Ahojte.Už som dlho uvažovala že sa s Vami podelim o ten môj život asi potrebujem len nazbierat silu.Pred 7r.som sa odstahovala do zahranicia(Rakusko) naucila som sa pekne po Nemecky nasla pracu a prenajimala som peknucky byt.asi po 3 r byvania som sa spoznala s manzelom ktory uz bol 5r rozvedeny Ma 2 synov,ked sme sa zacali stretavat padol mi do oka sme sa zalubili dovod rozvodu bol nevera z jeho strany (zevraj sa zenil moc mlady )neriesila som to.S jeho detmi a byvalou zenou ma dodnes normalny vztah ako sa patri.(byvala zena sa uz vydala ).Tym ze ja som mala maly byt on svoj vlastny dom ma presvedcil aby som sa k nemu nastahovala a vzdala najmu co som aj urobila..videla som Len jeho.prvy sok bol ked som zistila ze v tom dome byval so svojou priatelkou kvoli ktorej sa rozviedol..spytala som sa preco sa rozisli jeho dovod zevraj si pisala s chlapmi.Ked 1 den bol v praci nasla som policajne spisy v sufliku/fyzicky napadal svoju priatelku a nielen raz vtedy som sa zrutila...a ziadala som o vysvetlenie,ma presvedcil ze ona bola zla bila jeho deti atd.uverila som bo Mne neublizoval lubili sme sa...Dokonca sme sa vzali...este sme neni Rok svoji a Casto sa trapym...1 kat sme sa pohadali ked som nedostala dovolenku v praci sotil ma a dal mi facku preplakala som noc,na druhy den mi vyplakaval ako ma lubi nech odpustim...odpustila som.pol Roka nato sme sa zas pohadali zas ma 2x udrel kopol domna a sotil o stenu a rozstrihal mi kabat kt bol zaveseny..vtedy som strasne plakala chcela odist Postavil sa mi do cesty a plakal ze nevie preco to urobil..ostala som.Modriny po ruke a nohe dlho boleli a hlavne v srdci.Viem ze ho musim opustit deti nemame mam 31 rokov,nezasluzim si to.Najviac boli to sklamanie ze ako moze byt takyto na svadbe som bola moc stastna ale uz sa trapim.Neviem mu to odpustit.viackrat mi vykrikoval ze som Len host v jeho dome.Asi by som sa Len opytala vy ste ako nabrali silu?Dakujem
@lilinka0310 neporadím ti, ale veľmi to držím palce. Rozhodla si sa správne, teraz ešte svoje rozhodnutie naplniť. Čaká ťa nový skvelý život ❤️
Ako nabrať silu? Pozri sa sama na seba do zrkadla
@lilinka0310 akože ty ideš bývať k priateľovi, nájdeš papiere, že fyzicky týral ženy, že podvádzal bývalú manželku a ešte si ho vezmeš? Toto už je iný level dôvery alebo čisté zúfalstvo
@lilinka0310 a že si len hosť? Hosť ma pravo kedykoĺvek odísť
@lilinka0310 to mi je luto.
takyto ludia sa veru nezmenia a treba cim skor odis pokym nemate deti lebo ked budete mat uz len tak neoditete a spravite si zo zivota peklo.
@daniela1911 dakujem velmi pekne ;)
@lilinka0310 hlavne neplač.Zbaľ sa,odýť -ale keď manžel nebude doma.Vieš,už keď ťa raz zbil,už to bude robiť stále.A napíš,že sa s ním rozvádzaš.Podaj žiadosť o rozvod a necúvaj.Pretože manžel sa nezmení.
Ak si v Rakusku tak vies ze si mas na is tej linke objednat pizzu. A pomozu Ti z toho . Nemas sa coho bat, on uz na ofiko minulost posramotenu, kedze spisy existuju. Akoze nohy na plecia a mame tu organizacie co pomozu z najhorsieho aj teraz. Ved by Ta mlatil ako zito za chvilku. Moj muz je rakusan, za 4 roky na mna hlas nezvysil, ani ked prisiel od kamosov natrieskany. Nikdy na mna ruku nezdvihol ani mi skaredo nepovedal. To je respekt k partnerke a to si zasluzi kazdy vo vztahu a manzelstve.
@sasa1310 skôr som bola sprosta;)!uz to viem,vtedy som si povedala nebola som tam neviem Ako to bolo ale teraz som to už aj ja zažila
Utekaj, kym ta prekukne, ze zvazujes odchod.
Spravi ti decko a tyranie sa znasobi..
@lilinka0310 no, váčšinou sa muži nemenia zo dňa na deň
@kiki68 dakujem velmi pekne uz cakam na vhodnu prilezitost uz zhanam na tajnasa byt🙂Nastastie mam este vlastny bankovy ucet a pracu🙂
Pri prvej facke by som našla takú silu,že by policajti brali mňa za prizabitie debila...ale to som ja.Tebe radím sa ukľudniť,zobrať papier a napísať pozitíva a negatíva a uvidíš čierne na bielom aký život žiješ.A pomysli na svojich rodičov,na mamku,vynosila ťa,v bolesti porodila,s láskou vychovala....zaslúži si ona,aby jej dieťa niekto takto otlkal a mal za handru? Hlavu hore,rozum do hrsti,bude to len horšie...a nečakaj pridlho.
