Nezamestnaný sused robí veľký hluk

modrymotyl8
20. jan 2021

Dobrý deň, už som tu asi raz písala dievčatá potrebujem sa s vami poradiť bývam v 2 izbovom byte s manželom a s dieťaťom. Pri nás býva sused , ktorý býva u priatelky byt nie jeho jeho ale jej. On je nezamestnaný a celé dni je doma a robí velký hluk, ked dám dieťa spať poobede hned je hore, on začne behať po chodbe, dokáže behom 15 minút prísť a odisť 30x, neskutočne búcha dverami. Večer alebo ráno o tretej začne presúvať nábytok, alebo púšťa nahlas telku alebo si zapne mobil na vibráciu a nechá ho vybrovať aj 2 hodiny. Takže sme od tretej alebo štvrtej stále hore ...Upozornovala som ho aj jeho priatelku prosila som ale nič nepomáha.. Mám aj inú možnosť ako sa vysťahovať z tohto bytu? Nebývame tu dlho iba 2 roky.

simca06022011
20. jan 2021

@modrymotyl8 tazke su tieto susedske vztahy... mozete sa dalej stazovat, pripadne zacat robit hluk vy jemu... inym susedom nevadi, ze presuva v noci nabytok a pod pikosky? Manzel byva doma ked beha a trieska dverami? Moj by vybehol na chodbu a trieskanie si s nim vybavil raz dva, viem si predstavit, ze by sa postavil medzi dvere a sledoval co pan sused beha a trieska a urcite by mu nieco "mile povedal", ci ho nenaucili dvere normalne zatvarat, alebo je na hlavu a dokazuje si nieco.

pribinak
20. jan 2021

Sa spoj so susedmi a spoločne ich oslovte.

Nedávaj take hlúpe argumenty, že mobil vibruje 2 hodiny, alebo presúva nábytok, lebo reálne to asi tak nie je, ale povedz, že je hlučný, porušuje nočný kľud a ak sa to bude opakovať zavolas políciu.

Inak, prečo slečnu nepodchytí tvoj muž?

zuzikak
20. jan 2021

tiez by mi napadlo,kedy oslovil tvoj muz nie susedu ale priamo jeho... Pocas dna toho vela nenarobis, zial. Ale pocas rusenia nocneho kludu mozes volat policiu.

modrymotyl8
autor
20. jan 2021

@pribinak Ja viem že to znie ako keby som si robila srandu ale prisahám on ten mobil nechá vibrarovať aj dve hodiny ! myslím to vážne. Môj muž sa ho bojí napíšem vám to takto .

modrymotyl8
autor
20. jan 2021

@simca06022011 Moj manžel sa ho bojí .... lebo vidí že je chorý na hlavu, že aj po upozornení si robí čo chce ...

simca06022011
20. jan 2021

@modrymotyl8 no tak ked sa boji, tak nech hlada iny byt, lebo toto sa samo nevyriesi. Bohuzial.

pribinak
20. jan 2021

@simca06022011 netreba hneď hľadať iný byt, najskôr by som volala políciu, ak budú musieť chodiť každú noc, tak si ho predvolaju na stanicu

pribinak
20. jan 2021

@modrymotyl8 ostatní susedia sú s nimi ok?

miro1360
20. jan 2021

skúsiť pár krát dohovoriť, zrejme bez úspechu, do steny vyryť varovanie pre iných "hlučný sused psychopat" a presťahovať sa ... kvalitné odhlučnenie je drahé

modrymotyl8
autor
20. jan 2021

@pribinak tak ostatným susedom to možno vadí ale nie až tak najviac to vadí mne preto lebo tam kde on ma chodbu a obývačku tak my máme spálnu preto počujem všetko, inač on je neskutočne hlučný so všetkým búcha, myslím si že to musí vadiť aj ludom pod ním ale oni ho nepočujú až tak ako ja.

simca06022011
20. jan 2021

@pribinak ved ale ked sa boja suseda, ze je sisi... policia skor ci neskor prestane riesit, to, ze sused vraj presuva nabytok v noci, aj horsie veci riesia jednym uchom dnu a druhym von, cize na to ze pomozu by som sa nespoliehala. A nebude riesit ani to, ze beha cez den a trieska dverami, to si musia vybavit sami.

@modrymotyl8 Tak este cisto teoreticky je mozne odhlucnit tu stenu co s nim mate spolocnu.

pribinak
20. jan 2021

@simca06022011 a čo keď v novom bývaní budú mat obdobného suseda, alebo ešte aj horšieho. Zas sa budú sťahovať?
Ja by som asi najskôr skúsila tu políciu a volať každú noc a až potom rozmýšľala nad sťahovaním

mogaa
20. jan 2021

@modrymotyl8 no cez deň môže behať stále, nočný klud je od 22:00-6:00....behanie po chodbe alebo vibrovanie mobilu nie je hluk nadmieru obťažujúci😉sťahovanie nábytu v noci je síce nepríjemné ale pokiaľ to nerobí každú noc smola....kým zavoláš policajtov tak skriňa je dávno presťahovaná...je to o ľuďoch...za hluk a porušovanie nočného pokoja sa pokladá skôr hlasná hudba, hádky, žúrky....

mondolina
20. jan 2021

Podľa mňa nie je problém sused, ale nekvalitné tenké steny. Vtedy je počuť naozaj všetko. A obyčajné posunutie stoličky počuť ako presúvanie nábytku.
Neexistuje počuť vibrovanie telefónu cez normálne steny.
Je to novostavba?

