Priateľ je závislý na hre

18. júl 2022

Už neviem, čo mám robiť. Mali sme krásny vzťah. Potom objavil tú sprostú online strieľačku. Od januára nerobí nič iné, iba sedí za počítačom niekoľko hodín denne. Keď nie som doma aj celý deň. Skúšala som uz všetko, hádky, prosby, aby aspoň doma niečo okolo seba spravil, pretože je všetko na mne, aby sa hral iba max štyri hodiny denne. O tom, že sa mi nevenuje a nemáme ani sex, ani nehovorím. Všetky hádky končia rovnako, rozčúli sa, ziape po mne, potom sa ospravedlní, sľubuje hory doly ale všetko je zas po pár dňoch rovnako. Je schopný celý deň neísť do sprchy, nejesť, iba si sadne a sedí tam aj 16 hodín a je*e do tej klávesnice (ospravedlňujem sa, ale musím to dať zo seba von). Trieska do nej, aj keď ja už chcem spať, máme jednoizbák, to trieskanie počujem, do toho ešte volá s ďalšími hráčmi. Keď spravím cirkus, na veľa to vypne, lebo sa hanbí (už mi je jedno, že to počujú). Ale boli aj obdobia, kedy som spávala kvôli nemu iba štyri hodiny denne. V práci som bola nesústredená, nedarilo sa mi, potom som musela opäť spraviť cirkus, že mi sľúbil, že sa nebude hrať, keď pôjdem spať a znova to robí. Spravím cirkus, uvedomí si, rozprávame sa, ospravedlní sa, nasľubuje a o týždeň je to znova tak, ako bolo. Celá domácnosť je na mne, celý deň je doma a ja unavená po práci musím ešte variť a umývať riad, keď nechcem byť v bordeli. Nepustí ani práčku, lebo by ho to rušilo v hre. Najhoršie je, že on tú hru už ani neberie ako oddych a zábavu, trieska do stola ako nepríčetný, keď mu to nejde, stokrát som mu povedala, že to nemá robiť, ak nejaký jeho spoluhráč nevie hrať, bliaka po ňom, nadáva mu. Už ma nebaví ani spraviť ďalší cirkus. Nikam to nevedie. Som z neho strašne sklamaná, unavená, plánovali sme svadbu, rodinu, ale ja sa v tomto vzťahu cítim sama, aj keď je pár metrov odo mňa. Jeho svet je iba tá hra, nechce sa toho vzdať, povedal už niekoľkokrát, že sa so mnou radšej rozíde. Najradšej by som sa bez slova jedného dňa zbalila a odišla a už mu nikdy nezodvihla telefón…

catch22a
18. júl 2022

League of Legends?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
monkasponka
18. júl 2022

To vážne sa da dostať do tohto štádia? Kto ho dotuje, z čoho žije? Ak nebude mať z čoho žit, možno sa spamätá, ale ja by som zrejme odišla od neho.

pribinak
18. júl 2022

Čo tá pri nom drzi? Odidi. Možno si to ani nevšimne

autor
18. júl 2022

@monkasponka on má prácu, ale robí krátky/dlhý týždeň. Cez krátky je doslova celý deň na počítači. Sedí za ním aj do polnoci a potom mi vysmiaty príde povedať ako hral cez 16 hodín. Cez dlhý môže hrať iba večer a počítač je jedna z prvých vecí, ktoré po príchode domov zapína.

xsuzannex
18. júl 2022

Dat mu na vyber.. bud alebo..

monkasponka
18. júl 2022

Tak teda asi fakt by som odišla...

autor
18. júl 2022

@xsuzannex už som mu dala, vybral si hru, vraj mu nemám dávať ultimáta. Potom prišiel, že teda bude hrať max štyri hodiny denne. Vydržalo mu to asi dva dni. Aj keď som ho prosila, aby sa aspoň týždeň nehral, nech vidím, že nie je závislý, chytil hysák, že to je proti jeho integrite a on to nikdy nespraví.

catch22a
18. júl 2022

Nie je to podobny/rovnaky pripevok?

