Ahojte píšem síce anonymne ale preto lebo ma tu ľudia poznajú. Potrebovala by som poradiť a pomôcť. S manželom sme spolu 7 rokov. Mame jedno 5 ročne dieťa takže problém nie je v tom ze by dieťatko bolo malé. Chcem sa Vás opýtať je normálne to ze po 7 rokoch manžel príde z prace nedá mi pusu niekedy aj celý deň? Večer ľahne do postele otočí sa na svoju stranu ani mu ani bé lebo on potrebuje kľud? Jasne ja chápem pracuje je unavený ale mne by stačilo dat len pusu a zazelat dobrú noc. Môj manžel je skvelý otec lenže akosi sa vytráca to co by tam malo byt ta pozornosť voči mne. Dievčatá ja naozaj nie som nejaká stíhačka ktorá potrebuje aby bol na mne stále nalepeny to vôbec ale do teraz som bola zvyknutá ze prišiel s práce dal pusu alebo aspoň niekedy počas dňa a zrazu nič niekedy je na mňa aj protivny a neviem ani prečo keď mu zavolám opýta sa co chceš. A áno asi sa budete pýtať ci bol vždy taky nie nebol. Ci niekoho ma prisahal ze nie. A ak poviete porozpráva sa s ním skúšala som ale podľa neho je to v poriadku. Ale mne chyba proste mi chýba on a jeho čas co mam robiť ako to napraviť?
Na starostlivost o vztah ale musite byt dvaja...skus teda zacat si brat to co ti chyba, necakaj, ze to spravi sam...ked si lahne do postele daj mu pusu a povedz mu ze ho lubis...ked sa bude hrat s dietatom povedz mu, ze aka si stastna ze tvoje deti maju jeho za otca...ked bude stat pri linke prid a daj mu pusu na krk...ked ti zdvihne telefon so slovami co chces, prekusni to a povedz...laska, potrebujem, prosim ta...skus ho zmenou svojho pristupu vratit naspät...ak sa to nepodari nuz...ako som povedala na vztah musia chciet obaja
@tinqua nič proti názoru, asi sa niekde aj takto dá, ale popravde asi by som sa hanbila sama pred sebou keby mám robiť toto 😁 veď ona píše, že sa snaží, komunikuje s ním a podľa neho je všetko ok...by som sa nevtierkala jak trubka, ale naopak sa asi skôr trošku viac zamerala na seba... Príde mi z popisu, že on ju berie ako samozrejmosť...
@mala_zabka ale ved o tom je diskusia...ona urcite do toho malickeho odseku nenatlacila cely svoj manzelsky zivot...zeny tu hadzu nazory a ona si vyberie co ma pre nu zmysel a co nie...a zas dalsia vec, kde sa prestanu snazit obaja, tam to ide do kytek...ona sa cil zameria len na seba a deti ...a mozno si to muz vsimne, mozno ani nie...ale situacia sa nejak markantne neposunie
@mala_zabka presne tento pocit mam aj ja akoby si mi prečítala myšlienky ja sa práveže snažím dievčatá verte mi ze až moc ja každý deň mu poviem ze ho ľúbim ze mu dám pusu keď príde z prace ze večer ho v tej posteli chytám ja za ruku ze mu poviem pod ideme sa potulkat ale ako dlho sa dá keď je to len jednostranne lebo ako náhle to neurobím ja tak on to sam od seba neurobí včera som to nechala tak prišiel z prace nedal pusu večer sa otočil kaslal na mňa ľahol na gauč večer kukal telku dal sa na opačnú stranu nepýtal sa co mi je a toto ma deprimuje prečo stále len ja mam byt ten kto to chce robiť keď sme v tom spolu ale podľa neho je to ôk áno lebo ja sa snažím
tak mu daj tu pusu ty a necakaj,
ked mas chut na sex, normalne mu to povedz, nie ze ho chytis za ruku a povies, ze sa idete potulkat, boze....ved nehovoris s malym dietatom
Ako dokážem toto zmeniť aby to nebolo len na mne ale zase aby to bolo o nás teda aj o ňom.. Neviem ako dlho to trvá ono sa to postupne vytracalo ja sa to snažím vrátiť ale nedá sa to len z mojej strany niekedy keď mu poviem pod sa potulkat povie nemám čas nechce sa mi tullat nemám na to chuť keď ho objimem niekedy odíde ľúbim ta sám od seba nepovie cítim ze ochladol a desí ma to rok dozadu sa takým vzťahom smial a teraz ja trpím
@nyusika ale my sex mame ale to nie je všetko vo vzťahu ci tebe stačí sex? Mne veru nie keď chce sex vtedy bez problémov príde a robí to ako ma ale keď sex není vtedy je to tak ako píšem a co teraz mam mat vzťah len na sexe?
