Nemá vydatá žena nárok na svoje hobby?

melivivi
19. okt 2015

Ked som vydata, nemam narok na kamatatov, sport, hobby, prirodu?

moni244
19. okt 2015

@melivivi preco by si nemala mat narok?

melivivi
autor
19. okt 2015

Ja by som len chcela vediet Vas nazor naohe pocity. Nepoznali sme sa dlho, a pred 5 rokmi sme sa sialene zalubili asi po 3 mes som ostala tehotna s mojou 1. Dcerkou kt, ma 5 rokov, mali ma 1.5. Za ten cas sme vymenili 3 byty v meste, teraz sme v dome. Kde nie je zivot. Skratka nie to je problem. Od zaciatku nasho spolocneho zivota muz nepripustal to ze mam kamaratov...teraz uz len adi 3 ludia. Nemalnikdy rad kef som odisla na prechadzku s malou, najradsej je ked sme doma q ked aj idem s deymi niekam vzfu to negativne komentuje. Ak ideme spolocne vzdu sa ponahla domov. Vzdy je stres ked sa chystame okrem toho zr mucjystam veci, krmim deti. Chystam seba on ken caka a drbe ma ze co sa tolko suchcem. Mam rada pohyb, ked som chcela. Medzi 1.-2. Materskou, podotykam zarabaka som, chodit behavat alebo aerobik neumoznil mi to. Ked som chcela taky zivot tak som sa nemaka vydavat. In necjape ze ja potrebujem omrem rodinky, byt dobrou zenou sj byt sama sebou. Trebats chodit na skupinove cvicenia. To by ma nabilo, a myslim, ze pitom by som bola viac nabita. V mladosti som cbicila 6 rokov. A tym ze som.matka 2 deti tak nemozem. Resp.uz mozem ale mam si natankovat, najst pestunku a aj zaplatit si a pitom mozrm. Tym ze nosim malu do mesta, 2 x tocit. Anina prechadzky to nevida. Som max pre rodinu, nakupy, upratovanie, sex. Mala by dom byt bdavna ale proste vjybai uznanie. Aj ja chcem na sebe makat.nieco tvorit. Podla neho mam zit v realite.ja sa ale stale citim prazdna. Ziadne pihladenie, presedene vikendy doma. No ptechadzka sak to je zbytocne, on je unaveny, a tu ani niet kam. Nikoho tu nepoznam.ziadny vylet, spolocne zaujmy. Ja bravam malu vsade ci korculovanie, sankovanie, chodime plavat, proste aby v jej zivote nechybal pihyb. Aj muz pref tym cvicil...zevraj tetaz su ine a dolezitejsie veci..ano su ale ked ma niekto starosti, ptevo da nedobit, usmievat, tesit sa,v prirode, na vzduchu, pohyb... ☹

melivivi
autor
19. okt 2015

No asi nemam. Vzdy to zdoraznuje, ze on nam dal vsetko a ja si to nevazim. On vsetko cvaka a mne nic ine nechodi po rozume len to kde sa flakat.. sak uz ani na prechadzky nevhodim, chodime. Kebo podla neho su aj dolezitejsie veci...to je len premarneny cas. Ked chcem nech idem. Ani ja som mi zevraj nepomahala pri dokonceni domu. Len som varila a bola s detmi..aj pre robotnikov. Chofim upratovat kazdy puatok a smeje ze sa len na tolko citom s vysokou? Nodim malu 3 x toci
Mesto- dedina 15 km hore dole 2x. S malim chodime hopkat, malu nravam na tanecnu, plavat, domacnost, umyvanie auta, a vsetky domace prace... ☹ a ked si nahodou kupim krem ...fuuuu tak ja som sebec. Od neho na narodky hodenych 20 eur. Ja zad mu rste stale nakupujem. Statam sa o neho..citim sa ako keby v klietke a ani ta nie je zo zlaza...@moni244

macka334
19. okt 2015

No ak to nezmeníš teraz, tak už asi nikdy. Mám deti, chodím aj cvičiť aj krémy si kupujem a mám aj kamarátky. Ale mám muža, ktorý to má tiež a berie to ako samozrejmosť.

