Nefunguje to

wejka333
15. feb 2023

Ahojte. Idem si k vám po nestranný názor lebo ja už ozaj neviem či je chyba vo mne alebo kde. 3 roky po rozvode som si našla priateľa ktorý má prijal aj s mojimi deťmi. Rok sme spolu len chodili a mala som pocit že je všetko okej ..teda mala som ružové okuliare aj keď už vtedy tam boli nejaké tie varovné signály. Začalo to tým že si odo mňa pár krát požičal peniaze ktoré mi mimochodom doteraz nevrátil. Pracuje na stavbách a zarába cca 1000e mesačne a nájom si platil len 200e a vôbec mi neprišlo divné že veľa krát nemal ani jedlo ( ktoré som mu nosila občas) aj cigarety či požičala peniaze...raz 10 potom 20 potom dokonca 100 chcel požičať. Ja som mu vždy pomohla aj z posledného pretože mi ho bolo ľúto a ja pomôžem vždy keď môžem. A moje deti mali všetko čo potrebovali nakoľko aj ako slobodná rozvedená matka som si dokázala privirobiť. Na druhej strane on mne nepomohol nikdy s ničím. Nevidela som to vtedy tak ako teraz, ako hovorím mala som ružové okuliare. Po roku nás zavolal k sebe bývať. Musela som sa rozhodnúť narýchlo a rozhodla som sa že to skúsme. Zo začiatku bolo všetko okej , takmer ideálne a potom som otehotnela hneď prvý mesiac ako sme tu bývali. Postupne som si začala všímať že veci pred ktorými má pred ním ľudia varovali a že sú pravda. Zistila som prečo nemá nikdy peniaze - hral automaty. Nemal problém tam hodiť celú výplatu. Chcela som mu pomôcť a tak som ho dá sa povedať donútila k tomu aby podpísal papier na vylúčeníe z hazardných hier. Podpísal ho a poslal. Chvíľku vyzeralo byť všetko okej. Aj keď v domácnosti nespravil vôbec nič, neriešila som to. Ja som poriadila, navarila a porobila všetko aj pre neho a on ako prišiel z práce presedel celý večer za Pc a potom potompozeral videá na mobile.

divokykonik
15. feb 2023

Si si dobre zavarila tým, že si s ním otehotnela. Požičiavať si peniaze od slobodnej matky s deťmi? To už pri tom by mi niečo nesedelo. Veď už si mama, už by si mala byť ostrieľanejšia a neveriť tak naivne chlapom. No čo už, nejako to zvládni s ním.

slavka1988
15. feb 2023

@wejka333 neviem či máš svoje bývanie ale ak aj nie jednoznačne odíď lebo by ti nakoniec neostalo ani na slanu vodu ako sa hovorí

olimuc
15. feb 2023

Za zle rozhodnutia sa plati… mas dve moznosti, byt znovu slobodna mama alebo si nechat blba na krku 🤷🏻‍♀️ Hlavne mu nedaj pristup k tvojim peniazom a ani € z ruky. Aj keby prosil na kolenach, pretoze uz ich nikdy neuvidis. Samozrejme prestan robit panovi. Full Service … nestara sa, nezarobi … je uplne nanic. Za kusok chvosta si kupila cele prasa …

