Predvianočné rodinné hádky

17. dec 2022

Tak dajte...už ste sa pohádali?Či u Vás hrajú koledy, všetko rozvoniava a máte pohodu ako z filmu?
My sme po 3 t šnúre chorôb.16 r syn vedel, že dnes si vsetci makneme budeme upratovať a pod.Muz mal včera posedenie s kolegami, lebo jeden odchádza.Vsetko slobodní, rozvedení upozorňovala som ho, že máme toho dnes veľa.Prisiel v noci 03 a spal do 9.Potom ma zobral autom vybrať balíčky z Packety, na nákup plus som varila asi 2 hodiny.Vyvencil psa a ľahol si a spal 2 hodiny.Syn to zapichol do izby a čakal, že poobede ideme robiť stromček, lebo zajtra máme ísť k mame piecť.Je to ich aktivita všetko sa odkladalo, lebo bol chorý.Po obede som povedala, že

autor
17. dec 2022

Pôjdem mame este kúpiť darček.Po chorobe som unavena, tak som si asi na hodinu sadla na gauč.Stromcek nespraveny, muž urazený, že je unavený a ja ho naháňam🙂darček som nešla kúpiť, puberťák zduty, lebo som povedala, že po sviatkoch pôjdeme pár dní niekde na sneh a čo od neho vlastne chceme a kto sa ho vôbec pýtal či chce ist?to, čo som dnes chcela stihnúť som nestihla a tak si hovorím sme nemožni?My nikdy nič nestíhame.Zajtra idem mame na nákup plus piecť.v pondelok do práce po chorobe a mám všetkého plne zuby.Muz mi povedal, že dovolenku ani deň pred sviatkami nebude mať.Teraz muž išiel veľkomozne na strechu a už zúri, že máme strieborný stromček a všade trblietky🙂
Povedzte, že aj u Vás to vyzerá podobne

majki_ki
17. dec 2022

My sme celá rodina chorí ako psi a tak sa aj správame :D. Každý bliaka na každého, malý je ako odtrhnutý z reťaze, muž absolútne ignoruje Vianoce a všetky moje snahy ho ,,odgrinchit,, absolútna idylka. Ale máme stromček a zatiaľ aj vanilkové rožky a linecké, ale asi už ani do Vianoc nebudú, lebo nevládzem variť tak jeme len koláče. Plus som tehotná, takže nevládzem a hormóny ako na kolotoči. Keď tu vidím všetky tie idylické fotky stromčekov a rodín, tak neviem či sa skôr plakať či smiať. A este sa má dnes opýta, že čo chcem pod stromček, že ešte nikomu nič nekúpil.

lesana25
17. dec 2022

Nie, nevyzerá to u nás podobne, neviem prečo by malo.

jan510
17. dec 2022

my si nedavame denne ciele co mame stihnut. Darceky objednavam a hotovo, vyzdvihnem v zasielkovnach. Velke upratovanie nerobim, robim bezne upratovanie po cely rok. Stromcek bud tyzden, vyzdobu priebezne kazdy den nieco vylozim. Kolace objednavam, staci len vyzdvihnut. Bud tyzden len jeden vacsi nakup a mozeme sviatkovat, uplna pohoda
U Teba by som vypustila pecenie u mamy a behanie po obchodoch

majlo1234
17. dec 2022

My uz mame vianoce vybavene. Roky sa nam stavalo presne to iste, furt hadky, vsetko na poslednu chvilu. Teraz sme darceky vybavili v novembri, stromcek sme zdobili 1eho, piekla som tiez uz v priebehu poslednych dvoch tyzdnov, a upeatovat sa extra nechystam. Proste nechcem si kazit naladu hadkami o zbytocnych veciach, ktore v podstrae ani nepotrebujeme☺️

lavinis
17. dec 2022

Nie, my si to užívame, naplanujem si len toľko, koľko zvládnem

rebeka7501
17. dec 2022

A načo sa naháňať a stresovať.
Na vianoce nepríde kontrola z hygieny, piecť nie je tiež povinnosťou.
Ak ti nepomáhajú tak ty sa iba stresuješ.
Občas sa treba riadiť heslom : Ježiško sa narodil v chlieve, tak nech sa cíti ako doma 🤣

