Ahojte mamičky idem si k vám pre radu. S partnerom sme spolu 8 rokov mame 2 zdravé detičky (5r.,2tyzdne). Neviem ani ako začať, som vo vzťahu v ktorom som nešťastná. Žijem s partnerom, ktorý je nonstop v práci - živnostník. Čiže skoro vôbec mi nepomáha, no v poslednom čase je to neúnosné. Jeden deň voľna si vzal a aj to večer sa zobral a išiel radšej na hokej ako by bol s nami, keďže nás poriadne nevidí keďže skoro ráno odchádza a vracia sa až večer domov. A dnes sa ráno vzal že ide pomôcť otcovi na chatu rúbať drevo a do teraz domov neprisiel, z chaty vraj odišiel už o 14hod. Hrala som urazenu takže telefón som nedvihala skrz toho ze si myslím ze ma inú a skrz toho ze nie sme mu prednejsi. Zistila som ze si zmenil heslo na mobil, že opäť navštevuje pokec a včera v no i zo sna hovoril citujem:Ak si myslíš ze za tebou nebudem často chodiť, si na veľkom omyle. Keď som mu to povedala ze mam podozrenie tak sa ma opýtal ci som normálna? Ze len hlúposti mi po rozume chodia. Je pivar vypije ich dosť už to mi vadí a nevie sa toho vzdať ale ja už nevládzem v takomto vzťahu byť. Ako ste to zvládli bez partnera? Dá sa to? Bojím sa ako to zvládnem, nemám kam ísť, až na svoju mamu no s nou nejaký extra vzťah nemám no iná možnosť by zatiaľ neexistovala. Prepáčte že tak otvorené píšem a žiadam radu ale neviem komu by som sa mohla zdôveriť nemám tak kamarátky a som už zúfalá a na dne. Ďakujem krasne
@dida888 no to sa dalo cakat, ze tu budes ukamenovana za vyber partnera. Ale obcas sa to proste stane, ze clovek sa zmeni, alebo sa prejavi az neskor. Ja by som ti poradila este chvilku pockat. Jednak nemas velmi kam odist a za druhe je to mozno len docasny stav. Ja mam s muzom tiez dve.deti a vzdy po porode sme mali krizu, on proste tie starosti okolo babatka nedava a to som ho odbremenovala, ako sa len dalo. Teraz ma mladai 9 m a zacina sa to konecne zlepsovat, vie s nim uz travit aspon nejaky cas. Takze ak sa to da, skus este chvilu vydrzat, mozno to bude lepsie (nvm, ako ste to mali s prvym dietatom). Tvoje dokazy nevery nie su priame, aj ked podozrenie tam uz je asi na mieste, ked sa flaka, ale stale moze byt to, ze hlada unik pred tou situaciou doma, moze byt aj u kamarata. Takze kym nezistis, ze tu frajerku naozaj ma, len si ho vsimaj, ale asi moc neobvinuj, mohlo by sa to obratit proti tebe. Uvidis este, aky bude vas intimny zivot po sestonedeli, to by ti tiez mohlo nieco napovedat. Zatial sa zameraj na deti a skus ho neriesit. Ak by si id neho odisla, aj tak by si bola na ne sama, takze na jeho pomoc sa nespoliehaj, daj tomu cas a pravda vyjde najavo. Drzim palce, aby ti coskoro bolo.lepsie.
Ty si tiez super, vola ti a ty nedvihnes mobil? To co? Mas 14 rokov? Potom, ze nevies, kde je.
No co ti poradiť, mate 2 deti, treba sa snažiť, komunikovať a nie sa oduvat
@pribinak nezdvíhla som mu za jeho správanie sám videl ze mame tichu domacnost, že som naštvaná a sklamana z jeho správania. Tu nejde o to koľko mam rokov a ako som sa správala ide o princíp sú dni kedy mi ani on nezdvihne telefón, proste nezáujem. A to nehovorím o tom ze ne zavolá ani z prace ako sa mame, čo robíme proste nič. Jedine zavolá aj to chce hovoriť so starším synom keď ide do skolky a to je všetko.
