Po rokoch ma klamal

lucinda19
31. dec 2012

Poradte mi čo mam robiť... boli sme s priatelom od seba cca 1 rok... kedže išiel do zahraničia robit..a ja som bola tehotna tak som musela ostat na slovensku boli sme od seba dost dlho...teraz vsak prisiel cas kedy uz sme konecne spolu z coho som mala nesmiernu radosť...že budeme konečne ako rodina .... lenže dozvedela som sa že mi celý čas klamal co bol sám v zahranici..☹ slubili sme si že žiadny pokec alebo socialne siete nebudeme mat... kukam jeho notebook a tam pokec celý cas mal nick spravený a pisal si tam hovorim mu ci je to jeho a on mi do oči klame vykruca sa a potom sa aj tak priznal.. chcela som vidiet co si tam pise ale neukaze mi.. a este sa smeje.. dost ma to raní...ale som sa premohla a prehltla som to reku nejdem sa snim hadat... a potom sa dozviem že chodieval na disco do Mnichova.. a este mne na nete pisal že nechodi nikam vonka a ked uz som prisla do Nemecka zanim tak zistujem ze mi klamal celý cas.tak toto ma uz zarazilo totalne... akoze este ked som sa ho pýtala ci bol v Mníchove do OČííí mi klamal... a ked už pravda vyšla na javo tak mlčal...ja už neviem čo si mam myslieť ja mu už neverim absolutne neviem ako sa ma knemu správať...kedže mu nedokážem veriť...ked mi klamal do oči...klamstvo neznesiem.... ☹ poradte....

pingu1
31. dec 2012

@lucinda19 no vidim ze ty mas estelen 20 rokov. neviem, kolko ma tvoj priatel, ale ak tak ako ty, tak zjavne ho puberta este nepresla. no mala by si asi urobit poriadky vo vztahu a spytat sa sama seba, ci to ma este vobec zmysel

sissy27
31. dec 2012

@lucinda19 hmmm na jednej strane je to svinstvo, že ti klamal... ale na druhej strane, ty si mu neverila už predtým, keď si od neho chcela, aby nechodil na internetové pokecy, na diskotéky, a predpokladám, že tieto prísľuby si si od neho vynútila... potom to ani nemôže dopadnúť inak... prečo podľa teba nemohol nikam ísť? lebo ty si sedela doma na zadku? ale to predsa nie je jeho problém 😉 nemá právo na kamarátov, na voľný čas? ja sa nečudujem, že ti klamal, aj keď samozrejme, neschvaľujem to...

wifina
31. dec 2012

@lucinda19 otázkou je, či ti klamal, aby ťa nezranil, keďže ti sľúbil nikam nechodiť, alebo preto, že ti býva neverný. Ak ti zahýba opakovane, preč od neho, nezmení sa... Ak ste stále mladí a potreboval sa len po práci odreagovať, nevidím v tom problém...Disco a pod. v tom ja nevidím problém, nick na pokeci v prípade šťastne zadaného chlapa mi príde divný...

lucinda19
autor
31. dec 2012

@sissy27 nie mi sme sa obojstrane dohodli ze nebudeme na pokec ani na FB chodit ... ja som mu nic nezakazala ale sme si to slubili ! a ani to som mu nezakazala aby chodil vonka ani som nešomrala mna nie to nasralo ze bol na disco v Mnichove ale to že ma klamal že tam nechodil ked som sa ho pekne spýtala zato som sa nasrala....

sissy27
31. dec 2012

@lucinda19 no to je pekné, že ste sa dohodli, ale predpokladám, že iniciatíva vyšla z tvojej strany 😀 neviem, nerozumiem, na čo je dobrá takáto dohoda? medzi dospelými ľuďmi sa to nerobí, a už vôbec nie žiadať, aby ťa pustil do svojej súkromnej pošty, tiež by som ťa na jeho mieste vysmiala...
ja ti poviem tak - ak mu veríš, tak nemáš čo riešiť... a ak mu neveríš, tak tiež nie je veľmi o čom...

