Priateľ má stále čas na dieťa

deniska2323
10. sep 2020

Dobrý deň, s priateľom sme spolu už 10 rokov, veľmi túžim po bábätku no keď otvorím tému dieťa priateľ má vždy tisíc výhovoriek. Keď sa ho opýtam priamo tak mi povie, že dieťa so mnou chce, ale keď sa chcem porozprávať, vždy mi povie, že on nevie, ešte máme čas (čakám už 4 roky) alebo úplne zmení tému. Viem, že ma ľúbi lebo mi to dá najavo, ale ja som už zúfalá, lebo veľmi chcem bábätko, čo mám robiť? Mimochodom on už má a dieťa z minulého vzťahu.

helen113
10. sep 2020

@deniska2323 no ja osobne by som mu asi dala nejaký čas na rozmyslenie. Keď by stále trval na tom.ze nie hoci ty po tom tuzis riešila by som to inak

janinah
10. sep 2020

10 rokov len chodiť spolu a nikam sa neposunúť by mňa nudilo a šla by som ďalej za každú cenu......ak nie s ním,tak s iným....tu reálne hrozí,že jemu max. vyhovuje byť len frajerom,status manžela ani otca mu nechýba....život máme len jeden,šla by som za svojimi prioritami

jajka71
10. sep 2020

On nema dovod sa pomahlat, chlapi pokial tam nieje problem mozu aj v 60tke...u zien je to zlozitejsie...nie vzdy sa to da odkladat do 40tky, niekedy uz skor pride cas, kedy je to tazsie..az nemozne. Otazka znie inak. Ostala by si s nim aj keby dalsich 10r nechcel dieta? Bez vzajomnej dohody resp.ak on dieta odmieta a ty sa rozhodnes ho s nim mat je moznost, ze to bude vnimat ako podraz a vzbudi to u neho nedoveru v com.dalsom si ho podrazila....on to zrejme berie tak, ze dieta dalsie nechce a vyhovuje mu zivot vo 2ici. Ide vsak sj o to, ci to vyhovuje tebe, ci mu raz nebudes vycitat, ze ste to odkladali pridlho alebo ci si raz ty budes vycitat, ze si mu venovala najlepsie roky a on ti nenaplnil tuzbu po dietati.

kayyaa
10. sep 2020

@deniska2323 nuz ak tak dlho nechce, tak bud sa zmieris s tym, ze dieta mat nebudes, alebo sa s nim rozides a budes hladat svoje stastie inde.
A osobne si myslim, ze keby ste sa po case rozisli, ty uz mozno prilezitost na dieta budes mat v haji a premrhat v podstate cely svoj "plodny" zivot s neperspektivnym chlapom...nic moc teda.
Ja by som sa kvoli ziadnemu chlapovi nevzdala sance na dieta.

qetka
10. sep 2020

Takeho som mala 11 rokov. Stale nebol pripraveny. Ani na dieta, ani na svadbu Ten moj nemal ziadny predchadzajuci vztah, tahali sme to od vysokej sz do mojej 34ky. Potom som sa nastvala, rozisla som sa s nim a nasla som si mojho manzela. Vtedy prisiel, ze on by si ma teda aj zobral. No dost skoro. Neviem co si tito chlapi myslia... za mna zabite roky, ale zas, keby som s nim tolko nebola, nestretla by som mojho muza a kvoli tomu sa to oplatilo. Inak tento moj byvaly vraj planoval s priatelkou teraz svadbu, len im ju trochu posunula kupa bytu a covid. Ale teda ta jeho kocka ma o 8 rokov menej, mozno preto, aby ju zase mohol 11 rokov natahovat a posuvat termin svadby z roznych dovodv 😂 az kym nebude mat aj ona pomaly 40

pribinak
10. sep 2020

Podľa mna dieťa nechce. On už má a to stačí.
Zrejme si chce s tebou ako partnerkou užívať výhody partnerského života a nie počúvať nočné plakanie a kupovať plienky

Ak ste spolu 10 rokov, tuto tému ste mali mat x krát prebratu. Narovinu by som mu povedala, že chceš vzťah podnet ďalej, nech sa sj on priamo vyjadri a podľa toho by som sa zariadila.
Insk strácas len čas.

