Ahojte,pridavam prispevok potrebovala by som radu mam priatela o 8rokov starsieho. Je rozvedeny a z prveho manzelstva ma jedneho syna. Nebyvame spolu ale coraz viac ma privadza do zufalstva jeho byvala zena.. To ako jej hladi a urobil vsetko co by jej na ociach videl. Rozviedla sa ona s nim . maju ale vsak velmi "dobry" vztah.. Nemaju problem chodit na spolocne dovolenky koli synovi o rodinnych oslavach ani nehovorim. Ked sa k tomu ja vyjadrim hned som ta najhorsia ze som proti jeho synovi a on to robi pre neho atd atd. Ja to ale nemyslim v zlom, ale tak on ako keby tam mal zadne vrata, stale tam chodi ako domov. Pomaly denno denne, ja sa uz citim ako cisty pako preto sa pytam na vas nazor ze ci to nieje prehnane aj z ich strany alebo iba ja som..
Na jednej strane chapem,ze mas obavy,ze sa vrati k rodine.
Na druhej strane sa ta opytam (ano,viem,laska je laska),preco si sla do vztahu s clovekom,ktory ma zavazky v podstate na cely zivot? Zrejme si slobodna,bezdetna.
Ja sa cudujem kazdej takejto babe. Lebo pozri. Mozes byt rada,ze je charakter a prikladne sa stara o syna. Ze sa snazi,aby netrpel. Ze si so zenou vychadzaju a nerobia si zle.
Ale nezabudaj-jednoducho vzdy budes ta druha na rade. Prvy bude jeho syn. A je dost mozne,ze to daju dokopy aj s ex. Nikdy nevies.
Ja ako slobodna bezdetna by som nechcela toto zazivat. Od zaciatku sa delit o partnera.
Myslím,že je to ich vec ako a nakoľko budú mať "dobré vzťahy",ty to buď budeš rešpektovať alebo si hľadaj slobodného. Ja osobne by som presne pre takéto veci nešla do vzťahu s rozvedeným s deťmi.
Nuž je pekné udržiavat dobré vztahy,ale zasa odtial-potial.Mne osobne by to teda velmi vadilo.Keby sa ale nedajbože stalo že sa rozvediem tak určite by som nikdy nechcela muža s dietatom.Mala by som pocit že som na vedlajšej kolaji práve pre toto.Ale kedže som štastne vydatá už viac ako desatročie,verím že takéto problémy nebudem musiet nikdy riešit.Inak,prepáč za otázku ale ak si mladá a bezdetná je taký problém si nájst normálneho slobodného muža bez závazkov?
@panidia prave preto ako slobodna by som nechcela partnera u ktoreho od zaciatku som druha vo vsetkom. Mne sa napr.s nim narodi dieta- pre mna prve,prenho druhe. Euforiu z narodenia preziva on po druhy raz,ja prvy...atd.
Skratka svet je plny ludi a aj zaujimavych 😀
Bol by v tom cert,keby si nenasla slobodneho 😀 😉
Baby dakujem za nazor asi mate pravdu , len ked ja som sa donho zalubila predtym mi to nevadilo ale v poslednej dobe som uplne nato hakliva. Ano som slobodna a bezdetna,len ja som to tak brala ze rozvedeny, ved taky je kazdy druhy.. Ale tie kazdodenne navstevy fakt nezvladam aj ked su kratke. Tak ale preco sa rozvadzali ked aj tak su stale spolu. Ja som sa ho nato pytala odpovedal ze to neklapalo
@panidia akosi son do toho spadla a stale si nahovaram ze by to asi mohlo fungovat.
@sasska1988 Z tvojich odpovedí mám pocit,že si mladé dievča,ktoré sa ešte len hladá.Nepokaz si život ak už teraz ti to vadí.Nemáš sa kde ponáhlat,hladaj si slobodného,bezdetného kde všetko budete zažívat spolu prvýkrát,ako napísala macamac-svadbu,narodenie dietatka...Vždy by si bola tá druhá,syn je u neho na prvom mieste.Vela štastia.
@panadia mam 27, a dakujem ozaj za vase nazory snad mi otvoria oci.