soldi
31. dec 2012

@lucinda19 suhlasim s ostatnymi nazormi. takto majetnicky som sa chovala voci partnerom ked som mala asi 12 😀
ked som mala 19, tak moj (teraz uz) muz zostal pol roka bezo mna na slovensku, kym som bola ja v zahranici. a taketo "sluby" by ma v zivote nenapadli od neho vyzadovat.

ak Ti klamal, tak asi mal pocit, ze by Ti to vadilo a citil sa zahnany do kuta.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janinah
31. dec 2012

@lucinda19 ste spolu,tak nerieš čo bolo-nebolo,teraz buduj váš spoločný vzťah,ale nie podozrievaním,vypočúvaním,zakazovaním...máte dieťa,tak sa správajte zrelšie,aj keď máte málo rokov....muž nie je tvoje dieťa,nevychovávaj ho,nech vie čo ti vadí,ale rozhodovať a konať musí a má sám on za seba

lilitela
31. dec 2012

@lucinda19 On ti klamal asi preto, lebo vedel, ze porusil, na com ste sa dohodli. Ale pre neho to bolo asi tiez tazke, byt sam v zahranici, nie? Socialne siete su jedna z mala moznosti ako ostat v kontakte nielen s tebou, ale aj dalsou rodinou a kamaratmi. Ty si ostala doma v prostredi, ktore dobre poznas...

ena1903
31. dec 2012

@lucinda19 Ja ti zase celkom rozumiem. Vacsina dievcat ti tu hovori, ze ti klamal, lebo si ho k tomu dohnala, lebo si ho obmedzovala. No chuuudatko obmedzovane. Verim, ze keby ti tie veci povedal na rovinu, znasala by si to lepsie, ako teraz, ked si zistila, ze ti klamal. Nilen ty si obmedzovala jeho, ale aj on teba. Dohoda bola predsa obojstranna - a ty si ju dodrzala a on nie. Ja to vidim trosku inak nez niektore holky, lebo som roky absolutne doverovala, absolutne neobmedzovala - a potom som bola hooodne prekvapena ako moj drahy tu slobodu vyuzival. A fakt sa na mna vobec nemohol stazovat. Nuz potom moja dovera klesla a zacala som aj podozrievat, aj obmedzovat. Bohuzial, doverovat sa da len dovtedy, kym sa ta dovera nenastrbi. Ale zase na druhej strane rozhodne odporucam neriesit situaciu prilis razantne, porozpravat sa s nim, vyjasnit si veci, urcit pravidla a dat tomu este sancu. Teraz ste uz spolu, to bude nieco uplne ine, ako ked ste boli daleko od seba. My sme v takom stadiu, ze sa mi dovera pomalicky obnovuje a mame teraz pekne obdobie a tesime sa na prirastok do rodiny.

lucinda19
autor
31. dec 2012

@ena1903 tak ako hovoris NIE ja som mu nič nezakazovala ale sme sa dohodli že si nebudeme robit napriek..a on mi klamal do oči a presne nie to ma nasralo že bol vonka..ale to že ma oklamal že nebol a potom sa to dozvedam od inych že bol takže žienky cele ZLE ste to pochopili.. a nieje žiadne chudatko....!!!!!!!

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mata128
31. dec 2012

@lucinda19 podla mna sme to vobec zle nepochopili.. Nezabudaj,ze zakazane ovocie najviac chuti...moj muz keby isiel takto mimo domu,tak ma zaujima,aby bol zivy,zdravy a nie aby som sa s nim dohadovala,ci moze ist niektory z nas von alebo na pokec.Nech ide aj kazdy den...su medzi nami iste dohody a pravidla,ktore keby jeden z nas porusil,je koniec a mimo toho je "volny".Vztah nie je vezenie...