@lindusss2016 práveze toto bolo aj po prvom pôrode no vtedy to bolo horšie zdvihol na mňa aj ruku, vtedy som odišla Len som nemala kde byť musela som sa vrátiť on sa zmenil ale ako píšem vrátil sa k tomu späť, najhoršie na tom je to ze klame, že radšej je v práci ako s nami doma a to mi povedal sám že keď je doma nevie co ma robiť že radšej mohol ísť do práce. 4 mesiace mali prácu mimo mesta robili potrubia a teraz v sobotu a v utorok neprišiel domov vraj musia urobiť a dokončiť, keďže na druhý deň mal končiť skôr kvôli vybavovaní rodného listu mladšiemu synovi, no nejako mu neverím lebo ešte v živote som nevidela žeby robotníci pri blokoch ktorí robia potrubie tam boli 24hodin denne. Bude ma to bolieť keď odídem možno si aj po plačem ale už neviem nájsť iné riešenie. Dávala som šance, upozorňovala aj sa snažila komunikovať ale on a komunikácia nejde do kopy. Stále bola jeho fráza že on si zaslúži lebo dlho pracoval, že si ani voľno cez leto nevybral atď. Stále dookola to isté opakovanie. A najhoršie na tom je ze kamarátov nemá max kolegov
@zooeynka, pani sa tu zdoverila so svojím problémom, lebo žiaľ nemá po svojom boku blízku osobu, s ktorou by sa o to podelila a Vy ju hneď karhate za výber partnera? Vy nepotrebujete niekedy povzbudiť a vypočuť? Príde mi to od Vás nepekné. Mimochodom , ľudia sa počas života dokážu zmeniť, rovnako tak sa mohol zmeniť aj partner autorky ...Na to vplývajú rôzne faktory ako nová práca, noví kamaráti , alkohol a pod. Prajem Vám, aby ste nikdy v živote nemuseli riešiť podobné veci a aby Váš partner ostal rovnaký odo dňa Vášho prvého stretnutia až na veky vekov. Ale keby to tak bolo, tak neboli by žiadne rozvody, nevery a môžem pokračovať až ma ruka bude bolieť. ..
@dida888 toto je cele zle. Proste komunikovať musíte, toto nie je o vas dvoch, ale uz aj o dvoch detoch. Ved do čerta, tu uz musíte brat na nich ohľad.
Skuste poradnu, vies, kym nemas riadny dokaz, ze ma inu, velmi by som tento argument nepoužívala, lebo sa to obráti proti tebe, ze si velmi žiarlivá
Skus ho viac zapájať do starostlivosti o deti, aby viac casu trávil s tym starším, aby si mala viac casu na babo
@silvia5252 po prvom porode ju udrel a ona mu porodi druhe?!?!?! Aaach skoda slov....
@dida888 no ale moj muz tie babatka prezival rovnsko 😕 vtedy, ked ja som bola v osiali z kazdeho usmevu, on mi tiez povedal, ze radsej je v praci, lebo nevie, co ma s nami doma robit. Akurat, ze ja viem, ze v tej praci aj naozaj bol.
@zooeynka áno udrel ma mal vypite, ako píšem vyššie zmenil sa bolo tomu 5 rokov, samozrejme ze to nebol ideálny vzťah ale bol to úplne iný vzťah ako v tu dobu, a po dalsie nemala som kam ísť aj som sa bála byť sama. No najviac ma pri nom držalo to ze bol ochotný sa zmeniť kvôli nám. Áno možno som bola hlúpa a mala odísť od neho ale dala som mu šancu, šancu pre nás ako rodinu a nečakala som ze po toľkých rokoch by sa to malo vrátiť späť alebo skôr zhoršiť. Beriem váš názor a chápem ho. Sme ľudia každý máme svoj názor.
@zooeynka mala s nim dieta, chcela mu dat este sancu a asi mu aj verila a chcela verit, ze sa to zmeni k lepsiemu. Ja neviem, co je na tom nepochopitelne. Ze bola naivna? Ok, mozno bola, ale predpokladam, ze v mene lasky a rodiny, tak snad nie je potrebne ju za to lyncovat
@dida888 chápem Vaše obavy a povedzme si úprimne, sú na mieste. Skúste sa posmeliť a byť asertivnou ženou, ktorá sa nebojí buchnut po stole. Teda tomu úniku k mamke by malo predchádzať aj nejaké ultimátum a to , že buď sa zmení, alebo beriete deturence a idete od neho. Určite to zvládnete aj keby prišlo k najhoršiemu, ale klamať Vám nebudem, bude to ťažšie - hlavne po finančnej stránke. Musíte sa ale chovať rozumne a dospelo , dvíhať telefón a nebáť sa vyjadriť svoj názor. Nie ste to Vy, kto zanedbáva rodinu, aLe Váš partner a to musí pocítiť. On iba skúša aké máte limity. Tie si musíte nastaviť sama. Zabojovať sa určite oplatí.
