Nevedela o tom, že je tehotná

13. apr 2023

Ahojte,

viem, že toho je tu celkom dosť, ale ma zaujíma téma - Nevedela, že je tehotná. (napríklad o 4 mesiaca..)
Poznáte nejaký taký prípad? z Vášho okolia

anjelicek26
13. apr 2023

Siedmy mesiac znama... piate dieta, este kojila to predosle, musela otehu tesne po porode, ani este nestihla schudnut, nie to jej nabehnut cyklus, myslela si, ze cyklus nema kvoli kojeniu... Az sa jej svokra spytala, ci je tehotna jej to zacalo zapalovat a doma test a u lekara ju skoro odpalilo, ked tam hotove babo velke uz... kopance necitila, placenta vpredu, nadvaha a kopa deti doma, takze asi aj hlava uplne niekde inde...

alenah31
13. apr 2023

kolegyňa (23r) - až do 6. mesiaca mala normálne menštruáciu, krstná mama (46r) - myslela si, že je v prechode.

paulahr
13. apr 2023

Známa nevedela do 7 mesiaca, je dosť pevná nebolo vidieť vôbec bruško, celý život ma problém s menštruáciou že raz ma potom pol roka nič a takto čiže keď jej meškala neriešila to už nezdalo sa jej to na jej stav divné, aj keď čakali prvé bábätko tak mala problém otehotnieť. V decembri sa jej to už nezdalo urobila si test a 2 čiarky. Šla na gyndu a 7 mesiac, skoro odpadla, koncom januára už mali chlapčeka 🥰

svetlonos
13. apr 2023

Sesternica, isla k dr s bolestami v podbrusku, vysla odtial xela zelena. Jej mama sa zlakla ze ma vaznu chorobu. A srgrenka - mama koncim 6 mesiac 🤣. Skoro ju slahlo. Robila v modelingu, mala mini brucho. Dcera ma uz 26 rokov, sikovna rozumna 🙂.

janai1
13. apr 2023

Kolegynina švagriná 54 rokov, myslela si ze je v prechode a nakoniec v 5 mesiaci zistila, že čakajú bábo

kvetinka75
13. apr 2023

@janai1 tak toto musel byť riadny šok v tomto veku

anjelicek26
13. apr 2023

@janai1 och to je uz vela, aj ked moja mama mi vravela, ze mala MS tiez az do 52 rokov, takze neskory prechod uf...

janai1
13. apr 2023

@kvetinka75
@anjelicek26 to veru áno 😅 jej 1. syn má 25 rokov a teraz kočíkuje sestru...
Ale teda porobili jej všetky možné vyšetrenia a musela rodiť cisárskym ale dievčatko zdravé

svokrinjazykmonika
13. apr 2023

U nás v práci bola taká pani čo to nevedela celé tehotenstvo, až raz ráno neprišla do práce ale rodiť 🙈 A to žiadna prvorodička, má už asi 2-3 deti takže by to mala vedieť ale nevedela. Bola staršia a dosť pri sebe, takže si asi skôr myslela že jej začala menopauza alebo čo 🤷

lauriik
13. apr 2023

Moja kamoska. Povedali jej, ze nemoze mat deti bez hormonalnej liecby 😅 Prisla na to tusim v 5 mesiaci.

kvetinka75
13. apr 2023

@svokrinjazykmonika ja si to neviem predstaviť v tak pokročilom štádiu. Aj keď je žena pevnejšia, predsa len, to brucho je iné + pohyby dieťaťa + iné príznaky tehotenstva.

