Priateľ ma nechce predstaviť svojej rodine

enni9
17. sep 2016

S priateľom máme 2 ročný vztah. Najprv pracoval na západnom Slovensku stále mi volal a pisal keď chodil domov tak sme na týždeň boli spolu asi po polroku si nasiel prácu v mojom meste na východnom Slovensku a takisto aj podnajom, kde sme počas týždňa spolu. Všetko je medzi nami v pohode. Pozná celú moju rodinu aj priatelov. Na vikendy zvykne chodiť domov kde má dielnu je to približne 150 km odomna nikdy ma tam však nechce zobrať a ani nepoznám jeho rodinu jeho priateľov nikoho. Stále mi povie ze by na mňa nemal cas keďže domov chodi len kvôli praci, vraj sa bojí že by som nechapala zvykom ich rodiny a vytvorila si na nho zlý nazor. Na druhej strane so mnou plánuje buducnost a snaží sa robiť všetko preto aby sme sa mali dobre čo aj vidim je to úžasný chlap. Často mi rozprava o svojej rodine aj o ich problemoch. Rodičia sú rozvedeni a mama žije so sestrou a dedom. Maju to tam dosť zložité a vravel mi že nechce aby sa jeho rodina rozpadla úplne preto im tam musí chodiť pomáhať. Dosť si berie na seba problémy ktoré spôsobil jeho otec. Zase keď je doma dedo ho komanduje robí mu naschvaly a vyvoláva hadky a je tam toho ešte oveľa viac. Stále keď príde za mnou sa mi potrebuje vyrozpravat čo sa zase doma stalo. Viem že priateľov ma len par. S jeho sestrou som si pár krát pisala a bola v pohode rozumela som si s nou no on ma aj tak nechce priviesť k sebe domov alebo aspoň zoznamit osobne so sestrou. Už som uvazovala ze navrhnem stretnutie jej sestre sama ale bojim sa ze to on zle zoberie. Dokonca jeho sestra zoznámila svojho priateľa s ich rodinou prednedavnom a prijali ho. Aj bývalú tam priviedol a bola donedávna dobra kamoška s jeho sestrou ale nakoniec sa na nho vykaslala. Nechcem na nho tlačiť ale dosť ma to trápi ze má nechce s nikym zoznamit som si istá zeby som mu tak dokázala byť väčšou oporou ak by som poznala jeho svet v ktorom vyrastal a dokazala by som ho viac pochopiť. Veľa krát sme sa o tom rozprávali dokonca aj hadali. Neviem ako sa ďalej pohnut poraďte

charity
17. sep 2016

@enni9 Kamaratka mala ten isty problem. Po troch rokoch zistila, ze ked nie je s nou, spi u manzelky a synceka.

danica2711
17. sep 2016

@enni9 nijako. Nepchaj sa nasilu tam, kam ťa (zatiaľ) nikto nevolá. Ak má priateľ problémovú rodinu, nechaj na jeho rozhodnutie, kedy ťa s ňou zoznámi, je to len a len jeho rozhodnutie. Myslím, že tie reči, že by si mu dokázala byť väčšou oporou a bla,bla sú len zásterkou pre to, že sa nasilu pcháš do jeho rodiny kvôli klamnému pocitu väčšej istoty. Zjavne to on tak necíti, tak to rešpektuj a nepoužívaj na svoje ciele ani jeho sestru

missdiva
17. sep 2016

@enni9 ja poznam hned dva take pripady ako uviedla @charity .
Nemusi to byt tak aj u teba ale radsej by som si to na tvojom mieste dobre preverila.

natalym
17. sep 2016

No asi je to nepravdepodobné, keď si písala s jeho sestrou. Hádam tá by jej povedala, anciáša on má ženu.
Asi mu to rovno povedz, že Ti to vadí a chceš vidieť jeho rodinu, sa vezmete a na svadbe ich uvidíš, či ako?
A že Ti kamošky hovoria, že čo ak je ženatý...........

svetluska82
17. sep 2016

@enni9 moja sestra ani po 7 rokoch nezoznamila partnera s nasimi. A dovod? On je prachaty maju hotovu vilu a nasi su z chudobnych pomerov, nabytok 20 rocny, dom potrebuje opravu. Ona sa zrejme hanbi za rodicov a ked sa raz bavili a ona len tak spomenula ze nasi su z chudobnejsich pomerov, on nema potrebu ich poznat.

natalym
17. sep 2016

@svetluska82 To je smutné. Predstav si, že Tvoje dieťa by sa hanbilo za Teba.

svetluska82
17. sep 2016

@natalym ano je to smutne, bohuzial peniaze kazia charakter o mojej sestre to plati na 100 percent. Ona mala vzdy predstavu ze chce bohateho, to jej staci.

natalym
17. sep 2016

@svetluska82 Cítiť dobre sa môžeš aj u chudobných ľudí. Môže tam byť príjemne a veselo. Ten jej chlap asi tiež nestojí za veľa.

