Prečo majú niektorí ľudia tak ťažký život?

Včera o 11:08

Poznate niekoho vo svojom okoli, co ma velmi tazky zivot? Myslim vazne situacie, ako napr. za par rokov vela umrti v rodine, nevyliecitelne chore deti a pod.? Ja poznam viacej pripadov. A az mi je luto, kolko trapenia maju. A nerozumiem, ze preco niekomu tak zivot naklada.

kavasmliekom
Včera o 11:11

Našťastie nepoznám.

deti95060810
Včera o 11:15

súhra udalostí...

hederamonstera
Včera o 11:17

Poznam, kazdy ma svoj kriz. Kazdy sa tu na svete mame nieco naucit, niektori maju tvrde skusky

simca115
Včera o 11:19

Každý si nesie svoj kríž v živote. Len niekto ho má ľahší a niekto veľmi ťažký.

jaass
Včera o 11:20

Tiež mi to niekedy príde na rozum, že prečo je človek tak veľmi chorý, že žije cely život v bolestiach. Alebo že sú deti, ktoré nemajú čo jesť, no veľa veľa pripadov a práve ti ľudia sú štedrí, normalni a dobrí. Smutne, no doteraz mi nikto na to nejako neodpovedal. A potom sú tu ľudia, ktorí majú peniaze, majú zdravie 100%ne a len sa chvalia stále so všetkým. Nastavila som sa tak, že každý sme nejaký. U mna je dôležité aby som druhým pomáhala kde sa dá. Aspoň tým môžem fakt niekomu pomôcť alebo aspoň urobiť dobrý skutok.

suve99
Včera o 11:22

..a zamyslela si sa niekedy nad tým, že mnohí ľudia, ktorí sú takto ťažko skúšaní si to tak ani neberú ? Čo pre iného je trápením, ťažkým životom pre druhého to môže znamenať aj tak dar... Nie sú veci len biele a čierne....
Proste niekto má viac "šťastia", niekto menej...Niekomu nestačí zdravie ani zlatý palác, niekto je vďačný za každý jeden deň, za každú chvíľku strávenú s blízkymi..
Ako sa vraví - koho Pán Boh miluje, toho krížom navštevuje...

7miriam77
Včera o 11:23

Nik v živote nevie dopredu, čo ho čaká. Niekedy si človek môže povedať,joooj, mám ja ale šťastie, že nemusím riešiť nič vážne.....a na druhý deň sa to všetko môže zmeniť. Proste, život je nevyspytateľný.

autor
Včera o 11:23

@suve99 Praveze tito ludia si nestastni. Ved to je hrozne, ze im najblizsi kratko po sebe zomreli, deti chore a pod. Trpia tito ludia. A potom dalsiu ranu dostanu.

diaszoky
Včera o 11:29

Ano moja babka.. Podla mna je to o stasti, z akej rodiny si kde sa vydas a podobne. Plus si myslim ze ak v jednej rodine je vela tragedii je to dake rodinne prekliatie

andaluzia12
Včera o 11:49

Osoba z blízkeho okolia mala ťažký život. Ovdovela ako 37 ročná, o pár rokov násilne zomrel jej syn, o ďalších pár rokov nečakane zomrela dcera. Ma zdravotne problémy, ťažko chodí. Zostali jej len 4 vnúčatá, z toho 2 určitým spôsobom vystrnadila zo svojho života. Upla sa na ďalšie dve, ktoré sama vychovala, jedno z nich je aktuálne vo vykone trestu (nie prvý krát), druhe taktiež sedelo necelý rok. V jej mysli sú vsak obe tie vnúčatá len obeťami, nikdy za nič nemohli… už 40 rokov nieje deň, čo by neplakala. aj keď to znie hrozne, za mnohé veci si môže sama, narobila v rodine veľmi veľa zla. Celý život ľudom závidela, všade videla len všetko zlé, z ničoho sa nevedela tešiť…