h2
13. apr 2023

Ja som pomaly končila tretí mesiac, keď som zistila tehotenstvo. Prvé dva mesiace som mala normálne menzes. Ani žiadne iné príznaky som nemala. 🙈

kiki68
13. apr 2023

V skolke bola mama, pekna zena, jej povedali, ze nebude mat deti, ale nejak sa podarilo. Potom nemala zase ziadny cyklus uz vyse dvoch rokov, lekar, ze to prve bol zazrak a teda nic. Ona cyklus dalej nemala a az po case sa jej zdalo, ze cosi je inak. Bola neikde skoro v 5. mesiaci. Jej muz to dost rozdychaval, druhe nechcel a spoliehal na to, ze lekar sa nemoze mylit. Maju z toho krasnu dalsiu dceru. Takze stava sa. Zena inak naozaj postavou velkost s, ziadne ze viac pri sebe

dusankomoj
13. apr 2023

Ja pri prvej! Skoro 20t🤣 problémy s ms,žiadne príznaky, žiadne priberanie -nič! Zajtra má 26r🥲

soldi
13. apr 2023

@kvetinka75 ja som sice vzdy vedela od zaciatku, ze som tehotna, ale napr priznaky som nemala absolutne ziadne, brucho male, lebo som stale sportovala. placenta vpredu a lenive dieta, pohyby som zacala tak vyraznejsie citit az okolo siedmeho mesiaca, ale stale to bolo take, ze som sa na ne musela vyslovene sustredit, takze verim, ze si nemusi zena skor vsimnut

simca06022011
13. apr 2023

Podla mna je to dobry mytus, bud nechceli vediet, alebo nevsimavost. Neexistuje aby "nevedeli" do 5mesiaca, duplom nie do 7... este 3 mesiace je to take uveritelne, mozno s privretymi ocami 4mesiace. Moja teta, 5. dieta a vraj nevedela do 6m, ale figu, jasne ze vedela :DD len sa bala povedat, lebo boli na otm zle a uz sa s nou cela rodina vadila, ze ziju ako cigani (bez urazky, "citujem").
Ale samozrejme, kazdy bude mat iny nazor aj na toto :DDD

kvetinka75
13. apr 2023

@soldi tak skôr nemusí, ale už po 7.-8. mesiaci.... a hlavne keď je tesne pred pôrodom? Mne keby nebývalo zle, tiež neviem ale do 4teho mesiaca že som tehotná. Brucho žiadne a ani iné príznaky okrem nevoľností. Ale brucho bolo úplne iné ako keď som bola pribratá. + väčšie prsia. Uplne inak som sa cítila tehotná v 7mom mesiaci ako keď som bola pribratá

matkahelka
13. apr 2023

moju dobru kamosku, ked cakala jej mama, zistila to az niekedy v 5 ci 6 mesiaci- cely cas mala ms, ziadne priznaky, az ked jej zacalo rast brucho, vtedy to zistila. a ja, ked som pred rokom chodila na poradne ako tehotna, raz v cakarni same mlade tehule, tak som si potom u doktora povzdychla, ze jooj stara som na matku.a on sa zasmial, ze aka stara, ze ma 53 rocnu, ktora uz ma 6 rocneho vnuka, nasla si ovela mladsieho frajera a zjavne je to plemenny byk, lebo po 3 mesiacoch s nim otehotnela. a tiez to netusila, myslela, ze je v prechode, k doktorovi prisla v 5 mesiaci.

autor
13. apr 2023

@matkahelka preboha :D

majamat
13. apr 2023

znama, 20r neplodna, velmi nepravidelny cyklus, uz to ani neriesila a zacali jej opuchy noh, dr ju poslala na vysetrenia a na sone prekvapko 5m tehu.

kiki68
13. apr 2023

@simca06022011 tie zeny, co su objemnejsie, nemusia to naozaj nejak vidiet . Ja som si tiez myslela ako je na mne tehu vidiet a zjavne som to videla hlavne ja. Az potom bolo a to dost. Ono ja keby nevidim to velke brucho, tak by som tie pohyby tazko rozoznala. Nikdy som nemala poriadny kopanec. Mala som tak ulozenu placentu, ze som to ledva pocitila.

majamat
13. apr 2023

@matkahelka no veru, tiez som poznala jendu, co mala v tom case 4 dcery, najstarsia po 40-tke, najmladsia asi 13r.

