ahojte chcela by som sa zdoverit. mam priatela, sme spolu 1,5 roka, ja studujem na vysokej skole posledny rok a on pracuje. obaja mame 25 rokov. On ma byvanie, byvame teda u priatela, ale cim dalej tym je to pre mna horsie. po skole mam moznost ist pracovat do BA, co ma aj laka a hlavne nad tym cim dalej tym viac premyslam. priatel je stale bez nalady, nic ho nebavi a netesi, poslednu dobu ma odmieta aj po tej fyzickej stranke. :( :( nechapem to, pretoze cvicim a staram sa o seba, skusila som uy naozaj vselico. aj dnes, isli sme spolu do mesta vybavovat nejake veci pretoze sa hlasim na studijny pobyt do zahranicia a chcel ist so mnou, pomoct mi to vybavit, tak isiel. ma den volna aj zajtra, ale uz dnes je unaveny. rano sme vtsali o 9:00 a isli kludne, on teraz zaspal, ze vraj je dobity. a takto je to stale, uz polroka. neustale je unaveny, nema na nic naladu, nechce nic robit - mne pride ako taky PECIVAL. :/ posledne dni premyslam, ci chcem pri sebe do buducna muza ktory bude takyto, mna osobne taky zivot ani nebavi. a to odmietanie, mlady chalan a nechce sex? myslim ze nikoho nema, pretoze on by najradsej len sedel doma a sledoval tv. :( ubija ma to... a prislo mi naoyaj smutno, ked mi dal necitlivo najavo, ye nechce nic. a vo svojom okoli to vidim casto, ze tito mladi chalani alebo aj dievcata, ze ich nic nebavi, stale su unaveni a pritom nic nerobia, neviem, co si mam o tom mysliet 🙂 je pravda, ze sa poslednou dobou venujem vela sebe - ten studijny pobyt, cvicenie, stale nieco riesime so spoluziackami, mozno sa citi byt na druhej kolaji. ale vzdy sa snazim vecer najst cas a robit moje akvitiy ked je v praci, aby sme mohli byt spolu. velmi som z toho smutna, ze to dospelo az tu :( a pritom nie sme spolu ani tak dlho...
Choď do BA.Kazdy ste niekde inde.Nehodite sa ku sebe
myslim si ze, je uplne jedno ci cviciš alebo necviciš ide o to, ze tvoj priatel je zrejme frustrovaný z vasho vztahu. Mozno ho len trapi, ze chces rozlet, ist pracovať do BA a na kadejake studijne pobyty, co je samozrejme super no mozno on si to predstavuje inak. Ja by som zas povedala, aby si to nesilla a dala mu sancu najst si nejaku babu, ktorej bude vyhovovať lenosenie a nebdue mat take ambicie. Je ich vela na svete neboj 🙂
No mne skôr pripadá, že má depresiu. Ak predtým takýto nebol.
Ono, nie kazdy je taky akcny ze by potreboval studijne pobyty a pod., Vela ludom staci byt doma a dokopy nic nerobit, to je ok pokial to obom vyhovuje. Ty si akcnejsia, najdi si seberovneho. Z tvojho pohladu je on lenivec, on teba moze vnimat ako naspeedovanu. To ze odmieta sex je ina vec, vas vztah je vycerpany, on po tebe netuzi a ty ho povazujes za pecivala. Nikam spolu nesmerujete, nic nebudujete...
Neprejde týždeň, aby tu nejaká mladá baba nepísala, že jej mladý chlap odmieta sex. Čím ďalej, tým to tu vidím častejšie. Bože, čo sa to s tými chlapmi robí???
