Nezhoda kvôli nehnuteľnosti

13. apr 2022

Ahojte, podobne príspevky som tu našla, tento sa kúsok líši.
S priateľom plánujeme budúcnosť, a preto sme sa rozhodli pre svoje bývanie.
Moja babka s dedkom (skrz teda ich deti) idú rozparcelovat záhradu na 3 pozemky a predať ich.
No až v tom prípade,že by nikdy z detí ich tam stavať nechcel, no nechcú lebo už majú svoje, no pýtali sa,či nechceme my.
Tak v podstate sme si povedali,že by sme dosť veľa peňazí ušetrili len na pozemku,a že pre nich by tiež bolo fajn,keby tam býva niekto z rodiny, ako niekto cudzí, ak nie, nič sa nedeje, a predaju to cudzím.
Nakoľko priateľ sa vyjadril,že nechce byť blízko ani svojej, ani mojej rodiny, tak sme teda povedali,že zatiaľ to necháme otvorené, no skôr nie ako áno.
Tak som teda hľadala nejaké pozemky blízko mesta,kde pracujeme, hľadala som aj teda tak nejako, aby to bolo medzi 2 dedinami. No buď to bolo drahé, rezervované,alebo jednoducho to bol pozemok,že ho nikto nechce.
Našla som teraz pozemok, teda zopár, v novej štvrti,čo ide vzniknúť. A v dedine, kde vlastne býva priateľ, akonáhle to uvidieť, hneď bol do toho zapálený, šli sme to pozrieť a hneď to chcel brať, hovorím,že veď si nechcel byť blízko ani mojej ani tvojej rodiny, a on na to,že je to dobrá rozloha, cenovo je to relatívne tiež okej, že načo vymýšľam
No nezdá sa mi to fér:( + jeho dedina je od mesta vzdialená autom 30minut, tá moja je hneď vedľa mesta :/
Ja chápem,že skrz financie, čím ďalej od mesta, tým lacnejšie,ale proste,keď sme sa dohodli,že nebudeme stavať na záhrade a teda,že ani blízko jednej ani druhej rodiny, a zrazu mu toto nevadí? A ešte je zduty,čo vymýšľam :/
Čo by ste na mojom mieste robili? Kúpili niečo čo nechcete, alebo skúsiť hľadať ďalej alebo čo? :/ Ja som mu ten pozemok len ukázala,že aha aj vo vašej dedine sú pozemky, som čakala,že povie,že nie vďaka,ale

evita_g
13. apr 2022

tak pri tvojej rodine ani zadarmo, ale pri jeho je už iné a ešte bude zdutý, keď váhaš??? hľadajte ďalej. je to obrovské rozhodnutie a záväzok na niekoľko desaťročí, obom sa vám to musí páčiť... keď ustúpiš, časom oľutuješ a bude to medzi vás vrážať klin

autor
13. apr 2022

@evita_g ako, veď pri mojej nemusíme byť, hľadala som teda niekde na polceste.
A ja chápem,že tie nehnuteľnosti idú neskutočne a nezmyselne hore, a preto je ideál kúpiť čo najskôr,len mi to príde také fakt nespravodlivé alebo ako to povedať.
Že teda on ani pri jeho, ani pri mojej. No zrazu pri jeho je to už v poriadku :/

petamich
13. apr 2022

hladala by som dalej - ak ste sa raz na niecom dohodli, tak to treba dodrzat ani pri tvojej ani pri jeho

marca12
13. apr 2022

V tejto dobe by som nespekulovala a brala pozemok aj pri rodine. Sme tak rozmaznani,ze sa nam vlastne rodiny hnusia,to je nieco strasne. Radsej sa zadlzit na xy rokov,ale hlavne,co najdalej od rodiny. A zvlast,ak vasa rodina ma pozemok v dedine blizko mesta,tak by som ani nevahala.