basska_b
10. sep 2020

Ja by som v takom vzťahu nezostávala. Ja som si hneď vyjasnila s budúcim manželom, kedy deti a ako deti... Vzťah mladých ľudí v plodnom veku okolo 30 rokov, muža a ženy, by mal mať cieľ vytvoriť rodinu a mať deti a nie chodiť po výletoch... to možno vzťah dvoch 60tnikov zo zoznamky pre seniorov 😁

miadi
10. sep 2020

Uz 4roky chces dieta a on o tom uz 4roky nechce ani pocut a ty chces cakat dalsie 4? Za 10 rokov sa vas vztah nikam neposunul svadba deti 0 bodov =ak chces rodinu tak snim mozes snivat dalej jedine ak nahodou ..a aj to Mozno utečie od zodpovednosti. ? Mna by taky vztah nebavil nevydrzala by som snim ked sa vie tvarit ze raz o 15rokov Mozno bude rodinka.. asi chcete obaja ine veci v živote. Za ten cas si mohla mat uz vsetko o com snivas s inym.

andreatytler
11. sep 2020

@deniska2323 Moj muz mal fobiu zo zavazkov. Do vsetkeho som ho musel tlacit. Kupa domu, svadba, dieta. O nicom nechcel ani pocut. Ignoroval moje reci, vyhovaral sa... teraz s hrdostou rozprava ako cena nasho domu stupla o dvojnasobok, ked si rano zabudne obrucku, vrati sa domov z polcesty a je do nasho syna uplny blazon.
Niektorych muzov treba do rodiny tlacit ale treba ho poznat lebo to moze prepalit a ak ho donutis k dietaku, moze suhlasit a potom o babo vobec nebude mat zaujem. Ja som to riskla ale ja som vedela ze je rodenny otec.... akurat on to nevedel.
Mojmu trvalo 4 roky kym sa rozhybal ku kupe domu, dalsie 2 roky kym ma poziadal o ruku a dalsie 2 roky kym suhlasil s dietatkom lenze ja som ho stretla ked som mala 34 takze ja som si nemohla dovolit cakat prilis dlho.
Ak ho poznas a vies ze bude dobry otec, trvaj na dietatku. Povedz mu s kludnym ale odhodlanym hlasom ze ho lubis a chces s nim byt do konca zivota ale bez dietatka nebudes stastna. Daj mu tyzden na rozmyslenie a potom sa porozpravajte. Nepristup na ziadne odklady a vyhovorky.
Prajem aby to dobre dopadlo ale smutny fakt je ze vacsina vztahov sa koli tomuto problemu rozchadza... tam nie je ziadny kompromis.
A este musim povedat ze ja by som najskor riesila svadbu... asi som staromodna.

jaskolka
11. sep 2020

10 rokov byť spolu a nič viac, ani svadba, ani deti, ani spoločne záväzky, nechápem, čo to je ta vzťah. Ale úprimne, za toto si môžu ženy aj samy. Proste to príslovie "najprv fara, potom Mara" malo význam. Teraz on je spokojný, veď má všetko, zabezpečený full servis, sex, pokoj od plaču dieťaťa a ty budeš čakať a čakať, kým si dačo rozmysli? To, že "dieťa s tebou chce, ale máte čas" je ok pri ročnom vzťahu, nie pri takej dĺžke, ako u vás. Jednoducho ho nechce a tak to obaluje a zahmlieva, len aby ta ucicikal, že veď áno, raz, potom. A zároveň nikdy... Mam takú kamošku, 7 rokov vzťah, ani svadba, ani dieťa, a chlapík jej len sľubuje a ona hlupucka verí, že raz... Ma uz 40,cize dosť pochybujem, že vobec dieťa bude mať. Zabila s ním posledné roky, cítiť z nej smútok, ale teraz už ani nemá chuť to meniť .A tlačiť chlapa do všetkeho... Aby si chudáčik maličký uvedomil, že vlastne je super oženiť sa a mat dieťa, ale musi ho k tomu dakto (žena) dokopať, tak to je pre mňa slaboch, a možno jedno percento z chlapov sa potom zmení, obvykle sú po svadbe nasrati, že "musel som, ona chcela decko a teraz mam guľu na nohe" a vzťah sa obvykle rozpadne.

hettinka
11. sep 2020

@deniska2323 tvoj priateľ má čas na všetko, 10 rokov spolu a žiadna svadba, žiadne dieťa...
Koľko máte rokov?

