Nezvládam vzťah

ninusa221
1. júl 2021

Ahojte
Ja už fakt nezvladam tento moj vztať. Poviem vam náš pribeh. Zoznámili sme sa na bado. Prišiel za mňou. Nebrala som to dako vážne, no pomaly sme sa zamotali zaľúbili a boli spolu. Po roku sme začali spolu bývať. Svokra ma ohovarala ( že som tučna, neporiadna s nakoniec že čo navarí tak dačo nezjem, dobre vie že nemožem štipľavé) tak som tam nechodila 2 mesiace a vyhovarala sa na brigadu. S priateľom to bolo stale fajn super. No len ako sme začali spolu byvať takto išlo dole vodou. Naš den vyzera asi tak že ked pride z roboty spí a potom je na pc alebo kuk telku. A takto idu týždne. Ja sa tu nudim preto sa stale taham k rodicom kde mam svoje kamošky. Hľadám si tu aj brigadu pretože chcem vypadnut z tohto bytu. Skoro sme sa už rozisli, vidi len svoje auto len okolo neho skace. A keď sa rozpravame tak on mele len o aute. Mobil si stale berie zo sebou aj an wc. Predtym nemal problem mi ho dat. Potom som zacala robit sceny ( priznám sa nudila som sa tak som si už domyslala) no po robote vzdy pride domov nepije. Už spolu nespavame malo kedy raz za mesiac. No teraz sme boli na oslave u nich doma ( svokrovci su uz v pohode ) on celu oslavu robil auto na dvore ( bola to taka grilovačka) a vecer si dal len pivo že ide spat a do mna nervy. Jeho bttagranec s frajerkou stale spolu a ja tam sama. Tak bratranec išiel za nim že mu dohovorí išla som snim že nie on ide domov spat on je unaveny. Okey navali nervov do mna alkohol a že to už nefunguje uplne som sa zrutila s rozrevala. Prisla som sp5 sadla si a povedala im co sa deje že to nefunguje svokra mi dala pusu na hlavu objala mamou zadu a povedala nak neplacem. Rano mu vyčistila žalúdok. Prisli sme domov a zas nic nerobíme nic nerobime. My sme sa aj chceli rozísť lebo že som bola z jeho strany ako taka harpia.. no z mojej on ma nebavil…potom sme to ustali nejak a chvilu to bolo zas ako predtym.. on tvrdí že spolu nic nerobime. No nerobime lebo keď mu poviem pome sa kupat pome do kina pome tam a tam nie jemu sa nechce a potom sa sťažuje že nic nerobime. Neznasam tu byt a najradsej by som sa vratila domov medzi svojich… poraďte co robit nechcem sa snim rozísť sme mlady niesme zobratí no poraďte ako toto dajak zachrániť. Ospravedlňujem sa za dlhy príspevok… ale ja už nemám ani nervy.

trema
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ella_price
1. júl 2021

Akože od nás chceš čo? Ako ho zmeniť k lepšiemu? Veď to očividne vôbec nefunguje, takže na čo chceš čakať? Kým to bude ešte horšie?

jaskolka
1. júl 2021

Neviem, čo chceš zachraňovať? Nerozumiete si, netravite spolu čas, nebaví ta s nim život, nespite spolu, nemáte sa o com rozprávať, jednoducho nič dobré na ňom nevidíš, nudíš sa, nie si tam spokojná. Nemáte spolu deti, záväzky, nie ste zobrazí, nemáš na neho nervy. .Polož si otázku, čo na ňom miluješ? Ak nič nenájdeš, tak skrátka tudy cesta nevede, proste ísť od seba.

sisa_s
1. júl 2021

Zachranovat musia chciet obaja, nie jeden a druhy na to kasle zvysoka...si mlada, nemas ziadne zavazky, preco ostavat v takom vztahu

thereisabear
1. júl 2021

nedočítala som to, ale prečo ste ešte spolu?

