Chcem vás poprosiť o radu. Mám dospelého brata, ktorý s nikým nekomunikuje. Odmalička bol učený k tomu, že zaňho každý všetko spravil, od malička bol zlý, proste nenapraviteľný, atď. Teraz každému rozkazuje: daj mi jesť, daj mi kľúč, daj mi peniaze,...každý ho ešte aj teraz počúva, vrátane st. rodičov a mamy. Otec si ho zastáva, pretože s nami nebýva, a keďže brat u neho pracuje, potrebuje od neho peniaze, tým pádom je k nemu iný ako k nám doma. Nikto mu nič neurobil, a dokonca sme sa všetci ospravedlnili, ak nám náhodou aj niečo ušlo. V izbe má smetisko, samý plast, všetko čo zoberie, napríklad taniere, príbory, necháva v izbe aj 3 mesiace. Z jeho izby ide smrad, nekúpe sa, a aj keď potrebuje niečo vyprať, perie vo vani aj o polnoci, a ráno kúpeľňa vyzerá tak, že je všade mokro, rozhádzané uteráky, prášok po celej zemi, záchod nespláchnutý. Po dome chodí len v slipoch, nepozdraví sa, len keď niečo chce, vie sa ozvať aj to štekotom. Triliónkrát sme ho upozornili aj po dobrom aj po zlom, ale každý na to úplne kašle, a mne začína byť už zle aj po psychickej aj po fyzickej stránke. S manželom planujeme dieťa a toto nám ani malému nebude prospievať, tak sa rozhodujeme, či sa neodsťahovať. Chcem sa vás opýtať, ako ho vykázať z domu. Konečne sa k tomu aspoň babka dokopala. Je dospelý, má 22 rokov, niekoľko prác a brigád a keď mu babka oznámila, že sa má odsťahovať, smeje sa. Po dobrom to teda nejde. Seriózne teda chcem vedieť, ako dospelú osobu vykázať z domu, keď dom nie je jeho. A nie, nezmení sa...toto trvá už od detstva a normálnu reč s ním nie je možné realizovať. Vďaka.
@slniecko_12 co tam vobec este robite, ked ste zobrati? Uz ste mali byt davno prec. S bratom nech si narobia poriadki ti, co si ho tak vychovali.
A preco akoze vy sa neodstahujete ale jeho chcete vykazat? Akoze chapem vsetko to co pises jeho ani nekomentujem..
@slniecko_12 a teba ako dospelú osobu, čo plánuje dieťa, prečo nikto nevykazal a tobôž s cudzím mužom, ktorý tam byva😂
Treba pozistovat u pravnika ake mate moznosti. Ak tam ma trvaly pobyt, mozno ho moze vykazat majitel domu, ale neviem ci na ulicu? Mozno mu musi zohnat nahradne ubytovanie... Takto vychovat cloveka...hmmm...dost smutne veru
Rodinka Úžasných 😂 Teší ma, že plánujete bábätko, bude Vás tam ešte viac. Ako na mravenisku...
Odstahujte sa a hotovo. Podnájom nájdete určite rýchlo, a keď plánujete dieťa, o to skôr sa osamostatniť treba
@slniecko_12 byt vami sa z tade hned vystahujem, osamostatnite sa, bude to isto pre vas lepsie a snim nech si uz daju rady rodicia. Nech mu zbalia veci a vyhodia a hlavne vymenia zamok, aby sa do bytu/domu nedostal
Majiteľ nehnuteľnosti zruší trvalý pobyt a keď sa nebude chcieť vysťahovať, zavolať polišov.
dalsia, ktora riesi ostatnych a pritom nema ani samu seba poriesenu
@slniecko_12 popísala si to síce celkom farbisto, ale my nepoznáme vaše pomery. Dom je koho? Tvoj? Rodičov? Babkin? Veď vás tam je celkom aj dosť. Takže ten, komu patrí dom, nech povypratáva odtiaľ všetkých, ktorí sú neprispôsobiví, neprispievajú a neudržiavajú dom v poriadku. Bábätká sa plánujú ideálne vo svojom a ideálne v zdravom prostredí, odkiaľ necítiť závany smradlavej izby...
Pytas sa primarne ako vyhodiť problémovu osobu.
