Nezvládam svoje dieťa

20. júl 2024

ahojte nezvládam svoje dieťa momentálne je choré, má zapálené mandle a aftu na jazyku nechce si to dať natrieť nechce jazyk vyplaziť len reve a reve udiera ma a ja to už nedávam. Bojím sa že sa mu to nevylieči, nechce jesť vodu vypije až keď mi nervy prasknú, beriem ho k rieke aby zjedol lyžičku obeda ! dávam mu sprchu do ruky aby som doňho natlačila aspoň vitamín B a D. A tie výstupy počas dňa kvôli blbostiam napríklad drží hranolku a olizuje z nej len kečup keď mu ju prelomím nech si ju dá celú do úst tak výstup taký ako by som ho rezala ! prídeme z nákupu otvorím kľúčom dvere ja a znova výstup lebo on chcel tie dvere otvoriť. a bije ma, nepomáha vysvetliť pekne povedať už aj na zadok dostal. Absolútne nespolupracuje keď je chorý a má horúčky nasilu dostane čipok lebo sirup nehrozí ! Keď plače naschvál si akoby zvracanie privoláva. Snažím sa vždy mu povedať v kľude čo sa deje prečo sa to deje a čo sa bude robiť skrátka s kludom vysvetlovať, len už to nedávam skončím raz na psychiatrii. Keby si ten jazyk dá ošetriť skúsala som už vsetko moja snaha vynde vzdy na zmar a ja za to mám len vresky a udieranie od neho, chápem že ho to bolí ale už neviem či sa mam obesiť alebo to nechať tak však snáď sa to zahojí ale má to už dlho a ja sa bojím aby sme neskončili na infúzkach. No a ked sa odhodlám mu dať na zadok alebo nakričim naň tak zas revem JA že nezvladam emocie. potom mi to je ľúto lebo však mala som sa udržať veď je chori a ma bolesti.

reanda
20. júl 2024

nechaj to tak.. afty v ustach su z oslabenej imunity.. ich mechanicke osetrenie aj tak problem nevyriesi, tak dieta prezije aj bez toho.. co dieta potrebuje, je klud.. nie nervy.. klud je na imunitu najlepsi.. rob take veci, co dostavaju do kludu aj teba a netrvaj s nervami na niecom, co nejde.. to lepsie bez toho..

reanda
20. júl 2024

a po praktickej stranke - hranolky s kecupom su dost nevhodne jedlo pri zapale mandli a aftach v ustach.. ak to teda bol priklad zo sucasnosti

autor
20. júl 2024

@reanda ano mal teraz ale nezjedol aj tak nic dala som mu to len preto že to ma rád. a všetko ine aj tak odmieta nechcela som aby siel spat hladný

vierkainka
20. júl 2024

O ake veľké dieťa sa tu jedná?Kolko ma chlapec rokov?

vkatush
20. júl 2024

Asi veľmi neporadím, ale ako večný bojovník s aftami, ak si to nechce dať ošetriť, nechaj to tak. Možno sa to bude hojiť o deň dlhšie, ale zahojí sa.

A čo sa týka stravy, upraviť mu ju, aby sa mu čo najľahšie jedlo. Kašovitá strava, studené jogurty (🖤), polievka,... Dosť to bolí keď ti niečo buchne do tej afty a ak ich máš ešte viac, radšej budeš hladná ako trpieť (vlastná skúsenosť).

A veľa veľa sily a trpezlivosti. A ak to nedávaš, choď na minútu dve do vedľajšej izby, predýchaj, ukľudni sa a povedz si, že je to len obdobie, kým je dieťa choré (ak to nerobí aj inokedy, vtedy to už je iný problém).

glorikarebeka
20. júl 2024

Aj ty keď si chorá moc toho nezješ, ozaj ho nechaj tak,fakt potrebuje klud, trvaj iba na pitnom režime ..
Prajem skoré uzdravenie

autor
20. júl 2024

@vierkainka bude mať na jeseň 3

nikaeli
20. júl 2024

Dieťa je choré, má horúčku a bolesti.
Načo ho ťaháš k rieke? do obchodu?
Je nervózny, je to počas choroby prirodzené a ty mu z nervov dáš na zadok? netlač doňho jedlo, bolí ho jazyk a zrejme sa mu zle prehĺta, ponúkaj mu hlavne vodu, vlažný čaj a zjesť len niečo ľahké - výživu? strúhané jabĺčko? jogurt, kašu? niečo, co sa ľahšie prehĺta.. vydrž deň, dva, bude lepšie. A nekrič naňho, aj tebe je zle, ked si chorá. Možno sa aj bojí, čo sa s ním deje, nepozná to. Čítaj mu v posteli, pozrite si spolu rozprávku, ubezpeč ho, že vieš, že ho to bolí a že to čoskoro prejde.

