Ahojte, idem sa sem vyžalovať. Mám staršiu sestru,ktorá často striedala roboty, nič sa jej nepáčilo. Zoznámila sa so svojím aktuálnym mužom a hneď otehotnela, nech nemusí chodiť do roboty. Ako povedala "zlatú baňu si treba poistiť" 🤦 presťahovali sa do nejakého podnájmu. Ešte kúsok o mne, ja som zase hneď po strednej šla pracovať do zahraničia. No a ako synovcovi odbili 2 roky, zase otehotnela, aby nemusela pracovať (to nie sú moje dohady, tak sa vyjadrila predo mnou).
Sestru som nikdy nechápala, a po väčšine som ju radšej ignorovala, lebo proste nepáči sa mi jej štýl života, ale nikdy som jej na to nič nepovedala, pomyslela som si svoje a hotovo.
No a ako otehotnela, tak proste nájom bol pre nich malý a vydrankala od rodičov záhradu, pozemok bol tak,že aj z 1 aj 2 strany cesta. Kúsok mi to prišlo nefér, lebo ona nikdy rodičom do domácnosti neprispela, ja som im každý mesiac zo zahraničia posielala peniaze, a proste dostala pozemok.
Odvtedy mala stále poznámky tipu "odkladaj si peniaze na dom" alebo že "treba si rýchlo nejaký pozemok kúpiť,lebo nebudú" a proste takéto veci.
Rodičia sa ale vyjadrili,že ak si ja bude niečo stavať alebo proste kupovať, prispejú mi aspoň 20tisicami.
Našla som pekný byt,chcela som si ho kúpiť,vziať hypotéku, pýtala som sa teda rodičov,oni,že jasné,20tisic mi vedia dať,že aby som mala menšou hypotéku. No a keď prišlo na lámanie chleba, tak mi povedali,že mojej sestre sa predražila stavba a peniaze dali jej 😭
Mám teraz byt, mám vyššiu hypotéku,ale beriem to ako podraz.
Odvtedy s rodičmi ani sestrou nekomunikujem.
Mrzí ma to,lebo v podstate stále uprednostnili ju, ako mňa.
Ako sa mám s týmto vyrovnať? :(
Ono to je väčšinou stále takto. Rodicia vidia pracovitejsie a zodpovednejsie dieťa ako to, čo si vie zarobiť samo. Neschopné dieťa budú stále podporovať. Vidím to vo viacerych rodinach
Nechapem rodicov ale ani tu sestru,jej to nie je trapne?A mimochodom ked si taku “zlatu banu” nasla,ako je mozne,ze ju musia sponzorovat rodicia?
@laura164 ja som od nich nepýtala nikdy nič, ani tých 20tisic, to len na margo toho,že sestre dali pozemok, a ani z toho nebolo nič. :(
uprimne, aj ked ta chapem a ano, je to nespravodlive, ziadne peniaze nestoja za to rozhadat sa s rodinou. bude ti to velmi luto, ked tu uz nebudu. na tvojom mieste zijem svoj zivot, si schopna mlada zena. tvoja sestra bude vzdy zit na ukor inych. ale ty nezatazuj svoj zivot hnevom. aj ked to nie je jednoduche. zazila som, sice nie priamo s rodicmi ci sestrou, ale s babkou. dnes to povazujem za malichernost, uz nemam moznost sa s nou porozpravat. vtedy to pre mna vela znamenalo, dnes by som bola radsej, keby som nebola taka hrda. zomrela v case, ked som sa chystala za nou jej ospravedlnit. aj ked viem, ze chyba bola vtedy v nej. odlozila som to o tyzden kvoli pre mna dolezitej veci a ona medzitym umrela. naozaj to nestoji za to.
Keby si od nich nepýtala a oni by ti ich nesľúbili, ešte by sa to dalo pochopiť. Ale takto? Veľký podraz, toto by som tiež ťažko predýchala.
Ešte k tej "zlatej bani": to si sestra potrebovala tehotenstvom zabezpečiť chlapa, čo ani nemá vlastné bývanie? Podnájom, potom pozemok od tvojich rodičov a ešte aj financie na stavbu zase od vašich. Aká zlatá baňa?!
