Nevhodný darček od svokry pre ešte nenarodené dieťa

27. mar 2022

Zdravím. Som v 7 mesiaci tehotenstva a dnes mi doniesla svokra darček pre malého. Vraj je to už pre miminká a môže to nosiť hneď. Pozlátená retiazka s krížikom. A ona si želá aby to malý nosil . No moja reakcia bola ze tak to teda určite mu nedám na krk dobre ze nie hnet jak pride na svet.niesom žiadna nevďačnica ale v 30 stupňovych teplotách malemu miminku nejaký šperk dávať nebudem . Ona to hodila o zem a zadrbe ze mam prijímať darčeky len od svojej matere 😂😂 neviem chcela som sa tu len podeliť a trochu na večer teda o tom pokecat ci je teda normálne miminku kupovať nejaké šperky.

autor
27. mar 2022

Zabudla som ešte napísať ze pred tým než som jej povedala ze nie som jej povedala nech sa nehnevá ale možno keď bude väčší

anjelicek26
27. mar 2022

Stacilo sa podakovat, odlozit a povedat, ze s toho ma dieta chudak ekzem, ked sa spyta, preco to nenosi...obcas je lepsie takato takticka loz, ako ist do konfliktu... vacsinou take veci deti nosia az po prvom svatom prijimani.

zuzubb007
27. mar 2022

Tak keby mne dakdo da retiazku a este s krizikom to by si vypocul :D

autor
27. mar 2022

@anjelicek26 no dobre a to nevie 50 ročná žena ze pre miminko je to nevhodné? . Ale hej možno máš pravdu len ja som taka ze to proste poviem na rovinu no . Vieš keby nie do pôrodu by som mala plný byt takých darčekov

karhu
27. mar 2022

predpokladam, ze to bolo zlato, mala si podakovat a odlozit

autor
27. mar 2022

@zuzubb007 však jasne treba povedať ako to som ešte bola mila lebo ona si želá aby to nosil hnet asi jak zomna vylezie.

autor
27. mar 2022

@karhu nie nebolo . Je to pozlátená retiazka. Šperk proste

karhu
27. mar 2022

i tak, podakovat a odlozit

slovakboy
27. mar 2022

V rámci dobrých vzťahov sa svokre ospravedln a poďakuj za darček. Ona to myslela dobre má nejakú svoju predstavu vysnenú o tom čo by mal malý nosiť. Takticky to prijmem podakujem a potom mu to dáš na košieľku keď pôjde na prijímanie.

mergimar
27. mar 2022

A preco by si nemohla na to povedat svoj nazor? Ved to babatko by to mohlo roztrhnut a vlozit do ust. Alebo sa s tym krizikom poranit. Ta zena nerozmysla? Ved nech jej daruje, ale neskor.

autor
27. mar 2022

@slovakboy a za co ? Za to ze mi prišla sem dat príkazom ze to bude malý nosiť keď nieje ešte ani na svete ? A keď poviem ze pre male miminko sa to nehodí tak mi to chytí trestne z vysoka k nohám? A vynada ze si mam nechávať len od tej mojej matere ? . No zvláštny názor teda

autor
27. mar 2022

@mergimar no ja neviem . A ako vravím dovolím to A do týždňa budem mat doma co ? Ako chapes vsak zase všetko má svoje hranice

autor
27. mar 2022

@mergimar áno neskôr kľudne niesom zas nejaká nevdacnica. Ale keby to aj moja mama kupi tiež jej poviem to isté.

kitycat
27. mar 2022

A inak spolu vychadzate? 🙄

hneT??? 🙄 🙄

edien
27. mar 2022

Nechápem tiež tým komentárom vyššie🤦Mne keby to hodí k nohám s dodatkom o materí tak by som jej naložila tak,že by jej zle bolo. To je vrchol neslusnosti a arogancie...ale iba z jej strany. Ona je tá,čo by sa mala ospravedlniť,reagovala prehnane.

mandarinka555
27. mar 2022

Neverím ti, že mu kúpila bižutériu s krížikom...

