S partnerom sme sa dohodli, že si dáme 3-4 darčeky pod stromček. Lenže ja ho poznám, on mi dá určite viac. Ja sa potom cítim blbo. Raz už sa stalo, bolo to dávno, že mi to pri hádke vyčítal, že on mne dáva viac. Čo si o tom myslíte? Neviem či nemám ísť ešte niečo dokúpiť. Žijeme v zahraničí, tu sú obchodné centrá otvorené.
A za co sa citis blbo? To ze ti da viac je jeho rozhodnutie na zaklade toho ako to citi. To ze ti to vycita je jeho malost, ze sa takymi vecami neskor este zaobera.
Ja som si vzdy myslela, ze darceky sa davaju lebo sa maju ludia radi a nie preto aby si ich ratali a neskor vycitali.
davame si s muzom vianocny darcek do 5e. ved ked nieco chceme, tak si to kupime hocikedy aj pocas roka. vianoce su o inych hodnotach
Ja toto viem baby, preto nechápem prečo to robí. Chová sa ako nezrelé decko.
@krisbar On mi povedal, že ma miluje a rád mi dáva dary.
Daj mu tak ako ste sa dohodli. To, ze on nevie dodrzat dohodu nie je tvoj problem. Jedine zo srandy by som pred nim povedala keby mi da viac, ze "ale nedohodli sme sa na 3-4 darcekoch?" A blbo/trapne sa bude citit maximalne on nie Ty.
@mamina0078 To on určite nie, nebude sa cítiť trápne. Naopak, bude rád.
Na počte darčekov som s nikdy s nikým nedohadovala. A ak by mi raz vyčítal že mi dal. Viac, by som od neho už darček viac neprijala
A nie neutekala by som kúpiť ešte ďalší ak bol nejaká dohoda, len preto ze viem ze on kúpi o 1 viac... To nue du preteky, kto sa viac à kto zaplatí viac
Mne stále prízvukoval že si nič nedávame 🤣 tak dom zrušila objednávky … mala som pre neho pripravené dary praktické cc v hodnote 200€ …
Zrazu včera mi hovorí že dúfa, že dostane aspoň ponožky 🤦🏼♀️🤣 akozeee dostane ak najdem jeho veľkosť aj spodné prádlo 🤣 dostane drogeriu a tam konci … nahneval ma poriadne 🤣 nabuduce ho nebudem počúvať …
Vždy sa niečo nájde … minulý rok sme sa pohádali a moje darčeky dal svojim neterkam ale moje podstivo využíva … neriešim … aspoň mu mám čo vytknúť keď rýpe 🤣❤️ Lubime sa aj tak
To musí byť veľká láska, keď jeden vyčíta a je mu malo, a druheho trápi svedomie kvôli počtu darčekov ... Je to také otrepané, ale láska a všetky tie veci okolo by mali byť nezištne a bezpodmienečne 🤔
Píšeš, že ťa má rád ale vie ti vytknúť, že ti dal viac darčekov. To sa podľa mňa vylučuje.
Tak rozbal len 3-4 a ostatne neprijmi. Ze dohodli ste sa na tolkych. Pokial ich stale prijimas aj navyse a nic nato nepovies tak on nevie, ze ti to naozaj vadi.
