Priateľka sa nestará o domácnosť

schmoud
30. jan 2023

Dobry den.
Baby, zeny, damy (nechcem ziadnu urazit) poradte mi prosim s mojou priatelkou. Ved kto mi poradi lepsie nez zena 🙂.
Skusim to v skratke nejak popisat: sme partnery vyse 10 rokov, dve krasne deturence, dom, zahrada, auto, pes, macka atd atd. Podla mna sa mame pomaly az nadstandartne. A tu mozno zacina cely problem. Byvame na mojom rodicovskom dome, ktory sme si pomalicky poprerabali, samozrejme je tu este vela co robit ale aj to co je spravene napr kuchyna tak sa o to vobec nestara. Ako sme zacali byvat, tak na nej pomaly ani prach neutrela, stale len potom a potom... Kupelna detto...mam pocit ze zijem zo spindirou. Samozrejme ja poupratujem, povysavam, riadi spracem ale mame vacsi dvor a nemozem byt aj na dvore aj v dome. X krat sme sa za to uz povadili, ale ide si stale svoje. Ked ma prist navsteva normalne sa hanbim :(
Dalsi dovod je keks. Nemame uz 20rokov mame okolo 40, tym chcem povedat ze nejsome ani ja ani ona nejake fit modely, stale jej hovorim ze je pekna, ze sa mi paci taka aka je, ma pekne prsia, peknu tvar, postavu. Teda hlavne v mojich ociach. Ked sme doma prosim ju aby si dala dole napr podprsenku a chodila doma bez nej, ze sa mi to jednoducho paci, vobec nic :( ako kazdy chlap ju rad omakam, vadi jej to...ked sa jej opytam ci jej smrdim alebo ci ma.uz nema rada tak ze vsetko je ok, len nema naladu a bla bla. Samotny keks niekedy aj dva mesiace nic :( a aj to ja na to tlacim...
Teraz zacala pracovat po cca 6rocnej materskej a tym ze si nosi starosti pracovne domov, tak je to este horsie. Doma si viete predstavit ten bordel a o intimnom zivote ani nehovorim. Vecer do postele chodim sam, pretoze ona sa stale suchce niekde, ci uz v obyvacke alebo kuchyna alebo neviem kde...ani neviem kedy dojde do postele. Ked neboli deti som si ju pritisol k sebe s zaspavali sme tak. Ked prisli deti tak to zacalo byt zriedkavejsie, ale pritisol som si deti. Teraz si tiez samozrejme deti pritisnem ale chcem si aj moju priatelku. Rad sa skrabkam, maznam atd. Ona ako keby bola s kamena. Proste cele zle podla mna. Rozpraval som sa s nou o tom uz vela vela krat, odpoved vacsinou stale ta ista ze dnes nema naladu, dnes musi toto spravit, dnes musi este oprat (a to je niekrdy aj 23:00) potom ma svoje dni atd atd.
Mna to uz prestava ale bavit takyto zivot :( nikdy ma nenapadlo ze budem pisat na nejaku takuto stranku, ale.asi toto je uz posledna moznost ako to zachranit. Rozmyslal som aj nad svadbou, ale toto si mam zobrat za zenu? Bude to este horsie.
Mam si najst bokovku? Mam chodit po bordeloch? Alebo co mam?
Dakujem pekne za normalne rady 🙂

viestta
30. jan 2023

@schmoud no zlaty moj, zacne od konca. Ty odchadzas do postele a tvoja zena sa suchce v kuchyni, neviem kde. Co keby si tak zasiel do tej kuchyne a zistil co tam robi a ponukol sa, ze cast z tych "suchtaciek" prevezmes na svoje plecia. Co keby si na svoje plecia vzal aspon polovicu tych "suchtaciek" aby sa nemusela do noci motat okolo domacnosti a potom mozno aj rada pojde s tebou do spalne vypekat tie keksiky, ktore ti tak strasne chybaju.

viestta
30. jan 2023

No a admin zas zabodoval so zmenou nazvu debaty👍

tenerifka
30. jan 2023

@viestta ja som mu aj napisala prispevok, ale potom som ho zmazala. Pripada mi ako jeden byvaly spoluziak zo zakladky, ktory nam jednou rukou obchytaval prsia a druhu mal strcenu v nohaviciach. Aj ta gramatika mu zodpoveda....

tosomja
30. jan 2023

@schmoud a nemá ona niekoho? Sex nič, poriadok nič, aspoň deti sa majú dobre? Chodíte niekde? Či ste stále doma? Zaplaťte si na víkend upratovačku, poprata, vy choďte niekde spolu. A porozprávať sa. Možno ju niečo trápi.