fifina75
27. mar 2022

Už len z bezpečnostného hľadiska by som mu to nedala, veď by sa mohol zadusit pri spánku (to by žena v jej veku mohla vedieť) taktiež je to nepraktické pri obliekaní, kúpaní... Moja prvá reakcia by bola asi že by som poďakovala, ale zároveň povedala že mu to hneď nedám z dôvodov spomínaných vyššie, ale odlozim na neskôr

selena_luna
27. mar 2022

Tvojej svokre dobre je*e...prepac... a tiez neviem preco by si sa mala ty ospravedlnit alebo milosrdne dakovat. Mal by si ju pekne upratat tvoj muz. A ked nebude svokra spokojna, dieta mozes ukazovat len svojej mame.... nechapem z kade sa v ludoch berie ze ostatni im maju byt vdacni za nevyziadane dary ci pomoc....

tara42
27. mar 2022

Aj ja si myslím ze svokra reagovala prehnane.

autor
27. mar 2022

@kitycat no jasne ved za to som jej to aj tak povedala ze však hádam sa neurazí. Ja som jej nepovedala ze mu to nedám vôbec. Len to ze pre miminko je to nevhodné . Neviem co jej dnes bolo 🤣

autor
27. mar 2022

@mandarinka555 pozlatenu retiazku áno kúpila ju a doniesla

mergimar
27. mar 2022

Ako ano, bude to stara mama tvojho dietata. Kvoli dobrym vztahom treba robit ustupky. Ale kto taku svokru nemal, nepochopi. Niektore by boli najradsej ak by si im to dieta porodila a potom dala na vychovu im. Ja to mam rovnako. Tiez si vela veci aj moja svokra " priala". V niecom som ustupila, v inom pripade nie. Napr. obliect malemu 30 rocnu manzelovu pletenu supravu a vyjst tak do mesta. Skoro som prepadla od hanby. Vies si predstavit ako vyzerala? Potom ked bol maly vacsi, uz som nemysela nic povedat, sam ju odmietol. A teraz ked uz mam pubertakov, ked ich chce vidiet, zavola si ich. Ja tam nemusim byt. A tak super vychadzame.

minutka
27. mar 2022

Retiazka na krk?! Pre babo? Pre mna z bezpecnostnych dovodov nepochopitelne. Rovnako ako jantarove nahrdelniky ci snurkove naramky. A nie ze bude teplo 🤦🏼‍♀️

autor
27. mar 2022

@mergimar ako áno ja som rada za každú blbosť co kto mi donesie teším sa . Dieťatko je naše vytúžené. Chápem aj to ze aj ona sa teší ale kurnik zas . Malému miminku retiazku ? A ešte ona mi to treskne k noham

autor
27. mar 2022

@selena_luna no asi tak nejak . Mňa vytocilo hlavne to jak mi to podala ze ona si želá aby to nosil hnet .

muminka27
27. mar 2022

To tehotnej ti doniesla? Ved darceky sa davaju az ked sa babo narodi a taky ako ona doniesla, az tak po par rokoch sa dava a nosi este neskor 😯

nevenka
27. mar 2022

Nase deti dostali ku krstu, mali mesiac. Chlapci krizik a dievca nausnicky. Dievca nosi, na chlapcov kriziky pockaju. Ale fakt nechapem, preco sa ma urazat. Miminku by som nic na krk nedavala, aby sa neudusilo predsa.

monka105
27. mar 2022

Taktická lož je jedna vec, druhá je, že by človek už očakával, že 50-ročná žena nebude chcieť dávať ešte pokrčenému dieťaťu na krk bižutériu. 🤦🏻‍♀️ Ja by som zareagovala presne ako autorka. A keby mi hodí retiazku o zem so slovami, nech prijímam dary iba od svojej matere, hneď by som jej povedala, že dobre, lebo mojej ,,matery” by taká sprostosť v živote nenapadla.

autor
27. mar 2022

@muminka27 no tiež som bola v šoku. Ako vecičky dobre ale toto bolo totálne nevhodné.

autor
27. mar 2022

@monka105 presne . Úplne výstižne