany na rodnem listu - mohl se stal pravy opak a mohl se na ni a babo taky vykaslat . Jenom ze on se postaral, sehnal bydleni, aby meli pro dite vice mista a pravy domov. Takovych chlapu je v dnesni dobe jako safranu. Chybu snad jenom udelali, ze se nevzali driv. O penize tu nejde, ale jde o prava manzelky. Trochu mi to pripada, ze je to ten druh zeny, co porodi dite a mysli si, ze je pupkem sveta - nikdo jiny matkou neni jenom ona a musi o vsem vedet, bez ni se nic nehne a jen rozkazuje a prikazuje. Ted plac nad rozlitym mlekem, kdyz jsi nemyslela na bydleni pro mimino a mela jsi v hlave jen svoje EGO a jesitnost. Nebyt toho, to bydleni by
mohlo byt na
tvoje jmeno take a tim by na nej melo pravo i vase dite. Nechci te urazit, mozna jsem ten pribeh i zle pochopila - ale to je jen muj nazor.

chcempomoc
autor
31. aug 2015

@katarinamarkova
@nikuskamoja
@lyzzy
@mihula
@janinah
@eeffka
@libka1
@bonaqa2013
@peneloppe
@liebling98
@katka.gzd
@sissy27
V prvom rade vsetkym dakujem za nazor, aj ked niekolko ich tu bolo dost utocnych..
Chcem len doplnit par udajov, ktore neboli pochopene. Tie ich hadky su caste a vazne, ale maju inak pekny vztah, spolocne zaluby, podobne ciele(ano, aj to sa da, ked sa nehadaju). Chcu byt spolu a moc, vediet spolu komunikovat a vsetko si vysvetlit, len si s tym nevedia rady. Tie hadky viedli k potratu chceneho dietata ako napisala @sardinka32 a rovnako aj svadba nebola mozna pre nejaky vazny dovod.
Hrnut sa do hypoteky a potom riesit vztah prislo zene uplne nezodpovedne(lebo mozno o tyzden-mesiac-rok stroskota a budu hadky o peniaze), preto ta tvrdohlavost neist do hypoteky..
Viac vas radilo napisat zenu do LV, toto nie je mozne, pokial nie je na hypo(pokial mi je zname, banka to nedovoli) a na hypo sa nedostane, lebo je to hypo pre mladych, vypocitana presne na muza.
Dalsie radili teraz svadbu, byt bude stale jeho a nie aj jej.
Bola tu aj rada, muz ma byt, zena ma kupit zariadenie keby nieco. Zena kupila nejake zariadenie(uplne minimum), ale stale to nepomaha ich vztahu. Nespocetne hodiny sa bavili o vztahu ako dospeli, o spoluziti, sluby, ze sa to uz zlepsi, no vzdy nastane NOVY problem.
Ale tieto vsetky vase odpovede nemaju riesenie(okrem rozchodu). Stalo sa to, co sa stalo a nezmeni sa to. Muz ma byt a zena u neho byva.
Muz je z toho nestastny, snazi sa(aj sa mu to dari) zabezpecit rodinu strechu nad hlavou, zivobytie, buducnost pre deti, velky priestor na zivot. Pre zenu je priorita psychicka pohoda v rodine bez hadok, harmonia a sudrznost.

@gita17 keby chces zabezpecit dieta bytom a inak sa neda, nespravila by si to? Na RL sa da otec kedykolvek dopisat.
Este raz vas vsetky prosim, vyjadrite sa znova s nejakym dobrym napadom a nesudte ich. Aj ked je to niekomu mozno smiesne, maju sa radi napriek vsetkemu. Nerozvaznostou a hlupou zhodou okolnosti sa dostali tam kde su a nevedia si rady. Skusali uz asi vsetko a toto je asi posledna moznost ako riesit ich na pohlad bezvychodiskovu situaciu.

