Otec dieťaťa sa prehnane stará do výchovya nedáva mi peniaze na malú.

luci550
22. sep 2019

Ahojte, od porodu sa priatel strasne zmenil. Velmi sa stara do veci co sa tykaju matky. Pribehol ku mne s mobilom v ruke, ze ako mam kojit. Aj ked v nemocnici mi odporucili s klobucikom kojit on len huci, ze mam bez. Poprosila som ho ci mi nenavari aspon prve mesiace mala bola velmi uplakana. Tak mi povedal, ze ho vyuzivam len na domace prace a ze on chodi do roboty. Pyta odo mna peniaze na najom polovicku, ja kupujem plienky, uz aj sunar , do obchodu na nakupy mu davam kartu..az raz som odmietla dat kartu tak bol ohen na streche ze si sturam peniaze na ucet a on ma vsetko minut..ako sa sprava vas partner??...hovori vam co mate a akorobit s doetatom ...lebo ked som malej urobila slaby feniklovy caj tak urobil scenu ze mam vyluhovat 8 min...co robi vas partner doma?

limetka69
22. sep 2019

aj moj muz je najmudrejsi na svete, uz som mu minule vykricala, ze by sa nam lepsie zilo keby bol menej starostlivy, no musim uznat, ze ma rozum aspon ohladom penazi a nepyta odomna´co nemam, zvlast ked som poberala len rodicak a siel cely na hypoteku, on nas zivil, ale ved je to jeho povinnost, zarabat kym som bola doma, teraz pracujem a poplatkky mame napoly, zhruba, on trosku viac, lebo viac zarobi, 🙂 no budes to mat tazke ti vravim rovno, lebo moj muz je nenapravitelny v tom, ze vie vsetko najlepsie a neda si povedat aby prestal s tymi komediami, ak je taky aj ten tvoj tak panboh zaplat :D

prevenar
22. sep 2019

@luci550 ..tak ..toto asi tazko vyriesis tu , ze . mozno by si mala komunikovat s nim a rozumne sa dohodnut na dalsom fungovani , aby boli vsetci spokojni ? aj otec je rodic a chce sa podielat na rodicovstve, aj ked samozrejme nemoze kojit .

dskjhfdlkdjhl
22. sep 2019

@luci550 co sa tyka penazi, tie mame od zaciatku spolocne, kvoli peniazom sme sa nikdy nehadali. Ohladom kojenia-nie je dobre dlhodobo kojit cez klobuciky, v tomto ma mozno pravdu, ale je na Tebe, kedy sa klobucikov zbavis. S tym varenim-my varime od zaciatku obaja-v podstate vari ten, kto ma viac casu, pripadne lepsi napad. Obaja by ste si mali uvedomit, ze uz mate dieta, tak mate spolupracovat a nie sa urazat a kopat kazdy za seba.

vilma7
22. sep 2019

Tak jednej matke vadí že sa otec nezaujíma, druhej zas opak.
Môj sa tiež zaujíma až veľmi, študuje si všetko možné na internete, číta atd. Ale aj ma super vzťah so synom, s dcérkou ho bude mať zrejme tiež.
Na jednej strane ma ten záujem teší, na druhej mi to v určitých veciach vadí. Ale je to otec dieťaťa tak má tiež právo sa plnohodnotne starať. Nie len my matky!
A doma vari prevažne on, by som povedala že každý robíme podľa možností a schopností, kto má na čo kedy čas.
Doteraz bol ale môj manžel na materskej, tak uvidíme ako sa to bude vyvíjať, keď bude aj zamestnaný mimo domova. .

eliska13
22. sep 2019

@luci550 Takže Ti dáva pocit, že si neschopná?aký bol dovtedy tiež mal navrch či mohla si mať svoj názor?dopredu ste mali mať vyriešené, že ako to bude s poplatkami.
Celý prvý rok sme sa hádali kto je viac unavený a kto bude čo robiť😭ale vždy všetko platil, a do starostlivosti a výchovy mi nekecal čo by som aj niekedy prijala, aby nebol len postranný pozorujuci.pomoze, ale stále mi to je málo😉ale my máme už veľké dieta