tehulka2011
1. júl 2021

otrasne napisane, rozchod a po veceroch popracovat na pisomnom prejave a gramatike

ninusa221
autor
1. júl 2021

Nechcem sa snim rozísť. Ale najst nieco čo nas bude baviť. V zime sme chodili lyžovať len tento rok to to bolo onicom cez leto kupat. Mne by sa fakt zisla ta brigáda nak trochu stadeto odídem. Priznal sa mi že byva hrozne unaveny z roboty. Zvykli sme si sadnut a povedat si co nam na sebe vadi atď tak asi to spravim dnes znova. Inak sa sprava ku mne veľmi pekne takto. Aj ma odvezie obcas doma pomôže navarí a aj mi lrn tak kupi a aj ide sam na nakup nemusim ist snim ale tak to je asi samozrejmost

janetinka27
1. júl 2021

@ninusa221 nie kazdy vztah musi skoncit happyendom. partnera si obycajne hladame na cely zivot a tak by to mal byt clovek, s ktorym si mame co povedat a vyznavame podobne hodnoty. on mal asi doma tiez vsetko na haku, hral sa na pc a robil si co chcel. to iste robi aj teraz, ked byvate spolu. bol zvyknuty na svoje pohodlie a nicnerobenie a zda sa, ze na tom neplanuje nic menit.
ze ta svokra objala, ze mu bratranec dohovaral... ono aj keby ta cela rodina zboznovala, podstatne je, aby ta chcel on a aby sa snazil.

ninusa221
autor
1. júl 2021

@tehulka2011 pisala som to rychlo a nepytala som sa na gramatiku

ninusa221
autor
1. júl 2021

@janetinka27 podla mna je to aj tym že jeho nikdy nezabili nedali mu po papuli. A teraz im skace po hlave

trollfacewow
1. júl 2021

A co ta drzi pri nom? Nemate deti, nie ste zobrati...

elizabet173
1. júl 2021

@ninusa221 to co je za nazor, ze problem je v tom, ze ho nikdy nebili a nadali mu po papuli? Vychovat dieta ide uplne v pohode aj bez toho. Ze je pohodlny a nic sa mu nechce, na to si alebo zvyknes, alebo nie, zmenit sa nezmeni. Ty sa s nim nechces rozist, ale k rozchodu to bohuzial speje. Ved sama vidis, ze je s tebou preto, lebo ma full servis, inak ta prehliada, zrejme uz rozbieha nisco inde, ked si berie mobil aj na WC. Vztah ide opravit, ozivit, ale musia chciet obaja, no tu chces len ty

dskjhfdlkdjhl
1. júl 2021

Toto by som prirovnala k tomu, ked matka nasilu dava dietatu lego a ono sa chce hrat na pieskovisku. Sice vas v podstate nic nespaja, ale tvdrohlavo chces s nim ostat a opravit nieco, co je na cimprcampr. Doporucujem otehotniet a potom tu mozes vypisovat, ze co mas robit, lebo vsetko doma tahas a muz si ta ani nevsimne🙊

ninusa221
autor
1. júl 2021

@dskjhfdlkdjhl niesom tak sprosta ako niektore ženy mam len 21 a chodim na VŠ zas odtial potial

dskjhfdlkdjhl
1. júl 2021

@ninusa221 a pisem ja niekde, ze si sprosta? Inak, to, ze chodis na VS, to v dnesnej dobe nie je ziaden dokaz o mudrosti, ale nie o tom je myslim tato tema. Zrejme nebudes najmudrejsia, ked sa zbytocne tahas s niekym, kto na teba kasle, ale tak kludne v tom pokracuj, ak ta to bavi.

ella_price
1. júl 2021

@ninusa221 Lebo inteligencia sa presne meria tým či človek chodí alebo nechodí na VŠ. Najprv si uprac ty sama v hlave a potom rieš aj tak nefunkčný vzťah. Je to na tebe.

ninusa221
autor
1. júl 2021

@dskjhfdlkdjhl ved ja sa tu nevychvalujem že chodim na VŠ myslela som to tym že mam iné priority teraz s nie otehotnieť

dskjhfdlkdjhl
1. júl 2021

@ninusa221 tak ja doporucujem prehodnotit aj priority vo vztahu, aby si fakt zbytocne neriesila nieco, co riesenie nema. Zatial to totiz tak vyzera.

nairia
1. júl 2021

nechces to pocut, ale aj ja ti to poviem - rozid sa s nim... prave to, ze ste mladi a nie ste zobrati, ti hra do karat. si mlada na to, aby si sa zakopala v takomto vztahu-nevztahu, pred sebou mas cely zivot a kopec prilezitosti najst si vztah, kde nebudes musiet chodit plakat frajerovej mame na plece, ako ta jej syn trapi. nesil to zbytocne, nema to vyznam.

