Otázka budúcnosti

22. júl 2024

Bývame s rodičmi
Staviame si dom
O rok by mala mala nastúpiť do skolky
Syn je už školák
Som na materskej
Babka s dedkom sú na dôchodku vyjadrili sa ze oni nebudú nosit deti do skolky školy pritom ju máme v susedstve ze majú svoje pohodlie ...nechcú vstávať....
Chcela by som nastúpiť do práce no ani ti sa im nepáči ze kto bude s deťmi
Je mi z toho do tak smutne neviem ako reagovať
Potrebovala som sa len asi vyzalovat

andrejkap123
22. júl 2024

Vsak ale oni maju pravdu oni nemaju povinnost sa starat o vase deti. Maju vlastny zivot. Oni si uz deti vychovali.

crazy_cat_lady
22. júl 2024

Ja chapem aj rodicov, su na dochodku, deti svoje vychovali a chcu oddych, neviem, ake mate vztahy, ale mozno nie su aj uplne ok s tym, ze byvate u nich..., a necudujem sa, ze sa im nechce rano vstavat a vodit xeti do skoly/skolky, ved ked si na materskej, mozes to robit ty...

danielahamar
22. júl 2024

Nechápem, však pôjdeš do roboty, deti jasle a škola. Ostatné je otázka zdravia dieťaťa v jasliach, ale to zistíš až po nástupe. Na dedkovcov sa nespoliehaj.

deti95060810
22. júl 2024

však ak chceš do práce tak sa skús dohodnúť žeby chodili len ráno kým ty budeš v práci...

danyelia
22. júl 2024

Veď do práce choď až vtedy, keď malá začne chodiť do škôlky, normálne ju tam pred prácou odnesieš a po práci vyberieš, ako väčšina rodičov. Predpokladám, že pracovnú dobu budeš mať cca od 8:00-16:00 (všetky škôlky sú otvorené myslím od 6:00-17:00, ak by si robila v inom čase). Rodičom sa nečudujem, chcú mať svoj veget, je to len ich dobrá vôľa, či Ti pomôžu - nútiť ich do toho nemôžeš...

pribinak
22. júl 2024

Však ste vy dvaja rodičia, vy budete dieťa nosiť do skolky a keď je škola v susedstve, tak skolak môže chodiť sám

mamutka
22. júl 2024

Cestou do prace dáš dieťa do škôlky, ako ostatni ľudia. Mne by ani nenapadlo uvažovať už vopred o tom, že budem počítať so starými rodičmi. Osobne sa neviem dočkať dôchodku, aby som nemusela ráno zavčasu vyliezať z postele a trepať sa niekam do tmy a zimy 😅

mikadooo
22. júl 2024

Rodičia budú s deťmi, kto asi... PS - majú aj otca? Xy ľudí chodí popri škôlkaroch a školákoch do roboty 🤷. Chápem, že si čakala pomoc, ale aspoň máš čas sa zariadiť, resp. ak to "nedávate", tak nenastúpiš do práce... Ja som žiadnu pomoc nemala, tak sme sa zariadili.

zoja1234
22. júl 2024

Bud rada ze ste vobec u nich mohli byvat, ze vam asi evidnetne aj pomahali s vychovou oboch deti (varenie, strazenie, atd atd). A ze ste netrcali v podnajme pocas stavania domu.
A co myslis, ako riesia nosenie deti so skolky ini rodicia, ktori maju starkych 300km daleko? 🧐

lenka_vi1
22. júl 2024

Súhlasím s odpoveďami. Moja mama sa tiež vyjadrila že si máme upraviť pracovnú dobu tak aby sme.maleho mohli voziť do škôlky a zo škôlky. Vozime ho na 6.00 aby sme do 6.30 boli v práci. Bohužiaľ nie všetci rodičia sú vnuckovsky typ.

lukbe
22. júl 2024

Každý druhý deň rovnaká téma. To starí rodicia môžu mať aj svoj vlastný život? Dnešní mladí si fakt myslia, ze to má takto chodiť?

autor
22. júl 2024

@lukbe no ja som to nevyzadovala každý deň iba občas keď vidím ako iné babky dedkovia ktorí nebývajú s nimi pomôžu je mi to trocha ľúto
Neočakávam to každý deň

autor
22. júl 2024

@crazy_cat_lady ja to robím každý deň som aj syna až do pôrodu nosila do školy iba ja

ivik4
22. júl 2024

No nechcem byt zla ale ty im mozes ruky bozkavat ze u nich mozete byvat uz aj s dvomi detmi na krku 😱.
Takze pre Vas spravili strasne vela uz doteraz

autor
22. júl 2024

@
@zoja1234 no neverili varila som si sama nestratilo sa u nás je to minimom

behulka
22. júl 2024

Mať zdravých samostatných rodičov je dar. Sú rodiny, kde sa musia postarať aj o malé deti aj o starého rodiča/rodičov. "Dokonalý sendvič".
Manžel, suseda, kamoška ti nevie pomôcť ?

zoja1234
22. júl 2024

Ano, ta babka a ten dedko ktori obcas vnucata do skolky odnesu, to robia asi preto lebo mladi s nimi neziju. Vy snimi zijete, x rokov, pomoci uz mate od nich ajajaj...

autor
22. júl 2024

@behulka my si to s manželom neako zariadime chodí na smeny
Len mne je to ľúto ze keďže sme pod jednou strechou nikdy sa ti ani len raz nestalo....
A susedka nosí každý deň vnucata do skolky co je asi v susedstve

mandzula
22. júl 2024

My sme sice nebyvali priamo s rodicmi, len vedla nich, no ani by mi nenapadlo ziadat ich, aby vstavali kvoli mojej dcere. Hnat starych ludi z postele je dost sebecke.

autor
22. júl 2024

@mandzula ja to od nich nechcem denno denne iba ak by sme to potrebovali raz za cas

mamina7070
22. júl 2024

asi su z vas uz unaveni a kde staviate ten dom?

mandzula
22. júl 2024

@autor moji neboli ani raz, ako pisem, tato moznost nikomu ani len nenapadla.

autor
22. júl 2024

@mamina7070 nerieš to hádam je to naša vec kde staviame

mamina7070
22. júl 2024

u nich v zahrade tipujem 😂
a hotovy bude ked pojde prve dieta na SS

autor
22. júl 2024

@mamina7070 nie vôbec

autor
22. júl 2024

@mamina7070 bože to je irónia o par mesiacov sa sťahujeme

laura164
22. júl 2024

Ja som musela zmeniť prácu, aby som stíhala nosiť dieťa do škôlky a starí rodičia ani raz nepomohli, musela som si to sama zariadiť. Ale keby som ja babka, tak asi vnučku nosím do škôlky v pohode, keby nemám zdravotné problémy

mamina7070
22. júl 2024

sak ale ak sa stahujete prec od nich o par mesiacov ako ti o vyse roka budu nosit dieta do skolky???
a teda nestavite u nich v zahrade

autor
22. júl 2024

@zoja1234 žijeme 2 roky

autor
22. júl 2024

@zoja1234 nie x rokov ako si to tu predstavujete fungujeme samostane sa varí atď.....