lujza123
22. sep 2019

@luci550 myslím ze ako rodina by ste mali hospodáriť s peniazmi spolu, nie ze moje, tvoje ale dať financie dokopy a rozhodovať co sa kúpi a co nie. Jasne ze s príchodom dieťaťa je ich menej, ale to sa časom utrasie.
Starať sa do výchovy môže, je to otec. Aj keď kojeniu ako chlap asi moc nerozumie. Kontaktujte laktacnu poradkyňu, kojiť cez klobúcky je naozaj o ničom, v nemocnici ti ohľadom tohto moc dobre nepporadia ale laktacna by vedela. Zapoj ho do toho nech ma pocit ze aj on je nápomocný.
Každý vzťah sa zmení keď sa narodí babetko, musíte sa s tým popasovať, vydiskutovat si veľa vecí.

mamcotka
22. sep 2019

Strcila by som mu dieťa do ruky na nakoj ho ked to vies lepšie.. 😂 peniaze by som mu nedavala na nákupy. Je otec, nech sa stará.. tvojou povinnosťou je sa starať o dieťa. Nech si to vezme z prírody. Samička je doma s mladými a otecko znáša do hniezda.. ty mozes dieťaťu obstarať základ, z toho co ti dal štát ale on sa musi starať.. dieťa si predsa urobil aj on a ty do práce nemôžeš chodiť.. tvoja praca a sakra blbo platená je predsa materská. Povedz mu ze si to môžte vymeniť..

veronikaszabova
22. sep 2019

@luci550 ohladom penazi u nas nikdy nebola hadka - paniaze su nase ( nie moje a tvoje). Nikdy mi nevykrikoval, co a za kolko nakupujem. Co sme v stredoveku? 😳
A k starostlivosti - nikdy nebol ten typ, ze hrrrr do starostlivosti. Robila som si veci po svojom, ked som potrebovala pomoct, bez reptania pomohol.

eliska13
22. sep 2019

@luci550 A kojila som cez klobúčiky asi 3 m potom sme plynule prešli bez.Ved ono je pekné, že sa stará, ale nech to nie je štýlom, že on vie všetko najlepšie.Moj muž chytil hystériu, keď syn mal 2 m a mal sopel, že kde mohol tak prechladnúť?ešte raz vrátiť čas každý víkend ho zbalim s kočíkom a nech sám chodí všetko som robila s nim.Varit nevarí, ale za to povysáva, trocha posprace, nákupy robil on raz za týždeň ja drobnosti.Ale nikdy mi nekecal koľko miniem či, že kupujem zbytočnosti.Ale dodnes nevie kde má syn oblečenie, školské potreby, má paniku, keď idem preč a má ho vychystať do školy spolieha sa dosť na mňa aj jeden aj druhý🤔

veronaela
22. sep 2019

nemam odpoved, ale chcem sa opytat, co napriklad viedlo konktretne teba zacat si s takymto chlapom a este si s nim urobit dieta? co napr zenu pritahuje na takomto chlapovi? mna napr odraduje chlapska lakomost a lenivost preto si to neviem dost dobre predstavit a urcite by som bola skor sama ako s takymto

ktochytavzite
22. sep 2019

@luci550 debil je to

vroni
22. sep 2019

Správa sa hlavne normálne a nie ako debil. Ano, občas ma iný názor, čo s dieťaťom a občas mám iný názor ja, ale nepoučuje. Peniaze si síce odo mňa pýta, ale to preto, že mi chodí celá jeho výplata na účet a on je hnily vyberať peniaze z bankomatu. Keby si odo mňa pýtal polku nájomného ci na nákup, dostal by hubovu polievku až by mu uši brneli a po druhom pokuse už len kopanec, odkiaľ nohy rastu. Lakomeho veleduleziteho blba by som netrpela. Načo?

danielahamar
22. sep 2019

Podľa mňa mu preplo po pôrode, aj to sa stáva, určite rozhovor, hlavne co sa týka prachov a pomoci

katulkagajdos
22. sep 2019

@luci550 neviem ako ste to mali nastavené pred pôrodom, lebo napr. keď som dostávala materskú (čo bol vlastne takmer môj pôvodný plat) platila som inkaso, odložila som a kupovala som z toho ešte veci pre babetko- (mali sme to tak podelené predtým), jasné, že z rodičaku sa už nedalo, potom ťahal finančne manžel. A čo sa týka babetka musíte sa dohodnúť spolu- vydiskutovať si to, nech každý povie svoje argumenty a nejako sa dohodnite. Robíte to predsa pre svoje dieťa. Do výchovy sa potom začne miešať kde kto- starí rodičia atď. takže u nás bolo super, že sme sa my dvaja s mužom dohodli ako to bude a už si do toho nikto netrúfal zasiahnuť, lebo videli, že nepochodia.

viki113
22. sep 2019

@luci550 lepšie by bolo keby sa nanho vybodol ?? Hmm zaujimave rozmyšlanie dieta je aj otcove nie len matkyne nie ??

