Ahojte ... trápi ma jedna vec a to , že neviem či svojho muža ešte ľúbim . Mame 10 mesačne dieťa , vzťah je ok ... nehadame sa ani nemáme nejaké vážne problémy . Nad rozvodom určite nerozmyslam . No rada by som náš vzťah opäť oživila nakoľko mám pocit že žijeme len ako apolubyvajuci . Zo vzťahu sa vytratila vášeň , od môjho muža necítim žiadnu lásku ( aj keď viem že ma lubi ) Ale nepovie mi pekného slova , nedá mi pusu ... atd atd . Mám pocit že moja robota je len variť upratovať atd a on ako ženu si ma vôbec neváži . Pomôže aj s malou aj a domácnostou to nemôžem povedať niečo zle . Ale chyba mi tam ta vášeň tie city . Sexuálne tiež spolu nežijeme ak raz za mesiac aj to je veľa 🙄problem je v tom že spíme oddelene keďže muž extrémne chrápe , nedá sa s nim spat v jednej posteli aj keby som veľmi rada . Takze aj skrz tohoto sme sa dosť odcudzili . Cely den sa starám o malú, upratujem , varím nezastavim sa . On večer pride , naje sa , prehodime pár slov.. ja idem s malou do spálne uspať ju a tam už Aj ostanem a spím. A on zatiaľ v obývačke pozera telku . Proste žiadny spoločný čas . Aj keď cez víkend je doma ale nedá sa ani nikam ísť . Na MDŽ mi kvetiny doniesol sle napr poporodne mi nedal nič čo ma trosku zamrzelo . On na to že nie je romantik . Proste muž na to aby dal zene kvety za porod nemusí byt romantik ale to je jedno. No a po tom sa pýtam samej seba či ho vôbec ešte ľúbim. čo môžem spraviť preto aby si ma začal vážiť ? A dával mi viac najavo že ma lubi ? Aj vôbec ? Áno rozhovor viem .. ale aj ten treba nejak začať
Z čoho usudzuješ,že si ta neváži?Skus na to ist ináč.Povedz mu nech uspi dnes malú on,ty si zatiaľ nahod sexi pradlo a čakaj kým príde.Povedz mu ako ti chýbajú jeho dotyky...Ak nebude spolupracovať (nebude chciet uspať malú),tak ju uspi ty a porozprávaj sa s ním narovinu,ako ti chyba,ako ho potrebuješ a čo sa vlastne stalo...kde je problém?Mozno to citi tak isto.Chlapi nevedia komunikovať
🍀
Ja pevne dufam,ze je to docasne. Muz sa asi o 180 stupnov nezmeni,cize nemozete od neho cakat superromantiku,ked takym nikdy nebol.
Vecer,by som odporucila uspat dceru a vratit sa do obyvacku za nim, co i len tv spolu pozriet, pritulit sa, dat si pohar vinka atd..(aj keby ste si mali budik nastavit).
To chrapanie treba riesit, pravdepodobne ma ako aj moj muz appnea co je zivotu nebezpecne a odstrani sa to a) pouzivanim pomocneho pristroju na dychanie. Aj on sa sladko vyspi aj vy a vobec uz nebude chrapat.
Zivot sa vam toci len okolo dietata, covid tomu nepomohol, ale ak by bola moznost niekomu co i len raz za mesiac postrazit niekomu a vy na veceru spolu ci do kina..
Mate spolocne konicky? Nemozete cez vikend spolu varit?
Keby si Ťa nevážil, tak Ti nepomôže s malou ani v domácnosti. Ak Ti chyba pusa, objatie a milovanie, tak bud iniciátorom týchto činností. Chod k nemu do obývačky a milujte sa tam. A ze Ti nedal nič po pôrode? Takých mužov je plno. A aj napriek tomu svoje manželky milujú. Rob to, čo chceš, aby robil on. Verím, že obaja ste unavení po celom dni, aj u nás to tak bolo. Ale ak to necháš len na neho, nikam sa asi neposuniete... Ukáž a povedz mu, čo ti chyba a co by si chcela. A hlavne myslí na to, že aj on to môže vidieť rovnako, len to nevie povedať. Aj on môže myslieť na to, či Ta vôbec ešte miluje a ci ma toto cele s Tebou ešte zmysel, keď ideš spať s malou a jeho si nevšímas...