cecil36
31. dec 2012

@lucinda19 neprehanaj, v zivote sa deju ovela horsie veci ako drobne klamstva. Asi si myslel, ze budes robit cirkus, ked ti klamal, ze nebol na disco. Ak je toto pre teba neprekonatelna prekazka, tak ho posli do certa, ale osobne, toto su somariny nad ktorymi vyzrete zeny mavnu rukou a neriesia. A uprimne, zahybat ti moze nielen na pokeci, facebooku alebo na disco. Aj v robote sa to da 😀 (znamy pretahuje takto svoju kolegynu uz rok, fuj 😝 ). A teraz co, spravite dohodu, ze nebudete chodit do prace? 😀

alabama0011
31. dec 2012

@lucinda19 asi to bude zniet hnusne, ale co cakas od chlapa, ktory robi v zahranici a je tam sam.. Ze pojde po praci domov pozerat TV a cez vikend bude vysavat..? To ze klamal bola chyba, ale asi mal obavy z tvojej reakcie a zrejme si bola tehotna tak ti nechcel navodit zlu naladu.. Pokial chodil len von a chatoval, tak by som to nebrala tak vazne.. Ked ste uz teraz spolu, tak uz budes mat prehlad, co robi vo volnom case.. Daj tomu sancu a uvidis.. Chce to asi trochu casu.. Tak vela stastia 🙂

betka22betka
31. dec 2012

@lucinda19 tak to dopadne, ak dieťa má dieťa.Žiadne skúsenosti, skoč do života !!!! Také sľuby si dávajú deti, že ja nie tak aj Ty nie, lebo ide len o taľafatky. Život vám prinesie aj horšie situácie, treba sa na to pripraviť. Ak sa o Teba a o dieťa stará, nebije Ťa , nič Ti nechýba, tak sa s tým zmier a začnite s čistým štítom......Odpusti mu už konečne, že bol na tej diskotéke..........

korenbaba
31. dec 2012

@betka22betka pravda pravdúca. Hlavne tvoja prvá a posledná veta úplne stačí!

zamyslena41
31. dec 2012

@lucinda19
Kto klame v blbostiach, klame aj vo velkych veciach. A hento uplne blbosti nie su. Je to vec dovery vo vztahu a vztah na dovere stoji a pada. Nepovazujem za rozumne nechat neuprimnost, zatajovanie, "male" klamstva, ci pocity nedovery "zapadnut prachom", lebo to sa VZDY skor ci neskor vo vztahu vypomsti.

Co mas robit? Zvaz povedat mu, ako sa citis: ze sa citis klamana a Tvoja dovera k nemu sa rozpadla na prach a mas obavy o vas vztah, nakolko doveru povazujes za absolutny zaklad vo vztahu. Ze po tom, co si prisla na jeho "male" klamstva, mas pocit neistoty, nedovery, ze co dalsie je este z jeho strany mozne (ved preco nie, ze ano) ... a potom je na rade on, co Ti na to povie. Podla mna je na mieste sa ho spytat ci ho poziadat, co mieni urobit preto, aby Tvoju doveru opatovne ziskal.

Zial, ste mladucki a je len malo pravdepodobne, ze ste dostatocne zrely ... kazdopadne drzim palce. Zriet mozete spolu. Ale musite spolu otvorene hovorit o svojich pocitoch - a zacni Ty opisom toho, ako sa citis po tom, co postupne zistujes o jeho pobyte v porovnani s tym, co Ti tvrdil predtym.

blancon
31. dec 2012

no to je hrozne niektore prispevky... to akoze 20 rocna je dieta???? este pred par rokmi to bol najvyssi cas mat dieta... to my sme stare tridsiatnicky-prvorodicky... a ked budeme mat 50, tak budeme mat doma pubertakov to je hrozne a niekto nie je zrely ani ked ma 50, to nezavisi len od veku... a co sa tyka tohto problemu, tak mna by to tiez nahnevalo, keby ma partner klamal alebo neplnil svoje sluby... neviem, co poradit.. asi stanovit nejake pravidla a uz ich dodrziavat a prajem ti ,aby ta uz nesklamal, pretoze je to velmi bolestive a cloveku chvilu trva, kym sa s tym vyrovna a zabudne...