reanda
20. júl 2024

on je asi sam dost na nervy z toho, ze je hladny a nemoze zjest svoje oblubene jedlo.. mala si niekedy aftu? alebo zapalene hrdlo, ze nemozes ani poriadne prehltat? ak ano, tak si vies predstavit, ako sa citi.. ja som mala aftu parkrat, ale teda dat si tvrdu slanu hranolku a kysly kecup, co na aftach poriadne stipe - to by som radsej umrela od hladu

autor
20. júl 2024

@nikaeli horúčky samozrejme nemá ani som o horúčkach nič nepísala neťahala by som ho von potom

nikaeli
20. júl 2024

veď si napísala, že má horúčky 🤷🏻‍♀️

autor
20. júl 2024

@nikaeli to bolo myslené že keď je chorý a ma horúčky ako v minulosti nie teraz

autor
20. júl 2024

zle som to napísala ospravedlnujem sa, teraz ma len mandle a aftu

nikaeli
20. júl 2024

Ok, ak si aj odmyslíme horúčky, stále platí, čo som napísala vyššie.. zvládnete to, len sa ukľudni.. aj pokoj lieči 😉

jaskolka
20. júl 2024

Ja nechápem, načo ho berieš k rieke a dávaš mi sprchu do ruky... Aká rieka, aká sprcha? Logicky ze choré dieťa s bolavymi ústami ti nebude chcieť jest, nepchaj ho. Dávaj mu chladnejšie veci, kaša, detská výživa, melón kvôli tekutinam.
Nič v zlom, ale pôsobíš na mňa dosť hystericky, dieťa má 3 roky, to je obdobie, keď je normálne, ze vzdoruje, kričí, vrieska, vynucuje si svoje, presadzuje samo seba. Vyvíja aa mu nervová sústava, učí sa "pracovať" s emóciami, a je pochopiteľné, ze to nemusí zvládnut. Ty si dospelá a nezvládas ich, tak co cakas od 3 ročného navyše chorého uboleneho dieťaťa?
Ani moja dcéra nechce ochotne brať lieky, sirupy,, nepýtam aa jej, dám nasilu a ver mi, že často to je tak, ze proste jej chytím ruky, prilahnem ju, vopham liek do úst a pridrzim, kým zhltne, aby ho nevyplula. Hotovo, s týmto sa nebavím, nevysvetľujem, neprosím.

pandorra
20. júl 2024

Ja ako vecny bojovnik s aftami od detstva, ti chcem len povedat, ze afta v ustach velmi boli a je jedno, ci ju niecim osetrujes, zahoji sa tak ci tak. Mozno ked osetrujes tak o nieco skor. Dieta nenut do jedla, ani mne nechuti, ked som chora, skus dodrziavat len pitny rezim. A co sa tyka spravania aj u mojich je to podobne, utesujem sa, ze to je vekom a prejde to…A ziadne dieta nie je nadsene z podavania mediciny.

kristinapetronela
20. júl 2024

Dieťa je nervózne z toho že ma nervóznu matku .postaraj sa oňho tak ako máš alebo ho daj otcovi keď ty sa nevieš

vreckovka2
20. júl 2024

Mandle vedia sakra boliet. Ja viem, ze je to pre teba vycerpavajuce, ale dietatu je zle. Ono to inak ako mrncanim, mraucanim, placom, krikom, nevie dat najavo. Aj ked ma bohatu slovnu zasobu, bolo uz chore,nemusi to vediet popisat. Pri oddychu sa mu venovat, citat si, hrat sa s nim, tvorit, ked uz mu bude lepsie. Ak ma teplotu, je mu velmi tazko, tak skuste sadnut, nech si na teba lahne a spievat mu, kolisat. Mozno si podrieme. Jedlo netlacit, telo potrebuje energiu na liecenie. Skuste melon, vyzivu, pomixovanu vlaznu polievku, kasu na sladko. Tym dostanes do neho aj nejake tekutiny. Ak nechce vodu, tak aspon ovocnu stavu zdriedit, aby ho ale nestipala. Caj osladit trochou medu. A ak mas moznost, nech ta vecer vystrieda muz. A trocha si oddychnes. U nas pre zachovanie aj mojho psychickeho zdravia ide domacnost bokom v case choroby. Robim len nutne veci.