simsalabim
Včera o 11:51

V mojom zivote bolo presne take obdobie, za 1 rok umreli 3 z mojej rodiny a nasledne dalsi 2 v manzelovej. Bolo to velmi narocne a plne zialu, hlavne to obdobie choroby az po smrt, ale proste, museli sme to zvladnut, inak to neslo. Dcera bola cerstvo narodena, po nemocniciach som behala s novorodeniatkom, starsia bola akurat prvacka. Cely prvy rok bol o nemocniciach a behacky okolo 3 umierajucich. Bez manzela by som to nedala a nad vodou ma drzali deti. A potom k nam do rodiny pribudlo dalsie dieta. Treba sa drzat, inak to nejde… ale ak by to malo trvat dlhsie, ako ten cca rok a pol, neviem, ci to vydrzime. Tento stat nie je nastaveny na pomoc rodine v krizovej situacii. Nastastie, velmi pomohli aj cudzi ludia-uradnicky, zo sucitu, za co som im doteraz vdacna.

suve99
Včera o 11:59

autor ..no, vidíš... niektorí sú nešťastní a deprimovaní...ja, napriek tomu , že som prišla o otca, keď som mala 13 /zomrel/, potom som prišla o mnohých blízkych príbuzných, stále žijem.. tento rok mi zomreli 3 známe na rakovinu, sama už vyše 2 rokov bojujem s touto pliagou a nie som nešťastná.. žijem, bojujem, pomáham a radujem sa z každej chvíle, pretože, aj keď život nie je niekedy taký, ako sme si ho vysnívali, stojí oň bojovať a tešiť sa i z maličkostí....

carrot_apple
Včera o 12:16

treba si to rozložiť na roky a príde sa na to, že to nieje až také hrozné, mám známu, bez detí bez muža bez rodičov, bez súrodencov, bez starých rodičov, študovaná, 3výšky má len jedného chorého na vozíku príbuzného, ale za veľa si mohla sama, veľa partnerov odkopla, kvoli tvrdohlavosti, depresiám, nik nemal pravdu iba ona,kvôli fixácii na matku, nik jej nepomôže a bla bla bla, nie vždy, to čo sa zdá, že je HROZNÝ život je hrozný život pre inýchKaždý si totiž myslí, že tie jeho problémy sú tie najhoršie.
Pritom nemá úver, má vlastný byt, parádnu prácu a plat a o 14:00 padla, kamošky pripravené ísť na víno, do kina, na plaváreň, na túru do hôr...je neskutočne vtipná a má charizmu, volajú ju na každú oslavu, svadbu..takže je to o uhle pohľadu?????

rutyruth
Včera o 12:22

Tak ti poviem. Keďže som si prešla peklom na zemi v nekonečných uzkostiach a depresii, tak si myslim, ze všetko je to o nastavení resp. ako to zvláda nervová sústava daneho cloveka . Niekto má ťažký osud ako bolo spomínané, zdravotné problémy, úmrtia no je optimista, vie si to zracionalizovat, nevalcuju ho emócie a prekona toho psychicky veľmi veľa. Ja som mala všetko. Nový dom, prácu, všetci sme boli zdraví a aj tak ma driapla depresia a všetko to svinstvo dookola a poviem ti ze kto toto nezažil, nevie čo je utrpenie. A to mi prednedavnom zomrel otec, zomrela svokra, skoro mi zomrela mama na covid. No nic z toho nebolo tak tazke a ani sa neda porovnat so stavom depresie...To co pre niekoho je najväčšia tragédia, iný to môže brat ako skúšku, poslanie, niečo čo ho posilní.

terezkaarthuramax
Včera o 12:45

Poznam. Dokonca v siedmom nebi v tej relacii bola jedna rodina z mojho okolia.

terezkaarthuramax
Včera o 12:46

A aj ja, zijem s mamou a bratom a mame zdravotne problemy.

