Muža strašne oyravuje, keď ho opýtam, aby nas so synom niekde odviezol.
Nemam vodicky, neviem ci si ho niekedy vobec urobim, naozaj mam zo soferovania strach. Ale to o mne vedel vzdy.
Maximalne 1x v tyzdni ho poprosim ci nas niekde odvezie. Niekedy ani ten jeden x. Posledny rok ho to extrémne otravuje. Často využívam autobusy alebo vlaky, ale nebývame vo veľkom meste, nemáme MHD. Ťažko sa mi cestuje s kočíkom a s neposedným synom. Keď ideme bez kočíká, tak nemám problem, ale ešte nie je vášnivý chodec a často ho musím nosiť na rukách. Nie vzdy je niekto po ruke, kto by mi pomohol vyniesť a zniesť kočík, niekedy ho nemám ani kde postaviť v autobuse a iné.. Vzdialenosti kam cestujeme sú do 15 km. Neviem aky rozumny argument uz pouzit, ked si dovolim mu ukradnut par minut casu a nie casto! aby pre nás prišiel alebo nas odviezol.
By sa moj muž hanbou prepadol nás nechať ist autobusom,ked nás vie s malým dieťaťom odviezt👈 Niekde bude u tvojho muža v hlave chyba.. on niekedy realne išiel s kočíkom a dietatom niekam autobusom len on sám, že aké to je? Predpokladám,že odpoveď je nie.
Urob si vodicak a osamostatni sa
@anjelicek26 nikdy nesiel a ani nepojde. Preco by chodil ked ma auto. A aj ine to mozu, mozes to aj ty. Raz mi bol pomoct s kocikom do vlaku. A vtedy pribehol prvy a aj posledny krat vypravca a pomohol mu nalozit kocik so synom. Od vtedy aa drzi toho, ze mi vzdy. Niekto pomoze.
Ale casto sa mi stava, ze naozaj mi nik nepomoze a ja som z toho v strese zakazdym ked niekam ideme.
Bože to je debil prepáč. Ako na jednej strane vodičak je sloboda ja si to neviem predstaviť byť s deťmi bez.. na druhej strane je to jeho dieta jeho žena, mal by vás na rukách nosiť a robiť všetko pre to, aby ste mali život co najlepší a najjednoduchší. Do toho spadá aj vozenie. Keď si predstavím, že môj muž včera porušil termíny co mal kvôli malemu a jeho termíne u osteoapata, nie preto, že nesoferujem, ale ze sa mi tam bude v centre blbo parkovať a že ho budem musieť niesť že tam není vytah, že on ide radšej s nami...normalne si s nim sadne a povedz mu od srdce, že ved všetky tie behacky nemáš preto,že tam ideš kaderníčka kozmeticka ci chlastat s kamoškami a on ta o druhej ráno musí chodiť zobrať domov.. ale sú to dôležité vybavovacky pre rodinu.. ale ja mam pocit,ze jeho neosvieti,ked ho neosvietilo doteraz..
a v inych oblastiach je ochotny? iba toto ho otravuje? (ano, nie je to v poriadku. My byvame v meste, kde je velmi dobra mhd a aj tak mu nie je zatazko nas odviezt kedykolvek potrebujeme)
Keď byvas za horami za dolami tak naozaj zváž či by nebolo fajn prekonať samu seba a urobiť si vodicak
Veď takto si na nom závislá a zo je úplne na prd
Kúp si nejakú klokanku nosič a nebudeš musieť rieist kočík
Ked to tak popisujes - si si ista, ci nezacal pit? Mnoho ludi zacne tajne pit a ich partneri si nic nevsimnu. Taky pripad som zazil....jedna kamoska si nasla frajera a aj si ho zobrala a mala s nim dieta a on bol pri tom tazky alkoholik a ona si cely ten cas nic nevsimla a ja som na nom ked sme boli von tiez nic nevidel. Mozno pije ten tvoj. Teraz nebudem komentovat co si o nom myslim. Ale skus tuto techniku: Spytaj sa ho ci by mu bolo vela vas odviest 1 do tyzdna. Treba mu dat dopredu vediet? Proste pomaly nanho. Pekne jemne s pochopenim. Aj ked by som mu najradsej nakopa......
Aky rozumny argument? Je to jeho decko tak nech sa onho stara dpc. Co je toto za mantakov, narobia si deti a potom ich starostlivost o ne otravuje
no v dnesnej dobe ist na autobus sam s kocikom to si neviem ani predstavit.
raz ma aj mhd nechala na zastavke. manzelka kupila listok a hnup neotvoril zadne dvere a odisiel, nastastie nie daleko. potom utekaj s kocikom ...
predpokladam, ze drzi aj vasu spolocnu kasu.
jednoducho si zvykol na pohodlie.
treba ho sustavne otravovat a neustupovat.
blbec, vsak nevozi moju zenu a deti, ale svojo rodinu!!!
Pre neho nie je argument, že to robí pre syna a ani pre mňa. On si totiž myslí, že som pohodlná. Ale ja naozaj všade chodím hromadnou dopravou pokiaľ nejdeme cielene spoločne niekam. Vždy, keď mám niečo naplánované bez syna, tak idem takto. Nie som pohodlná ako tvrdí, ale s dieťaťom samo o sebe je cestovanie komplikovanejšie, ale na krátke vzdialenosti s ním idem vždy. Ale keď už treba aj kočík brať lebo nás čaka viac chodenia, tak je to pre mňa stresujúce. A ešte ak náhodou by som po ceste nakúpila, tak ja už neviem.. keď idem s malým, tak nejdem ani na nákup a to bývame v mini meste, kde nekúpim všetko čo nám treba ani zo základnej výbavy. Tak to si raz za týždeň idem do vedľajšieho mesta nakúpiť, čo nám treba, aby som nešla ovešaná ako opica, ale aj tak tak idem..
prečo nenakupuje on keď má auto ?
