Neviem, čo si mám myslieť o potenciálnej svokre

jana879
7. jún 2016

Takze neviem ani ako poriadne zacat... moj priatel ma 20 rokov ja som o tri roky starsia ... on nema otca lebo mu zomrel ked bol maly...ked som sa zoznamila s jeho mamou tak som usudila ze je to faj pani da sa s nou porozpravat ....casom sa mi priatel postazoval bol opity tak to asi preto ... zevraj si jeho mama rada vypije ale tak osobne som ju este taku nevidela ale ked sme s nou tak on stale na nu hladi a akoby trpol co povie alebo tak... pohadal sa s nou pre jednu vec az u mna plakal ... chcem aby sa udobrili ale nechcem sa do nich pliest a akosi akokeby som sa nen trochu zacala obavat ... pritom ked som u nich tak sa o mna stara ako o dceru...ked spomnem jeho mamu ze co by povedala na to ze by sme mali babo tak len co ju po tom a tak a mna to ubija na sa normalne bojim pretoze nechcem mat problem ... priznavam dost mi zalezi aby bol pokoj a an to ze som citlivejsia hadam nemusim spominat 🙂

celasapremenim
7. jún 2016

tak ty nemas problem, tvoj priatel ma problem a to je medzi nimi, to sa este moze ukazat vselico, aj ze mama je uplne v poriadku

pribinak
7. jún 2016

Mne by vadilo viac to, ze je moj pristel opitý ako jeho mama

natalym
7. jún 2016

@jana879 Nerieš to zatiaľ.

jana879
autor
7. jún 2016

@pribinak to vtedy ked sa to v nom nahromadilo tak sa opil a pohadal sa s nou

mirka17
7. jún 2016

@jana879 ja ti poviem len jedno, ja si dám s mužom tiež rada víno, pivo alebo drink, ale vždy iba ked som v dobrej nálade, nikdy nepijem od žialu alebo hnevu, vtedy by ma to ani nenapadlo, pretože by som riešila problém ináč a nie alkoholom. len tolko

worker_falcon
7. jún 2016

@jana879 opitý priateľ? pííííp, zapla sa červená kontrolka.
pijúca matka priateľa? ďalšia kontrolka
plačúci priateľ? kontrolka č. 3
neschopnosť komunikácie? výstražná kontrolka č. 4

koľko ich ešte potrebuješ? Ale v pohode, kľudne sa vráť o pár mesiacov či rokov, a posťažuj sa so svojimi problémami. Kto by si už len všímal výstražné kontrolky.

pííp, pííp, pííp, píííp.

mysga
7. jún 2016

@worker_falcon + pitie "lebo sa pohádal s mamou?" superkontrolka!

mondolina
7. jún 2016

S 20 rocnym dieta?? piiip piiiip

jana879
autor
7. jún 2016

@mirka17 to mi je jasne 🙂 tak ale stalo sa ... ja skor neviem preco som dostala taky blok ... pritom vobec to nemusi byt take ako mi to vravel mozno len zvelicoval alebo ja neviem ... ale je dost tvrdohlavy

jana879
autor
7. jún 2016

@mondolina a preco nie ?

jana879
autor
7. jún 2016

@worker_falcon opil sa len raz to je za prve .. za druhe jeho mama nie je alkoholicka ... za tretie muzi sa nemozu vyplakat ..... aspon ma nejake tie city

mondolina
7. jún 2016

@jana879
kedze si teraz spoznala jeho matku...kolko sa poznate? okrem toho vsetkeho ineho....

jana879
autor
7. jún 2016

@mondolina 8 mesiacov

alicka850
7. jún 2016

Ak s nou nebudes byvat,moze ti byt jedno,co robi.

worker_falcon
7. jún 2016

@jana879 ale iste, iste... nech sa páči... čo tam po indíciách.

mimochodom, na čo sú mu v tomto prípade také city? spravil s tým niečo? išiel a porozprával sa s ňou a vyjasnili si to? Plač nič nevyrieši (určite nie tebe na pleci, keď problém má s matkou).

worker_falcon
7. jún 2016

@alicka850 niekedy sa hovorilo, že svadbou si neberieš iba manžela, ale celú jeho rodinu. Resp. že sa nespájajú iba mladomanželia, ale celé ich rodiny.
Mimochodom, ty asi nemáš doktorát z psychológie, ale pre muža je dôležitý vzťah s matkou. jeho fungovanie či nefungovanie. mnoho napovie, ako bol muž vychovávaný, ako vie riešiť problémy, ako sa k nim stavia.
takže nie, nie je jedno, aká je jeho matka, ani ako s ňou funguje jej syn. To je veľmi krátkozraký názor.

sardinka335
7. jún 2016

@jana879 poznate sa 8 mesiacov a ,,riešite,, bábo?
zalezi ti na tom aby bol ,,pokoj,, ale tak o ten pokoj sa musi zasadit sam priatel...ty tam budeš len ako medzi 2 mlynskymi kamenmi. Zrejme do ich vztahov ešte velmi nevidiš, takze opatrnosti nikdy nie je nazvyš...alkoholici su aj skryty, ale tak kto vie, dotyčnu sme nevideli, tak tazko robit zavery.

worker_falcon
7. jún 2016

@mysga kto nezažil, nechce pochopiť. ale čo sa dá čakať od mladej žaby, ktorá chce dieťa s ešte mladším žabiakom...