cinkatko
31. aug 2015

@chcempomoc Mozna to vyznelo blbe, ale ja te nesoudim za to, jak si se zachovala - to bys mela vedet ty sama. Ja byt v tehle situaci, plne duveruji manzelovi, zapisu ho do rodneho listu, aby melo dite narok na to bydleni a co nejdriv se s nim budu chtit vzit. Dite je na prvnim miste, at se deje cokoliv a mne by jenom zalezelo na tom, aby bylo zabezpecene. V partnerovi muzes mit plnou duveru, ze te nezklame, vsak ti to uz dokazal. Tak proc trucovat, hm? Ber to jak to je, nesouhlasila si s hypo - no jemu zalezelo na diteti a tak se postaral sam. Jeden pokojicek pro dite neni bydleni a vase hadky a vecne vymeny nazoru neni domovem pro dite take. Jste oba rodici a partner to vzal doslovne a postaral se. A co ty? Budes mit nos nahore a nebo si uvedomis co doma mas? Vis kolik je zen, ktere by chtelo jen z poloviny takoveho zivotniho partnera, jako mas ty? Bud vdecna za to, on te mohl i nechat. Moja vzchop se a raduj se z noveho domova pro vase detatko. Ja jsem stejne palicata a dramaqueen dokazu byt taky, ale v zaveru dne si uvedomim, ze ON se o nas stara a trpi jen kvuli nam ! Tak jako ten tvuj kvuli tobe, ok? Tak se zacni usmivat a ver, ze to je jenom malickost a ma to reseni, pokud si s tvym promluvis v klidu a bez zbytecnych nervu. Drzim palce 🙂

libka1
1. sep 2015

@chcempomoc nechcem provokovat, ale hrnut sa do hypo je nezodpovedne? A dieta? Ved to je tisickrat vacsi zavazok a ked uz ho maju, tak byt na mieste tej mamicky tvrdohlavost krotim. Tu uz nech prenecha dietatu...

libka1
1. sep 2015

Aky dobry napad chces vlastne pocut? Kde je nejaky realny problem co maju okrem hadok kvoli blbostiam a boja kto z koho? Treba sa ukludnit a prehodnotit zivotne priority. Ja ziaden vazny problem nevidim okrem dvoch nevyspelych jedincov co sa do koze nespracu. A ona sa mi zacina teda zdat problemovejsia. Co vlastne chce presne? Co jej brani v psychickej pohode? Brani si sama...

bonaqa2013
1. sep 2015

@chcempomoc tak znova. Vieš koľko je párov že majetok vlastní len jeden? Aj my napríklad. máme postavený nový dom, majiteľkou som ja. Pozemok bol môj, postavili sme svojpomocne dom. Môjmu to nevadí, máme spolu 3 deti a vlastníkom domu som ja. Tiež sme nikdy neplánovali spolu budúcnosť. Úplnou náhodou sa nám podarilo tehu a potom zas a zas. Nasťahoval sa ku nám až týždeň pred narodením prvej dcéry - sám od seba, aby mohol byť s dieťaťom. Sme spolu už 9,5 roka.
Od ženy z príbehu mi to príde ako ješitnosť. Načo sa hádajú - zbytočne robia stresy aj dieťaťu. Hodím rukou a idem preč. Doporučujem navštíviť manž. poradňu, a aspoň jednému lieky na ukľudnenie a pre zaplnenia času ďalšie bábo.... 😉 😉 😉 tiež sme sa sem tam pohádali pre hlúposti - teraz riešime len deti.

bonaqa2013
1. sep 2015

@libka1 maminka chce pol bytu....

libka1
1. sep 2015

@bonaqa2013 to vedela aj predtym a nechcela sa pustat do hypo... teraz ked hypo je tak chce pol bytu napriek tomu ze je tam zalozne pravo banky? Treba ho teda za cenu straty penazi predat, kupit dalsi aby mala psychicku pohodu 😅 otazka je, co dalsie jej bude chybat ku stastiu potom...

zm79
1. sep 2015

necitala som celu diskusiu, lebo "problemy" toho paru sa mi zdaju aj tak cele cudne. Kazdopadne mi pride zena ako ten "potizista". Je urazena, ze muz za nu vsetko vybavil????? vadi jej, ze nie je na LV a je v cudzom? to mi pride ako nepochopitelne. ak by trvala na tom, aby bolo dieta na LV, tak ju pochopim skor.
ako pisali niektore maminky, su to dve deti na pieskovisku....musia vyrast aby vedeli riesit problemy, ktore problemami ani nie su.