@subartic Chodí nakupovať aj on, ale keďže sa každý doma stravujeme inak, tak nakúpy pre svoje potreby to, čo potrebuje a niečo málo z toho, čo jedávame my. Keď mu pošlem, čo potrebujeme, tak keď kúpy, tak nie všetko alebo začne frfľať, že môzem ísť aj ja na nákup. Tak radšej idem lebo ma to nebaví počúvať. Ono sa to vždy točí okolo auta, keď začne pindať. Na aute jazdi stále hore-dole, ale keď ho nejako “úkolujem” čo je spojené s tým, tak je neprijemny.
No, čo sa dá robiť, zavesila si si na krk blba. Pre porovnanie, ja už mám takmer dospelé deti a doteraz, keď idú k lekárovi niekde ďalej, tak ich zaveziem. A bolo pre mňa nemysliteľné nechať manželku trepať sa autobusmi s deťmi v kočiari keď sa išlo k lekárovi. Samozrejme, nie vždy sa to dalo. Keď som bol odcestovaný a tak, tak niekedy musela ísť sama. Ale keď som bol doma, tak som sa vždy zariadil tak aby som ich mohol odviezť. A nakupovať sme chodili autom spolu. Považujem to za elementárnu slušnosť v rámci najbližšej rodiny.
Zavesila si si na krk burana.
Tvoj muž je sebec! Predpokladám, že toto nie je jediné. Každopádne chce to vodičák a vlastné auto ak si to môžeš dovoliť. Samozrejme k tomu poistka, benzín podľa potreby takže dosť náročné ale samostatné. Ak ste však auto nadobudli spoločne tak by som si určila 3 dni v týždni, aby som ho použila, kľudne aj písomne a vlakom môže ísť on.
Keby si aj bola pohodlna, tak co? Si predsa jeho zena, jeho kralovna a mal by ta na rukach vozit. Takyyo ludia si uvedomia, co doma mali, az ked o to pridu.
Och joj. Mrzi ma to. Nie. Moj taky nie je. Som samostatna a kde sa da sa presuniem peso, autobusum, bicyklom a obcas autom. Nie som vasnivy sofer. Muz nam ani raz nepovedal, ze by nas nezaviezol. Ale to je o charaktere. To nevysvetlis ked je o nas sam o sebe presvedceny aky je dokonaly.
Nakupovať choďte spolu vtedy keď chodí, plánuje on. Aký je problém vtedy prisadnut do auta a ísť s ním? Aký má zmysel chodiť mimo toho sama na nákupy? Tak napíšte spolu, nahadzes do auta a odveziete to domov. Už len z eko hľadiska to nemá zmysel aby on chodil v prázdnom aute sám a vy zvlášť.. ja mám vodičák a nakupovať chodíme tak či tak spolu večer po jeho práci. Načo by to bolo dobré, žeby som sa ťahala s taškami ja? Jemu to ide oveľa ľahšie podvihat, ponosit, ponakladat. 🙂
Všetky nadávať na toho muža, ale ved autorka vedela ze zije na dedine bez MHD a vez vodičského!
Porazilo by ma byt odkázaná na MHD a mužovu ochotu.
Muž sa zrejme nezmeni, ale ty si môžeš urobiť vodicak kedykoľvek. Máš na výber. Bud sa v tej dedine zblazni alebo si urob vodičsky.
Keď sú schopní urobiť vodicak cigáni, tak snáď máš na to aj ty, nie???
Cigáni so ZŠ!
To myslíš vážne? Toto. Tvoj muž je teda riadny sebec prepáč za tieto slová no je to tak
@simona20201309 ty nečítas. Má strach sú ľudia ktorý proste nesadnu do auta a muž o tom vedel aspoň teraz keď majú syna malého by to nemal byt problém nie?
Keďže je muž egoista, nechaj mu dieťa doma keď potrebuješ niečo vybaviť a nemusíš ho otravovať s videním. Iná rada nie je , keďže búraním bol vždy len si to prehliadala
Je nacase sa zdravo nastvat, a ist si spravit ten soferak.
Lebo ked ta konecne naserie manzel a odides od neho, tak aby si potom bola samostatna.
Sprav si vodicak teraz, ked mas na to priestor. Ten strach povoli, je to strach z neznameho. Skusenostami naberies sebavedomie.
Rada urobiť si vidicak nie je zlá, ale…. Niekto ma fakt strach a potom stretni takého šoféra.. a za druhé určite budeš potrebovať druhé auto lebo predpokladám že muž to čo používa ti nedá…
moja rada - urob si vodičský. Kamoška robila v 50-tke. A aj ja som mala v autoškole spolužiačku 50+. Nikdy nie je neskoro.
Autorka do budúcna ti neostáva nič iné len sa prekonať a spraviť si vodičak. Ako tak čítam, tak asi budeš potrebovať aj svoje auto, lebo sa mi zdá že tvoj pán manžel nebude ochotný požičať ti svoje. Nauč sa chodiť aspoň nevyhnutné trasy. Ja sa tiež nevyberiem hocikde, ale škola, lekár, práca, obchod chodím. A keď viem že pôjdem niekde kde bežne nechodím ide somnov prvý krát trasu môj muž ako spolujazdec aby som keď pôjdem sama nemala stres.
Ahoj ja by som mu dieťa nechala a šla si vybaviť veci sama nech sa stará
A rady urobit si vodicak ked sa bojí su podla mna onicom pretoze keby sa nebala vodicak ma uz davno.
Hrozné