Aj my sme sa s bývalým mužom takto vzdialili. On je workoholik, celé dni pracoval, chodil na služobky, začal podnikať aj v zahraničí, preňho to vždy bola priorita, miluje svoju prácu a jednoducho som pochopila, že on nikdy nebude rodinný typ, hoci našu dcéru miluje a vzorne sa o ňu stará. Vzdialili sme sa takým spôsobom ako popisuješ ty sama, žiadne bozky, dotyky, intimita, sex, bavili sme sa už len o praktických veciach, biznise, už to nebolo ono, obaja sme sa to cítili, tá láska sa vytratila, ostali sme už len rodičmi, nie partnermi. Láska sa má medzi 2 ľuďmi prehlbovať, pracovať na nej a nie žiť ako spolubývajúci, čo spolu riešia len deti, výdavky a domácnosť.
Ani ja som nič nedostala po pôrode, môj nevedel že sa niečo kupuje 😂 až potom som mu ja povedala o Tom. Nebrala by som to tak tragicky.
Zvyšok áno
@banderaska29 áno som stále zenou . Ja pre vzťah robím to čo môžem . Starám sa o seba , ak v nedeľu niekde ideme tak vždy len preto lebo ja navrhnem. On nenavrhne nijakú aktivitu. Starám sa o neho , varím , doma ho čaká tepla večera , často sa ho pýtam či si nedáme spolu vinko . Nikdy nechce . Kupujem mu darčeky . Napr viem že potrebuje tricka , tak kúpim mu a obdarim ho . Aj na Vianoce som mu kúpila to čo viem že ma rad že využije že ho to poteší . On mne nekúpil nič . Že nestihol . Lebo nevie cely rok že budú Vianoce že ? Ja viem , neni to o darčekoch , ale ide o to že ho počúvam , a zaujímam sa oňho preto mu to potom zadovážim . Myslím si že v rámci možnosti z mojej strany nejaka snaha je .
vieš, chlapi sú jednoduchí, také naše "minibunkovce"... oni potrebujú pozväčša iniciatívu od nás žien, aby sa vzchopili. Vieš koľko krát som bola ja vo viacerích veciach iniciátorkou? keď to videl, začal byť aj on a zrazu po rokoch je to iný muž, ako bol na začiatku ale dovolím si tvrdiť, mojou zásluhou 🙂 . Musela som ho na mnohé veci naučiť a on zasa na mňa. nepadol z neba dokonalý, ale spolu na tom vztahu pracujeme.
Hlavne - Tu nejde o to, či mu navaríš, opereš, či mu kúpiš veci ktoré potrebuje. Pred tým všetkým je to, či prídeš za ním, obíjmeš ho, bozkáš ho, povieš mu čo na ňom miluješ, a hlavne tá oddelená spálňa je prúser, aj keď viem, aké hrozné je chrápanie, aj tak by som spálňu neopustila. daj si taký challenge - skús byť pár dní iniciátorka ty. 🙂 ulož dieťatko spať, daj si na seba niečo sexi, nepýtaj sa ho, či chce víno, proste ho dones a nalej. skúste sa porozprávať, povedz mu toto všetko, čo si napísala sem ako úvod diskusie.
@nika23t on unavený neni . Nemá z čoho . Nerobi teraz nakoľko je zatvorený . Cely den je uňho v podniku spolu s kamošmi a pijú kavu . O 7 chodí domov. Takze po kávičkovani unavený určite neni
to len kvôli tomu kvetu čo si nedostala na MDŽ si taká sklamaná? Upokojím ťa, neodstala som ho ani ja - keby bolo kvet. otvorené tak mi kvet kúpi....ani po narodení detí som nedostala žiaden darček.... No ale ja takto nemeriam lásku....
dáva mi každú výplatu, e mi nekontroluje čo som kúpila, kde dávam, s deťmi mi pomáha tak kde je problém....