amelie2017
11. sep 2020

10 rokov vztah, 4 roky tuzis po dietati a on 4 roky odklada. Uz by som mu dala natvrdo ultimatum. Bud sa zacneme snazit do konca roka, alebo pojde kazdy svojou cestou. Po 10 rokoch uz musi preboha vediet co chce. A on to ocividne vie. Mozno keby ste spolu randili od 15, teraz by ste mali 25, prave po vyske, este by sa to dalo pochopit, ze vas chce zabezpecit, najst si dobru pracu a byvanie, ale predpokladam, ze to nie je vas pripad.
My sme s manzelom hovorili o detoch asi po tyzdni. Obaja sme mali za sebou dlhorocne vztahy a vedeli sme co chceme, aj to, ze nechceme cakat dalsich xy rokov. Po 2 rokoch zasnuby, rok na to svadba a dalsi rok dieta. U nas bol prave on, co uz velmi tuzil, ja by som kludne rok pockala, ale na co, ked som vedela, ze s nim deti chcem.

zooeynka
11. sep 2020

@deniska2323 ak ma muz tisic vyhovoriek tak povacsine nechce, len to nechce tak natvrdo povedat, radsej ta bude natahovat a tajne dufa ze zmenis nazor. Ak uz on dieta ma tak sa mu necuduj, vie co to obnasa, zrejme nan plati a nema chut ist do toho znovu. (Ale mozno ho este presvedcis....ak nie, poslat do...prec)

44janica44
11. sep 2020

tiež mam takú kamošku sú spolu viac ako 8 rokov a nič... najskôr že treba ušetriť, zabezpečiť bývanie a tak... ušetrené majú aj fajn roboty majú kde nezarobia málo... aj bývanie zabezpečil síce iba pre nich dvoch - kúpil dvojizbák aj ked ona stále básnila že budú stavať dom pre rodinu a kedže ho kúpil pred rokom tak asi tak skoro stavať nezačnú... obaja majú po tridsiatke a viem že ona deti chce len takýmto tempom sa ich tiež nedočka aj som jej naznačovala že či to nieje trošku čudné ked planovali dom a deti kupovať dvojizbák (peniaze problém neboli kedže pozemok majú a za cenu dvojzbáku by chalupu isto postavili) ale nič.... ja som za tých 8 rokov stihla spoznať manžela po 2 rokoch zasnuby po roku svadba bábätko veľmi chceme už 3 roky ale žial s tým sú problémy tak snád sa čoskoro dočkáme aj toho..... za tých 8 rokov utrpel aj náš kamaratsky vzťah z veľmi dobrej kamaratky sa stala iba známa s ktorou si napíšem tak jednu správu raz za 2 týždne... všetko sa začalo kaziť ked sme sa s manželom zasnúbili od vtedy iba kritiku som od nej počula - je to skoro a to taka onaka svadba a ona by to robila tak a tak, ... tým čo majú deti kritizuje aj výchovu že to treba takto a takto... jej kritiku aj ked nieje príjemna chápem ako určitu obranu ked vidí iné ženy ako majú to po čom ona tiež túži ale žial čo povie jej partner to je sväté a najspravnejšie ked povie že sa bude na dieťa čakať tak sa bude čakať ...
mam aj takú čo po cca takom istom dala partnerovi ultimátum že už nechce byť vo vzťahu kde sa nikam neposúvajú a zrazu boli aj zásnuby a svadbu mali v ten rok ako my a majú vyše ročného chlapčeka a sú naozaj obaja šťastní - krásna rodinka aj on je šťastný že ho k tomu "dotlačila"

tu som uviedla 2 príklady obidve majú rovnaký vek - 32 rokov, vlastne všetky 3 toľko máme, myslím že po tridsiatke je už neskoro hrať sa na frajerov a len držať sa za ručičky a stále na niečo čakať naozaj keď ti povie že chce dieťa o 5 rokov to už môže byť neskoro tehotenstvo nemusí prísť len tak na počkanie bum a som ďalší mesiac tehotná, kľudne potom môžeš naň čakať x rokov ak sa ho vôbec dočkáš
ak aj on chce to čo ty a daš mu aj nejaké ultimátum a bude vedieť že iba dieťa ťa urobí skutočne šťastnou tak nemá dôvod nesúhlasiť... ak nesúhlasí tak ťa neľúbi tak ako prezentuje, lebo ked niekoho ľúbiš tak urobíš všetko pre to aby bol šťastný .