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zmrzlinka2021
18. júl 2022

Ja tak trocha nechapem.
Je to frajer, nie manzel ani otec tvojich deti - prečo sa s ním nerozídeš? Alebo aké pokračovanie očakávas?

luccija
18. júl 2022

Je zavisly ako vela inych deti, ludi, otcov....treba s nim mat aj ine aktivity sport, ...nemusi nic robit, tak sa hra.....ved to je cielom tych online hier, aby tam byt co najdlhsie a najviac.Ked zanedbava hygienu, teba, sameho seba je to jasny znak.Minule o tom hovoril psychiater, kto sa hra dlhsie ako 6 hodin, alebo je tolko na mobile sietach je zavisly

podmostom
18. júl 2022

ahoj. ja by som sa mu snazila najprv pomoct. to jest zavolala by som na nejaku linku pre zavislych, napr IPcko 0800500333 a poradila sa s nimi co robit. ak nepomoze, vyhodila by som ho z bytu alebo odisla ja. niekedy to gamblerom pomoze, ked sa im v zivote stane nejaky prevrat, ze to nimi zatrasie a uvedomia sa. rozhodne by som to netolerovala. ak nemas napr kam odist, v momente by som mu minimalne prestala prat, nakupovat, varit.. Mesiac v bordeli vydrzis neboj, predpokladam ze k vam aj tak vela ludi nechodi. Drzim palce

zuzizu2
18. júl 2022

Toto podla mna ine nebude, takze ak sa nezmeni nieco teraz tak asi by som zmenila priatela a proste dalej neriesila. Toto su veci na ktore by som aj ja mala nervy, nevydrzala by som to tolerovat.

annamarin
18. júl 2022

A ja som si myslela, ze moj mladsi bráško je na tom zle keď hrá každý den 3 hodiny strieľačky.😂 Akoze 16h hrat pravidelne.. Ved to jakeby ani nemal život. To už je závislosť. Ja by som sa s ním rozišla. S kludom mu to oznamila. Bud by sa zlakol a uvedomil alebo by som sa ho aspon zbavila a nasla si niekoho koho bavi realny život.

komplikovana
18. júl 2022

Co potrebujes k tomu, aby si pochopila, ze sa stal z neho zavislak a momentané mu to aj vyhovuje. A s takym clovekom nepohnes. Mozno by si ani nevsimol, ze tam niesi.

derdia
18. júl 2022

No moja, zbal sa a odid.. Ja bysom to netrpela ani den.... Uplne trapne a kazdy kto hra hry je na hlavu🤦🤦🙄

mk22
18. júl 2022

Co z neho máš?
Sex nulový, pomoc žiadna.. Spolah detto.. Co ta drží?
Ideš sa pokúsiť ho zmeniť? Pokiaľ on nechce, môžeš sa aj na mihalnice postaviť.
Ako trávite spolu čas.. Prechádzka, šport večera, kino.. Mladí ľudia, bez deti.. A ty riešiš ze 16h prehra.. Sa vezmi a odid, možno si to ani nevšimne..

elizabet173
18. júl 2022

a prečo to neurobíš? Prečo si sa už dávno nezbalila a neodišla? Predpokladám, že by si to ani nevšimol. Aký máš dôvod ostávať s ním?

marca12
18. júl 2022

Musis spravit razny krok. A odist. Vybav si niekoho,u koho mozes ostat a uvidis,ci sa spamata alebo nie. Ak by ti aj slubival hory doly,vrat sa,az ked uvidis vysledky. A pomaly sa pripravuj na osamostatnenie sa. Toto uz je choroba a je len krocik k tomu,aby zacal vynechavat aj v praci

danica2711
18. júl 2022

veď to máš vlastne vyriešené. On si vybral hru, ty si vyber zdravý rozum

nurielka
18. júl 2022

Odišla by som už v tom marci čo si písala. Ty máš vytrvalosť žena takisto. Čo máš vzťah s deckom či s mužom. Pobalene, vybavené, dovidenia.

zdenkastanka
18. júl 2022

A naco si s nim?uprednostnuje hru pred tebou, nevazi si ta... naco ti je???

vilma7
18. júl 2022

Nechápem, na čo ešte čakáš?

mandzula
18. júl 2022

Jasne ti dal najavo, kde je tvoje miesto, tak sa podla toho zariad.

lesana25
18. júl 2022

Tak si sa zasa posťažovala, vidíme sa o ďalšie 3 mesiace. Možno aj s bábätkom na ceste, aby sa konečne zmenil.

marseillefan
19. júl 2022

Aká je to hra?

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beronsche
19. júl 2022

A lepsie to nebude...
Aj ak bude abstinovat (v blizkej dobe podla jeho reakcii zrejme nie), je dost pravdepodobne, ze bude do toho padat zas a znova... Chces zazivat toto, co teraz, aj v manzelstve? s detmi?
Rada je na tebe, ty sa rozhodni ako chces zit. Ja by som v takom vztahu nevztahu fungovat nemohla, pre mna by to bola konecna..

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz