Ahojte, neviem sa vyrovnať s chorobou svojho muža.
Keď sme sa zoznámili nebol úplne zdravý, ale normálne fungoval. Počas troch rokov sa mu zhoršil zdravotný stav - chrbtica. Stále má bolesti, chodí na injekcie. Do práce chodí, ale s bolesťami. Všetko okolo domácnosti je na mne. Sama som chorá, ale fungujem. Len asi potrebujem aj podporu a nemám ju. Preto viem, že trpí ale ja nevládzem.
Viem,že sa s tým musím vyrovnať, len neviem ako. ☹
Ako ste sa vyrovnali vy s chorobou svojich partnerov?
Poznam jednu, co mi povedala toto !!! ...zacala som chodit do kostola, a tam som sa modlila,toto na 100% zabera aj neveriacim,Ked aj choroba hned neprejde,ale po case pacient dostane silu trpezlivosti v chorobe.Ale tie modlitby nepomozu, ak je pacient charakterovo zly,(nemyslim nervozny,lebo kazda dlhodoba choroba poskodzuje aj nervy,ale inak zly,trebars zakerny cudzoloznik, homosexual,clovek ,ktory schvaluje interupcie,alebo ktory ich robi,rasista atd, atd, , nenavist k cloveku akého kolvek druhu,),clovek musi mat lasku ku kazdemu cloveku.
@mamamia1 - nevedel by trocha pomoct dobry fyzioterapeut? neviem,co za ochorenie konkretne to je a aka je prognoza... Ale muze dost casto podcenuju svoj stav a ked, tak radsej tie injekcie - ktore moc neporiesia (len na cas zmiernia bolesti). cvicenie (ak je to mozne), tak vie pomoct.
A ty by si potrebovala nejaky pravidelny relax a dobru kamosku, s ktorou porozpravas a troska sa odreagujes
@elfi1 on už roky trpí na chrbticu, platničky. Ale ako každý muž na to kašlal. A teraz sa to zhoršilo,že injekcie sú ako prvá liečba a potom sa uvidí. Cvičiť nevládze, lebo ho to velmi bolí. A už len ked spomeniem cvičenie sa hádame. ☹
Ja neviem posúdiť či môže alebo nie cvičiť. Lekárka povedala, že pokial má injekcie tak necvičiť.
Fyziotereapeut asi až po injekciach.
Tá jeho liečba bude zdlhavá, ale ja zatiaľ musím fungovať a fungujem, len som vždy nahnevaná, keď niečo je mužská robota a on to nevládze. Rozum mi vraví, že je chorý, ale ja sa aj tak hnevám. ☹
Kamošku nemám ktorej by som to povedala.
@mamamia1 No ako by som to... Platnicky dokazu sposobit naozaj krute dlhorocne bolesti a cvicit v case, ked su svaly umelo povolene injekciami je naozaj blbost.
Ok, takze si nastvana, ze musis robit muzsku robotu... Akoby sa to dalo zmenit? Pocula si o hodinovom manzelovi? Pride, urobi muzsku robotu a odide. A Ty nemusis zurit na manzela, ktory je v tom nevinne. A stresy a nastvana manzelka mu jeho stav len pohorsi...
@charity ja to chápem, len som unavená a na hodinového manžela nemáme. A byvame u rodičov a tí by asi nesúhlasili s cudzím človekom.
Ale ďakujem za tip..teraz sú nejaké práce v záhrade..možno na kopanie by som vedela zohnať a zaplatiť človeka.
Ja už nevidím možnosti, preto sa pýtam tu.
@mamamia1 Velmi ta chapem, ten pocit ktory prezivas je tazivy a neda sa to len tak prekusnut ako sa vravi, nevycitaj si ze to nevies, chce to vsetko cas...treba si ale v aprtnerstve vypovedat svoje pocity, aj ked to druheo rani, lebo potom sa viete pohnut dalej, su rozne prirodne doplnky naprikald zralocia chrupavka,ktora regeneruje klby, slachy stavce atd...treba hladat, kto hlada ten najde...a cvicenie je prvorade, rehabilitacia, a samozrejme emocie, tvoj manzel ma v sebe vela tazob, s ktorymi by sa mal niekomu zverit a pohnut s atak dalej, je to praca ale vysledok stoji za to, verim ze to zvladnete
Modlitba prave pomoze ovela viac ako nejaky liek alebo fyzioterapeut... Ber to ako nejaku skusku.. Na svete su ludia ktori vstali z vozicka boli vylieceni z rakoviny moj osobny pripad je ze som bola vyliecena zo vsetkych alergii (pel pracie prostriedky saponaty sampony prach jablka pomarance nektarinky orechy ) xy by som este mohla menovat a o koznych prejavoch tychto alergii ani nehovorim a dnes ? Vdaka modlitbam je zo mna zdravy clovek ;) modlitba je zazrak je to dar ze mame moznost rozpravat sa s nasim Stvoritelom zverit Mu svoje problemy ... Boh o nich vie alle caka ze mu ich sami povieme a poprosime o pomoc ... Je to to z ludkseho pohladu najmenej co mu mozes dat no v reale je to to najviac co pre neho mozes urobit (pomodlit sa za neho ku Bohu ktory ho stvoril ) &)
poznám tento stav, ak má muž problém s chrbticou, tu nič iné nepomôže len cvičiť, cvičiť a keď nie to, tak isto operácia, kde vyčistia okolo platničky, prípadne ju vymenia a bude zas fit, môj mal operáciu, tuším 4roky dozadu, on už nevládal ani chodiť, dva krát bol medzi tým na pn, ale stále bolesti, tak sa rozhodol pre operáciu, čakal naňu tuším 3mesiace, operalovali ho v NR na neurochirurgii 🙂 .