Toto vianočné stresovanie máme ako dedičstvo po našich mamách a babkách (poniektorí 😉)

zuzanna33
17. dec 2022

Noooo včera som napísala krátku a výstižnú správu:,,
miláčik prosím ťa kúp džem na linecké koláčiky "... čo priniesol? Slivkové povidlo vraj tam bolo napísané Pečieme spolu tak ma chcel potešiť 🙈😊

petamich
17. dec 2022

ani u nas 🙂 darceky som objednavala cely november a v ramci prechadzok s dietatom vyzdvihovala, stromcek mame hotovy od Mikulasa, kolace nepeciem, objednavam si, akurat zajtra budeme s malym 1x vykrajovat medovnicky, vcera sme mali vianocny vecierok a obaja sme prisli domov o 3:00 rano, vdaka za to, ze, svokrovci maleho zobrali doobeda von, nech dospime, na obed sme sli na vianocne trhy a prevadzkovy bordel neriesim, lebo s 1.5 rocnym dietatom sa to asi ani neda mat upratane, nikdy som ako dieta nechapala mamine hystericke vystupy ako treba luxovat, okna umyvat, chladnicku cistit, piect 15 druhov kolacov, aby 24.12. doobeda riesila ako tri posledne noci nespala, lebo vypekala a aj tak to poriadne nikto nechcel jest, takto to robit nechcem a nebudem, takze u nas mame zatial v zasade bezne dni a tesime sa na Vianoce a od 23.12. si snad uzijeme, ze manzel ma volno a budeme s jeho rodinou, kam ideme na par dni

oblecenie99
17. dec 2022

No darčeky som vyriešila priebežne dávno, zvyšok budem riešiť budúci týždeň, preháňať to odmietam, do 23.12. ešte aj tak pracujem, čiže všetko len tak v procese.. ja napr. nikdy neupratujem na Vianoce, len ako inokedy, normálne v priebehu týždňa... Ja som si raz povedala, že chcem mať Vianoce ako chlapi a držím sa toho 😁 samozrejme navariť, napeciem, ale všetko sa snažím držať na hladine "nezbláznil sa z toho".

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lauriik
17. dec 2022

Ja mam darceky uz 2 mesiace nakupene a priebezne som napiekla 4 druhy kolacikov ☺️ Teraz mi ochorela dcera tak sme uz 3 dni zavreti doma ale v podstate nam chyba uz len stromcek. Zajtra odchadzam na 3 dni pracovne prec tak manzel ma za ulohu zohnat strom. Ozdobim ho potom ja ked sa vratim. Tento rok nemame sice veniec na dverach ale nehrotim to. Deti sa najviac z Vianoc tesia, ze budeme vsetci spolu, hrat sa, valat sa na gauci, pozerat rozpravky a jest kolaciky ☺️ A samozrejme na darceky ale to je pre nas na poslednom mieste ☺️

3petka
17. dec 2022

Nie mame pohodu. Načo sa zbytočne nervovat. Muž bol tiež na kapustnici a spali sme všetci skoro do 9-tej. On si robil svoje v garáži a ja som zatiaľ na etapy upratovala a varila. Nik nikoho do ničoho nenúti a nenaháňame sa pre somariny. Len syna som vyháňala trochu na vzduch.

heln
17. dec 2022

z detstva si pamatam, ako mama stresovala a chcela vsetko stihat, ako sa rodicia hadali....
uz davno som z narokov upustila, tiez som bola teraz s detmi chora, manzel stale v praci lebo robi v obchode, stromcek sme postavili uz skor, darceky pre deti uz mame, cez tyzden kupim cesto na perniky a linecke a budem piect s detmi, co stihnem to stihnem, hlavne je aby sme si v klude cez vianoce oddychli.

januska12323
17. dec 2022

Vylož nohy, do jednej ruky čokoláda do druhej teplý nápoj a oddychuj. Stihla si toho dnes viac ako dosť. A celkovo upratuje sa ako bežne, maximálne nahodím ozdoby do chodby, zákusky ani nič nepečiem na to je obchod. Pohoda klidek leharo.