A ze kde naberies silu? Ja som sa v 30tke rozisla s manipulatorom, co som pri nom nesmela ani hryzt jablko. Keby sa nerozidem, tak by ma urcite aj casom mlatil. Takto to bolo iba psychicky strasne. Potom som si po pol roku nasla mojho sucasneho muza a vidim ten rozdiel. Pol roka som sa ho pytala ci mozem pri nom jest jablko. Pozeral na mna , ze preco by som nemala. Ja sa nebojim ked mi muz pride domov, nebojim sa ked spravim nieco zle, ja neviem, ze stratim nejaky papier napr z poistovne, keby skrabnem auto... staci Ti ako dovod preco vziat nohy na plecia?
@lilinka0310 A co tu potrebujes k comu silu? Kebyze mate deti a nevyzijes sama z penazi s nimi, tak rozumiem, ale takto...?
@lilinka0310 ked mas svoj ucet, pracu tak zdrhnes lahko. Hlavne poziadaj nejaku z tych organizacii o pomoc , aby mohli poskytnut aj pravnika a pomoct Ta ochranit keby cosi. Len sa toho neboj. Hlavne oni maju skusenosti s tymito chlapmi, pre nich je to kazdodenna zalezitost.
@janinah Inak aj ja som ho potom prefackala a zavrela som sa v izbe ale takto sa neda zit!mam 31r som sebestacna Len moje rozmyslanie bolo asi blbe bo som si povedala ze kazdy moze dostat druhu sancu.
@nnnuuunnn asi
Sa len psychicky pozbierat ze Idem nato🙂
@lilinka0310 nemyslim to v zlom, ale tebe netreba nabrat silu ale dostat rozum.
Co ta vlastne brani aby si odisla pokial je v praci? Hlasila si utoky na policii?
@lavender273 nie zatial nie,ale mam vsetky jeho spravy ked mi vypisoval ze on je tu doma ja nie ked mi cez smsky nadaval odfotila som svoje felo modriny na rukach.V podstate mi nic nebrani zo zaciatku som to chcela pochopit co je ZA tym ze je taky Pol roka sa vie spravat je najlepsi manzel dovolenky spolocne v domacnosti pomaha Million krat ZA den dakuje zato ze som a potom mu takto vie prepnut.
@lilinka0310 Priprav sa prosim na odchod s pomocou nejakych priatelov, alebo mozno aj psychologa, aby si bola silna. On ta moze zacat vyhladavat aj v novom byvani, ak vie kde pracujes... osali ich, vymami adresu atd. Aj zamestnavatela upozorni, ze nesmie o tebe podavat ziadne informacie atd. To ta nechcem strasit, ale je to mozne. Proste ak mas dajaku kamosku, poziadaj o pomoc, kedykolvek. Hovor o tom s niekym pre teba doveryhodnym, aby si mala pocit, ze mozes kedykolvek zavolat, alebo ako ti radia, zisti si cisla na rozne organizacie, ktore pomahaju tyranym zenam. Tie ti budu vzdy naporudzi. Pretoze v tych organizaciach presne vedia, co tyrane zeny potrebuju a ich pomoc nie je len s utekom, ale aj dalej so zenami pracuju. Na ich sebavedomi atd. Aby si mala nejaku oporu a istotu. A aby si nevhula do dalsieho podobneho vztahu. Casto sa to stava, ze zena pre svoju poddajnost a ustupcivost vhupne znova do podobne zleho vztahu.
Moja mama ušla keď otec nebol doma.Ušli sme.
Proste odíd.
Och ved na toto je jednoduché riešenie. ODIST! Chces takto zit?
pomocobetiam.sk si obet. aj ked sa to stalo len parkrat. len v uvodzovkach. raz je dost. chuba nikdy nebola na tvojej strane. chyba je na strane toho ze co pouzije fyzicke nasilie. citis velmi spravne ze toto nie je ok. su to tzv. kruhy nasilia. stres stres sa stupnuje vuvrcholenie bitka uvolnenie napatia sluby olutovanie medove tyzdne. uz sa to nikdy nestane milujem ta a potom opat zivot prinesie nejaky stres. a tak dokolecka dokola. predstav si zenu ktora ti je blizka. kamaratka sestra sesternica a tersz ju v predstave daj do situacie co sa stala tebe. ze by od neho utrzila toe iste zranenia v tej istej situacii. aky mas z toho pocit? drz sa. zver sa blizkej osobe. chod na policiu. zavolaj linku zenam v rakuski.drz sa . kludne napis ip ak potrebujes
@lilinka0310 drzim ti palce velmi. 👍👍
Raz by dal chlap na mňa ruku už by som snim nebola 😳😡
Teraz si mladá, pekná a možno Ťa svojim spôsobom aj miluje. A aj napriek tomu Ťa bije. Predstav si, čo bude robiť, ked budeš mat 50 (ak Ťa dovtedy nezabije)......
Ak s tým nechce nič robiť, pretože zjavne nevie zvládať hnev a dá sa to aj naučiť, tak by som odišla...
@lilinka0310 normalne počkala kym je v praci, potajomky si našla podnajom zbalila kufor, zavolala taxi, napisala na papier, že s tyranom žiť nebudem a nech sa preberie.