@enni9 Mne by sa to nepáčilo. Ak vieš kde býva, ja by som sa možno aj sama išla pozrieť. Nemusí tam byť nič. Moja kamoška má napr. psychicky chorú mamu, pochopil by každý, že nechce návštevy, ale ona to vždy každému predtým povedala a hotovo. V každej rodine je niečo.

katarinapekna
17. sep 2016

@svetluska82 múdro poriesila manžela 🙂 a vôbec sa nemusí za nich hanbiť, žije s mužom má svoj život,načo do toho zatahovat celý rodokmeň keď s nimi nehodlam žiť.

natalym
17. sep 2016

@katarinapekna Ty máš deti? Predstav si, že neprídu predstaviť svojho muža len preto, že Ty si chudobná a Ty si to decko vychovala.......... Tak to je sila.

svetluska82
17. sep 2016

@katarinapekna nema manzela, ma partnera a ten zatial si ju nechce zobrat. Byvaju o jeho rodicov, lebo oni im zabezpecuju full servis. Mama jej priatela vari pecie perie zehli, otec zas plati vsetky vydavky. Cize oni si odkladaju platy a ziju mimo realitu.

natalym
17. sep 2016

@svetluska82 Tak hlavne, že si rozumejú. 😉

dankagirl
17. sep 2016

Myslim ,ze za tým bude niečo viacej ...len ,že ťa nechce zoznámiť s rodinou ...možno dvojitý život všetko tomu nasvedčuje ...je okolo neho príliš veľa tajnosti a to nie je dobre

catherinah
17. sep 2016

V kazdom pripade je to zvlastne.
Ako Ti dava najavo, ze s Tebou rata do buducna?
A ako vies, ze si si na 100% pisala s jeho sestrou? Videla si nejake rodinne fotky?

katarinapekna
17. sep 2016

@natalym nie som chudobna😀 ale zamýšľam sa a vychádza mi len jjedno = je to rozhodnutie dieťata už dospelého človeka a nič iné ako akceptovať situáciu nezostáva,navyše ak je takto spokojne a stastne,tak je všetko ok.

natalym
17. sep 2016

@katarinapekna Veď áno, ale mrzí to, nie?

salfusco
17. sep 2016

vitajte v materialnom svete žien...

natalym
17. sep 2016

@katarinapekna Inak s tou chudobou - nie si ale môžeš byť.......... a sú aj chudobní v duchu, vieš? Neviem či to nie je ešte horšie, alebo lepšie pre nich.......

katarinapekna
17. sep 2016

@svetluska82 jaaaaaaj,tak to mením názor, to nie je chlap a už vobec nie bohatý,to je (zatiaľ) iba s*racka😀

natalym
17. sep 2016

@katarinapekna Možno ho nechce predstaviť preto, lebo sa za neho hanbí.......... 😀

svetluska82
17. sep 2016

@natalym nie to urcite nie. Proste nema tu potrebu ani ona ani on. Jej je dobre tak ako je.

natalym
17. sep 2016

@svetluska82 To bol vtip. 😀
Asi Tvoji rodičia nemajú čo ľutovať.

katarinapekna
17. sep 2016

@natalym ja neviem....každopádne keď vyprcha láska a celé to švaaaaa okolo snáď neodíde s holym zadkom a môže sa prípadne aj vrátiť ale aspoň s prachmi po mužovi😉

glorikarebeka
17. sep 2016

@katarinapekna no ty si asi neni kompletna,je velmi smutne ak sa deti hanbia za svojich rodicov,ale u teba normalna diskusia,zvykli sme si.....neni vsetko zlato co sa blisti a v zlatej klietke by som teda zit nechcela,rodina je vsetko

katarinapekna
17. sep 2016

@glorikarebeka rodina je všetko? Henti nemajú zlatu Klietku a práve preto stracaju svoje deti, lebo sa za nich hnbia,čiže nemajú ani rodinu. Ti to nejak nevyšlo s tou vetou😀

dekys
17. sep 2016

Videla som veľa prípadov, myslím že vedia dvojitý život. Má vás dve. Nastopro

lintu
17. sep 2016

asi vie toho viac, ako ti bolo povedané... niektoré rodinné zvyky sú naozaj čudné, štandardnej vzorke populácie nepochopiteľné, no v danej rodine fungujú a ľudia v nej si nedokážu predstaviť bez nich spolužitie... píšeš, že priateľova exfrajerka sa naňho vykašlala? dôvod? priateľova reakcia je možno aj týmto nejako poznačená...
pchať sa nasilu niekam, kde nie si vítaná, nie je dobrý nápad.... skús sa aspoň na začiatku stretnúť s tými ľuďmi na neutrálnej pôde mimo domu... možno nejaký výlet so "švagrovcami" vo štvorici alebo v trojici s priateľovou maminou by bol fajn...

svetluska82
17. sep 2016

@katarinapekna horsie by bolo kebyze si sestrin priatel najde inu a ona sa ocitne s holym zadkom bez vsetkeho na ulici. Zatial su spolu no clovek nikdy nevie

jeennyv
17. sep 2016

@enni9 rodiny a ludia su vseliaki, maju rozne zvyklosti, ale mne by to pripadalo zvlastne a podozrive, ze nechce predstavit svoju rodinu, nech je akakolvek, predstav si buducnost, to ti ich neukaze ani na svadbe, ci ked sa vam narodi dieta alebo podobne, takto sa sprava ten co ma co ukryvat, a to co on hovori, nech je akokolvek dokonaly chlap, tiez moze byt len pol pravdy doveruj, ale preveruj....

evittam
17. sep 2016

@svetluska82 A to majú koľko rokov? Kedy sa naučia žiť a starať sa sami o seba? A keď prídu deti- to im tiež budú jeho rodičia skákať okolo zadku a platiť všetky výdavky? No tak toto celé čudné a celé zle......A hlavne od tých jeho rodičov....