janetinka27
1. júl 2021

@ninusa221 snad kazda z nas zazila aj neuspesny vztah, ale uvidis sama, ze su aj ini chalani, taki, co maju chut pre teba nieco urobit, budovat vztah a niekam sa posuvat a nie si len zit sam pre seba. jasne, ze nikomu sa nechce rozchadzat, ale skus si predstavit takto zit cely zivot a ked pridu deti, ci bude dobry otec a vzor pre ne. ty tiez potrebujes muza, o ktoreho sa da opriet.
vyzera byt neprebudeny, ale necakaj, ze sa prebudi, to sa nemusi vobec stat, ziadna bitka ani facka od zivota ho nemusi prebudit, moze sa stat, ze v tazkej chvili sa na vsetko vykasle.

xxx23
1. júl 2021

Dievca utekaj od neho… rozchod je podla mna na spadnutie… neviem co ta pri nom drzi ked ho okato vobec nezaujimas… mas 21 r cely zivot pred sebou tak nechapem… kazdy si presiel rozchodom a ty asi nebudes vynimka…

ella_price
1. júl 2021

Tu zbytočne radíte. Ona si stále pôjde dookola to svoje a jedného dňa sa spamätá a potom sem bude písať príspevok o tom, prečo je single.

ninusa221
autor
1. júl 2021

Ja si už rozchodom prejsť nechcem😐

dskjhfdlkdjhl
1. júl 2021

@ninusa221 no, to je logika, tak radsej s blbom do konca zivota????

sisa_s
1. júl 2021

@ninusa221 skor podla mna ti vyhovuje, ze byvas prec od rodicov atd...vies, ze ked sa rozidete, asi sa budes musiet vratit k nim, lebo sama podnajom nezaplatis...otazka je, ci chces cakat do 30tky a zabit dalsie roky, kym si uvedomis, co chces

ninusa221
autor
1. júl 2021

@sisa_s nemohla by som sa vratit pretože byvam 100 km od nich a som tu na VŠ takže by som išla k niekomu na byt alebo na intrak

jaskolka
1. júl 2021

Čiže máš 21 a máš pocit, že s týmto človekom musíš ostať do konca života, aj keby sa valilo a pálilo. Lebo nechces rozchod. A to koľko tých rozchodov už si mala, 10?ze tak hovoríš? Co mate spoločne? Lyže? To je pre skutočný život strašne málo. Tetaz v podstate nemáte nijake vážne veci(byt, hypotéka, dieťa, nebodaj dáke choroby, nezamestnanosť, dlžoby) a keď toto napríklad príde? Tak čo urobíte? Keď neviete byť spolu v dobrom, v zlom to dupľom nezvladnete. To, že on ti občas nákupi, je málo na život.Cas chodenia je aj na to, aby si proste ľudia mohli povedat, že keď to nejde, tak to nejde.. Nie vždy to vyústi do celoživotného bytia spolu. Ale kľudne počkaj, "rozprávaj sa" ďalšie mesiace aj roky, nut ho zmeniť sa, hľadaj, čo by ho mohlo baviť okrem auta. A silou mocou sa snaž ho zmeniť, hádaj sa s ním, robte si scény.. Možno potom sa nemusíš s nim rozísť ty, ale urobí to on.

ninusa221
autor
1. júl 2021

@jaskolka tam je problem ta komunikacia proste s mala som 2 rozchody a akože stačilo mi

ella_price
1. júl 2021

@ninusa221 A? Si myslíš, že dva rozchody sú vela? Tak proste si nenašla toho pravého. Teraz budeš fňukať pri tomto ďalšie roky, trápiť sa a písať na koňa? Tak si to teda užívaj. Diskusiu si nemusela ani zakladať.

jaskolka
1. júl 2021

@ninusa221 ale vidíš, že on proste nechce. Márne ho budeš lámať a nútiť zmeniť. Chlap, aký o ženu stojí, bude niečo robiť, nejako sa snažiť. A co sa týka rodiny, čo si chcela, aby ho svokra zmlatila, a donútila chodiť s tebou na plaváreň a na lyže? Keď niekto nechce, proste nechce. Je možné, že on uz rieši niečo (niekoho) inde, preto v podstate je už ľahostajný voči tebe nemá záujem extra bojovať. Lebo takto, ako píšeš, sa určite nespráva zamilovaný pár. Pozri, podľa veku môžeš byť moja dcéra, čiže asi rovnako by som to povedala jej. A málokedy je rozpad vzťahu taky, ze tresk bum, blesk z jasného neba. Takmer vždy to ide postupne, a keď jedna strana nemá záujem, druha sa môže aj potrhat, a predsa to padne.