Vianoce nie sú o daroch a ich počte, samozrejme že u nás deti dostanú aj manžel dostane dar aj ja, ale aby sme rátali, kto dostal koľko darčekov a za koľko peňazí, to je také detinské...stráca sa tým zmysel vianoc (narodeniny oslavuje Ježiš)
No u nás sa už stalo, že sme sa dohodli s manželom, že si nedáme v daný rok nič na výročie, lebo sme na tom boli finančne mizerne a keďže ja som zlá vo vyberaní darčekov, ani ma to nebaví, dlho to trvá atď, tak som si vydýchla, že super, nič som neriešila. Fakt ani čokoládu. Vôbec nič. A od manžela som si našla pod perinou dve obálky s kupónmi na rôzne procedúry. Fakt som to nečakala, bola som veľmi dojatá. A zasa iný rok sme si povedali, že si nekupujeme na Vianoce, ja som mu napriek tomu kúpila, lebo mi to cinklo do nosa a on to dodržal a mne nekúpil a potom bol taký rozpačitý, chudák :D no ale finančná situácia sa zastabilizovala, konečne máme na darčeky, takže tento rok máme nachystané obaja. Aj spoločné, aj osobitne pre oboch. No je také zvláštne sa hádať kvôli darčekom, nemyslíš? Veď tým najväčším darom ti je partner samotný. My si nedávame materiálne darčeky, pretože je to pre nás zbytočnosť. Max nejaká drobnosť, ktorá sa naozaj zužitkuje. Dávame si spoločné zážitky, to, čo oboch poteší, kde môžeme byť spolu a spolu si niečo vychutnať. Lebo to je najviac, byť spolu
Mne je zas ľúto, ako sa ludia uz aj kvoli mnozstve darcekov vedia trapit. Nieze nie je na darcek, ale ze ich bude viac. A ked musi niekto predbiehat toho druheho( tvoj partner)Clovek je v sucasnosti asi fakt rozmaznany.🤷♂️
@hellwant Hlavne je detinský. Asi má v hlave uložené, že čím viac mu dám darov, tým ho mám radšej. Čo je samozrejme nezmysel.
Kupte si darcek spolocny. Zazitkovy.
@vivuska666 Potrebujeme auto, takže šetríme na auto a dohodli sme sa, že budeme sporiť, že nebudeme moc kupovať darčekov. Lenže on dá vždy viac a mne je to fakt nepríjemné, keď mám pod stromčekom 8 alebo viac darčekov a on 5.
Blbé mi skôr príde, že ti takúto vec vôbec vyčíta.
Inak mňa by zaujímalo prečo si dospelý ľudia musia dávať 5 darčekov? Nestačí jeden spoločný?
Ja by som my vysvetlila, že hoci ti dá aj tisíc darov je to nič pokiaľ ti to bude vyčítať amat blbé poznámky.
@janetinka27 výborne 👍👍👍
Podľa mňa stačí jeden úprimný rozhovor, povedz mu ze sa chceš iba uistit ci naozaj platí dohoda o počte darčekov, či je s tým OK a ci ti to nebude vyčítať. Odpoveď nahraj na video na telefón ak ti bude niečo vyčítať mu to pusti.
Nemám rada taketo manévre, akože nič nechce a potom iba smutné oči že nič nedostal. Poznám dosť ľudí čo takéto robia, v nich sa nedá vyznať, takým fakt ani vlastná mat nerozumie.
Porozmyslala by som ci partner ktory sa takto chova v banalnej situacii je niekto s kym planujem spolocnu buducnost
@lujza123 Veď to mi furt dookola omieľal, že nech nič nekupujem, že nič nepotrebuje, že má všetko. Potom teda že Max 4 darčeky.
Keby to bolo také zle medzi nami, že by mi vyčítal aj počet darčekov, tak by som si od neho namatkovo vybrala 4 a ostatné mu vrátila do slovami, že aby sme si nemali čo vyčítať. 😄
Nic si z toho nerob nechajto tak mna muz tiez vzdy sokuje nie cim s cim ma dostane vzdy k slzam ale on vie ze ja mu dam mensi darcek pretoze ja brzdim trosku financie aby bolo aj na ine, ale on to vzdy spravi je proste taky
My sme sa kedysi, veľmi dávno, tiež dohodli na maximálne piatich darčekoch. Môj muž sa do toho počtu nedokáže vpratat. Keď som mu to raz vytykala, že snáď sme sa nejako dohodli, zatváril sa síce strašne kajucne, ale potom to odmaval, že diplom z matiky mam ja a nie on, tak musím pochopiť, že sa občas prepočíta 🤣🤣🤣
Tak sa teraz pred Vianocami obmedzujem na občasné upozornenie, aby sa miernil, že budem prepočítavať. Ale keby mi išiel vyčítať, že mi dáva viac ako ja jemu, tak mu to spočítam tak, že na to dlho nezabudne....
Mne sa to stava bezne naopak. Manzelovi dam viac, on mne menej. Aj hodnota sa casto lisi. Avsak my to nerátame a ani neriesime. Kazdy dostane, co potrebuje a sme spokojni
Blbo by sa mal cítiť on, že nie je schopný ani takúto banálnu dohodu dodržať...