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dudart
22. sep 2019

Platiť dieťaťu celú režiju, polovicu nájmu a ešte potraviny z materskej, tak žiadam od súdu výživné na dieťa nech ti platí.. šak máš aj svoje potreby, na kt. Si je potrebné nechať rezervu.... Stanovte si rozpočet do obálok... Nájom, strava, bábo, ... Na bloček vždy napíš dozadu kto to platil a potom sa "zučtujte"medzi sebou... Po prvé budete mať prehľad kde ste zbytočne minuli a kto. Jasné že ak zarába viac mal by aj viac prispievať na domácnosť...

hettinka
22. sep 2019

Ja som po pôrode manžela poverila istými úkonmi okolo bábätka a do ostatného (Napr kojenie a neskôr vyber um) sa mi nestaral.
Čo sa týka peňazí, boli sme manželia, takze všetok majetok a peniaze spoločne, nie tvoje-moje.

marion09
22. sep 2019

Pred takým mužom si mala utiecť ešte prv než si ostala tehu.Som nezažila žeby muz od ženy pýtal peniaze na nájom a za nakup! 🤦 Hanba chlapovi ktorý sa nevie postarať o rodinu(prípustné by boli keby bol vážne chorý)

lula313
22. sep 2019

Tak mne zas muž povie, že mám všetko nastudovane, tak viem všetko najlepšie, všetko je po mojom. Pred druhými má vzdy podrzi(zakladám si na strave, tak vzdy sa ohradí, že jej niekto cudzi nemá dávať to a hento), keď ju niekto chcel chytit neumytymi rukami, tak hneď sa ohradil, že mamina si zakladá na hygiene, nech ju nechytaju😀 Zo začiatku som ho cielene nabadala, aby prebalil, obliekol, osprchoval, že je to dôležité, aby si s dcerou vytvoril vzťah a teraz je plne sebestačný, že keď odídem s dcerou, vie sa super postarat a ja mám velky klud na duši, že keby sa mi niečo stalo, že dcéra bude v najlepších rukach. Ona k nemu hrozne inklinuje, každý deň spolu chodia von, keď sa buchne, väčšinou ide k nemu si po útechu, až mám miestami pocit, že ho má aj radšej, ale neziarlim na to, proste každá princezna je viac tatova ako mamina😊 čo sa týka domácich prác, nebazíruje na tom, aby bola vylizana domácnosť, ani navarene(dcéra má navarene vzdy a my sa väčšinou chodíme najesť, alebo donesie jedlo). Čo sa týka financií, tak ja som si sporila, aby som na materskej bola finančne sebestačná, dieťa si kompletne platim sama, či svoje auto, naftu a nájom, vi väčšinu restik zas plati muž, ale to tak vyslo slobodne, nedohadovali sme sa, že čo kto bude platit

evittam
22. sep 2019

@mamcotka Materska nemusi byt len "sakra blbo platena". Ako si zariadis tak mas.😉
Suhlas s
@prevenar
@veronikaszabova