mozno by si sa mala zacat niecomu venovat, neriesit iba svoje pocity...ludia sa vekom menia, nebudu sa TULKAT (otrasne slovo) do penzie
A nemôže mať milenku? Ja som mala taký vzťah, presne takto to ochladlo, odmietal sex, nežnosti a potom vysvitlo že ma inú, ale my sme neboli manzelia
@nyusika prepáč neviem ako nahradiť to slovo príde mi k tomu najvýstižnejšie.. Zamerať naco? Neboj sa ja nie som jedna z tých nudných žien ktoré sedia doma čakajú len na chlapa a nič nerobia ja pracujem starám sa o domácnosť o dieťa poobede chodím makať na záhradu ale pre mňa manželstvo nie je povinnosť a zrazu si najdem milión veci aby som nemyslela nato ze vlastný muž nemá záujem ja takto dopadnúť nechcem niekomu to možno vyhovuje mne nie
A to si este nazazila presny opak, len naklonnost, objatia, pohladenia a bozky ale takmer bez sexu. ( rozmyslam . co je vlastne horsie?!)
Ty jo, chápu, že ti to chybí, já jsem mazel a tohle by mě taky ničilo. Pokud nepomáhá si o tom promluvit ani to, že ty mu tu pusu a všechno dáváš a on stejně nic, tak netuším, co poradit. Nemůžeš si vzít třeba týden dovolenou a odjet s kamarádkou pryč. Ať se chlapec postará a uvědomí si, že mu chybíš a že nejsi samozřejmostí?
nemas ziaden konicek, napriklad.
netvrdim, ze manzelstvo je povinnost, ale mozno si len "upistana"(nepoznam ta, len hadam) a tymto vynucovanim si pozornosti to iba zhorsujes.
konkretne ja mam z toho, co poses, dojem, ze to prehanas, proste mne by clovej s takymto spravanim strasne liezol na nervy
zacni sa venovat sebe, uvidis, bude to lepsie.
Môj manžel bol jedno obdobie rovnaký.Najprv som si myslela že je to len chvíľkové,lebo vždy bol skôr on ten iniciátor,potom že sa namňa kôli niečomu hnevá a potom že má asi už neľúbi a že mu za nič nestojím.No nakoniec sme zistili že problémom bolo vyhorenie v práci...a ja som mu na dobrej nalade nepridavala keďže mi nič nepovedal .Bolo to veľmi ťažké obdobie a hlavne to.. doviesť ho k tomu aby uznal že ho ta práca uz ničí a nielen jeho že bez toho aby dal výpoveď sa neposunie ďalej len bude padať hlbšie a hlbšie. Ničilo ho to hlavne psychicky keďže je skôr introvert dostať z neho čo sa deje bolo dosť náročné ale to už bol v stave keď nemohol ani spávať a mal myšlienky ktoré má desili. Ale vďaka Bohu podarilo sa nám to zvládnuť.Rok bol doma bez práce ale spokojný .Potom si našiel inú pracu a je oveľa spokojnejší.Skus pátrať aj týmto smerom...možno tu vôbec nejde o to že ťa nechce alebo neľúbi..len možno prežíva niečo čo mu bráni v tom aby sa dokázal tešiť zo života.