ouha necakala som tak viac reakcii, ale dakujem za ne. viem ze som mozno prilis akcna nanho, ale ked som to s nim konfrontovala, stale ma podporil, vraj sa mu to paci a nechcel by tzv LENIVU v zmysle, ktora by s nim LENOSILA. co mi pride trosku absurdne, lebo zase mne ako tej akcnejsej pomaly dochadza trpezlivost. napadlo mi, mozno ho zanedbvam tym ze sa venujem aj sebe, ale... vzdy myslim aj na to, ze cokolvek sa stane, ja som prvorada v zmysle, len ja samu seba urobim stastnou a len ja mam v rukach to, ci stastna budem, ci sa nieco budem venovat a pod. ak rozumiete 🙂 ano, odmieta to... a mne to nikedy chyba... pridem, pritulim sa a on mi povie, ze nie, je unaveny. vazne som z toho nesvoja a smutna. :( :( :( ja si vela vsimam, ze tito mladi chalani... nic nechcu robit a vsetko chcu mat bez toho aby pohli prstom. nic sa im nechce, ziadne zaluby. samozrejme, nehovorim, ze vsetci ale vsimla som si, ze je ich mnoho. tym padom s takym clovekom sa asi velmi neda debatit casom, neviem, asi to tak subjektivne citim... nechcem zniet ze spekulujem, ale nejako mam cudny pocit, ze uy ani ten sex nechce :/ proste on sa vyvali a cele dni len lezi a vsetko ho rychlo vycerpa, potom je zase nastvany, deprimovaný az neprijemny ku mne, ze niektore veci co musel vybavit ye to nestiha. a tym samozrejme som frustrovana aj ja, lebo mi pride kusok jak neschpnz :/ viem, nikto nie je dokonaly, ale myslim, ze kazda zena si praje mat muza, ktory je skratka schopnejsi - ak chapete co tym myslim. trapi ma ta vec a na druhej strane som aj smutna, kam to speje.
ale fakt, teraz ked rozmyslam, celkovo mi nepride zdravy podla tvojho popisu. za pol dňa mu dojde energia a musi si pospať?? on pracuje vlastne? ale teraz fakt, nemoze mat nejake zdravotné problemy? vies aj tento lockdown vplyva na ludi... možnos a uzavrel do seba, ma separačnú úzkosť, depky atď.. jasne ze ked ma niekto depku nebude chciet sexovať.. skus mu začať variť mega zdrave veci, ryby, zeleniny, zdrave tuky, tahaj ho von na vzduch... aj ja som mala depresie a uzkosti a poviem pravdu, hned ako som sa zobudila, dala si brutalne nezdrave jedlo, ledva som cakala kedy si mozem znova lahnut a zaspať. skus sa snim o tom porozpravať..
Trvá to polroka... Predtým bolo lepšie? Lebo to, čo opisujes, aj so stratou záujmu o sex, môže byť kľudne aj depresia.
nechcem ta strasit, ale sustavna zvysena unava moze byt znakom kludne aj rakoviny.. osobne poznam taky pripad.. nech sa da vysetrit, pre istotu
@snazilka_bio_mamka ano pracuje vo fabrike, ale praca ho bavi. tam je vycerpany skor fyzicky, ale toto je vycerpanost akoby aj psychicka, ze potom je velmi frustrovany. kedze ja osobne cvicim tak to, co varim, su vacsinou zeleninove polievky, kuracie maso s ryzou+ zelenina, alebo so zemiakmi, vyprazane nerobim, raz za 3 mes. mozno mame rezne, alebo camebert nejaky a zelenina atd. chlieb kupujeme taky spaldovy, so semiackami a to ma rad. jeme vela ovocia, miluje pomarance a banany tak to jedava. samozrejme dame si aj nieco nezdrave, sladke alebo chipsy, ale to ani nekupujeme, mozno 1x za mesiac nejake tie chpsy ak niekto pride. nad tymi zdravotnymi problemami som aj premyslala, ale on k lekarovi ist ani za nic nechce. chodi aj darovat krv, tam ma vysledky dobre. neviem, co sa deje :/ jeden den je super a iny den ako vymeneny. jeho rezim dna: vstane o 10-11, naje sa uz obedu, hra hry/tv alebo sa ideme prejst alebo tuka do mobilu nonstop, hra tam hry. pomedzi to nieco zobne, uz je vecer, ideme spat okolo 22-23. a do toho praca. aj ked prideme k jeho rodicom, on tam sedi a je cely cas ticho. velakrat mi povie, ze jeho taky zivot nebavi a je to na prd, a tak som sa snazila ho usmernit, vymysliet program, navrhla mu kam sa posunut, lenze ked stale odmieta odmieta odmieta a nic mu nie je dobre, stratila som aj ja nervy :( vysililo ma to. najviac ma desi a zaroven mrzi, ze do tych jeho nalad a deprimovanosti sa vnorili aj vulgarizmy. dnes sme isli bohuzial na testovanie - chapete, ze je to tlak a proste sme z toho unaveni, ale musime ist. cely cas ako vstal o tej 9, frfla, ze on tam nechce ist a na co, aki su tam vseti kk....i a ze mu s tou palickou skoro rozj.....la nos... toto pocuvat takmer kazdy den, sledovat jak prespi... viete, ja uz to nedavam :( a potom aby som aspon ja bola v pohode, viac a viac sa uchylujem k svojim zalubam. nie ze by som sa nanho chcela vykaslat. ale cim viac sa snazim pomoct, tym viac je to akoby horšie a mna to vysiluje. poznam cloveka lieceneho na depresiu s liekmi, on sa vtedy uzavrie do seba nic. :( :( ale toto je v niecom ine, neviem. asi som povedala viac nez by som chcela 🙂 ma vobec silu bojovat a pomoct? viem, ze lockdown je tazky, navrhla som, aby sme sa k sebe spravali pekne, tie dni si pekne vyplnili, isli von, na mini vylet, rozprzvala si, hrali spolocenske hry, ale on mi na to vsetko povie: JE TO KK....INA... MNA TO NEBAVI! a lahne si a mobil alebo spi...