wejka333
autor
15. feb 2023

@wejka333 pokračovanie....
Neriesila som ani toto....chcela som aby bol spokojný a veď nech si oddýchne keď je unavený z práce. Časom stratil záujem úplne čo sa týka mňa. Prestal mi hovoriť že má má rád, prestal si ma vážiť...mala som pocit že má má doma len za slúžku a viac ho nezaujímam. O deti sa ale zaujímal a staral sa ,choval sa k nim pekne tak som to tiež neriešila. Potom začal chodiť do mesta na párty... čoraz častejšie...nakoniec tam bol každý víkend a mne to začalo vadiť tak som mu to aj povedala že sa mi to nepáči. Že ja sa tu tehotná o všetko starám, on nepohne ani prstom a ešte chodí aj na zábavy. Keďže ušetril peniaze na automatoch vďaka mne začal ich míňať v meste. On je typ človeka že mám na salame.. keď s ním chcem komunikovať buď je úplne ticho a tvári sa že tu nieje alebo mi povie keď sa ti nepáči tam sú dvere....ale keď sa ho pýtam či sa chce rozísť tak na to povie že nie že keby hej tak tu nieje s nami. Potom zo dva tri dni akože seká dobrotu (aj keď stále len za pc a ja som vzduch). Prestal so mnou aj spávať. Najprv sa vyhováral že nechce ublížiť dieťaťu, potom že sa mu to hnusi keď mám brucho , ale potom keď má on chuť, zrazu sa mu to nehnusi. Takže výhovorky. Jeho typ humoru je že je chladný... prídem ho objať on mi povie daj pokoj, vypaaadni a tak ...zasmeje sa pri Tom že akože to myslí zo srandy , ale mňa to zranuje. Aj som mu to povedala, no žiadna zmena, žiadna odozva. On v ničom ako sa správa nevidí problém. A všetko dokáže prekrútiť tak aby to jemu pasovalo. Napríklad tento mesiac si začal písať s kamarátkou ..videla som na displeji kto mu píše a pýtam sa ho kto ti píše? Oklamal má že Paľo. Prvý krát v živote mi nechcel ukázať telefón ( dovtedy s tým problém nemal) ...tak som mu povedala že klamať mi nemusí že mne nevadí že si píše len nech mi neklame....pozrela som si správy cez jeho Pc lebo mi to nedalo a už viem prečo mito nechcel ukázať .. volal ju von. Na mňa si čas nenájde lebo sa musí hrať ale iné von volá. A ešte ma aj zatajil ..lebo sa smial že som žiarivá a domýšľam si .... vravím mne nevadi ak pôjdeš von ale nie poza môj chrbát lebo potom to vyzerá kadejako...a nech jej napíše pravdu že má doma tehotnú priateľku a nech ide.. napísal jej to ...ale hneď ako som odišla z izby tú správu zmazal zrušil poslanie.... keď som to s ním konzultovala, povedal že to spravil naschvál ( lenže on nevedel že ja zistím že to poslanie zrušil) takže áno spravil to naschvál ale preto aby to ona nevedela .asi nemal v pláne len kamarátske stretko...a ja som zo seba robila kravu dosť dlho a ďalej nenechám...lebo robím tu všetko, všetko robím preto aby som u ukázala že mi na ňom záleží , má oprate navarené poriadne a on si po sebe ani len tanier neodnesie. A k tomu všetkému vykrikuje on mne že sa so mnou nedá žiť a že som primitívna pi... s prepcenim. Keď mu navrhnem že to takto ďalej nejde že by sme mali ísť od seba , tak buď je ticho, alebo povie a prečo by sme mali? Nevidím dôvod.
Tak ja ako nechápem. Už som z toho zúfalá a popletena o čo mu ide a čo viac ešte chce .. čo mám robiť ešte aby bol panko spokojný? Lebo ja nemám pocit že by som robila niečo zlé. Dnes ráno to bola asi posledná kvapka pre mňa ...od minulého týždňa mám rizikové tehotenstvo.. mám nakazené sa šetriť a nestresovat... mám tri deti z toho jedo choré a mám toho vyše hlavy....a celý deň sa nezastavím..on mi nepomáha nič. A večer som zabudla odložiť polievku ..tak do mňa začal rýpať že polievka ti skysla že si si ju neodlozila.... vravím mu môj zlatý nejem tu len ja ješ aj ty..mohol si ju aj ty odložiť....a už to začalo, už som bola primitívna pi...a vrchol čo povedal : bodaj by si potratila aby som