@redana jej to trápne nie je. To s tou zlatou banou, on ma peniaze, síce ja osobne by som ho práve tak nenazvala, skôr taký priemer. No určite keď mohol ušetriť na pozemku+ ešte k tomu 20tisic tak to neodmietol. Sestra je veľký manipulátor, len ma prekvapilo,ze v čase,keď mne mali dať rodičia 20tisic, tak aj ona zázračné takú sumu potrebovala
@h2 som ťa zabudla označiť v tom,čo som písala Redane
Buď rada, nikomu nič nedlzis
@zun ako okej, kamarátka mi povedala tiež toto isté, že nikomu nič nedlzim aspoň. Ale ako sa potom v budúcnosti môžem na rodičov ešte spoľahnúť? Keď proste sa vždy nechajú ovplyvniť sestrou a uprednostnia ju? Nemyslím teraz len financie ale všeobecne
Je to nechutny podraz, ale neurobis s tym nic-ich zmyslanie nemozes ovplyvnit, ale musis sa zariadit tak, aby si Ty bola spokojna. Ked sa budes neustale nad tymto zamyslat a trapit, tak si budes skodit len sebe-ber to tak, ze ak ich ten podraz netrapi, tak nesmie ani Teba, Ty si nikomu neublizila, tak sa kvoli tomu netrap, trapit by sa mali podrazaci (ti sa ale trapit nebudu, to je jasne). Uzivaj si byt, tes sa z toho, ze si to zvladla bez ich pomoci a vykasli sa na to.
nespoliehaj sa na nikoho. iba sama na seba. uvidis, ze sa ti bude zit lahsie
@sirka9 s rodičmi by som kontakt obnovila, no už s tým,že im žiadne peniaze nebudem posielať. A na sestru a jej poznámky by som sa asi mala vykašľať
Moja zlata, za dobrotu na zobrotu, tvoje sklamanie chapem. Vyrovnat sa s takymto niecim urcite neda alebo nie uplne. Ono nekomunikovat s rodicmi, s ktorymi si dovtedy vychadzala korektne, musi byt strasne bolestive. Potrebujes cas to spracovat. Tato krivda a dvojaky pristup k vlastnym.detom navzdy nastrbi vztahy. Sestru vynecham, pre mna su taketo osoby zial nenapravitelne skazene, kto raz podrazil surodenca, spravi to znova🤐 urcite stopni dotovanie tvojich rodicov uplne. Ale pomaly komunikuj, nikdy nevies, ako dlho tu budu a ver, ze raz ta to bude boliet este viac. Tejto teme sa snaz vyhybat, nech si akokolvek zranena, ale ak sa spytaju ako sa mas, ci zvladas tahat hypo a podobne, povedz pravdu, ze mas naozaj co robit. Bez vycitiek, len konstatovanie. Len dufam, ze im dojde, ze rozdelili svoje.deti a toto uz asi nenapravia...
presne ako hovoris. na sestru sa vykasli a rodicom neposielaj. mas hypoteku, svoj zivot, doteraz si im posielala. kludne im povedz, ze sestru zivit nebudes. ale diplomaticky. a mozno nakoniec aj porozmyslaju kde asi spravili chybu. a potom uz od nich bude zavisiet, ako sa k tomu postavia.
Počkaj, ty im ešte stále posielaš peniaze?!
ja by som sa na rovinu s nimi porozpravala, ste rodina, si rovnako ich dieta ako aj ona, tak nech vedia ako to vnimas, ze je to nespravodlivost, ci im to pripada naozaj normalne a ake by to bolo im. sestra je vychcana, ale takych je habakuk...
@h2 nie, trvalý príkaz som zrušila. Ale myslela som to tak,že tým,že by som s nimi obnovila kontakt, neobnovila by som aj ten trvalý príkaz.
A ako sa správajú teraz k tebe tvoji rodičia?
@charlinka111 veď nijak, nekomunikujeme spolu 🤷
Ja som sa im ozývať prestala, a z ich strany nejaká snaha o zavolanie v podstate ani nebola, iba občas,ak mi tam prišla ešte nejaká pošta. Prišla som, mama mi podala poštu a odišla som
Neobnovuj ho určite. Ani keby sa vzťahy zlepšili. Nevidím dôvod, aby si dvoch dospelých ľudí, ktorí majú ešte aj na rozdávanie, dotovala ty, keď platíš hypotéku.
A tebe by zas nemohli prepísať ich dom? s tým, že tam jasné budú bývať, skôr ako ich sestra neukecá.
je to veľmi smutné
@h2 veď nech ich teraz moja sestra s mužom dotujú 🤷 čo veeeeelmi pochybujem
Pozri nech sa teraz o rodičov stará tvoja sestra. Ty sa už nestaraj.
Vieš čo smutné je, že ty si ich financne podporovala a vlastne si tým šetrila sestre na dom. Podráz je to od vašich teda riadny. A napríklad nepáči sa mi ich prístup, že ani ich to zrejme nemrzí keď ťa nekontaktuju. Alebo sa cítia urazení, že si prestala posielať peniaze?
na tych 20 tisic pre sestru si sa poskladala aj ty.. parada.. urcite by som financne nepomahala rodicom, ak maju oni sami dost na rozdavanie..
A najhorsie na tom je, ze ked bude treba rodicom pomoct, tak sestra isto nebude moct. Na to by som dala krk.
@dskjhfdlkdjhl vieš čo ja by som za zaťala a bud budeme trebárs šeky platiť na polovicu so sestrou alebo majú smolu
Ffuha,neporadim, ale velka nespravodlivost.