No ale ide mi hlavne aby som sa podelila o to, že ako som to prežívala ja, našťastie žiadne choroby som nemala, takže som sa starala o domácnosť, deti, prácu, po operácii išiel na mesiac do kúpelov, takže zas len sama o všetko..... a jediné čo mu to dalo je, že sa už nenaháňa za všetkým tak ako predtým a ešte si spomínam na jednu vec, čo sa stalo v tom období, že ma budil nato, že som plakala v spánku, ale proste bol to stres, úlava asi
@danielahamar veď to ze už plačem.
Má prasknutu platničku na obe strany a operovať,že ešte nie. A ako ho operovali? Sekali mu platničku alebo laserom? Muž sa bojí že zostane po zákroku na vozíčku.
ste manzelia?
no neivem... ale je mozne ze sa to bude uz len zhorsovat a takto dozit... z domu do bytu, z bytu do garsonky, financie len na teba, sex nic, starostlivost o deti len ty atd atd atd... :( ak ste si neslubili pred bohom, stale sa da odist, aj ty mas pravo na zdravy plnohodnotny zivot
@mamamia1 najskor som si myslela, ze mas muza so smrtelnou chorobou.. Kazdopadne, napriek velkej bolesti, platnocky su nieco co sa da riesit.. Moj ex maval a ma dodnes neskutocne bolesti chrbta kvoli platnickam, ale siel a riesil to. Nespolahol sa na docasne riesenie injekciami, obehal fyzioteapeutov, napriek bolestiam cvicil, pomahalo plavanie... A nedusit to v sebe, urcite nk jemu nerobi dobre, ze ti nepomaha. Ty si unavena a nastvana, ze je vsetko na tebe - priznajme si, ktora z nas by nebola? Ja by som bola nastvana aj za tie hadky ohladne cvicenia - bud chce s tymi bolestami nieco robit, akebo sa na ne bude vyhovarat a bude z neho zatrpknuty ufrflany chlap... Skuste vyhladatviac odbornikov, viac nazorov, celostneho lekara - ten by vam mohol velmi pomoct..
@dkethe odist sa da kedykolvek.. Ci po svadbe v kostole sme odsudeni zit s tym druhym bez ohladu na to ci trpime, je nam ublizovane alebo hocico ine? V dnesnej dobe nazor troska pritiahnuty za vlasy... A myslim, ze autorka chce svoju situaciu riesit aj s manzelom, a nie sa hned rozviest
@sunny8 Ja tak trošku odbočím od témy, v priebehu akej doby si pocítila zlepšenie, prosím? Ako často si sa modlila denne? Môžeš aj do IP,aby sme autorke nezahltili diskusiu 🙂 Ďakujem.
tahat do toho nabozrnsyvo ti nepomoze, skor ak si veriaca ulavi na dusi...byvate s rodicmi, nemaju vam ako pomoct? alebo nejaki susedia, pribuzni...liecit a podla rad lekara sa riadit by mal a operacia pidla jeho stavu by bola asi to bajlepsie riesenie...mam kamaratku, ktorej manzel si zlomil krcnu chrbticu a ona sama sa stara o neho, dve deti a zrekonstruovala komplet dom na bezbarierovy...laska dokaze vela..
@mamamia1 ...ja som na druhej strane v pozícii tvojho manžela....môžem Ti povedať, že nemá to ľahké ani jedna ani druhá strana....keby si vedela, aké je to naozaj ťažké, ked clovek chce robiť a nemôže....mám malé dieťa a nemôžem sa mu naplno venovať...poviem Ti je to strašný pocit....trpí aj jedna, aj druhá strana....asi som Ti nepomohla...aj ja sa potrebujem vykecať...len ja som na tej druhej strane, ako som písala 🙂
@mamamia1 Aku podobu ma ta podpora, ktoru potrebujes?