veronikaszabova
17. dec 2022

Nie, nehystercime doma. Dnes sme chceli stavat stromcek, nechcelo sa nam. Sli sme radsej do BA.
S poriadkom to neprehanam, upratujeme priebezne. Prichadzaju sviatky, nie kontrola z hygieny.
Ak by chlap oslavoval, nechala by som ho vyspat a nenahanala ho. Naco? Tiez by sa mi nepacilo, keby som bola na žurke s kamoskami a na druhy den by ma chlap hnal.

apolka77
17. dec 2022

No bolo ti treba zakladať túto debatu? Teraz budeš ešte vo väčšom strese lebo všetky sú kľudné,majú v paži a darčeky už v novembri 🤣😅👌

bucko555
17. dec 2022

Ja som dnes vstala o desiatej dala.som variť kľudne vypila kávu a poobede som stihla utrieť prach prevliect spálňu aj detsku všetko upratať a od piatej ležím pred telkou zapate všetky svetielka a užívam

evica17
17. dec 2022

Ja toto stresovanie nechápem, načo je to dobré. Upratujeme veľké upratovanie v lete,kedy je na to viac času, cez rok už len zbežne,načo pred vianocami veľké upratovanie,umývať okná ,ktoré ti mrznúť pod rukami a tak. A stromček je jedno kedy sa ozdobi,či dnes alebo zajtra,či o týždeň,nebazirujem na tom. Koláče nepeciem ešte,nemám chuť to jesť pomaly mesiac, a upečie s deťmi jeden ,asi oernicky a potom nejakú tortu. Ja chcem mať doma pohodu keď už budeme spolu viac, a nie s hádať kvôli veciam čo ani nie sú podstatne.
Svokra celý december stresuje,nevládze, lebo najprv práce ako divá,potom pečie x koláčov,ktoré potom nemá.kto jesť a nevie čo a tým, na štedrý deň od rána stresuje ako nič nestíha a nik jej nepomáha, a keď jej idú pomáhať,tak zas kričí že to nevedia a nebude to dobre. A cez sviatky ak má prísť návšteva tak ešte chlebíčky a iné somariny robí a proste celé sviatky v strese lebo všetko musí byť dokonale. A rýchlo to zbehne a zas do roboty. Ale tak každý si to sám robi,to aké bude mať Vianoce a to voľno.

deti95060810
17. dec 2022

tak u nás to práve vyzerá inak... mm pení, že zas musí vešať žalúzie... dali sme ich dole, dcéra umyla 2okná, ja žalúzie opláchla vo vani a mm ich montuje...
nadáva ako pohan, že musel vytiahnuť toľko náradia, ako keby išiel fabriku stavať... No skrátka " pohoda" ...
o hodinu bude OK
stromček je ešte na povale, piecť budem až v utorok , stredu - nie moc, aby deti neboli ako prasiatka, niektoré darčeky mám - pre deti a pre seba....😉
a čo je najhoršie... mala som všetko naplánované čo spravím každý deň a dnes nám zavolala rodina, a oznámila smutnú správu. V noci zomrela teta. Takže cestujeme 300 km tam - 300 km späť...

veronikaszabova
17. dec 2022

@apolka77 😂😂😂 ja som kludna a to mam asi polku darcekov len kupenych 😂

kristinapetronela
17. dec 2022

U nás nie ...kľud pohoda o nič nejde .úplne o nič ..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gladys_07
17. dec 2022

Joooj velmi podobne, neboj. Muz mi tak velmi „radil“ ked som visela z rebrika na vianocnom stromceku a snazila sa povesat svetielka, ze som ho poslala pogooglit si ci uz bol niekto uskrteny vianocnymi svetielkami alebo bude prvy.