Ja už som si niečo také stihla zažiť....deti boli dve a mne to zozaciatku prišlo krásne ako ich veľmi ľúbi ale časom som zistila ze je to v podstate zbytočné.... Na prvom mieste som nikdy nebola...
to je vec pohladu ja som tiez rozvedena a mam syna a mam nového priatela ktory deti nema ani nebol zenaty nic a za tie 3 roky co sme spolu nikdy nepocitil zeby bol na druhom mieste alebo podobne je pre mna na rovnakej priecke ako moj syn...su to moji dvaja chlapi 🙂...a to co predvadza tvoj priatel prepac ale to nie je o dietati..ocividne sa nezmieril s tym ze sa s nim rozviedla a pravdepodobne je rad ze sa s ex tak casto stretavaju..takze asi tolko :DD kto nema potrebu nevyhladava..ja takisto s ex komunikujem len vtedy ked si chce zobrat syna moze si ho bravat hocikedy mame takisto dobry vztah aj po rozvode 🙂)) takze si domysli
Ja pridam iny nazor - som rozvedena a mam takmer 4-rocneho syna. Jeho otec od nas odisiel kvoli kolegyni a chodi za nim 2x do tyzdna. Vlastne uz len 3x za dva tyzdne - z povodnych 3x za tyzden. Viackrat som mu povedala, ze moze prist hocikedy syna pozriet, vziat von na prechadzku, pohrat sa s nim - byva tri minuty od nas. Nema zaujem. Nestaram sa do nich, ale tusim, odkial fuka vietor. Jeho nova priatelka tym zrejme nie je nadsena a taha za nitky. Takze neplati, ze ked ma rozvedeny chlap dieta, to bude u neho vzdy na prvom mieste, a nova partnerka az na druhom. Moj ex manzel to ma naopak. Chapem, ze partneri su doleziti, ale mna velmi mrzi, ze nema o syna vacsi zaujem, nikdy nepride len tak, aby ho aspon chvilu videl, aj ked s nim nebol niekolko tyzdnov.
Mam k tejto teme dost zaujaty postoj, lebo to vidim z pohladu toho dietata, ktore ma casty kontakt po rozvode aj s otcom, a dokonca s oboma rodicmi pokope. Tazko povedat, co je spravne, ale jednoducho v rovnici rodicia&dieta a nova partnerka sa budem vzdy priklanat k tomu prvemu. Hoci chapem, ze clovek ma pravo na fungujuci vztah.
@sasska1988 možno tam bude "problem" v tom "Rozviedla sa ona s nim". Možno on stále dúfa ...
@sasska1988 chce sa k nej vrátiť. Zmier sa s tým a rozíď sa s ním. Nájdi si slobodného bez záväzkov. 😉
Chce tráviť čas s nimi a v ten moment sa cíti, že sú rodina. Keby chcel tráviť čas s tebou, zobral by malého na dovolenku s tebou, nemyslíš? 😎
@sasska1988 ja si tiež myslím, že on ju má stále rád, citovo sa od nej vôbec neodpútal, stále dúfa, že by sa to ešte mohlo otočiť a teba má zrejme len v zálohe 😒 😒 😒 . Môže mať syna akokoľvek rád, môže byť s ním denne, ale prečo u nich? Nech ho vezme k sebe, veď ty s ním nežiješ. My máme s bývalým manželom myslím si že nadštandartné vzťahy, styk s dieťaťom mal neobmedzený, ale aby bol denne u nás? Prišiel, prehodili sme pár slov, zobral ho a išli si po svojom. Výnimočne sme dali kávu, ak sme niečo potrebovali predebatovať - napr. stužková, VŠ, ale aby sme spolu išli na dovolenku? Tak to ani náhodou, ani kvôli dieťaťu, naopak, týmto by sme aj u dieťaťa vzbudzovali falošnú nádej. Nestrácaj s ním čas.
@sasska1988
pridavam sa k dievčatám, nestrácaj s ním čas...on podvedome stále dúfa, ze sa to zmení... ze obnoví s nou vztah... čomu aj ja rozumiem, lebo rodina ma byt spolu...
Ja vždy vravím slobodná si má hľadať slobodneho rozvedeny k rozvedenej a hlavne bezdetny k bezdetnej.inak budu vzdy problemy ale ked su na rovnakej úrovni tam je to rovnocenne.
no, myslim, ze to normalne nie je, podla mne k tej zene stale nieco citi,nebude to len o synovi...
JAsne,ze k synovi moze mat pekny vztah a to je fajn, ale myslim, ze to by nemal potrebu chodit k nim domov, mohol by s nim chodit aj von, alebo tak. neviem,aky velky je syn, ale tak hadam nema 1-2 roky...