janeninka
11. sep 2020

@deniska2323 bola som v dlhorocnom vztahu. Najprv sme neriesili nic, potom skor bývanie, ja som dost pracovala.. vzdy sme sa bavili ze svadbu a deti chceme ALE potom to slo tak cele do stratena. Mna trapilo ze jeden vazny osoby problem co ma brzdi ist do takeho zavazku sa neriesi, skor zhorsuje, posledny rok to uz bolo natahovanie rozchodu.. takze hoci sme uz mali vybrate aj meno, ziadne detialy kedy svadba kedy dieťa a pod nepadali lebo sme asi uz obaja cítili ze to nema zmysel len sme to nemalo zvedomene.

krisbar
11. sep 2020

Dieta chce, ale nie s tebou. Lenze sa mu nechce komplikovat si zivot rozchodom. Toto je taky ten typicky priklad vztahu, ze ked ludia pochopia, ze maju ist od seba, tak si partneri rychlo najdu novych partnerov a do roka-dvoch si zalozia rodinu......a ziju spolu az kym nepomreli...

lenuliatko84
11. sep 2020

Hlavne si nerob s nim dieta naschvál aby si ho mala just

nikpa
11. sep 2020

@deniska2323 dava ti najavo ze ťa ľúbi? A ako? Tak nech ti to po 10 rokoch prejavi tak ze ti splní túžbu stať sa matkou. Aby si si za pár rokov nebuchala hlavu kolko rokov si pri ňom premarnila. Ja by som mu dala ultimátum dokedy som ochotná ešte čakať a ak sa nerozhybe, je veeeelmi veľa chlapov na svete....

elysiacik
11. sep 2020

@lenuliatko84 presne to som chcela napísať. To je podľa mňa to najhoršie riešenie aké je. Treba sa porozprávať a keď tak si stanoviť nejaky čas a hotovo. Zas je jasné, že nem§že čakať donekonečna

mrkvicka060
11. sep 2020

@jaskolka a nakoniec aby kamoska nedopadla tak, ze chlap si najde mladsiu, a zalozia spolu rodinu (lebo sak on moze mat deti aj v 50ke) a ona zostane v 43 rokoch sama, bezdetna. Lebo chlap sa zrazu zalubi... :(

jaskolka
11. sep 2020

@mrkvicka060 veru, všetko je možné.

nevenka
11. sep 2020

No ja som mala spoluziacku zo zakladky, vystudovala VS, spolu s priatelom kupili byt, prerobili, urobila si doktorat a panko stale nic. Mali pracu, vsetko, ale stale sa len vykrucal, ked prisla rec na dieta. Jedneho pekneho dna sa zbalila, odisla naspat k rodicom, neviem, co s tym bytom potom spravili, no nejak to poriesili, ona sa zamestnala uplne v inom meste (zapadakove), prenajala si byt. Za chvilku si nasla noveho partnera, hned mali svadbu, 2 deti a teraz stavaju dom. Dalsia, moja sesternica, nikdy nemala stastie na vztahy, po dlhorocnom znudenom vztahu, ktory sa nikam neposuval fakt dlhe roky, odisla a kamosky ju zoznamili s jej terajsim muzom. Ale ona mu vopred povedala, ze ak si budu rozumiet, tak chce hned dieta a rodinu. Nemal problem, hoci mal uz starsie dieta s byvalou zenou, ze to je samozrejme, ze on dieta chce. Mala 40 rokov, ked sa im narodila dcerka. Prve dieta a zaroven posledne pre nu. Tak a na zaver poviem ja za seba, tiez najprv vysoka skola a potom manzel dokoncit skolu. Chodili sme spolu strasne dlho, od 17-tich, vydrzal to aj vztah na dialku. V 30-ke som mala prve dieta, 32 druhe a teraz mam 37 a cakame tretie. Raz sme mali "nehodu", 13 rokov dozadu, vyzeralo to, ze cakame dieta. Vtedy to nakoniec bol plany poplach alebo velmi skory potrat, neviem, testy boli negativne, ale chodila som vtedy k takemu cudnemu staremu doktorovi, ze on ani sono nemal a nepamatam si, ci mi bral krv alebo len "videl". Akurat vtedy sa susedom narodil chlapec a minule som ho videla, ked som sla so synom do skoly, tak som si tak pomyslela, ze nase dieta by mozno uz malo tiez 12 rockov. A viete co? Kebyze nemam teraz 37, ale mali by sme deti skor, tak by som kludne prijala aj stvrte dieta. Ziadna skola, kariera a neviem co, nevynahradi zene ten pocit, byt matkou. Netreba cakat do 40-ky. V okoli je tolko parov, co nemozu mat deti...Je tam vela pricin, preco, maju problem zeny, muzi...Ale jedno viem iste. Dospela som do stadia, ked naozaj tie deti beriem ako neskutocny dar, obohatenie, zmysel celeho zivota. Do dochodku sa narobime este dost a nikdy nam to neprinesie take vnutorne naplnenie ako deti. Ja by som necala na "zazrak", otvorene sa spytat, porozpravat a ak naozaj nechce a len Ta natahuje, niet o com, bohuzial...🤔