wejka333
autor
15. feb 2023

@wejka333 aby som mal pokoj 😔
Toto už bolo aj na mňa moc ...a keď odchádzal tak si neodpustil poznámku....aby som sa ja zamyslela čo som mu povedala ...ako fakt ja jemu? Ja som ho nijak neurazia ani nič a on to ešte prekrútil že ja sa mám zamyslieť...
A takto prekrúca všetko aby zo mňa urobil trúbku a zo seba neviniatko....ja mám peniaze na to aby som odišla a už nad tým aj reálne uvažujem...len je ťažko nájsť prenájom...ten z ktorého som kvôli nemu odišla som zháňala rok ... pretože málo kto prenájme byť slobodnej matke...a ja už rodičov nemám, tí mi umreli...

nini1978
15. feb 2023

@wejka333 prepáč,ale ty nemáš žiadne hranice?
Nerobí nič doma- nevadí mi,veď nech si oddýchne
Píše si s inou- nevadí mi,len nech mi neklame
Chces ho objať,povie ti "vypadni" akože zo srandy?
Ty si nevážis samu seba,zobuď sa!
Sama si sa zariadila,si preňho len slúžka
Ja som to ani nedocitala, je to nepochopiteľné už v prvej tretine
Otázka znie: čo vlastne hľadáš ?

babajaga
15. feb 2023

Panecku,ten ta dobre vyyuziva...zbal sa a vypadni odtial

wejka333
autor
15. feb 2023

@nini1978 ja som to všetko robila s dobrým úmyslom...starala som o domácnosť...aj kvôli deťom a áno aj po ňom som porobila lebo chcem mať čisto a on by si to nespravil... čo sa týka žien tak ja som mu povedala že mi to vadí aj sa s ním preto povadila, ale za to že to robí potajomky... keď to nieje potajomky kamarátky mi nevadia keď vieš že môžeš veriť...ale tu je to celé zle a už sme rozhodnutá že chcem odísť

wejka333
autor
15. feb 2023

@babajaga chcem odísť, jediné čo ma tu ešte drží je to že je ťažko nájsť podnájom a druhá vec , že tým jeho prekrúcanim urobí kravu zo mňa ako aj dnes

babajaga
15. feb 2023

hladaj ten podnajom a odid,jeho neries,ani sa tym nezatazuj,co povie a spravi,ries v prvom rade seba a deti

veronikaszabova
15. feb 2023

@wejka333 mas 3 deti a stvrte cakas... Budes to mat sakra tazke. Mas kam odist?

wejka333
autor
15. feb 2023

@veronikaszabova prijem
mám dostatočný na zatiahnite nájmu..som so synom má opatrovateľskom a plus si čo to pivirobim....len je problém nájsť podnájom... rodičov už nemám tak ku nim nemôžem

wejka333
autor
15. feb 2023

Skôr by ma zaujímalo ako môže byť niekto taká bezcharakterna sviňa s prepáčením...ale mám z toho aspoň ponaučenie....nikdy ale nikdy sa už nebudem snažiť nikomu pomôcť a budem väčší sebec....len ja a moje deti ... vrátenía peňazí sa už od neho nedočkám ale tie pre mňa dôležité niesu ani nikdy neboli pokiaľ mám pre seba a detí čo potrebujem

osky
15. feb 2023

@wejka333 mas surodencov,ci nejakych dobrych znamych?
Zhanaj najom,cim skor!

A do buducna,ak si aj najdes chlapa,nikdy nepustaj najom ci byvanie...lebo vidis...Ach.
Uz v prvpm nedopisanom prispevku bolo jasne,ze ten clovek je hnusak.
Ako mozes takto zatinat zuby?
On vie,ze nemas kam ist..preto si robi ,co chce.