POchopila by som, keby ho vodil na kruzky, alebo take nieco..ale nie aby travil cas stale u nich doma.. To naozaj nie je bezne po rozvode... o to viac, ze rozviest sa chcela ona, tak asi on tam ma este nejake city... Aj tie spolocne dovolenky..Ak , tak nech ides aj ty, hadam s nou nie je aj na izbe?????? 😝 😝 😝
Si mlada, mozes si najst aj bezproblemovejsi vztah, hlavne , ak sama nemas deti...
Lenze otazkam srdca my nerozumieme nikdy za teba tak, ako ty sama sebe rozumies a co citis, preto sa musis rozhodnut len ty sama, ver svojej dusi, vnutorny hlas ti spravne napovie.
@mysicka36 no ja neviem som z toho akasi roztoto. Najprv povie ze je to koli dietati ale mne je to tiez divne. On ked ide pre maleho do skoly tak veze aj ju, lebo to ma po ceste jak keby nevedela prejst sama
@timea7 tiez mu to vravim ze to v dietati moze vzbudzovat falosnu nadej
@mima4 ja som sa ho nato pytala este predtym kym sme sa dali dokopy, povedal ze uz je to zanimi a vybavene ze im to nikdy neklapalo.. Preto sa aj rozviedli neboli v tom tretie strany
@sasska1988 a ako dlho spolu chodíte a z toho aj byvate?
a ake on mal alebo ma s tebou plany? planuje si ta vziat..ci nie?
@sasska1988 a ešte vzbudzuje falošnú nádej aj v tebe....urobila by som to tak, ako ti radil niekto vyššie - z môjho pohľadu si sa citovo od svojej bývalej ženy neodpútal a skrývaš to za lásku k synovi. Mne sa páči, že máš k nemu krásny vzťah, ale nemienim ďalej tolerovať, že mu ho preukazuješ takýmto spôsobom. Ak budeš mať pocit, že už nie si citovo k bývalej žene pripútaný, tak sa ozvi, zatiaľ sa maj pekne. A budeš vedieť na čom si. Rozhodne by som s ním v tomto období spoločný život neplánovala, to ani náhodou.
V podstate uz bolo povedané všetko...nie je to ,,štandard,, a ja nehovrím ze sa nema o dieťa zaujimať - ma sa zaujímať a ma ho navštevovať, su na to vikendy, piatky, nehovorim ze na hodinku neskočiť raz aj v týždni...Mne by to vadilo aby denne tam chodil. A to ze exku vozí atd....možno im to naozaj neklapalo a teraz zistuju ake chyby urobili....Ja by som takyto vztah nechcela, nezačínala a ani v nom nepokračovala. Taháš za kratší koniec a vzdy budeš.....s ,,dieťaťom,, v ktorom sa rodič vidí sa ,,neprebiješ,,. Ako maš uz dost rokov si myslím aby si bola taka naivna....z mojho pohladu aj čas na prvé dieťa pomaly máš. A aka buducnost ťa čaka s týmto mužom? Ako to on vidi s vami? Len sa stretavať, pripadne ,,na sexuálne zasahy,, - ja neviem, mna by nebral ak by sme fungovali v takomto ,,móde,,.
@sasska1988 Z toho co pises mi pride ze ju stale miluje a ty si proste fajn, pripadne ma vybaveny servis domacnosti. Je dobre , ze mu na synovi zalezi ale to co mate vy dvaja medzi sebou by som dobrym partnerskym vztahom nepomenovala.
najdi si, preboha živého, normálneho slobodného chalana. načo ti je takýto starý záväzkami prepletený trt????
@katarinapekna vynimočne suhlas!!
@sasska1988 nájdi slobodného bez záväzkov a máš po probléme. A klobúk dolu pred ním, že nie je ako väčšina chlapov, ktorí po rozvode zabudnú na to, čo robilo ich domov domovom
@sasska1988 tak našťastie ja nie som v tvojej situácii, ale mne by to tiež vadilo, keby môj priateľ chodil denno-denne ku svojej bývalej. Ak sa potrebujú stále vidieť, tak prečo sa potom rozvádzali? A čo sa týka jeho syna - je pekné, že sa ako otec stále o neho stará,ale čo mu bráni v tom, aby chodil na dovolenky so synom v trojici : on, jeho syn a ty? Neviem aký starý je jeho syn, ale nemohla by si svojmu priateľovi navrhnúť, aby si urobil program nielen so svojím synom, ale zahrnul by do neho aj teba?