betka22betka
31. dec 2012

@blancon lucinda teraz má 20 rokov, dieťa má 5 mesiacov. 9+5= 14 mesiacov, 20 rokov- 14 mes.= 18 rokov a 10 mesiacov. Vtedy počali dieťa, kedy začali sexuálne žiť? Podľa Teba bola zrelá žena ? Preto každý "problém " je veľký problém....Prajem jej , aby tento problém bol jej NAJVäčší , a aby si to spolu vyriešili a na všetko zlé zabudli. Všetkým pekného Silvestra!!!!!

lili_mia
31. dec 2012

@lucinda19 Môj postoj je ten, že mu to zakázať nemôžeš. No stalo sa. Keby sa obhajoval, že mu nemáš nič zakazovať, no ok, aspoň si dupol, a mal sa k tomu priznať. Proste išlo o obojstrannú dohodu, aspoň mám ten dojem. Ak nesúhlasil, tak to mal povedať a ked si mu už na to prišla, tak sa s tým priznať. S tým, že sa bál Tvojej reakcie .. haha .. a čo bude, ked spraví prúser? Mám Ti otvorene napísať .. a čo ked tam mal aj vzťah?

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mirka1308
1. jan 2013

Nemyslím si že ťukať do klávesnice z pohodlia domova nie je žiadny hriech! 😕 Určite by bolo horšiem keby chodil za tými ženami a ku...l sa , na písaní nič zlé nevidím. Ja som kedysi žila s človekom, ktorý si okrem písania aj stretká dohadoval a s tými ženami spával, vtedy som to vyriešila tak, že som od neho odišla - ak by sa ti toto stalo, tak potom problém je!! 😠 V živote ťa stretnú ďaleko väčšie problémy, ktoré budeš musieť riešiť!

lucinda19
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucinda19
autor
1. jan 2013

@estrella5 aspon ty ma uplne rozumies fuuj normalne som sa vytočila ! nemam 12 rokov aby ma niekto kritizoval...!!! ale pohode....

betka22betka
1. jan 2013

@lucinda19 ak sa aj s ním takto rozprávaš, tak sa ničomu nečudujem.

lucinda19
autor
1. jan 2013

@betka22betka 😀 nie to len stebou..🙂 lebo nemáš právo ma sudit kedy som začala sexualne žiť takže prosila som o radu a nie aby si tuna kritizovala ako to vyzera ... a ze deti maju deti... 20 rocny su podla teba deti? tak potom od kedy su dospelý? podla teba? od 50? zaujimave velmi

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucinda19
autor
1. jan 2013

@estrella5 konečne rozumný názor... prosila som len o radu ale ako vidim dočkala som sa len toho že som ešte dieťa!

aduskatt
1. jan 2013

dospelí nie su podla obcianskeho preukazu, ale podla vyzretosti a celkoveho sposobu spravania sa a prejavu, aspon ja si to tak myslim, niekto v 30tich, niekto v 16tich a niekto vobec nikdy.............tak to nech si uz vysvetli kazdy ako chce🙂)
btw, ziadat od niekoho, aby mi ukazal mailovu komunikaciu mi pride priserne ponizujuce. Som presvedcena , ze v zrelom vztahu netreba podobne dohody, lebo kazdy z toho paru by mal byt schopny sebareflexiou si urcit priority a sposoby svojho chovania. Aj mne by bolo proti srsti, keby mi klamal v tomto, ale este viac by mi bolo proti srsti vedomie, ze som s partnerom taku dohodu potrebovala uzavriet. Z mojho pohladu to ma daleko od vzajomnej dovery a hlavne by som mozno popracovala na sebavedomi....mozno, keby vedel, ze nebude mat peklo, tak ti rovno povie, ze sem tam pokecal, alebo bol na diske..........