wejka333
autor
15. feb 2023

@osky neviem asi som zvyknutá sa o všetko sama starať a nebrala som to tak tragicky... predtým som mala zas alkoholika...ja mám na chlapov kaj šťastie :( musím len nájom nájsť, mám brata ale ten sám býva v jednej prenajatej izbe a s tromi deťmi ťažko niekto prichýli...budem to tu musieť asi pretrpieť kým si ten nájom nájdem , najviac sa bojím že ks tu zostanem dlho zahrá zas na chvíľku na city a obemkci ma...aj keď viem že by mu to nevydržalo...no je to moja slabá stránka som obmekcitelna a ľútostiva......aj s exmanželom som radšej roky trpela jeho alkoholizmus ale keď som sa konečne rozhodla odísť som zistila že to bolo moje najlepšíe rozhodnutie

babulkomale
15. feb 2023

@wejka333 ano su take bezcharakterne svine co len vyuzivaju pretoze zavislost je silnejsia ako laska a cokolvek ine. Najlepsie klamari su zavislaci a tie sluby co vedia davat! 👌
Jeho uz neries, cim skor ho vyblokuj zo zivota, nikdy ho nevezmi naspat aby keby co bolo a davaj si obrovsky pozor v buducnosti. Dostuduj si patologicke spravanie, su o tom knihy, aby si nebola zas naivna truba az by si este chcela niekedy nejakeho chlapa k sebe.
Toto je najlepsie potvrdenie prislovia: cesta do pekla je dlazdena dobrymi umyslami.
Takyto parazit moze existovat len ak sa najdu stale zeny ako ty.

hapkova
15. feb 2023

s tym, ze by ti mal vratit peniaze by som sa rozlucila. ono ano bolo to ponaucenie, ktore bude zjavne este trocha boliet ale ty sa z toho dostanes. ono niekedy proste trva pokial je clovek proste schopny si dat dole tie ruzove okuliare a pozriet sa realite do oci

kristinapetronela
15. feb 2023

Je to pako a chápem ,že asi nemáš kde ísť ... Tehotná ,tri deti ... Už len si našetriť a odísť do podnájmu,ak ťa niekde vôbec s deťmi zoberú 😞 .držím palce

wejka333
autor
15. feb 2023

@kristinapetronela práve to je najväčši problém..bola som si aj pozrieť prenájom pri poslednej hádke naposledy ale ako náhle majiteľ počul že môj príjem je opatrovateľský príspevok bál sa a prenájom mi nedal :( toto je to najhoršie že človek by aj odišiel ale kam

kristinapetronela
15. feb 2023

@wejka333 však to ... A v tomto prípade čo písala autorka možno na mesiac alebo keď sa malé narodí bude chvilku normálny a potom zas .... Nemôže s ním ostať ale kde pôjde ....

loliki
15. feb 2023

@wejka333 Nemáš to ľahké. Ťažko radiť. Neviem, aké máš plány. Ak sa tento neprejavuje ako vhodný partner a starostlivý otec, či by nebolo lepšie dať dieťa na adopciu a odísť od neho?

wejka333
autor
15. feb 2023

@hapkova ale je to riadne falošnú človek...na jednej strane hovorí ako sa bude hrať s dieťaťom, vymýšľa mená a podobne a aj k mojim deťom sa chová pekne a tvrdí že chce byť s nami....no na druhej povie že bodaj by som potratila aby mal pokoj? A som primitívna pi...? Ja som potom zmätená a sama neviem čo vlastne chce ...niekedy mám pocit dokonca že či ja niesom tá zlá...ale viem že presne o to mu ide....vkuse plačem a nejde mi do hlavy ako môže byť niekto taký zlý k človeku ktorý mu nikdy neublížil ale naopak vždy pomohol

wejka333
autor
15. feb 2023

@loliki nedokázala by som dať svoje dieťa preč....aj keby som mala kanálmi chodiť sa postarám...deti za to nemôžu a sú to najväčšíe šťastíe

kristinapetronela
15. feb 2023

@wejka333 áno o to mu ide nech sa trápiš ,nemá žiadne city ... A uvidíš aj k deťom by bol časom nepríjemný .normálny človek sa takto nechova a nehovorí také škaredé slová