timea7
19. okt 2015

@melivivi žena v manželstve má nárok na to isté, na čo aj muž. Ešte pred manželstvom má nárok použiť antikoncepciu, aby partnera lepšie spoznala a nevhupla do vzťahu, manželstva a rodičovstva s neznámym človekom. Ak sa na to vykašle a ostane po pár mesiacoch vzťahu tehotná, má nárok od prvého dňa spolužitia si stanoviť s partnerom určité pravidlá spolužitia. Ak ich partner ignoruje a ona nie nie dostatočne asertívna, má nárok neísť do ďalšieho tehotenstva. Ak má s ním druhé dieťa a on má takéto názory, má nárok napísať do MK. Či jej to pomôže? Prečíta si tu zopár rád, názorov, ale ostane na nej, čo s tým urobí.
Sorry, ale správaš sa ako slúžka, nie ako partnerka, preto sa k tebe ako k slúžke správa, je tu takých tém kopa. Predpokladám, že nikdy s tebou deti neplánoval, ani nechcel mať, stalo sa, treba riešiť, čo s tým. Malý ma rok a pol, hľadaj prácu, daj ho do jasličiek, budete zarábať obaja, manželíkovi daj jasne a dôrazne najavo, že aj o deti sa budete starať obaja. Aj keď úprimne, pochybujem, že sa po rokoch spolužitia, kedy si okolo neho skákala nejako výrazne zmení....musíš sa zmeniť v prvom rade ty. Prečo sa o neho staráš, aby sa mal ako v bavlnke, keď si mu ty ukradnutá? Skonči s tým hneď dnes. Deťom na večeru krupicu, ty si urobíš šalát, on nech si ide naloviť. Bez nejakých výčitiek a osočovania mu kľudným hlasom oznám, že sa cítiš ako slúžka a opatrovateľka vašich detí a jeho, že sa ti takéto spolužitie nepáči a dnes nastáva zmena. Navarené, oprané a ožehlené bude mať vtedy, keď sa on k tebe bude správať ako partner a k deťom ako otec. Hľadáš si prácu, tak môže podávať návrhy, ako to budete mať v domácnosti zariadené, keď budete pracovať obaja. Inak tieto veci sa riešia ešte pred svadbou, ale čo už.

timea7
19. okt 2015

@melivivi prepáč, ale nikdy nepochopím, keď sa vám už pritrafilo jedno a ty si videla, aký je, píšeš o ňom aj v iných témach, prečo si s ním mala ďalšie dieťa a nešla po prvom rýchlo do práce. Toto nepochopím, keby ma rezali a solili, fakt. Len prosím ťa nepíš, že si otehotnela neplánovane, to sa dá raz, nie dva krát a väčšinou je to tak, že sa žena, alebo obaja na ochranu vykašlú....

sintra
19. okt 2015

prepac hrozne sa to cita kvoli tym preklepom... ale v skratke: ako si kto zariadi, tak ma. Ked mu dovolis aby ti takto riadil zivot, bude to robit. Si dospela, svojpravna, spravaj sa tak.

sense
19. okt 2015

Prestan mu robit sluzku a zacni zit...a nie prezivat...a plny suhlas s @timea7 ....a myslim keby si neostala hned tehotna a vzali ste sa zrejme len preto ze si tehotna bola myslim zeby si prisla skor na to co je zac...a ked si uz nato prisla aky je nechapem preco si s nim mala 2 dieta...

segga
19. okt 2015

@melivivi Ako vazne?? Zena nema narok na svoje hobby? To sa pytas uplne seriozne? Si sa zabudla v stredoveku, alebo co..? So vsetkou uctou, ale niekedy, ked citam tie "prispevky a otazky" mam pocit, ze to tie zeny ani nemozu mysliet vazne...

libka1
19. okt 2015

zle si si to zariadila a teraz sa z toho uz tazko vymotas. neznasam taketo typy chlapov, co namiesto toho aby podporoval zenu v jej rozlete, teda aby sa podporovali navzajom, tak ju drzi v klietke... ma komplexy a lieci si ich na tebe 😝 ja by som si tvrdo islo za svojim a trvala na tom, ze chcem chodit tam a tam a robit to a to...