dominika6
7. jún 2016

@jana879
bože chalanisko nedávno dospel a ty rozprávaš o dieťati,ked jedno máš doma...
no tak si nerozumie s mamou,je úzkostlivý po smrti otca ale na to bude určite nejaký dôvod,...ale to chce čas..
čo chceš riešiť po pár mesiacoch vzťahu? ved sa ani nepoznáte poriadne,o jeho mame ani nehovorím

jana879
autor
7. jún 2016

O tom dietati je to takto ... my ho este neplanujeme iba sme sa rozpravali o tom co by bolo keby sa to nahodou stalo

bluka2
7. jún 2016

@worker_falcon A teraz vsetci, co maju nejake divne matky, su nepouzitelni? To je jedno. Zalezi ako sa s tym dotycny vysporiada, ci si vie obranit svoje hranice, nenechat si organizovat zivot matkou - ak hej a on stoji za to, nech je aj matka alkoholicka. Silny clovek to ustoji tak, aby to nezneprijemnovalo zivot, resp. iba velmi minimalne.

Konkretne v tomto pripade z mala popisaneho ten muz nevyzera ako vyspely jedinec, co ma nadhlad a take veci na zalozenie rodiny.

jana879
autor
7. jún 2016

@worker_falcon a ty si co take prezil ked t oje nazory su take hejtujuce ?

jana879
autor
7. jún 2016

@bluka2 praveze na svoj vek je velmi vyspely ma uvedomele nazory ale tak aj ten najsilnejsi dakedy riesi situacie skratovo

sardinka335
7. jún 2016

@jana879 no ja neviem...pozname sa 8 mesiacov, byvanie asi nemate...zase klasika ,,priatel,, tak si davam viac pozor aby sa ,,nestalo,, lebo perspektíva zatial ,,veškerá žádná,, ani sa poriadne nepoznate podla toho čo pišeš, Potom tu nariekaju take ze ,,zlyhala antikoncepcia,, nie je byvanie sice pardon je ale u ,,zlej,, svokry čo sa do všetkeho mieša..sak rozpravat sa je fajn...ale tak vo vašom pripade mi to pride ako posledna dolezita tema dna...

bluka2
7. jún 2016

@jana879 Tak nam o nom napis viac, lebo z toho doteraz napisaneho to nemame ako vediet. Co ste za tych 8 mesiacov prezili, ako ste vyriesili problemy, ake mate predstavy o buducnosti, byvate spolu, ...?

Pre mna 20r. je dost malo a 8 mesiacov tiez. Este tak ked ma clovek 35 a uz fakt si vselicim presiel, dokaze povedzme cloveka odhadnut za taku kratku dobu. Ale v 20 tich resp. 23? Mozno tak 1 z 100000, alebo dvaja s tym, ze ten druhy mal proste stastie 🙂

jana879
autor
7. jún 2016

@sardinka335 mame svoje byvanie a obidvaja pracu .... mozno mas pravdu v tom ze je to posledna tema dna , ja by som bola ale strasne rada keby sa udobrili

sardinka335
7. jún 2016

@jana879 tam to bude asi mat aj hlbšie problémy, nevypovedane...a musia chciet oni dvaja. Darmo chce ten koho sa to viac menej netyka.
Mozno sa udobria ale pod povrchom ostane niečo, nejaky problém čo maju ...a bude to len kratkodobe riešenie. Kto vie.

moni244
7. jún 2016

@jana879 za 8 mesiacov nemôžeš tvrdiť, že nepije, tam je toľko signálov, že ruky preč a min.4 druhy antikoncepcie a nie sa po 8 mesiacoch rozprávať na tému, čo ak otehotniem. Nevravím, že chlapi nemajú preukázať city, fajn, keď im umrie blízka osoba, narodí sa im dieťa, uvidia svoju vyvolenú v svadobný deň vo svadobných šatách, ok, to beriem, že môžu plakať. Ale keď sa opije, poháda sa s mamou a tebe plače na rameni? no tak to by mi sakra blikala červená, že "haló, máme tu problém"
Chlap, čo vyrastal bez otca, len s matkou, ktorá vraj pije, si so sebou bude niesť riadne bremeno, čiže s takým veľmi opatrne plánovať rodinu

worker_falcon
7. jún 2016

@jana879 deti sa "náhodou nestávajú". nemyslíš vážne 😀 😀 😀
prežil som toho viac ako ty, a napr. som videl stovky "príbehov" žien tu na modrom koníkovi. mnohé boli podľa rovnakej šablóny. Dajú sa dokopy (vyšší level si dá spraviť dieťa) s človekom, ktorého nepoznajú a ingorujú všetký výstražné kontrolky. Možno si myslia, že sa zmení. Prípadne to berú, že je to "zlaté", že z toho vyrastú, že sa ZMENIA. ale chlapi sa málokedy menia k lepšiemu.

Ale čo, si ešte mladá, kľudne si pokaz celý život. Jasné, starší sú takí obmedzení a príliš opatrní...

jana879
autor
7. jún 2016

@moni244 ale vy ju uz vsetci beriete ako alkoholicku .... ja som ju este nikdy opitu nevidela ... co ked si da len pohar vina a on uz tak zvelicuje?