simca06022011
13. apr 2023

@kiki68 ja som objemnejsia a pisem ti ze to vies a vidis. To brucho uplne inak vyzera. ANo mozno suseda si nevsimne, ale zena ked sa vidi, tak to vidi... ostatni si mozno povedia, ze len viac pribrala.. a tych vysokych mesiacoch to ani nehovorim.

kiki68
13. apr 2023

@simca06022011 ako ja neviem, mozno sa boja a nechcu si pripustit nieco. Zase mas vela ludi, co si myslia, ze maju rakovinu a nejdu k lekarovi. Mozno su to take pripady, ze si mysli, ah sak to mi nic neni. Hlavne tie v prechode, alebo ked maju ine diagnozy a nechcu zas pod noz. Asi psychika robi svoje

cafelatte
13. apr 2023

Ale ved keď lezite cítite vnutry vak s dieťaťom, pohyby..uverila by som že nevedeli max do 4 mesiaca...viac asi nie.😆

cookie29
13. apr 2023

@simca06022011 to je Tvoj nazor... a dost tvrdy prepac. Osobne poznam kamaratku, ktora to zazila a mozem Ta ubezpecit, ze to je poriadny sok, ked zistis, ze ides rodit a psychika je svina... tak ako sposobila, ze dieta sa schova vnutri, je ulozene uplne inak ako pri normalnom tehotenstve, urobi sa malickym, vacsina zien ma menzes, ziadne brucho a ked su nahodou mensie pohyby, tak sa to zamiena s traviacimi tazkostami. Proste psychika potlaci vsetky priznaky tehotenstva. Su studie, kde sa pozorovalo, ze ked zena objavila tehotenstvo, tak psychika "uvolnila" blok a do 1-2 hodiny zene nabehlo normalne tehotenske brucho. A ked teda zistis, ze si tehu a nevedela si o tom, tak potom zase ta psychika trapi, lebo si nebola na vysetreniach a zjedla si to ci ono, alebo vypila a podobne a co to s tym dietatkom urobilo, ake to bude mat nasledky...
Ono sa mozno tomu tazko rozumie, pretoze je to "nelogicke" alebo to porovnavame so sebou, ale to neznamena ze to neexistuje

kvetinka75
13. apr 2023

@cafelatte tak ja tomu tiež mám problém uveriť, že žena pred pôrodom , príp. skôr netuší že je tehotná. To dieťa nemá veľkosť pinpongovej loptičky. A nech je už akokoľvek uložené, žena sa stále hýbe, leží, sedí, nech mi nikto nehovorí, že netuší že je tehotná. Či je pevnejšia alebo nie, to brucho je tvrdšie a úplne iné ako len pribraté. A mať v sebe cca 2,5-3 kg dieťa, ktoré sa hýbe, aj keď pomenej a nevedeiť o tom.....?
+ Zväčšené prsia.

deti95060810
13. apr 2023

ja som čítala že v Nemecku je ročne 100 žien tehotných, ktoré absolútne nevedia o svojom tehu, len sa to dozvedia rovno na pôrod. sále... pri pôrode.

janezz
13. apr 2023

Ja som pri staršej dcére zistila, že som tehu na konci 9tt. Nemala som ani pri jednom žiadne príznaky, ak nerátam vynechanie ms. Nebolo mi zle, ani chute a nechutenstvo ani nič klasické. A pri staršej som mala tesne pred štátnicami, takže hlava inde ako v kalendári a počítať dni, či som mala alebo nemala 🤷‍♀️

mamkalentedkova
13. apr 2023

Tiež suseda ..nejak sa jej nezdalo ,že po pôrode nechudne a zrazu cítila v bruchu nejaké bublinky .Neviem už ako ,ale šla na bundu ,kde jej doktor rovno pogratulovať a oznámil jej ,že o 3 mesiace rodí ..bola teda v riadnom šoku .Dnes už sú z dievčat veľké kočky 😊