PS: chrápanie rieš s lekárom - možno ti skôr poradí. A potom samozrejme manž. naspať do postele ku sebe....😉
@deti95060810 na MDŽ som kvet dostala som napísala 🙂 chrapanie je u lekára vyriešené , bol na operácii ale nepomohlo
@nerya fú, ani ja som nevedela, že sa niečo kupuje :D možno si popýtam dodatočne za všetky deti naraz :D :D :D
@spadnutaslivka no ja som bola v tom že po pôrode muži nosia kvety ;) myslím že si to Kazda jedna zaslúži
podla mna riesis somariny. A chybu robis aj ty. Preco zostanes s dietatom v spalni? Preco sa nevratis k nemu? To, ze chrape, neznamena, ze spolu nemozete byt v jednej posteli. Iba jeden odide, ked ten druhy zaspi. Ako chces ozivit vas vztah bez intimneho zivota? A preco by sa nedalo nikam ist? Uz je cez den velmi pekne, chodte vsetci do prirody. A precitaj si knihu Pat jazykov lasky. Kazdy muz prejavuje lasku inym sposobom. Ty mas problem zacat rozhovor s muzom, ktory by ti mal byt najblizsim na svete? No to je prave o tom, nezostat v tej spalni. Ale prist do obyvacky aj s flasou vina a dvomi poharmi. Rozpravat sa o svojich predstavach a snoch. A mozno aj o tom, ze by mal navstivit lekara kvoli tomu chrapaniu. Nie preto, aby ste mohli spat spolu, ale aby to nebol zdravotny problem. Ano, niektori muzi nosia kvety, niektori nie, niektori kupi nieco na pamiatku, napriklad sperk, iny nie. Nie je to ale pravidlo a neznamena to, ze ten, ktory nekupi kvety, svoju zenu nema rad. Mozno jej svoju lasku vyjadri tym, ze zenu odbremeni - uprace, navari, uspi dieta
Sorry, precitala som si len prvy prispevok, v dalsich pises viac. To dost meni situaciu. Bol taky vzdy? Asi akcny nebol nikdy a darcekmi ta asi tiez nezahrnal
Skús ho nahovoriť, nech uspí dieťa a choď sa zatiaľ prejsť. Prídeš psychicky oddýchnutá a budeš vládať sa s ním rozprávať, prípadne si pozrieť spolu film.
k ostatemu sa nevyjadrujem, ale to "poporodne" ma zarazilo. vyznieva to dost materialisticky. na mdz treba dar, po porode dar, valentin dar, vianoce dar, narodeniny, meniny... pomaly kazdy mesiac nieco. to naozaj pri kazdej prilezitosti niektore zeny potrebuju od chlapa dar, aby sa citili milovane? to je take u(s)pokojujuce? 😒
Moja skúsenosť je, že zapájanie muža do starostlivosti o dieťa je veľmi dôležité... Keď s malou strávi viac času, bude viac chápať, čo starostlivosť o dieťa znamená a bude si ťa viac vážiť. Taktiež to buduje vzťah medzi nimi dvoma... aj on sa bude cítiť viac milovaný, keď sa mu malá zaspí v náručí. Ty to môžeš brať ako každodenný darček od neho, ak to bude ochotný urobiť... Každopádne je dobré otvorene hovoriť o tom, že si večer unavená a ak chcete spolu tráviť čas, tak sa musí zapojiť...
Mňa tiež mrzelo, že mi muž nič po pôrode nedoniesol (kvety alebo bonboniéru...). Porozprávali sme sa o tom, vysvitlo, že ho jednoducho nenapadlo, že by som niečo také potrebovala. Pri druhom dieťati sme sa dohodli, že mi niečo donesie. Nedoniesol a mne to nevadilo. Bola som vďačná, že sa staral o prvé dieťa, kým som bola preč :D
Oh bože to poporodne beriem spat nezblaznite sa 😀 nemala som na mysli nejaký materiálny dar , ale napr jeden kvietok to zas za niečo strašne materialistické nepovažujem ;) každá moja kamoska dostala od muža kvety preto som si myslela že sa to dava .. myslím že každú jednu by kvety po pôrode potešili neklamte sa ;) ;) ale v tých daroch vôbec nie je problem len som to spomenula
@elizabet173 napísala som to už . Chrapanie ma zoperovane ale nepomohlo . V provom rade musí schudnúť z brucha aby to malo nejaký efekt ale to je jedno . A ja chybu nerobím , určite nie , ja mám cely den roboty vyše hlavy on vysedáva s kamošmi na kavicke . Ja sa ako tak snažím v rámci mojich sil . Apson minimálne . On vôbec . A cez vikendy chodíme von. Ale nebaví ma už vymýšľať program . Keby nepoviem tak by sme každý víkend boli doma lebo jeho by to nenapadlo že vyrazme si niekde von ako rodinka . A keď malú uspavam tak ho volám do spálne nech si ide ku nám ľahnúť . Ale len občas lebo aj to na to reakcia : ah oh uf a ofrfle to že som si ho vôbec dovolila vyrušiť spred televízora .
