Ostala som lenivá

27. mar 2023

Vraj podľa manžela ostala som lenivá..
Ked som bola doma na RD každú chvíľu som niečo piekla a skúšala som nové recepty.Takisto bola som oddýchnutá vysmiata.
Teraz keď pracujem, každodenný kolotoč práca škôlka škola deti úlohy domácnosť záhrada,nemám kedy ani čas oddýchnuť si.Varim len také jedla čo je rýchlo hotové a čo všetci ľúbime.Pecem už len na sviatky a na narodeniny.A som často unavená a nevládzem.Ostala som lenivá,čo vidím že ani manželovi sa nepáči.
Len keď neviem ako sa nakopat a mať viac energie?

estrella5
27. mar 2023

Práca, škola, škôlka, deti, úlohy, domácnosť, záhrada, varíš (aj keď rýchle jedlá, stále je to varenie), občasne vypekáš... Hm.. A pán manžel robí čo?

stefi_k
27. mar 2023

A manzel nevie kde je kuchyna ?

salamistka
27. mar 2023

No nie si lenivá, to mi ver, máš toho viac než dosť, treba polovicu povinností delegovať na manžela...mimochodom, tiež som bola na RD oddýchnutá, po nástupe do práce išiel môj voĺný čas a životná energia do.....

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dixitka
27. mar 2023

To nie je lenivosť, tomu sa hovorí únava 🤷‍♀️

bucko555
27. mar 2023

Ja keď som bola doma som tiež stále piekla teraz pečiem akurát tak na Vianoce a inokedy si radšej sladké kúpim keď nám chuť ...nemám čas a ani energiu na takéto veci

viestta
27. mar 2023

1. nie si leniva, mas toho na sebe nalozene viac ako dost
2. pan manzel nech si laskavo uvedomi, ze ma doma zamestnanu matku svojich deti, tak nech prilozi ruky k robote aj on, uz to nie je len tvoja starost (teda nikdy nebola, len tvoja, mal uz davno prebrat nejake domace povinnosti na seba)
3. najdi si cas pre seba, na oddych, relax, lebo toto sa neda dlhodobo tahat. Pekne krasne raz tyzdenne hodit domacnost, deti za hlavu, nechat to na pana manzela, vsak su to aj jeho deti a jeho domacnost a chod niekde zrelaxovat.
4. Nie si otrok, si clovek, ktory ma nielen povinnosti ale aj prava, tak sa toho drz

danyelia
27. mar 2023

No tak keby pečenie malo byť znakom lenivosti 😄 tak ja som megalenivec, lebo nepečiem vôbec, možno raz ročne, nebaví ma to...Jeden deň nechaj všetko na muža (Ty choď nabrať energiu do lesa, na cvičenie, ku kaderníčke, na nákupy, relaxovať niekam...) a keď nestihne všetky Tvoje bežné domáce úkony, tiež mu povedz, že si si nemyslela, že je taaaky lenivý 💁‍♀️

terry658
27. mar 2023

Tvoj muž nemá pud sebazáchovy. Keby mne toto manžel zahlasil zavalila by som ho toľkými povinnosťami, že by si to nabudúce rozmyslel. To že nie je napečené nie je lenivosť ale určenie si priorít.

autor
27. mar 2023

Manžel pracuje na 3 smeny,ja na jednu preto väčšinou ja mám na starosť domácnosť aj deti.
Keď má on rannú tak sa venuje deťom alebo pomôže čo mu poviem.Vikendy mám viac času tak sobotu manžel je a deťmi ja upratujem varím.V nedeľu chodíme na výlety alebo k rodine.

dadis
27. mar 2023

Ja som ti chcela podla nadpisu odporucit, nech si das u obvodaka spravit krvny obraz a vysetrit stitnu zlazu, otvorim prispevok a citam, co vsetko taky "lenivec" zvlada a idem sa hanbit 🤣🤣. Nie, ty leniva nie si. Ver mi 🤣🤣. A nechaj muzovi uprarovanie a v ramci hry s detmi zvladnete upiect kolac. Moje deti pecenie doteraz miluju. Syn bude mat 16 a spolu marlenku alebo tiramisu tobime, dcera je viac na varenie..ale aj pecie rada.

viestta
27. mar 2023

A co robi ked ma poobednu? Vsak nech napecie ak mu to chyba? Alebo povysava, pozehli, operie, pozmyva dlazky alebo nakupi a navari. Co robi pred nocnou? Aj vtedy sa moze venovat detom a domacnosti. Jediny cas ked sa tomu venovat nemoze ak je na poobednajsej.

