Presťahovali sme sa a susedia nám berú veci z dvora

sinsity
10. okt 2023

Dobrý deň pred týždňom sme sa presťahovali na novú adresu a prišli sme bývať, no začali nám tu chodiť nejakí susedia, že im to bývalá majiteľka dovolila zobrať. Ako to vlastne je?

zojazoja
10. okt 2023

@sinsity co im dovolila zobrat? Co to?

sinsity
autor
10. okt 2023

@zojazoja proste prišli na dvor a povedali že im to dovolila bývalá majiteľka vziať

deedol
10. okt 2023

ale co "to"?

zojazoja
10. okt 2023

@sinsity ale čo? Drevo? Trávu? Terasu?

maca1984
10. okt 2023

Bývalá majiteľka im to mala dať kým tam bývala. A ja ako nová majiteľka by som ich hnala kade ľahšie. Nie že sa mi po pozemku budú premávať cudzí ľudia a brať čo si zmyslia.

minenkak
10. okt 2023

@sinsity tvoj dvor tvoj majetok,absolútne nie

eeffka
10. okt 2023

@sinsity ze do mojho dvora nevojde nikto koho nechcem a uz vibec nie aby mi bral veci za ktore som zaplatila. Ak mali nejake dohody mali si to vziat kym bola majitelka a vas mala informovat. Cize dnes celom vzad a odchod.

anjelicek26
10. okt 2023

Kupili ci ste si ten pozemok a dom prenajali? Velky rozdiel. Ak je tam nejaky zvyskovy material, veci, tak jasne, ze to prijdu este zobrat... ale vsetko po dohode a vopred oznamit...

sinsity
autor
10. okt 2023

@anjelicek26 my sme kúpili od pani dom a jej sesternice alebo niečo také si chodia po veci ako na klavír

sinsity
autor
10. okt 2023

@zojazoja proste práčku si zobrali piecku koberce

minesasubu
10. okt 2023

a to maju kluce ?

anjelicek26
10. okt 2023

Kupili ste dom alebo zariadeny dom? Zavolaj byvalu majitelku a jasne povedz, ze konec zvonec. Odovzdala kluce a dovi dopo.

sinsity
autor
10. okt 2023

@minesasubu od bránky majú

monro
10. okt 2023

Co máte v zmluve?

sinsity
autor
10. okt 2023

@anjelicek26 kúpili sme starší dom so zariadením

zuzanka.zuzu
10. okt 2023

super 👍 čo tam ešte máš? prídem aj ja 😎

deedol
10. okt 2023

vymenit zamky a nikoho nepustit. neviem, co su to za ludia, ale ak si nedaju povedat, LV od domu a pozemku zrejme mas, mozes volat policiu.

tom_i
10. okt 2023

vymeniť zámky, ak príde suseda ešte raz vypoklonkovať ich - neoprávnený vstup na cudzí pozemok a v podstate TČ krádeže

moninah
10. okt 2023

@sinsity "Dobry den, dom sme kupili so vsetkym, co v nom ostalo. Samozrejme, veci si mozete vziat, ak mi za ne zaplatite. Odovzdajte mi kluce a nabuduce, ked nedovolene vniknete na moj pozemok a nieco odcudzite, volam policiu. Dovidenia."

anjelicek26
10. okt 2023

Tak v tomto pripade ich otocit vo dverach...

sinsity
autor
10. okt 2023

@deedol mame podpísanú zmluvu len

mimikarol
10. okt 2023

Veď ich nepusti, bývalá majiteľka čo sľúbila mala splniť pokiaľ bola majiteľkou. Teraz si majiteľka ty, takže teraz platí čo povieš ty

monro
10. okt 2023

@sinsity to znamená, že ešte nebol povolený vklad? podľa katastra je kto vlastníkom? ako máte formulované odovzdanie domu?

sinsity
autor
10. okt 2023

@deedol ja už neviem chcem dať kamerový systém, lebo minule sused vravel keď som nebola doma tak sa motali po dvore

melanta
10. okt 2023

@sinsity máte iba podpísanú zmluvu, čiže ešte ste nezaplatili a ešte nie ste majitelia na katastri? Takže ešte nie je dom váš. Ak ste kúpili dom so zariadením, máte v zmluve konkrétne zariadenie? A zobrali vám niečo z toho? Potom to riešte s majiteľkou. Vy zatiaľ majitelia nie ste. Povolila vám predávajúca už bývať v dome? Tí, ktorí tam chodia tam majú trvalý pobyt? Ak nie, zavolať na nich políciu, že vstupujú na cudzí majetok.

sinsity
autor
10. okt 2023

@monro už sme zaplatili cely dom všetko

sinsity
autor
10. okt 2023

@melanta všetko v podstate sa odpisovalo z majiteľky na nás elektrina plyn voda

sinsity
autor
10. okt 2023

@melanta ona nám už minulý týždeň odovzdala všetko kľúče a niečo podpisoval priateľ

melanta
10. okt 2023

@sinsity tak raz píšeš, že len ste podpísali zmluvu, potom že ste zaplatili. Troška mimo si. Ak ste zaplatili, vymeniť kľúče od brány a ak niekto príde, zavolať okamžite políciu. Ste snáď dospelí a svojprávni. Ak nemáte IQ koníka, tak ako je možné, že niekoho cudzieho k sebe pustíte a ešte mu aj dovolíte niečo zobrať z vášho domu? Volať okamžite políciu.

deti95060810
10. okt 2023

tak vymeň zámky na bránke a všetkých pošli do čerta...