@elizabet173 nebol . Práveže naopak vždy bol pozorný , vždy ma obdaroval až som sa blbo cítila . Aj sa ku mne mal. A odkedy mame dieťa tak nezajem. Akoby si bol mnou istý keďže už mame dieťa
Necitam ine odpovede.. Ale malu uspat a sup k chlapovi.. Rozprávať sa.. Musis to urobit aj cez svoju únavu..
Tak sa zacni spravat tak, aby si az tak tebou isty nebol. Prestan ho obdarovavat, tepla vecera len obcas, ale predlz cas v kupelni pri liceni, cesani, ked ides von. A zacni von chodit aj bez dietata, povedz, ze sa ides prejst, prevetrat si hlavu. Objednaj si nove oblecenie, skusaj si ho pred zrkadlom. Zacni sa spravat ako cica, nie ako domaci spotrebic, ktory navari, operie, uprace. Minimalne by mal spozorniet. Bud aj k nemu mila, usmievava, pritul sa vecer, ak si to doteraz nerobila. Uvidis, ci to nim pohne, alebo bude hnit na gauci dalej
@elizabet173 ale presne takto to robiiim vážne 🙄 často idem sama von alebo za kamoskou , nalicena vyvonana .. a tepla večera tiež nie je vždy .. veľmi často neni . A vtedy zas počúvam ako nič nerobím 🙄ale minimálne skúsim to pritúlenie keď už on sa k tomu nemá . Ale prvé o tom je tato téma či ho vôbec ešte ľúbim po tom odcudzení sa keďže už nejak ani po tom prituleni Netúžim .. ale ďakujem za všetky rady
autorka, musím ťa sklamať.... po rokoch zistíš, že nie vždy sa ti chce pritúliť. ale láska je o tom, že ho ľúbiš, aj keď v tej chvíli necítiš motýliky od vzrušenia. A aj svoje deti budeš ľúbiť najviac na svete, ale prídu chvíle, keď budeš mať pocit, že by si ich najradšej predala. nie každý deň je prechádzka ružovou záhradou a vzťahy sa budujú. On možno nie je manžel roka, ale čo som čítala, tak ani ty nie si manželkou roka. Skús trošku nemyslieť len na seba a čo všetko by pre teba mal robiť a aký by mal byť. Možno si skús spomenúť, prečo si sa kedysi do neho zaľúbila, prečo si si vybrala práve jeho a prečo práve s ním máš dieťa. To by mohol byť celkom schopný začiatok ;)
ja ta chapem, ale z toho, co si napisala mi vychadza len jedno riesenie - a to nezaspat pri ukladani dcerky - musis sa vratit k nemu, pritulit sa a snad to pojde potom aj same.. ci uz sa trochu viac porozpravate alebo si zasexujete.. musite si skratka vytvorit pokojny priestor pre vas dvoch.. a ja napr oddelene spanie vobec nevidim ako problem, lebo my sice s muzom spime spolu, ale je tam s nami aj maly a preto nikdy nesexujeme vecer/v noci v spalni, ale normalne v inych castiach bytu, ked ho dame spat, ci uz vecer alebo na obed.. takze ked sa chce, cas a miesto sa najdu..
A to akože spanie v jednej posteli sa má rovnať sexu??? V mojej posteli teda nespava a ani by nikdy nemohol spať žiaden chlap,ale sexualnou absitenciou netrpim 😎
@anita6666 nie ;) staci citat s porozumením ;) vôbec som nenapisala že sex nemáme skrz toho že nespime spolu v jednej posteli . Takze prečítať ešte raz ;)
Mňa by zaujímalo, čo chceš počuť ? máte oddelené spálne, to je prvý zásadný problém. dodnes čo poznám každy pár, ktorý spí oddelene sa odcudzil. skúsila si niečo urobiť ty ako prvá preto, aby sa on cítil milovany ? to, ako sa správa je možno tvoje zrkadlenie. píšeš, že si unavená po celom dni, ako matka Ťa chápem. Ale si stále ženou pre svojho muža ? prídeš za ním ty ? niesom zástanca mužov, teraz to tak znie, ale treba sa vždy pozrieť na seba. ja to tak robím, keď niečo vo vzťahu voci ostatným nefunguje - myslím či už osobný alebo kolegiálny, či priateľský s kamoškami...