ivana.natasha
20. jan 2021

@mondolina naozaj je možné počuť vibrovanie telefónu cez stenu. Bývam už v druhom byte a v oboch bežne počujem, že susedom vibruje mobil, hlavne večer a v noci. Ani jeden byt nieje novostavba. Ale teda ja počujem všetko, podľa môjho muža mám uši ako pentagon.
@modrymotyl8 Na normálne veci sa nechodím sťažovať, ale ak by bolo niečo, čo zjavne narušuje moje právo na kľud od 22.00 do 6.00 tak to neváham a idem. Tak isto v nedeľu, ak by ma niekto vyrušoval vŕtaním a podobnými lahôdkami, tak idem,prípadne volám políciu ak si nedá povedať.

modrymotyl8
autor
20. jan 2021

@mondolina Je to tehla a je to stará bytovka a vážne je to počuť, lenže najhoršie je že on ten mobil nevypne a nechá ho vibrovať až kým sa mu nevybije ... a to trvá velmi dlho tak, že sme hore o 4.00 ..

modrymotyl8
autor
20. jan 2021

@ivana.natasha Lenže to si ani neviete predstaviť čo to za kokota je :(

maciatkolulu
20. jan 2021

@modrymotyl8 jemu vibruje tlf? To ako? Mu niekto vola, či čo? Neviem, no, ale vwwz den môže behať a v noci ze stále presúva nábytok, tak tomu ver, že spodní susedia by tam boli hneď.

ivana.natasha
20. jan 2021

@modrymotyl8 môžte mi veriť, že všeličo som zažila, aj to, že toho co som na neho volala políciu, kvôli rušeniu nočného kľudu odviedla polícia, a aj to, že susedia sa tak hádali, že ich malé dieťa úpenlivo kričalo a tiež to skončilo tým, že si jedného odviezli. Nikto iný v bytovke to neriešil. A ak sa ho bojíte, tak jedine trpieť. Veď sa spojte viac susedov, ak sa budete za svoj strach schovávať a všetky riešenia zamietať, tak vám nieje pomoci.

modrymotyl8
autor
20. jan 2021

@maciatkolulu takto spodní susedia tam majú obývačku pod ním a nespia tam ale ja tam ma spálnu chápeš???

modrymotyl8
autor
20. jan 2021

@maciatkolulu a nie nevolá mu nikto ale asi ma akoby budík a to ma ako vibračku a normálny človek vstane a vypne budík a debil ako on, vstane a robí si veci a popri tom ten mobil mu vibruje, ja viem že je to divné čo píšem ale ako vravím lepšie je raz vidieť a byť tam ako tu 1000x čítať ... Proste takého debila si ešte nevidela 🙂

modrymotyl8
autor
20. jan 2021

@ivana.natasha Tu je aj ten problém že ostatní susedia napríklad pod ním majú obývačku takže im to tak vadiť nemusí lebo tam nespia aj tí nad ním majú obývačku.. a on presne vystrája v tej obývačke a ja mam spálnu presne spojenú s jeho obývačkou a chodbou no s jeho" ten byt nieje jeho ale jeho priatelky.

tanalyn
20. jan 2021

Máte nejakého domového správcu alebo tak? Že by to on skúsil nejako oficiálne riešiť?

modrymotyl8
autor
20. jan 2021

@tanalyn nie, ja tu bývam 2 roky a že vraj správcu tu nemáme ... lebo že jedného odvolali a od vtedy v tejto bytovke správca nie je ..

katpox
20. jan 2021

My sme mali tiez susedov nielenze hlucni, pschycky chori, ale mi aj vulgarne nadavali, dali si namahu rano skoro vstavat ked som sla do 0race,aby po mne zjapali, bola to hruza, potom sme s manzel vyhlasili "vojnu" uz ziadne slusne frazy, zahresili sme im, zavolali policajtov na nich a ukazali, ze sa nebojime, to je najdolezitejsie a to zabralo, boli schopni ma aj fyzicky napadnut, ak sme sa stretli na chodniku obtrel sa ten humusak o mna, smrdeli nekupali sa a minimalne 3 rodiny mali s nimi problemy, napadali ludi a policajti ich len upozornili, lebo nikdy nebolo svedkov, ako sme zahajili aj my hrube spravanie, nie napadanie, vulgarizmy sa stiahli, ano skusali sme to po dobrom, ale neslo to,... No oslavovali sme so susedmi ked sa odstahovali a lutujeme novych susedov..... Treba hrubo, bez hanby vecer zavolat aj policajtov najprv upozornia, potom ked sa to bude opakovat udelia pokutu, ako aj ja som musela sa spravat hrubo az vtedy sa stiahli a skoda, ze manzel sa nevie zapojit... A inak moj manzel ked boli hlucni tak tiez zapol domace kino dal basy a teda siel von na hodku vyvencit psov a spravil to parkrat inak presne o 6.00 rano ked sli drichmat po tych rannych nadavkach.....a aj to pomohlo....bude to len kto z koho...

humajnicek
20. jan 2021

Ak je chorý na hlavu, neviem, či pomôže sa spájanie so susedmi, aby potom nerobil ešte väčšiu zlosť. Len sťahovanie, ako nikto ti nikdy nezaručí, že tam kam sa presťahuješ, bude všetko v poriadku

sslobodnamama777
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
karolinakr
20. jan 2021

Izby vymenit? Spalnu vymente s obyvačkou a nebudete počut zvuky z jeho obyvačky

modrymotyl8
autor
20. jan 2021

@karolinakr rozmyslali sme nad tým lenže v spálni máme stavanú skrinu na mieru a zasa nebolo by to velmi dobre lebo vedla obývačky je kuchyna a tak by to bolo divné že zo spálne som hned v kuchyni teraz mam dosť kíl tak si neviem predstaviť potom hahaha

zuzliq
20. jan 2021

@katpox nebývali ste v Trnave? Lebo k nám prišli takýto šiši susedia. Už sú odstahovaní, tiež sme so susedmi oslabovali