@lindusss2016 no to ja už zistiť neviem. Ale viem ze mi klamal, zvykol sa niekedy prekecnut aj keď po istom čase, alebo keď doniesol výpis z roboty ze ktorý deň ako dlho robil a nesedelo mi to z kalendárom kde si písal ako dlho bol v práci. Inak ho nemám ako skontrolovať a duplom nie ho sledovať kde chodí
@silvia5252 ďakujem za váš názor áno skúsim zajtra stanoviť priorita a nech sa rozhodne. I keď včera to dal patrične na javo co mu je prednejsie a co je najhorsie aj na názor mojej babky k danej téme sa vyjadril rovnako. S tým telefonátom chápem no aj keby som zdvihla nič by som tým nezískala. Akonáhle sa ho opýtam kde je alebo kedy príde, obráti tému a neodpovedá. A ak aj odpovie nedodrží to, poprípade mu zavolám ze kde je už nezdvihne. Robí to nie len mne ale aj svojim rodičom, keď mu to nevyhovuje telefón proste nezdvihne
@dida888 jasne, chapem. No niekedy ani najlepsie alibi sveta nepomozu, intuicia moze byt silnejsia a ak to tak citis, ze ma inu a nedokazes s nim dalej fungovat, tak teda budes musiet pozbierat odvahu, prebrat s mamou podmienky spoluzitia a odist. Ja si stale myslim, ze mohol klamat aj preto, ze sa chcel z tej domacnosti vykrutit a bal sa povedat pravdu. Ale pises, ze pred dvoma tyzdnami to bolo este fajn, tak kedy klamal? Uz aj predtym, ci to.stihol teraz?
Na tvojom mieste by som neváhala odísť, keď si nešťastná, mozno keď odídeš sa v ňom niečo zlomí a zistíš ci ta naozaj ma rad alebo bude v tom taky ze mu to bude jedno, netráp sa, hlavne nečakaj,, to by ma zabilo...
@lindusss2016 síce neviem presne aké to bolo 2 týždne do zadu ale s istotou viem povedať ze to ne nebolo takéto aké to je teraz.
@dida888 ostan kym nebudes samostatna, deti budu v skolke, a ty si mozes najst pracu. Myslis ze pre kojenca bude lepsie ak budes niekde na brigade?? tak deti nebudu mat ani jedneho rodica doma. Teraz pozeras len na seba. Ked odides, pre deti to bude ovela horsie. Nie, neni perfektni muz, ale zase rozvadzat sa 2 tyzdne po porode, ked este pred pol rokom vsetko bolo v poriadku, mate kde byvat, co jest len najvaznejsi dovod je ze je malo doma to je trocha uponahlane rozhodnutie. Ci ma priatelku alebo nie je len tvoja domienka, a urcite chlap ti rozpraval zo sna celymi vetami.... To moze sa skor tebe snivat, si vycerpana, unavena, zmena hormonov... Klidek, najprv ries deti, ak su oni spokojne nikam sa neponahlaj, cas to vyriesi.
@tova presne tak, mudro napisane. Prvorade su teraz deti a ich primarne potreby. Autorka nepise, ze by sa nejak hadali, robili pred nimi sceny, to by bolo samzorejme ine. Ale ak je doma relativne klud a jej vadi len to, ze s nimi netravi cas, tiez by som cakala.
@matymaty to su take silne slova... nevahala by som odist.... neverim, ze by si nevahala, ak by si nemala kam a z coho zit. Keby mala vlastne byvanie a na konte nasetrene tisice, nemusela by vahat, ale takto? A to je len financna stranka veci... co ak bude musiet ist s babatkom do nemocnice? Kto ostane s druhym dietatom doma? Nerealne? Moj maly ma 9 m a boli sme uz 3 x, nabuduci mesiac zas ideme. No keby som bola slobodna mamicka, nvm, kde by som davala 2,5 rocnu dceru. Ale takych situacii, kedy bude potrebovat pomoc, je milion. Ani si to neuvedomujeme. Decka budu chore, potrebuje ist nakupit, no je sakra rozdiel napisat muzovi nakupny zoznam a tahat sa do obchodu s dvoma chorymi malymi detmi a s plnymi taskami domov. Ja ked idem na nakup s oboma, tak dokazem kupit len par veci a aj tak ma to vystavi. Ano, zvladla by som sa o nich postsrat ja sama, ale bolo by to ovela narocnejsie.