klementinka58
20. júl 2024

urcite ti jest nebude ak ho boli hrdlo a ma afty. Moj ked mal teploty bezne nejedol, pripadne len kapsicku ak vobec. To som aj svokre stale hovorila nech nestresuje ked nebude jest, lebo je chory. Urcite chore dieta netahat po nakupoch, k rieke a neviem kde este. Potrebuje klud, tekutiny a pohodu. A neboj sa urcite sa mu polepsi len to nebude z dna na den. Lieky nasilu berie aj moj 6 rocny. Ked mal 3 dvaja ho drzali a ja som nasilu podavala liek... Kup mu nejake vitaminy pre deti aby sa mu zlepsila imunita, su v kadejakej forme ako gumove cukriky, lizanky, sirupy....A daj sa do kludu, ved hadam kvoli aftam sa nejdes vesat ....

dadka1997
20. júl 2024

Nevhodna strava pri zapale mandlí, to ze plače, dava najavo, ze ho boli.. nechuti mu jesť, na boelst v celých ústach .. a uz vobec nechodit s ním von

To že ta bije to nie je v poriadku.

1ryba
20. júl 2024

Skús si dať hranolky s kečupom, keď budeš mať afty a zapálené mandle a uvidíš aká je to slasť. Daj mu normálne jedlo. Nie takýto humus.

1ryba
20. júl 2024

Robíš cirkus z jednej bežnej choroby. To ste ešte neboli na operáciách alebo nemáš ťažko choré dieťa. Ty to nezvládaš a to chúďa čo má hovoriť. Dieťa má mať liečebný režim a nie ho ťahať kade tade.

luccija
20. júl 2024

Dávaj mu iba vodu.Afty veľmi stipu neumrie od hladu.

sashka22
20. júl 2024

Och, vrátila si ma normálne v čase, som rada, že je to za nami. Obdobie vzdoru dalo zabrať aj mne ale vyrástol z toho, keď bol starší,už sa dalo pekne vysvetliť,aby pochopil a dohodnúť sa. Musíš len vydržať. Pomáhalo mi dávať stále na výber, nech si malý myslí,že je šéf a je po jeho, samozrejme, že som to riadila ja. Napríklad dať na výber jogurt jahodový alebo jogurt čerešňový, keď si vybral on, bol spokojný a aj zjedol

lavender94
20. júl 2024

Čo od toho dieťaťa čakáš? Je chorý. Dosť pravdepodobne ho to poriadne bolí, je normálne, že je z toho nervózny. Kto nie je nervózny z bolesti? Bez jedla prežije, dávaj mu nejaké kaše, chladený puding. Nie hranolky pane bože veď keď si predstavím seba že mám s aftou jesť hranolky, tiež asi bude len kečup olizovať. Ty si nervózna a nevies pochopiť, že dieťa, ktoré absolútne nemá emočnú vyspelosť na takej úrovni aby zvládal stres v klude je nervózne? Veď si to skús prehrať pohľadom toto trojročného dieťaťa, ktoré ešte k tomu asi zaživa aj obdobie vzdoru, ktoré proste každé dieťa má a je to normálne. Chápem, že je to na nervy. Nehovorím, že máš byt celá šťastná. Jeblo by ma v tvojej koži, priznám sa bez mučenia. Ale nedala by som to najavo pred dieťaťom. Ono potrebuje cítiť z teba ten kľud, inak sa neupokojí. Nemáš možnosť že by ti ho niekto postrážil? Deň bez neho by ti určite bodol

0kristina0
20. júl 2024

Sprava sa tak iba pocas choroby alebo je to u neho bezne?

autor
20. júl 2024

@0kristina0 iba počas a ma asi aj ten vzdor podla ostatnych komentov

sun_shine_2020
20. júl 2024

Ahoj, podla mna su to normalne reakcie choreho/uboleneho dietata....co sa tyka jedla, tak mu daj nieco kasovite (jogurt, puding, presnidavku,...), polievku, zemiakovu kasu.....pevne nervy 💛

autor
20. júl 2024

@sun_shine_2020 dakujem 🙂

autor
20. júl 2024

@sun_shine_2020 len ma mrzí že si nechce dať pomôcť