karolinakr
22. sep 2019

Nejaka pravnicka pisala, ze manzelia maju pravo na rovnaku zivotnu uroven lenze zeny o tom nevedia, nevedia, na co maju narok, lebo verejne sa o tom nerozprava.Treba si prestudovat zakony na internete, su aj zakony co predavaju knizne v knihkupectvach Zbierka zakonov A domace prace sa delia z jednoducheho dovodu- lebo sa mame radi a si pomahame, ked je jeden unaveny obsluzim ho potom zas on mne pomoze, ked ochoriem Neviem kto muzom narozpraval, ze nemusia robit nic.Uprimne ti poviem, kebymne toto povie muz nic ma pri nom nedrzi.Ja som mame cely zivot pomahala s domacimi pracami i ked sa mi nechcelo, lebo by ma hanba fackovala takto niekoho vyuzivat.Muxov niektorych asi hanbanefackuje.Dalsia vec je oblast sexu- muz je sebecky, zena sa sice postazuju v diskusiach na kave, ale nic s tym nerobia roky rokuce lebo si na to zvyknu.A ja sa pytam prepanajana, preco si zeny tak malo vazia same seba? Som ja taka sebavedoma, ze sa nenecham inymi vyuzivat? Kto tak zeny strasne oklamal, ze si myslia ze su povinne vsetko trpiet??.Polovica problemov na koniku- uz by som s tym chlapom bola rozidena.Ja som tiez ohladuplna osoba velku vahu davam aby som druhym neublizila ale to cakam naspat a beriem ako samozrejmost Nie ze nejakemu chlapovi sluhu robit a handrkovat sa s nim o to, preco je sebecky..

evittam
22. sep 2019

@veronaela Inak toto aj mna napadlo. Nemame vyriešene zakladne veci ale sup spravíme si dieta a potom tu zeny vyplakavaju akych maju doma debilov

brikina
22. sep 2019

@marion09 plne súhlasím. Tento otecko nie je chlapom!!! Hanba mu za taketo správanie. Ma byt podporou a toto znie, že je veľkou príťažou ...

hettinka
22. sep 2019

@karolinakr oni nie sú manželia...

lula313
22. sep 2019

@karolinakr problem je podľa mna ten, že mamicky si synacikov rozmaznali a tak to berú za normálne, že nemusia nič robit, mám kopec takých pripadov v rodine. Na mojom mužovi je vidiet, že sa staral sám o seba, vie dat oprat, povysavat a nepotrebuje k tomu vyzvanie, aby pomahal

janinah
22. sep 2019

Vyrábate si deti s priateľmi,nie s manželmi,už tu by mi blikala kontrolka akú má asi ku mne úctu,ak mu požiadanie o ruku nič nehovorí....môj účet,tvoj účet- to síce môže byť,ale nie,ak z oboch účtov nejdú peniaze na domácnosť a dieťa /spravodlivo a podla dohody/ a ten druhý nemá prístup k účtu druhého /ak sa niečo stane/.Čo tebe teraz radiť....svätú trpezlivosť....ok,čajík nabudúce urob ty,ak to vieš lepšie, klobúčiky nie?nakoj ty,ak to vieš lepšie...o peniazoch treba serioznu debatu, žena na MD,RD funguje v inom finančnom režime...a obviňovanie o tvojom šetrení? zrejme si šetrí aj on ,lebo myslí na zadné vrátka,celé zle toto...píš si každý výdavok aj drobný,nech to robí aj on a uvidít ena konci mesiaca čo kto načo minul a či je to v poriadku /či je ok,že nezarábajúca matka na MD minie viac ako zarábajúcii otecko/

evittam
22. sep 2019

@hettinka To nic nemeni na veci ze autorka ma doma pekneho burana. Bohužiaľ. My nie sme manželia vyse 18rokov a takto sa muz ktoreho mam nikdy nesprával. Cize je fuk ci je to manzel (ano okrem bla-bla okolo spoločného majetku) -ak je raz chlap debil debilom zostane aj ako manžel a mozno este vacsim lebo si myslí ze dnom sobáša si zenu kupil. Aj takych poznam.

evittam
22. sep 2019

@janinah No, moj muz si ma vazi určite viac ako xy manzelov svoje drahé manzelky-co tu čítam ma MK. Ucta nie je zavisla od požiadania o ruku a papiera. Ale pre kazdeho ine. 😉

janinah
22. sep 2019

@evittam pre mnohé ženy to nie je len papier...ale mnohé sa požiadanie o ruku nedočkajú,pritom po ňom túžia...tak sa tvária,že na čo papier....sobáš ,prísaha je konkretny dôkaz toho ako vážne to ten druhý myslí pred Bohom aj ľudmi...priateľov sme mali habadej,do manželstva vstupujeme s tým pravým a chceme,aby to bolo na celý život....dopadnúť to môže všelijako,ale v ten moment začiatku novej rodiny to manželstvo význam má ,o právnom význame nehovoriac...ale ok,ak niekto manželstvo k šťastiu nepotrebuje,tak je to jeho vec...