Ale neda sa nám poradit, keď nevieme zakladne informácie.
Koho je byt/dom na liste vlastníctva.
Kto vsetko tam byva
Kto tam ma trvaly pobyt
Kde ja matka a otec
Ty si vydata a muz je tam
Kto platí naklady na byvanie a vsetko a ako
Kto ho chce vyhodit je si tvrdy v názore
Faktory vsetko ovplyvnuju, podla toho sa to da riešiť a my mozeme poradiť.
To ze ma brat bordel a smrad nie je zakladna a podsratna info
Koho je nehnuteľnosť v kt bývate? Na dávaš na dospelého brata a ze sa nechce odsťahovať a ty tam bývaš aj s mužom... Plánujete dieťa tak hajde do vlastného a máš pokoj od brata
U brata by som to tipovala na duševnú chorobu, nejakú poruchu osobnosti, možno schyzofreniu. A ty už ako vydatá máš byt dávno s muzom vo svojom. A nie plánovať dieťa v cudzom dome
@slniecko_12 no tak nech babka zrusi trvaly pobyt a zavola policajtov. Ine vychodisko nie je. Ale ty si si najskor mala s muzom poriesit vlastne byvanie a neplanovat dieta do cudzieho domu.
a prečo nejde brat bývať k rodičom??
@slniecko_12 a prispieva brat aspoň na nájom? Platí niečo? Asi brat vie, že sa chystajú dom na teba prepísať, tak sa takto odvďačuje...
@slniecko_12 ak chcú dom ozaj prepísať na teba tak nech to urobia s právom dožiť tam s tým že rovno povieš,brat ide preč... Buď k rodičom alebo kde chce ... Ak budú vymýšľať tak povedz že odchádzate do svojho ... Musia si vybrať a stát si za tým... Iné východisko nieje,dom nieje tvoj nikoho nevyhodis ak sa oni vždy zlutuju
@slniecko_12 ak bude dom Tvoj nedalo by sa brata nejako vyplatiť poskladať sa rodina niečo malé mu kúpiť alebo niečo dočasne zaplatiť aby mal kde začať bývať.
@1andrea111 kúpiť niečo nieje jednoduché,treba zariadiť a platiť účty plus musí jesť,ak to bude napísané na neho bude mať dlžoby a vezmú to,ak to nebude na neho zase bude dlzoba na iných v rodine,skôr by som povedala že ak na pol roka zaplatiť ubytovňu .. ak si príde po jedlo dostane a hľadať prácu hocijaku
@slniecko_12 ten tvoj lenivy brat ani nikde nepracuje? sa len doma poflakuje ci? ja by som ho poslala do zahranicia nech skusi pracu. Mal by aj ubytko aj by si zarobil. Naucil by sa nieco nove.
Vy sa odstahujze a s nratom nech robia poriadky rodicia. Ty si dospela, tak sa bratom nezatazuj, ked uz nie je male dieta, ale dospely chlap. Mas pravo na vlastny zivot. Navstiv ich tam obcas a potom sa vrat do svojho peknejo cistejo kludneho bytu a nudte s manzelom stastni. Neviem preco by mal byt v tychto problemoch zamiesany aj tvoj manzel resp zazivat to. Chodze si inam zalozit rodinu a zite si kludne svoj zivot ked nechces aby ti manzel dal pod nos rozvodove papiere.
Ano je to tvrde ale mate na vyber.
Vyzera to mozno ako vydieranie ale nie nie je. Hole fakty.
Ty s muzom sa mozete odstahovat do svojho a nepodarok nech dorieši ten kto ho takto vychoval.snazila si sa .
Ak starkovci nechcú aby tam bol on, musia ho vysťahovať.zrusit trvaly pobyt.možno aj podat navrh na sud o vypratanie.
Ak to nevladzu urobiť, predsa vek a city, ak nechcu aby ste odisli vy, môžu dom darovat tebe, s /bez práva ich dozitia.ty ako vlastník uz mozes urobit potrebne kroky. Ak im chces pomôcť a nenechat ich trpieť s takymto asocialom.
Poriadne si to premysli, zvážte a hlavne si to riadne vydiskutujte so starkymi. Teda s vlastníkmi.
vy sa rozhodujete ci sa neodstahovat? jednoznacne ano!!!