Moj muz je zivnostnikom cele manzelstvo 20r, chodi do zahranicia, je doma tak tyzden, dva, dva krat do roka sa stane, ze je doma cely mesiac..tiez pri prvych dvoch detoch nevedel co s nimi, tiez si rad vysiel s kamaratmi alebo na ryby, a ano aj som sa s nim hadala kvoli tomu..ale nad odchodom som neuvazovala nikdy..treba komunikovat nie sliedit kde je, kedy pride, co robi..moj tiez ma dni kedy nezavola za cely den, zavolam teda ja, ked to neberie, tak viem, ze nemoze zdvyhnut, volame si vecer, v piatok niekedy ani necakam telefonat lebo s kolegami maju reset..ked chcel ist rubat drevo otcovi, mala si zbalit starsieho syna nech ho vezme so sebou a ty by si to mala lahsie s malym babom..a vykriky zo sna by som nebrala vazne, vobec nevies o com sa mu snivalo a ani on sam si to nemusi pamatat nie to este rozoberat to a upodozrievat z podvadzania..porozpravaj sa s nim, povedz mu co citis v klude, co ocakavas, spytaj sa ho co citi on, ako by ste to mali riesit, ked niekam ide, ked sa to da nech berie so sebou syna, s dvojtyzdnovym babom asi vsetci spolu nemozete ist nikam iba tak na prechadzku
Jedna psychologicka mi raz povedala, zeny robte si vzdy financnu rezervu , taku o ktorej chlap nevie..tym by som zacala..odist s 2 tyzd.babom ak poriadne nemas kam je unahlene rozhodnutie.Ked tak sa na to pripravuj postupne..je to nesmierne tazke rozhodnutie a nerobi sa lahko.Nateraz sa zameraj na seba a deti.Ber ho ako osobu ktora tam raz je raz nie, vzdy ked je to mozne k jeho programu mu "pridel " starsieho syna.Bol rubat drevo, starsi syn mohol ist s nim.Skus z tej situacie vytazit co najviac pre seba.Viem o com pisem, aj ja som sa trapila, nicila skusala vsetko od komunikacie cez hrozby a potom som povedala dost a zmenila svoje myslenie a fungovanie.Len tak čumel 😆.Este ani zdaleka nie sme za vodou ale mne sa dycha ovela lahsie.Drzim palce nech Vam to dopadne najlepsie ako moze.
Keď mi v dome zateká, snažím sa zistiť príčinu a opraviť to. Nie hneď ísť preč
Vies mas 2tyzdnove babatko,preco si sa rozhodla mat druhe dieta s nim,pred druhym teho nebol taky ?Je to smutne,no ked viem aky je to pivar,ako pracuje ako sa chova skor nechova,ked spolu nieste druhe dieta by som neplanovala.
Teraz mozes iba byt ticho ked nemas kam ist a prekusnut mu milenku,ak nevravel o pive 😁😁😁
Ďakujem žienky za vase názory. Áno mam finančnú rezervu, poučila som sa pri prvom synovi. Ako píšem môžem ísť k mame, je to jediné riešenie. A áno hádame sa doma, niekedy spolu ne komunikujeme vôbec lebo keď príde z roboty, odíde si podať a ide na pivo to je vyše hodiny preč a keď príde sadne pred telku s pivom v ruke a tak aj zaspi. Čiže dní mi plynu ani sama neviem ako. Druhé dieťa s nim mam preto, že som ho milovala, zmenil sa dokázal že to vie no nečakala som zeby sa vráti do starých koľají, že som chcela mať od jedného chlapa deti a ze som verila tomu ze môžeme naďalej fungovať ako rodina a žeby sme sa možno aj vzali keď začal rozprávať o svadbe. A na upresnenie žienky celú noc neprišiel domov až ráno o 8smej akoby sa nič nestalo. Veľmi uvažujem a zvažujem pre a proti. Viem žeby som to zvládla aj bez neho som dosť silná aj keď viem žeby to bolo ťažké hlavne po finančnej stránke lebo inak ostatné zvládam sama aj teraz. Je to ťažké ale stratila sa u mňa dôvera a asi aj láska. Ďakujem vám ešte raz s kludnou hlavou po premýšľam a rozhodnem sa. Chcela som len vedieť ci sú mamičky v takej situácii a ako to zvládli nič viac nic menej
máte 2 týždňové bábo? Hormóny s tebou kmásajú jedna radosť....Počkaj kým sa to ustáli, potom rob nejaké závažné rozhodnutia....😉
@dida888 a co povie, kde bol celu noc? musis vediet na 100% kde je , je bezne ze sedia partia v bare aj do 2 rana a potom opiteho kamarata nechaju pred krcmov sameho na lavicke do rana. A este dobre ze prezije. stiahni si gps app a uvidis na telefone kde sa nachadza, alebo sa daju kupit take malicke. ked ma auto, das mu to do kufra a na app vidis na zivo adresu a mapu kde je auto.
@dida888 co sa tu da poradit? Rodis deti chlapovi, ktory o to nestoji...takemu, ktory si ta nevzal za manzelku, ktory pije a dava prednost inym veciam pred vami...a mozno ma milenku...gratulujem k skvelemu vyberu muza. Aspon s nim nemaj 3 dieta