@pseudomonas87 milenku nemá myslím si teda prisahal ze nikoho iného nemá ani neviem kedy by mal nato čas ráno ide skoro do prace poobede príde z prace nikdy nemeska ani sa v práci nezdrziava
Ešte raz skúsim napísať naozaj nie som upistana nevynucujem si pozornosť ja mam cely deň program nie som jedna z tých ktorá sedí doma a čaká na chlapa povinnosti mam viac než dosť ja nechcem aby bol pri mne 24 hodín a nepohol sa odomna prepáčte asi to zle vyznelo chcel len tu základnú bežnú vec v manželstve cítiť ze ma ľúbi aby keď príde z prace mi dal pusu to je tak veľa? Véd ja nechcem len vedľa seba žiť ale chcem aby sme spolu žili a nie fungovali len ako spolubývajúci
@tinqua presne to je najhoršie že on si naozaj vedľa mňa žije nie so mnou ale vedľa mňa svoju líniu ktorá mu vyhovuje ale neviem akk to zmeniť aby som zase v jeho hlave bola aj ja a nie len všetko okolo.. Už som mu povedala ze mam toho dosť ze takto to nejde snažila som sa aj rozprávať povedľa ze sa pokúsi bohužiaľ žiadna zmena
@nyusika nesúhlasím, prečo by mala byť upistana keď len chce, aby ju muž neodstrkoval, keď mu dá pusu, či keď mu chytí ruku, podľa mňa to nie je normálne, mm niekoľkokrát príde za deň, pobozká ma, pohladí, chyti za ruku a nie je Upistany mazel, tak sa majú predsa manželia správat, moj oco doteraz mamu chytá za prdel v kuchyni a ona pisti od radosti na Cely byt
@baccio keď sa ho pýtam ci ho niečo trápi nepovie mi to v práci chvála Bohu je to ôk často o nej rozpráva v pohode ma to tam rad on by prácu meniť nechcel aapon zatiaľ to som. Si istá pretože mi to veľa krát povie problém je inde len neviem. Kde
@pseudomonas87 ďakujem presne toto tym myslím ze toto chcem aj ja a neprídem si upistana len normálna žena ktorá túži byť lubena svojim vlastným manželom a hlavne aby si. Ma proste zase všímal
Tak potom ako sa spomína vyššie, môže mať problémy v práci, byt vyhoreny.... To je bežné, aj môj mm mal také Stavy, potom zmenil Pracovny tím a už je lepšie, lenže to je na nič, keď sa ti nechce zveriť :(
No tak ked je práca ôk.... Bohvie co s nim, možno len splin, depka? Je vesely?
ahoj, aj ja som môjmu ex verila , že nikoho nemá - správal sa presne tak ako Tvoj celý rok, až kým mi slečna milenka neotvorila oči a nenapísala SMS... nikdy už neuverím chlapovi, ktorému nechýbajú nežnosti a sex dlhšiu dobu, že nikoho nemá....
@ivn ale my sex mame nie už tak často ako býval ale mame dva až 3 krát do týždňa jedine nežnosti sa stratili ale kedy by ju stihol mat telefón mu nezvoni do prace a z práce chodí v rovnakom čase ja neviem
@pseudomonas87 ved som v inom prispevku napisala, ze ked ma chut ho pozobzkat - nech to spravi.
ked ma chut na sex - nech to povie.
ale nie naznaky a budem dufat, ze o pochopi.
my s nimi nezijeme, nevidime im do spalne a kuchyne.
ja si si len predstavila, akosa so mnou partner chce furt rozpravat o pocitoch, ze sa chce TULKAT...proste brrrr
mozno ma jej muz problem v praci a tak, ako vacsina muziv, to drzi v sebe.
nema nervy a energiu este aj riesit pocity svojej zenu, ked podla neho je vztah v poriadku.
nevieme, ako dlho toto trva...
chce to vypadnut niekam na veceru, na vikend a porozpravat sa, ale ako dospeli ludia.
nech mu autorka oznami, ze vybavila strazenie dietata a idu von.
By si bola prekvapená ,aj keď chodí na čas domov keď chlap chce ,príležitosť na milenku si nájde.A to prisahanie jeho , ti môže byt na dve veci 😆
my sme spolu o moc dlhšie ako vy , ale tiež si na nejakej puse večer v posteli nezakladám... ak si mm pozerá film tak ho neruším a zaspím aj bez jeho pusy... pusa je pekná vec, ďaleko viac si vážim keď mi pomáha s deťmi popr. s domácnosťou.... 😉