A to len vrchol ladovca, litanie by som dnes mohla napisat…

Idem si uvarit vino co som mala na zajtra pre navstevu odlozene. Dostanu kavu 🤷‍♀️

kristinapetronela
17. dec 2022

A darčeky nevieme čo kúpiť .neriešime .mňa to moc nebaví

terezka2911
17. dec 2022

My mame pohodu. Vcera som akurat zabalila konecne detom darceky, este nas s manzelom akurat caka jeden handmade, tiez pre nich, ale to asi az zajtra. Manzel sa este rozhodol pred Vianocami urobit regal v spajzi😄 vsade sú sice piliny, ale ja som spokojna a stastna, ze mam regal do Vianoc hotovy ..upratovat upratujem pravidelne, pri 2 detoch je aj tak stale neporiadok. Piect este upeciem medove platy. Neznasala som Vianoce doma, ten zhon, vsetko musi sa blystat, naco? Radsej pocuvam v pokoji koledy, svieti mi stromcek, deti sa hraju...mam rada takuto pohodu aj za cenu trochu neporiadku. Neplanujem celé sviatky sa stresovat, aby vsetko bolo dokonale. Planujem si oddychnut s manzelom, ktory konecne ma dovolenku. A s detmi, samozrejme. Nestresuj ani ty. Prejde to tak rychlo, ani sa nenazdas...uzivaj si pekne chvile🙂

zmrzlinka2021
17. dec 2022

Nehadame sa a zaroven ani nestresujeme. Vianocny kolac upecie zaciatkom tyzdna manzel. Upratane sa snazime mat stale.

Ak si po chorobe a unavena, vobec by som takto neskakala. My sme si dnes cela rodina poobede hodinu pospali. Zaklad je citit sa dobre, byt v pohode.

A prečo varis 2 hodiny? Skuste s drahym hladat rychle jedla, a zdrave.

diewcatqoo
17. dec 2022

Neviem, ja sa z Vianoc posrat nejdem. Mame doma provozny bordel, vysavam a ukladam veci priebezne, nebudem nic pucovat, nemam ani okna umyte a vobec ma to netrapi.
Stromcek sme postavili minulu sobotu, ale ochoreli sme, tak sme nemali silu ozdobit. Dnes nam uz bolo lepsie, tak sme ozdobili. Napiekla som medvedie labky a este nejake dva druhy upeciem + budem piect bobalky. Darceky mam len pre syna a pre manzela, ostatnym som povedala, ze Jezisko bol chory a mozno im nic neprinesie. Su s tym vsetci v pohode.
Pre mna su Vianoce sviatky pokoja. Z detstva si pamatam, ze u nas vzdy na Vianoce bola nervozita a hadky. Toto vo svojej domacnosti nechcem. Radsej budem mat bordel a len 3 druhy kolacov, nez by som mala mat sice upratane, navarene, napecene tip top, ale po kazdom vrieskala. Aj tak nikto neoceni, ze je upratane a kazdemu je jedno, kolko kolacov je na stole.

mikadooo
17. dec 2022

Súzniem s tebou... Hrozne si kúšem do jazyka. Väčšinu dňa som ticho, čo manžel vyhodnotil, že som asi zdutá. Zato decká to vyrovnávajú svojimi hádkami a trieskaním dverí. Muž len prilieva oheň. Dnes som konečne chcela niečo napiecť, nech máme aspoň tie posraté medovníky. Nič, skutek utek... Už nech je to peklíčko za nami. Každým rokom neznášam Vianoce viac a viac. A to sa pred rodinou musím tváriť ako nadšená, spokojná mamička... Ale dnes som volala s kamoškou a bola na tom psychicky veeeeeľmi podobne, tak mi to dobre padlo sa jej vyžalovať, jak sa mi všetko sere pod rukami. Idem si na večer aspoň spraviť varené víno a budem s vínom v ruke pozerať na zabalený stromček na balkóne. Možno si vytiahnem aj formičky, aby som sa dostala lepšie do Vianočnej atmosféry. Šťastné a pokojné ho ho hooooo 👿👿👿.

ahhola
17. dec 2022

Bože, baba, prečo nenechás všetko len tak plynúť... čakás Vianoce, ci kontrolu z hygieny...??? aj stromcek sa robí 23.12.v pohodicke a nie ako nútené práce,16.r.ma lezerny postoj a ty hysterické záchvaty... mamke darček... Co už starý človek potrebuje... Všetko hrtotis 🙆‍♀️