worker_falcon
19. okt 2015

@timea7 ja sa veľmi divím, ako dokáže s takým chlapom vôbec spať... Resp. milovať sa.

siska53
19. okt 2015

@melivivi mas. Kazda zena ci uz vydata alebo zijuca v partnerstve,ci maju alebo nemaju deti ma narok aj na hobby,aj kamaratov/kamaratky,ak to potrebuje k zivotu.
Ten tvoj,to uz je skor typ tyrana.
A obavam sa,ze ho nezmenis, to by musel pracovat na tom on sam. Jedine riesenie je odchod,ak on nepripusti,ze to,co robi,je zle.

timea7
19. okt 2015

@worker_falcon ja naozaj niekedy nechápem myšlienkové pochody týchto žien. Kraviny robíme v živote všetci, ale keď už pri prvom vidím, že to nie je k ničomu, tak sa chránim, mažem do práce a dám partnerovi jasne najavo, že takto teda nie. Tiež by som bola celá žhavá do milovania s partnerom, ktorý mi šmarí 20 eur na narodeniny.... 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝

timea7
19. okt 2015

@siska53 majú dve malé deti, pred tým odchodom by som sa určite pokúsila zabojovať. Zmeniť seba, lebo jedine tak môže zmeniť jeho, aj to je výsledok neistý, ale za pokús to určite stojí, už len pre tie deti, lebo tie spolužitie rodičov vnímajú 😒 . V prvom rade žiaden full servis, hľadať prácu, deti mu šupnúť, rýchlo skočiť do topánok a bundy - idem nakúpiť a zastavím sa s kamoškou na kávu....len či sa on dokáže o tie deti postarať....to si musí byť istá. Ale prestať mu robiť slúžku môže hneď. Len či si to môže dovoliť, v inej téme spomenula fyzické násilie, neviem, či sa to týkalo priamo jej, ale ak je to tak, že by jej jednu strelil, ak nebude teplá večera, tak je lepšie zbaliť sa a odchod.

jankapo
19. okt 2015

ked nemala dost sebaucty doteraz, nemyslim, ze xy prispevkov od neznamych zien vyrazne zmeni jej myslenie a zivot z toho vyplyvajuci.... 😒

julca15
19. okt 2015

Ja som vydatá, ale chodím na dovolenky aj sama. Raz za dva roky si zájdeme so sestrou na čisto ženskú dovolenku buď na Slovensku alebo v zahraničí, tak na cca 10 dní. A mám 3 deti o ktoré sa stará manžel a väčšinou jedno dieťa je u mamy alebo u svokry. Chodím do práce a občas sa stretávam s kamarátkami, ale zariadila som ti toto všetko ešte pred svadbou, nie po svadbe! Chodili sme spolu 4 roky za tú dobu som ho veľmi dobre poznala, niekoho kto by ma obmedzoval by som si nevzala ani keby som mala zostať doživotne sama.

stefit
19. okt 2015

@melivivi mam pocit, ze je to sebecky manipulator...viem, je tazke s takym clovekom sa hadat.... asi len odist od neho...mas pocit, ze Ta stale miluje miluje ?

timea7
19. okt 2015

@jankapo bohužiaľ, tiež si to myslím 😒

fivecat
19. okt 2015

Citujem zo zakona o rodine:
VZŤAHY MEDZI MANŽELMI
§ 18
Manželia sú si v manželstve rovní v právach a povinnostiach.
Sú povinní žiť spolu, byť si verní, vzájomne
rešpektovať svoju dôstojnosť, pomáhať si, starať sa
spoločne o deti a vytvárať zdravé rodinné prostredie.
§ 19
(1) O uspokojovanie potrieb rodiny založenej manželstvom
sú povinní starať sa obidvaja manželia podľa
svojich schopností, možností a majetkových pomerov.
Uspokojovaním potrieb rodiny je aj osobná starostlivosť
o deti a domácnosť.
(2) O veciach týkajúcich sa rodiny rozhodujú
manželia spoločne. Ak sa nedohodnú o podstatných veciach,
rozhodne na návrh jedného z nich súd.
(3) Na výkon povolania a na pracovné uplatnenie nepotrebuje
žiadny z manželov súhlas druhého manžela.