vzdy mi pride otazka, co s takym clovekom do buducna. zaroven chcem pomoct a zaroven sa mi to aj prieci, akoby som bola sebecka. neviem, ale keby som muz, tiez by som nechcela taku zenu, ktora len prespi.. chapem moze to byt depresia, a netreba toho cloveka zavrhnut. ale co robit? keby zasiel k lekarovi, vedela by som co dalej - ale takto ho len povazujem za pecivala, lebo nemam to nicim podlozene, on nechce a mna uz to tiez prestava bavit, skratka ako plynu dni, vzdialujeme sa od seba...
mimochodom uz spi 1,5h... nebol to len slofik... a kedze sme isli spat o 23 - o 9 rano vstal.. 🙂 mal 10h spanku.. a aj tak je unaveny... a viete, cim dlhsie spi, tym je viac podrazdeny, ale tuto pozdrazdenost ututlava dalsim lezenim v posteli. to som si vsimla. je to proste na nervy. 🙂
Tak to už je naozaj choré, zdravý človek nevie toľko spať.
KLINICKA DEPRESIA, googli
Toto nie je úplne normálne správanie a niečo za tým bude. Donútila by som ho ísť k lekárovi
raz som spala 16 a pol hodin🤔😅
@luckalukas_1 Raz sa dá pochopiť. Hlavne, ak si bola unavená, po chorobe, alebo nevyspatá.
No ja ho v tomto viem pochopit.. Stale mam malo spanku. Ked pridem z prace dam slofika.. Cez víkend vstávam cca o 9tej a o druhej ma lame.. Neviem stale mam malo energie.. Výsledky mam dobre.. Neviem co mi chyba.. A tiez na mna nevyplýva dobre toto corona obdobie.. Skus nejake vitaminy.. Ja skusam a stale nic...
A Mozno taky bol vzdy len ten prvy rok sa viac snazil tak si to tak nevnimala,Ty ho nezmenis ak je to depresia musi to riesit on, Ja by som to vzdala. Mas vacsie sance byt stastna s inym ako snim .
@anickaaa6aaa Jaj, len to čítam a už mi je hrozne nesympaticky a nie to ešte mat s ním vzťah. Ale hlavne, že sa nehodite k sebe.
Necíti sa vnútri slobodne a zvyšky energie mu vycucá televízor a mobil. Nie je typ človeka ktorý sa prispôsobí situácii ako ty, že si ideš svoje corona/necorona. Pravdepodobne mu lezie na nervy, že sa chováš akoby sa nič v spoločnosti nezmenilo. Tebe lezie na nervy jeho vnútorný postoj a jemu tvoj. (podľa mňa) Mali ste vy vôbec predtým niečo spoločné? Čo také? Čo boli tie spoločné koníčky, aktivity, názory, pohľady na život? On je nasratý (právom), že je nútený do niečoho čo nechce (testovanie) a ty si nasratá, že je nasratý, že je znásilnený niečim čo nechce a že to nezahodí chvíľu po testovaní za hlavu. Myslím si, že kopec ľudí vníma isté veci oveľa citlivejšie ako ty a jednoducho sa nechcú prispôsobovať ako ty. Lenže zmeniť situáciu nevedia a to ich ničí. Tak či onak..... nájdi si niekoho kto je nastavený rovnako.
Ja myslim, ze ty uz vnutorne citis, ze sa blizi koniec....