autor
13. apr 2022

@petamich len on už si to zobral do hlavy :/ a moc z toho ustúpiť nechce.
Hovorím, áno, rozlohou je fajn, je to štvorec, 630m2 za 45tisic. Ale jednak je to dochádzanim ďaleko, a teda pri jeho rodine.
Keby je ten pozemok fakt niekde medzi, tak by som ho brala hneď ale :/

autor
13. apr 2022

@marca12 no ja som chcela, ušetrili by sme dosť peňazí. No on nechcel ani pri jeho, ani pri mojej.
Ale zrazu, pri jeho,keď je pozemok tak už to nevadí.
Ja fakt neviem čo robiť

petamich
13. apr 2022

tak to uz si ty musis zvazit, ci klady a teda vyhodna cena atd. prevladaju nad zapormi 🤷‍♀️ ja by som skratka neustupila, asi by mi blikla kontrolka, ci takto budeme riesit vsetky dolezite veci, na ktorych sa "dohodneme"

autor
13. apr 2022

@petamich zatiaľ všetko, na čom sme sa dohodli, tak sme sa aj toho držali, aj vážnych vecí.
No a preto som z tohto taká, no neviem proste čo si mám myslieť o tom.
Ja zastávam názor,že v dnešnej dobe treba šetriť,kde sa dá. Ale teda, ja neviem fakt čo mám robiť.
Ja rozumiem,že v tej dedine vyrastal a asi tam má nejaký citový vzťah alebo čo ale tak 🤷

petamich
13. apr 2022

citam medzi riadkami, ze usetrene peniaze su pre teba velka motivacia, tak si zrejme naklonena to akceptovat, co je v poriadku - bez ohladu na nase nazory, ty budes v tej dedine zit
ja osobne mam vyborne vztahy so svokrovcami ale to aj vdaka tomu, ze ich nemame v jednej dedine 😃

autor
13. apr 2022

@petamich vzťahy máme dobré, aj ja s jeho rodinou, aj on s mojou. Preto nám teda navrhli,že môžeme stavať u nich.
No budem to asi ešte musieť prebrať s priateľom lebo....neviem no :/ som z toho taká všelijaká

janinah
13. apr 2022

Ohrdnúť pozemok zadarmo? v dnešnej dobe? toto len hlupák urobí....
na tvojom mieste neustúpim....ja som tak neustúpila v otázke bývania,aj som povedala,že teda rušíme svadbu,ktorá mala byť o tri týždne....a dobre som urobila

syslik81
13. apr 2022

no nemalasimu to ukazat .. hold stalo sa .. rak ako je tvrdohlavy on bud aj ty .. ak sa raz povedalo ani jedna a ani druha rodina pozerajde daco ine .. kludne aj opacna strana mesta ...

autor
13. apr 2022

@janinah tak jemu to vadilo,že je to záhrada za domom, a príjazdová cesta by bola popri dome.
Akože v dnešnej dobe je veľmi veľa pozemkov,ktoré sa takto predávajú,že vedľa domu príjazdová cesta, a pozemok je vlastne záhrada.
Bolo tu veľmi veľa tém, kde práveže autorku ženy zhejtovali,že určite by nestavali pri rodine a takto 🤷
Ja zase nemám problém bývať pri rodine, keď priateľ nechcel, tak som hladala niečo tak na polceste k nám, k nemu a aby to nebolo ďaleko, ale evidentne keď sa jedná o jeho rodinu, je to asi iné

janinah
13. apr 2022

je rozdiel dochádzať do mesta do práce či školy 30minut /min. hodina denne fuč/a rozdiel to mať oveľa bližšie...daj mu toto prečítať,jemu bude vadiť všetko,len aby bolo podla neho

ckocka
13. apr 2022

Kto financuje, ten rozhoduje. Ak to budete kupovať spoločne a tebe sa to nepáči, jednoducho do toho peniaze nedávaj.