terezkaarthuramax
Včera o 12:46

@suve99 si statočná prajem veľa sil. Držím ti palce

terezkaarthuramax
Včera o 12:48

@jaass si uzasna

jamimo
Včera o 12:49

nemám odpoveď, sama sa niekedy pýtam... Len tak si poviem, že niet spravodlivosti na tomto svete, neverím na Božie mlyny... Prečo? Lebo poznám rodiny, ľudí, ktorí sú ako Anjel na zemi a život ich mláti od útleho detstva 🤷‍♀️ Kruto. Žijú ako vedia, hrajú s kartami aké dostali, nuž, ale žiadna hitparáda to veru nie je. A keď íde karta, príde Eso z rukáva (v preklade 👉 Na chudáka aj hajzel spadne) Smutné.

suve99
Včera o 12:49

@terezkaarthuramax ďakujem...aj Tebe všetko najlepšie prajem...

suve99
Včera o 12:52

@jamimo ono to je vec pohľadu 😉

Aby som odľahčila túto debatu :
Viete, aký je rozdiel medzi optimistom a pesimistom ?
Pesimista smutno povie : "už sa mi nikdy nepostaví"
Optimista s úsmevovom povie : "pozrite, ako mi krásne visí"

😅

mamina7070
Včera o 13:04

neni chyza bez kriza

a velmi zavisi od toho ako clovek prijima tieto veci a ci sa podda alebo nie

bublinka1426
Včera o 13:06

autorka, presne viem o com pises
a neviem, mozno karma minulych zivotov lebo nechapem, kolko nestastia maju neiktori v zivote a ini to zdaleka nepoznaju
nerozumiem tej drbnutej nahode.

bublinka1426
Včera o 13:06

@mamina7070 tak smrt blizneho tomu sa asi nikdy nedda podat hlavne ked sa jedna o dieta ci mladeho cloveka

bublinka1426
Včera o 13:07

@jamimo presne, ziadna spravodlivost neexistuje

mamina7070
Včera o 13:12

@bublinka1426
ak si veriaca vies ze zivot sa neodmina ale sa meni a zomierame s nadejou na stretnutie v Jeho kralovstve

takze ano aj take naozaj tazke ale je mozne to prijat a aj v kontexte svojho zivota a aj tych okolo

zmrzlinka2021
Včera o 14:38

Autorka,

nemusia byt nestastni. Je to o rozhodnuti kazdeho z nas. Presla som si velmi bolestivymi vecami a nikto by to na mna netypoval, ale viem, ze vzdy vyjde slniecko, viem, ze v nicom a za nijakych okolnosti nie som sama a ze kazdy moj den zivota je nesmiernym darom

marianarem
Včera o 15:09

Ja som mala na predoslom bydlisku susedu, babu v mojom veku, ktora bola hlucha. Uz to celkom staci. Ale pracovala, mala priatela. Nedavno som sa dozvedela, ze ju zrazila elektricka, tazko ju zranila a ostala este aj na voziku a s dalsimi velkymi nasledkami, pracovat uz nemoze. Nikto nevie, preco je to takto.

jamimo
Včera o 15:16

@suve99 hmmmm, vec pohľadu. Rodina- Manželia= on po CMP, ID 270 €, na inv. vozíku, manželka v zamestnaní, nedôstojne ohodnotená, nemá šancu vyliezť z mesta, vzdelávať sa, lebo👉 onkologická pacientka, lebo manžel, lebo dcéra autistka, mentálne postihnutie, návšteva špeciálnej školy... Vek 46 rokov... Boli nútení ísť bývať k jej matke (starkej) Starká má manžela s čiastočnou stareckou demenciou, starká 68 rokov chodí po večeroch upratovať, aby zarobila 200- 300 eur. Fakt radosť žiť. A takých prípadov, rodín sú tisíce.
Vieš ako sa hovorí, Čert sa na malú kopu nevy... erie 💩 Sorry, som realista.

karolinakr
Včera o 18:29

lverím na prekliatia i požehnaniam väčšina je v strede, takí neutrál, a potom ľudia, ktorí sa majú veľmi dobre a par neborakov, na ktorych aj ...spadne a najhoršie, že sa to dedí z generácie na generáciu..