luccija
30. jan 2023

@schmoud keď sa extra nestarala predtým, keď mala čas tak teraz nečakaj zázraky, keď nastúpila do práce.Mozno máš veľké očakávania?každý má inú mierku na poriadok.Mozno robí čo môže.. je unavená, nebaví ju to?tak pomáhaj viac a uvidíš či pride zmena.Skuste tráviť čas chodiť na vy 2, keď sa dá deti odložiť k starým rodicom

schmoud
autor
30. jan 2023

@tosomja ano chodime stale niekde. Bud priroda alebo nejaka ina akcia. Deti sa myslim ze maju tiez dobre a snzime sa vychovavat dobre, len ked vidia aka je mater poriadkumilovna, tak neviem neviem...a myslim ze nema nikoho :/ ale ruku do ohna za to nedam samozrejme...

viestta
30. jan 2023

@schmoud ak ti vadi neporiadok, tak preco neupraces ty? Alebo ty si len poriadkumilovny ale rad by si na ten poriadok mal svojich ludi?

schmoud
autor
30. jan 2023

@viestta moja zlata,vacsinou sedi za stolom a tuka do mobilu, max nachysta detom desiatu. Ked pridem samozrejme mobil pusti a tvari sa ze nieco robi... Vobec si nepochopila co som sa pytal. Dakujem ze uz nebudez reagovat.

vroni
30. jan 2023

No, možno nestojí o to, pulirovat veľký cudzí dom, starať sa o záhradu a piplat deti..... Možno si chce zájsť na večeru a do kina a nestarat sa o neumyty riad. A možno nie. Ale bez rozhovoru len vy dvaja sa asi dalej nepohnete. Pretože z toho, čo si napísal, si ju zredukoval na upratovačku a suloznicu. Áno, môže to byť aj krátkym textom, ale nejako postradam informáciu, či takýto život vyhovuje aj jej

schmoud
autor
30. jan 2023

@viestta vidim ze ty mas tiez nejaky problem 😁 ked si si nevsimla pisal som ze upratujem aj ja, nemam problem. Cez leto som jej povedal ze pome spolu upratat kupelnu a kuchynu...nic, ziadna odozva... A prosim nestekaj po mne 😉

katarinka89
30. jan 2023

@schmoud uff, ťažko radiť keď nepočujem jej verziu, ono pravda býva vždy niekde uprostred dvoch verzii. Ty to vidíš takto, že jej pomáha, mate všetko ale ona možno nemá ten pocit.....neviem ako ti poradiť. My s mužom tiež sme mali debatu, že po príchode deti sa ten náš život zmenil- pozitívne no dosť sme museli ,,obetovať,, resp nájsť si čas na naše,,chvíle,, veľakrát sme tak unavení po celom dni- ja s deťmi od rána sama až do večera a muž celý deň do večera v práci...do toho prerabame stary dom...cize vies si predstavit...doslova padame na huby a sme radi ze sa umyjeme a zalahneme večer. No na ten sex si vždy nájdeme čas, ale chceme to obaja.

lentak1223
30. jan 2023

@schmoud Tak keby mňa muž volal mater a hentoto, tak nemá sex aj rok. Kde je úcta? Ty si ju absolútne nevážiš a ona to cíti. A neporiadna domácnosť je vizitka všetkých jej členov. A viac už nepíšem. Viem, že takéto písmenká môžu vyznieť hocijako, ale z tvojho písania dobrý pocit nemám.

zanka777
30. jan 2023

@schmoud no keby môj muž používal miesto slova sex slovo keks ako nejaké 5 ročné dieťa tak tiež by som na neho nemala chuť....... A reči ....rád ju omakam atď atď.... No mám dosť 😂😂😂toto nikomu asi "náladu na keks neprinesie"

schmoud
autor
30. jan 2023

@vroni Tu nejde o cudzi dom ten dom je na 1/2 aj jej. Myslel som ze je po mojich rodicoch.
Chodime pomaly kazdu nedelu niekam, v lete dovca pri mori, v zime lyzovacka.