zmrzlinka2021
13. apr 2022

Ak platíš dom, rozhoduje ty

luckynat
13. apr 2022

Nekupila by som ten pozemok. Dalsia vec- 30 min od mesta? To by ste tam chodili kazdy den do prace? To kolko € preveziete? Z tohto hladiska mi to nepride ani ako vyhodna kupa.

najk
13. apr 2022

Komu patri prijazdova cesta? Ak babke s dedkom, nestavala by som tam, alebo by som chcela aj prepis príjazdovej cesty na seba. Nevies kto tam o 20 rokov bude byvat a ake budu vztahy. Bala by som sa, ze budem mat problem dostat sa na svoj pozemok.

andreakotesova
14. apr 2022

Nekupovala pozemok s priateľom.

autor
14. apr 2022

@janinah
@luckynat
No ja vodičák nemám, chodím na bude,či vlaku, v tomto smere to pre mňa nebude až taká hrozna položka,ale priateľ chodí všade na aute

autor
14. apr 2022

@ckocka obaja na polovicu

autor
14. apr 2022

@najk príjazdová cesta by bola písaná na nás.
Ak by ale rozparcelovali, a predali 3 iným ľuďom, tak by bola na tých 3 ľudí

autor
14. apr 2022

@andreakotesova to je také, áno môžme sa rozísť, a potom buď jeden druhého vyplatí, alebo sa predá a peniaze sa rozdelia.
Aj keby sme manželia, môžme sa rozviesť a ďalej je scenár rovnaký,ako keby sme priatelia.
V tomto smere mi je to asi jedno.
A hlavne keď tie nehnuteľnosti idú hore jak bláznivé

autor
14. apr 2022

Ešte, aby som tej jeho dedine nekrivdila. Je tam dobrá občianska vybavenosť, v podstate aj spoje, a od okresného mesta je vzdialena zhruba 10minut.
Avšak my pracujeme v krajskom meste, a to je z tej dediny 30minut :/ + naša obec má tak isto dobrú občiansku vybavenosť aj spoje

mariejenka
14. apr 2022

No evidentne mu by mu vadilo bývať pri tvojej rodine,hoc bližšie do mesta a pozemok zadarmo. Ale dalej od mesta, platiť 45tis.,a jeho rodina blizko, (aj ked tebe tvrdil ze nechce ani pri jedných byt blízko. )sa mu vidi vyborna kúpa.

janage
14. apr 2022

Tiež nechápem načo si mu tú ponuku ukazovala, keď Ti nevyhovuje.
A 30 minút ak sú dobré časté spoje je nič. U nás cesta zo sídliska do centra busom je 20 min v špičke.
Mysli na vybavenosť. Lekári, škôlka a škola, ich kvalita, moznost krúžkov či ZUŠ, obchod. apod.
A v neposlednom rade vzťahy.

jana_eyre_2
14. apr 2022

Nájdi pozemok v "tvojej" dedine ale nie pri tvojej rodine a povedz že ten chces ty.. mne to z písaného príde tak, že ty povieš on zavrhne a ty sa prispôsobís.. porozprávala by som sa s ním o tom že má problém robiť kompromisy..

zuzana9393
14. apr 2022

Toto sme mali s mojim ex. Pri mojej dedine ani sa len ist pozriet na dom, lebo bol velky. Pri jeho dedine bol este vacsi, drahsi ale ten by bral bez toho aby sa tam isiel co i len pozriet. Neskor som zistila, ze on vlastne ani nechce byt blizsie k mame, ako k svokrovcov ale max 2 km od mami 😄 mozes hadat ako sme dopadli. Dnes by som uz s kupou domu/ pozemku len tak nesuhlasila

alvaluka
14. apr 2022

@autorka a ty by si cestovala tiez 30 min vlakom/busom do prace z tej dediny, odkial je priatel?

autor
14. apr 2022

@janage to len tak, že pozri,že v tvojej dedine predávajú pozemky. No a on hneď vybavil obhliadku,reku však pozrieť môžme,však nič za to nedáme, ale nečakala som,že hneď do toho bude taký zapálený