elisebah91
27. mar 2023

Žienka keď si nastúpila do roboty, mala si sa s mužom porozprávať...on má robotu, okolo domu +deti a ich povinnosti , ty máš robotu, domácnosť +deti a ich povinnosti.
Fajn že si to zvládala keď si bola doma...uz nie si, ozrejmi to manželovi...

andrejka1974
27. mar 2023

Jednoducho si daj v sobotu pauzu jednoducho nech on uprace s deťmi a ty si vyloz nohy však sa svet nezruti keď nebude vydáte a umyta dlazka

autor
27. mar 2023

@viestta Cez poobednú asi nič,je sám doma a má kľud pozerá si telku.Ked má nočnú tak spí a poobede keď som aj ja s deťmi doma tak oddychuje a chystá sa na nočnú.Jedine cez ranné pomáha s deťmi alebo v domácnosti.No aj to mu musím povedať čo chcem aby spravil.
@elisebah91 Okolo domu robí keď má rannú alebo cez víkend.S deťmi tiež sa zahrá no dlho s nimi nevydrží.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
27. mar 2023

Mila autorka, najvyssi cas mu nechavat na chladnicke zoznam prac, co ma robit ked nie si doma. Panko nemusi cumiet do telky. Je otec rodiny, tak nech maka. Jeho uloha neskonci tym, ze donesie vyplatu, v lete v sobotu pokosi travnik a 2x v tyzdni na pol hodinky zabavi deti. To sa chlapec velmi mili, takto to nefunguje.

autor
27. mar 2023

@elizabet173 Ja nepozerám vôbec

alabama0011
27. mar 2023

Mohol by teda upiect pocas tej poobednej ? 😅

elisebah91
27. mar 2023

Odkaz mu že to chce len cvik s deťmi 😁...ale fakt do poobednej a nočnej by mohol aspoň deti dať a vziať zo škôlky, školy, krúžkov...pozerá tv . Však aj ty si sadni a pozeraj ...🤦..alebo ho zapoj do varenia...no ak nechceš aby ti tma pobehoval, nech potom umyje riad, či iné...detom zuby umyť atď..

katica06
27. mar 2023

Môj pracuje tiež na zmeny, bežne sa stáva, že príde domov po nočnej doobedu si pospí a pokým prídeme domov s deťmi už je navarené.

tykat
27. mar 2023

Ako vyzera manzelov kazdodenny kolotoc? Ci by sa tam nevopchalo to pecenie kolacov pripadne nieco co mu v domacnosti chyba?

tykat
27. mar 2023

@katica06 napodobne, moj muz ma fakt narocnu pracu (60 ludi, zodpovednost za projekty, casto za tmy odchadza za tmy prichadza...) a pecie nam kvaskove pecivo, chlebik, buchty, rozky, croisanty, ine ani nejeme... on si to vie uplne paradne zorganizovat. ❤

ruzoveokuliare
27. mar 2023

my síce nemáme deti, ale muž tiež tak pracuje a veru stále porobí doma viac ako ja, pretože podľa jeho slov "on sa nemusí pripravovať do práce ako ja a tiež nemá psychicky tak náročnú prácu ako ja, tak ja si mám oddýchnuť"...on aj pri kolegoch nevie pochopiť, prečo doma viac nepomáhajú, ale večne len na pivo a s kamošmi niekde...

ckocka
27. mar 2023

Ja lenivá som, kludne mi ho pošli, nech vidí ako to naozaj vyzerá.

refly
27. mar 2023

Nenechaj sa takto oblbnut manzelom! :D Prd leniva, ale vytazena.

kristinapetronela
27. mar 2023

Treba si to vymeniť .pán manžel nech varí ,pečie ,upratuje

marca12
27. mar 2023

Vobec nie si LENIVA!!!!!! Robis toho dost,ved to sa neda vsetko stihat aj pracu,aj domacnost a este byt fit a nonstop vesela,usmiata. Nech si to pan manzel vyskusa,co to je. Mas toho az prilis vela na pleciach a nakopala by som tvojho muza do zadku,ze takto o tebe uvazuje.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cookie29
27. mar 2023

Pomôže? To je milé od neho. A býva kde? Keďže to asi nie je aj jeho domácnosť aby “pomáhal” a nie podieľal sa. 🤦‍♀️