loliki
15. feb 2023

@wejka333 Si dobrý človek, ale iní to zneužívajú. Ako slobodná matka, musíš myslieť aj ekonomicky, nie sebazničujúco. Ty sa musíš postarať aj o seba, aj o deti. Ak dáš na adopciu, bude o dieťa postarané, nemusíš sa báť. Ale tento chlap ťa zničí a nepostará sa ani o teba ani o deti. Viem, že hormóny a city, ale buď aj rozumná. Keby si žila v usporiadanom manželstve, tak ok, bez problémov. Ale ty musíš začať pracovať, alebo si nájsť milionára. Deťom sa musíš tiež venovať a potrebujú šťastnú mamu, nie zničenú. Lebo pri takomto trápení prídu veľmi ľahko choroby a všetko ide dolu vodou.

lujza123
15. feb 2023

@wejka333 samozrejme ze chyba je v tebe, v tvojich zlých rozhodnutiach a zlom prístupe k zivotu. Bohužiaľ budeš si musieť zjesť to co si si navarila, nič iného ti neostáva.
Co môžeš spraviť pre seba je dat sa sterilizovať po pôrode a teraz kým máš ešte čas navštív psychológa. Možno keď sa vysporiadas sama so svojim zlým detstvom, nesprávnymi vzorcami ktoré dookola opakujes tak pochopíš kde robíš chybu a je malá nadej ze sa budeš mat trochu lepšie.
Alebo to aspoň zmierni trápenie ktoré ta najbližšie roky čaká....

wejka333
autor
15. feb 2023

@loliki ja mám syna s rázstepom chrbtice ktorého musím chodiť do školy prebalovat 2 krát denne takže robotu si nájsť nemám ako ... mám na neho opatrovateľsky príspevok práve kvôli tomu ....a k tomu mám aj mini príjem ale neoficiálny z práce z domu ... čo si privirabam keď stíham....som fyzicky aj psychicky vyčerpaná ale robil pre deti všetko ... mám príjem svoj aj s opatrovateľskym aj výživným aj tým privyrobenim cca 1100e , takže peniaze naozaj nie sú problém...plus na malé budem mať rodičovský príspevok aspoň tie prvé tri roky ...no myslím že aj ten príjem 1100e je postačujúci keď človek vie hospodáriť

wejka333
autor
15. feb 2023

@lujza123 mohla by si mi to prosím trošku priblížiť? V čom robím podľa teba chybu?

ropucha6
15. feb 2023

Prepac, ale rozvedena s detmi sa nastahovat do prenajmu k priatelovi, ked ti blikaju vsetky kontrolky a otehotniet? A ze co mu chyba? No obom vam chyba, zdravy rozum. Skus porozmyslat, preco pritahujes taketo existencie. Naozaj sa sustreduj len na svoje deti, oni nepotrebuju alkoholika, gamblera, kurevnika…potrebuju vyrovnanu matku. Ja byt na tvojom mieste, celu energiu sustredim na hladanie si samostatneho byvania.

babulkomale
15. feb 2023

@wejka333 na toto odpovedam:

ako sa bude hrať s dieťaťom, vymýšľa mená a podobne a aj k mojim deťom sa chová pekne a tvrdí že chce byť s nami....no na druhej povie že bodaj by som potratila aby mal pokoj? A som primitívna pi...? Ja som potom zmätená a sama neviem čo vlastne chce ...niekedy mám pocit dokonca že či ja niesom tá zlá...ale viem že presne o to mu ide....vkuse plačem a nejde mi do hlavy ako môže byť niekto taký zlý k človeku ktorý mu nikdy neublížil ale naopak vždy pomohol

lebo je chory zavislak a ty NEMOZES BRAT VAZNE CO HOVORI, chapes to, ci nie?
Pokial toto nepochopis a nenaucis sa citat v ludoch tak si stratena a budes robit tie isté chyby dokola.