Len také malé zamyslenie sa všimol by si vôbec keby si týždeň bola s dieťatom niekde preč u rodičov alebo len tak si niekam išla. Vyskušaj či ti prvý zavolá či mu budete chybať ak nezavolá tak záujem asi nemá.Nebavilo by má stále vyvijať aktívitu prvá vždy. Sex chce ved je to chlap a je to potreba ale ináč nič viac žiaden záujem. Ani sa s tebou neporozpráva spí na gauči, nezažela ti dobrú noc ani bú ani mé.Ked mu zavoláš tak ti povie namiesto pozdravu čo chceš,a to že mate pravidelný sex neznamena že nemôže mať nejakú milenku má sex možno aby ti to nebolo podozrive mohli sa dohodnuť aby mu vtedy nevolála ked je doma ťažko radiť to sú všetko len dohady realita môže byť úplne iná.Možno ťa už nechce len nevie ako ti to má povedať preto je taký chladný.Každý mame aj zlé dni pochopim keby to trvalo pár dni ale každý deň sa správať k tebe že ťa ignoruje na noc ti ani nepovie dobrú noc to zvlaštné moresy.Ja by som ho tiež ignorovala a vydela by si čo bude dalej robiť ak nič tak je to jasné že aspoň ja by som považovala že má nechce a chce mať pokoj.Možno by si uvedomil ak by si odišla aspoň na čas s dieťatom nemyslim rozvod hned to nie len skúšku či mu budete chybať ak nie odpoved je jasná má niekoho.Koľko chlapov je takých čo majú roky milenky a príde žena na to náhodou a môže to trvať roky preto si myslim že má s tebou sex aby nepadlo nejake podozrenie. Lebo ináč na tvojom mieste by som si to nevedela vysvetliť tuto situáciu čo pišeš a nevnucovala by som sa mu na tvojom mieste čakala by som či by to urobil prvý ak nie ani ja myslim teba.A prisahať môže aj na čestne iskričkove červene aj na pionierske červené neverila by som mu.Určite sú tu aj prispievateľky ktoré prišli po rokoch na to že ich muž a skvelý otec od rodiny má roky aj inú ženu môj priateľ má bratranca a sesternicu ich otec žil v dvoch vzťahoch dokonca s tou ženou malí aj dcéru ked sa na to prišlo aj to náhodne dievča z druhého vzťahu už mala 14 rokov takže na to prísahanie by som neverila.Ked to bratranec rozpraval môjmu priateľovi sme tomu nechceli veriť a predsa to bola pravda.Takže prisahať môže akú to má váhu deti sa tak zabavajú vonku na ulici že prisahám ti a nie dospelý chlap žene s ktorou má dieťa a potrebuje ťa len ked ho svrbi prepáč ale ináč som nemohla.Zvlaštné ked chce sex vtedy vie čo chce a ináč si ťa ani nevšimne a nemá záujem.Láska a manželstvo nieje len o sexe ale aj o tom ako sa citi ten druhý o vzťah a manželstvo sa treba starať ale ked jeden nechce tak nič s tým neurobiš aj ked sa k dieťatu správa pekné o teba zaujem podľa toho čo pišeš nemá. Zaujima ho aby sa mal čo najesť a sex a to je všetko.A to nieje manželstvo manželstvo je porozumenie,pomoc jeden druhemu v dobrom aj zlom,opora, pochopenie, a nie jeden sa snaži len dáva a ten druhý do toho nedá nič len berie prepáč zrejme ťa nechce a nevie ako ti to má povedať tak sa tak správa otvor rozhovor opytaj sa ho ked príde s práce že chápeš že je únaveny chce pokoj ale že ti už tak viac nemôžeš že chceš vedieť ako dalej a žiadne vykrucačky a podobné hlúposti typu prisaham ti čo chceš zachraňovať on nechce podľa toho čo pišeš zachraňovať nič jemu je tak dobré a preňho ako keby sa nič nestálo.Ja by som tak nedokazala žiť s niekým čo by som len do vzťahu dávala a nič nedostavala ukončila by som taký vzťah aspoň ja to čo robiš ťa môže baviť tak rok dvá ale aby si sa ponižovala že ideš ho pobozkať a on ťa odbije ide spať na gauč a tam zaspi ved to sú signály že niečo nieje v poriadku.Spí na gauči je únaveny a ty si nie únavena tiež vždy niečo robiš. Ja to vydim na druhu ženu prepáč za úprimnosť. A otec bude vždy pre vaše dieťa aj ked bude žiť sto rokov a dieťa osemdesiat obrázne povedane. Držim palce aby si to vyriešila k spokojnosti.
Je mi jasne, že si frustrovaná a nešťastná, nie, nechceš od neho veľa, je úplne normálne, že očakávas prejavy lásky. Sme zeny, máme to tak skrátka nadstavené. Trvá u vás takýto stav už dlho? Nemá muž v práci nejaké problémy, teraz kvôli korone je veľa pracovnych miest ohrozených. Ja by som ti radila urobiť prvý krok. Keď ta nepozdravi, pozdrav ho prvá. Keď ta nepobozka, prvá za ním utekaj a hod sa mu okolo krku, že ako si mi chýbal, musím ťa vybozkavat. Možno aj obyčajné ďakujem za to, čo pre nás robíš. Minule som to len tak, bez prípravy, povedala mužovi, videla som na ňom, že je nervózny z práce, proste len ďakujem, že si taký pracovitý a ja môžem vďaka tebe byť doma s malým celý rodicak - a on len očami zaklipkal, nechápal, ale hneď pookrial. Daj mu vedieť, že ti na ňom ešte záleží a ak má problémy, buď mu oporou. Veď vo vzťahu si majú lasku vyznavat obaja