sofinka1301
11. sep 2020

Ahoj, ja som mala tiež 10rocny vzťah.. Nemali sme ani svadbu ani dieťa celých 9rokov sme žili v garsonke. Keď sme začali riešiť dom tešila som sa ze sa všetko zmení. Žili sme ten 10 rok v novom dome a pomaly sme dokoncovali co bolo treba. Nakoniec som otvorila tému deti a bolo mi povedané ze on sa na deti neciti (34rokov mal) a ze ani nechce v najbližšej dobe. To bolo posledné čo som potrebovala počuť od neho a žiaľ to tak dopadlo. Neskutočne ma štve ze sme postavili dom keďže som sa neskutočne tešila naň ale keďže nechcel budúcnosť žiadnu tak som to ukončila a odišla.

majkeel
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majkeel
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anita6666
11. sep 2020

Nájdi si seberovneho,tzn.nezatazeneho minulosťou s dieťaťom. Budete mať obaja rovnakú východiskovú pozíciu a nie toto nezmyselne naťahovanie sa s niekým,kto je pozične už úplne inde ako ty lebo dieťa má a vie čo to obnáša...jasné,že sa nehrnie do ďalšieho,ani ja by som sa nehrnula...

majka4555
11. sep 2020

10 rokov je velmi dlha doba, kde by uz mohol vediet co chce a co nechce...mne osobne by to prekazalo..ja som bola s partnerom tiez 6 rokov a trvala som na tom ze sa bud posunieme alebo koniec...jasne, ze by mi to bolo luto keby pristupime k tej druhej alternative, ale na druhej strane si zober, ze u zien sa neda cakat donekonecna nakolko mame svoje biologicke hodiny 🙂 a zas kym by si si nasla aj nejaky dalsi vztah a postupne vybudovala tak tiez by to trvalo nejaku dobu. Neviem kolko mas rokov, ale zamysli sa aj nad tymto. A partner ak ste si sudeni ostane a ak nie, tak by sa vase cesty rozdelili tak ci tak. Vela stastia

mlska19
11. sep 2020

Tu asi uz pomoze len razne padnut na hubu.Aj moj musel.Po takmer 7 rokoch vztahu.Mala som 30,svadba nikde,deti nikde,on by len cestoval,jeho kamarati vsetci rozvedeni a este ho podaktori strasili,ze ho ako pravnicka urcite osklbem.Zbalila som sa a odisla.4 mesiace sme boli takmer bez kontaktu,a potom sme zacali komunikovat,utriasol si priority.Keby ste ho videli na nasej svadbe-uplne ziaril stastim a dodnes je z toho vyteseny-"ako mlada nevesta".O dieta sme sa potom snazili 2 roky,no nebola to prechadzka ruzovym sadom,vselico nas postihlo.Preto uz ozaj netreba cakat,ale jednat.

andreatytler
11. sep 2020

@mlska19 To ma ide porazit ked rozvedeni kamarati alebo rodina strasi. Ja vravim zatrpknuty hlupaci su to.

anita6666
11. sep 2020

@mlska19 to by ma zaujimalo,kto koho kontaktoval a za akým účelom,keď ste boli tak dlho bez kontaktu...resp. čo je to "takmer bez kontaktu" a zrazu hop...čistá zvedavosť