Jasne naisane ste rovnocenny, obaja mate povinnost starat sa o deti a domacnost a obaja mate rovnake prava.

timea7
19. okt 2015

@fivecat vieš, citovať môžeš, ak je jej manžel hulvát, ktorý na ňu zhúkne, alebo sa nebodaj aj zaženie, tak asi nemá zmysel s ním riešiť zákon o rodine....jemu to maximálne vyhovuje, žene dá toľko, koľko uzná za vhodné, ona mu poskytuje full servis, stará sa o deti, domácnosť...netvrdím, že on nerobí, spomínala, že stavali dom, ale nespráva sa ako partner a otec a to je zlé.

skoupilka1
19. okt 2015

@melivivi prepáč, to sa nedá čítať, samý preklep. Fúha, no otehotnieť po 3 mesiacoch chodenia, to je prúser, no aj to sa v živote stáva....a teraz vidíš následky....

pupavka123
19. okt 2015

@melivivi Ked nieco napises,skus si to po sebe aj skontrolovat,to sa fakt neda citat 🙂

mirka822
19. okt 2015

Na tvém místě bych se nenechala tak manipulovat a bohužel mám pocit, že na změnu je snad pozdě už teď. Musíš to radikálně změnit a prostě si doma trochu dupnout. Nemůžeš být přeci s dětmi celý den doma. Já když si chci někam vyrazit, tak buď hlídá manžel a když se mu to nehodí, tak si zařídím hlídání od rodičů a je to v pohodě. Manžel s tím problém nemá, když to samozřejmě není každý den 😉

fivecat
19. okt 2015

@timea7 hej, ale ak jej to pomoze uvedomit si svoju situaciu. Teda jej manzel nielez ze netuzi urobit ju stastnou, ale este aj porusuje zakon, tak to mozno nebolo zbytocne.

sandra551
19. okt 2015

@melivivi Tie preklepy sú strašné. Ani sa mi to nedalo poriadne čítať 😖 Každopádne ako písali baby vyššie. Prvé dieťa bol asi prešľap, ale druhé? Prečo??? Takto dopadnú ženy s minimálnymi alebo resp. žiadnymi nárokmi na muža. Stačí asi, že má ... medzi nohami 😠 Teraz už ťažko niečo zmeníš, 5 rokov je sakra veľa. Každopádne, nejaké ilúzie o ňom by som si už nerobila. Využi ho, daj mu deti nech opatruje on a ty choď za záľubami, aspoň 2 krát do týždňa, lebo ti prepne...

julca15
19. okt 2015

Nikdy nie je neskoro. 5 rokov je síce dosť dlhá doba, ale ak sa teraz nespamätá, tak tu môže písať aj o ďalších 20 rokov a to je úplne bežné na Slovensku. Poznám v okolí kopec žien ktoré sú vydaté 25 rokov a viac a teraz im dochádza , že ich manžel počas manželstva mohol skoro všetko a oni vlastne nič. Všetko sa dá aj zmeniť súčasnú situáciu, len to chce poriadnu guráž, a to má málokto.Držím autorke palce aby ju našla.

melivivi
autor
19. okt 2015

@macka334 sak to ale on nic pre seba.on da obetuje pre deti. A kef ja mu kupim . Tak povie ze mala som dat na deti...a nie na neho..

melivivi
autor
19. okt 2015

@skoupilka1 dik,ale mas pravdu.. ☹

melivivi
autor
19. okt 2015

@sandra551 ospravedlnujem za preklepy..mam seknute v krku..ani som nespala..

melivivi
autor
19. okt 2015

@timea7 Dakujem..to aj mne došlo...stava sa to aj v inych pripadoch no ten môj je obzvlášt komplikovne vytŕčajúcii