eva8
30. jan 2023

Skry jej mobil 🙂

katarinka89
30. jan 2023

@viestta tak zasa ja by som ho takto nezdrbava.a pretože sa vyjadril,že pomáha. Ja mam dosť deti a keby si videla co dokážu narobiť za 5 minut- by si neverila.tym chcem povedať ze keby nerobím priebežne poriadok- tak by môjho muža asi iritoval ten svincik. Príde z prace domov a prvé čo uvidí a musí ísť sopratat je bordel? Namiesto večere? Alebo rozhovoru? Hanbila by som sa pred ním ako pes

morgane1975
30. jan 2023

@schmoud rozist sa. Zbytocne sa strapnujete prosikanim o pozornost. Doteraz ste nevedel ze zijete so spindirou ? Este aj deti ste si urobili…🤷‍♀️ moj muz tiez zil takto ako vy opisujete a nakoniec sa zistilo ze mala druheho popri nom a kym bol v robote tak sa chodila k…vit🤦‍♀️. A potom je aj ine riesenie..ak si chcete totalne do.,j..t zivot tak si ju zoberte. Len si nezabudnite osetrit majetkove zalezitosti aby ste nakoniec neodchadzal s holou.., tak good luck a rozhodnite sa spravne 🥳

vroni
30. jan 2023

@schmoud, aha, tak škrtam. Potom mi už napada len závislosť na mobile. Ale to by bolo už veľmi zle. Lebo to je závislosť ako každá iná a veru cesta k ozdraveniu je ťažká. Ale ľahostajnosť k okoliu, ponocovanie, to tiez môžu byť znaky závislosti....

morgane1975
30. jan 2023

@vroni tak sa nemala vydavat ked sa jej nechce nic robit 🤦‍♀️

vroni
30. jan 2023

@morgane1975 , nie sú manželia. 😇 A teda manželka sa snáď nerovná slúžka.

teleskop
30. jan 2023

@schmoud fu, je mi ta luto...je mi to luto...musi byt horzne toto citit...ja som vzdy za komunikaciu, ale ty tvrdis, ze ste sa rozpravali. MOzno budes musiet povedat veci vaznejsie, nie sa vyhrazat, ale naznacit, ze uz je to moc a moc ta to irituje, mozno je chyba v nej a je to "leniva koza" mozno naopak, ty vidis svoju pravdu a ona je zanedbavana, musite len komunikovat, inak nemate sancu. Tieto rozhovory su bolestive e neprijemne, ale uprimnost ma v zivote najdalej dostala vo vsetkych vztahoch, takze vazny rozhovor nie utrzkovity, ak ti je to neprijemne tak list a uvids. musi ti ona povedat svoju verziu preco su veci tak ako su.

luccija
30. jan 2023

@schmoud určite ste sa už o tom rozprávali.Co povedala?neviem prečo by si mala dať dole podprsenku kvôli tebe, lebo sa Ti to páči, ak by chcela dá si ju dole...možno na ňu tlacis, možno je závislá na mobile, určite je niečo prečo odmieta sex nudí ju, je unavená?tak skús zmeniť prístup nesediet vedľa seba na gauči ako 2 cudzí musíš niečo zmeniť ty vieš čo platí na tvoju ženu.
Tak jej povedz, že sa necítis dobre v manželstve čo navrhuje možno treba rozprúdiť stojaté vody.
Asi sa aj nudíte to, že idete na dovolenku, lyzovacku je pekné, ale možno jej chýba niečo ine

morgane1975
30. jan 2023

@vroni pardon chcela som napisat ze si nemala robit deti ked sa jej nechce starat o domacnost

teleskop
30. jan 2023

@schmoud ak ams zenu bordelarkua spindiru, treba to zase vykomunikoat, ja som to tak mala s manzelom, lebo vacsinou muzi su viac prasiatka ako zeny, tak som mlela hubou ako mlyncek a vysvetlovala a ziadala a uz je to s poriadkom ok...

teleskop
30. jan 2023

este ma napadla posledna vec po tvojich odpovediach, moze si by tebou ista, proste vyhorela vo vztahu, nevazi si co ma, nebavi ju vztah, nebavi ju rodina ....

syslik81
30. jan 2023

sadni si s nou a spis zoznam kto co kedy uprace ..ak nebude hold sa zaplati uporatovacka- na kt samozrejme prispeje aj ona ... alebo prestan okolo madam skakat ... zacni menej casto chodit domov,kup sipekne obcenie novy parfum a uvidis jak zacne ziarlit

eva8
30. jan 2023

@teleskop mne ešte napadlo, že keď nie sú vzatí, tak stratila istotu, motivaciu

diaszoky
30. jan 2023

@schmoud ved ona uvidi odpoved ked si narazis inu

bublinka1426
30. jan 2023

@schmoud co tak supnut deti svokre alebo tvojej mame, ak su nablizku, urobit daku peknu veceru a mozno otuzit vztah? dobre jedlo vinko...rozviaze nohy aj jazyk. drzim palce. toto chce rozhovor medzi vami dvoma, tazko sa radi.

teleskop
30. jan 2023

@eva8 hm, neupratovat nesexovat nedavat zaujem a lasku...kto by s takym partnerom vydrzal?