Ahojte dostala som tu az teraz. áno beriem na vedomie že je to v tejto dobe iné a možno ku leziem mojim prístupom na nervy... snažím sa tak možno preto, byť aktívna, niečo robiť, aby ma práve ten okolitý svet nepohltil. Tiež to dosť vnímam a viem že keby ma to vtiahne, tak to asi nedopadne dobre. možno on to tak nevie a preto je aj viac taký nesvoj, bez nálady a je to pravda, že je často tvrdohlavý a nerád sa prispobuje. spoločné záujmy, radi sme sa chodili byciklovat, posilka, čítanie kníh len tak pri sebe, filmy, veľmi radi sme chodili len tak sadnút na kávu alebo kino. predtým sme boli kamaráti tak sme sa aj poznali, ale nikdy som toto nebadala. to až teraz. že čím dlhšie sme spolu nonstop, tým je to také že on akoby už nemal síl žiť ten život čo predtým ....stále povie, že sa už cíti staro a že nič ho nebaví. ja neviem, čo to je... chápem že aj korona na každého nejakého vplýva, aj to mi napadlo, preto som sa snažila tie aktivity v rámci možností s ním podnikať alebo on si proste stále nájde niečo že prečo ho to už nebaví. Niekedy keď naho pozerám tak mám pocit, že len tak leží ako chrobák a proste život plynie a on nič. a proste ma 25 rokov, mal by podľa mňa rozkvetat a on jak... Proste leží, nič ho nezaujíma, je ako vo vegetatívnom stave... potom začne byť výbušný, Lebo sa mu niečo nepáči, nuž je to s ním ťažké. a keď sa ho spýtam, čo si myslí, že by to spôsobil, povie mi že NEVIE. neviem, ale ja osobne viem približne, čím to je a odkedy... Ale on nevie ani to. A nemá chuť to meniť, to je na tom najhoršie, že aj keby to bola vážna choroba, on skrátka k lekárovi ísť nechce. Tým pádom sa nevieme pohnúť a mne už proste dochádza aj trpezlivosť... pretože si myslím, že keby chcel, pokúsi sa o nápravu, skúsi rôzne možnosti, ale on nič... Niekedy povie, že mu to tak vyhovuje, niekedy je na to naštvaný.. som z neho zmätená. A prepáčte za chyby, píšem aktuálne z mobilu
Jemu chýba rezim a povinnosti. Keď som čítala čo píšeš, že čo robí počas dňa tak úprimne ja by som bola unavená asi tiež. Lebo nič nerobenie pozeranie do telefónu alebo telky každý deň vyčerpá človeka rýchlejšie ako plne nabitý program. Napríklad ja dnes po práci som povysavala a utrela prach a bola som plná energie. Akonáhle som si sadla na zadok tak ma začalo lámať na spanie a to bolo len osem hodín večer. Myslím že existuje rozdiel medzi únavou z fakt veľkej vyčerpanosti ktorá vzniká prílišnou aktivitou, prácou a stresom a únavou z nudy.
Porozprávala by som sa s ním a zapriahla ho do nejakých aktivít. Ja ťa svojim spôsobom chápem že ťa odpudzuje chlap ktorý čumi do telefonu alebo hra hry. Ako občasný relax je to ale fajn samozrejme.
Bavila si sa o Tom s ním? Daj mu najavo čo ti vadí. Jemu by tiež nebolo príjemné keby mal vedľa seba lemru.
Keby som bola muž, tak Teba by som chcela za ženu 😅😂😂 aktivity presne pre mňa 🙈
Nuda, strata chuti do života,.... Možno naozaj netuší, čo mu je. Nevie to vysvetliť. Nerýp doňho. Posaď si ho k sebe, Povedz mu, čo pre teba znamená. Proste pár pozitívnych slov na povzbudenie. Následne mu opíš, ako na teba táto situácia pôsobí. Ako sa cítiš. A čo bude, ak sa nerozhýbe. Aby to nemal zložité, spomenúť mu môžeš spôsoby, čo môže robiť. Žiadne otázky, žiadne výčitky.... Jednoduchý oznam. Doložiť mu ho môžeš aj písomne, aby sa k nemu vedel hockedy vrátiť.
Dobre, možno je na tom mizerne. To sa môže stať komukoľvek. Vykašľať sa na chorého človeka je hnusné, ale.... no čo s ním, ak odmieta akokoľvek spolupracovať? Z tvojho popisu sa má na to z toho dostať. Asi to nie je jeho normálna povaha. Len teda musí chcieť.
Inak, čím dlhšie človek prespí, tým viac je unavenejší. Najmä, čo sa týka extrémov. To je celkom bežný jav.
Toto je tak nevyrovnaný vzťah , že jeho trvanie do budúcna je podľa mňa nulové . Nevyrovnané vzdelanostne , povahovo, temperamentom a hlavne kariérne. Príchodom rodiny sa to len vyostrí .
Vycerpany vztah. Kazdy ste niekde inde. Hlavne s nim nezostavaj z lutosti.