Ahojte, myslite, že to bude take vážne a vela z nás bude v žiť len v podnájmoch, pri tých rastúcich cenách mi to nedáva zmysel. Nie každý bude mať príjem cez 3000 aby si mohol požiadať o hypoteku a aby mu ju schválili.
Myslite, že teraz je ten správny cas a vziať na seba hypoteku, že potom to bude horšie a horšie.
kazda doba ma svoje pre a proti a musime sa naucit v nej zit, ak chce niekto vlastne byvanie ide do neho aj napriek hypoteke ak chce niekto podnajom ide touto cestou
Vies ako sa hovori - najlepší čas na nákup nehnuteľnosti bol pred 10 rokmi a druhý najlepší je dnes. 😉 Takze ak splnas podmienky a citis sa na to, ano kupuj teraz.
Ceny nehnutelnosti budu v dlhodobom horizonte iba narastat a urcite rychlejsim tempom, ako prijmy obyvatelstva.
Možno raz, keď bude obyvateľov prudko klesať, či sa to tu inak vyľudní, nebude dopyt, tak to skolabuje. Ale keď potrebuješ bývať, tak je jedno kedy, treba kupovať. Teraz je generácia, ktorá musí investovať, potom príde generácia, ktorá bude dediť.
ale ano ,dava to zmysel, eu vadi, kolko ludi na sk vlastni svoje nehnutelnosti..je to privysoke cislo v ramci eu .to je dlhodoby ciel, robit z ludi otrokov...zavislych na bohacoch....a tym padom na najomnom byvani....viete aku pracu vypracoval simecka, ohladom tejto aj dalsich tem? ze do parlamentu maju ist len bohati ludia, a ti budu rozhodovat o veciach , o ludoch, hadajte ako?
Myslim ak chces vlastne tak teraz chod do toho. Neviem odkial si ale napr v BA je to uplne jedno ci za jednoizbak zaplatis 700 v prenajme alebo budes cca v rovnakej vyske splacat vlastne byvanie. Kedysi prenajmy boli financne vyhodnejsie teraz je to jedno.
@luxus10 to by si zas nebola, ty keby si tu nešírila smeracko-hlasácké sračky. Prosím ťa vypni si internet, lebo Sskončíš na psychiatrii. Bývanie a život na Slovensku bude nedostupné hlavne kvoli tomu tvojmu volovi, co je vo vláde a vďaka tvojmu teplému prezidentovi. Tí čo tu stvárajú, tak to sa nedá dokopy za ďalšiu generáciu.
Kedy boli prenajmy lacnejšie? Keď mala tvoja mama päť rokov? Prenájom bol vždy drahy pre ľudí na Slovensku aj byty boli vždy drahé. Bohužiaľ to čo sa tu teraz deje a čo sa tu bude diať vďaka výsledku sociálnej demagógie a tuposti slovenského národa, tak neviem či sa tu bude vôbec niekto chcieť usadiť a existovať tu.
@stanulienkat vulgarizmy si nechaj pre svoju rodinu...ak je ochotna ta pocuvat...
ci azda chces porit simeckovu vydarenu pracu...ta by mala visiet vam vsetkym ps karom pred ocami kazdy den....
AK ti hypo vôbec dajú, tak rozhodne si ju zobrať 👍 ale veľa ľuďom ani na hypo nevyjde, tak tam je rozhodovanie o niečo ľahšie 😂
@janai1 ona asi myslela nejakú Simečkovu prácu z piateho ročníka základnej školy. Oba vôbec nerozlišuje medzi realitou co stvára súčasná koalícia s Ficom a pellegrinim na čele. Ona stále bude papagájovať sračky, ktoré jej opakuje preceda. Za všetkom môžu Caputová ,Soroš, Simečka, papagáje z Honolulu, Bill Gates. Bude miešať hrušky s jablkami, ale aby použila tú poslednú polomŕtvu mozgovú bunku, aby porozmýšľala,čo sa deje v tomto štáte,nato jej kapacita už nestačí. Teraz má desaťkrát nahlási a dá ma zmazať. A toto má na Slovensku volebné právo. Za komunizmu bijú zavreli na psychiatriu a už by v živote nevyšla von.
@luxus10 Mohla by si hodit odkaz na info, ze eu vadi, kolko ludi na Slovensku vlastni nehnutelnost?
@dskjhfdlkdjhl www-sumracna.sk 😁 dezolati.sk chcemezitvputinovejriti.sk
@stanulienkat 😂
nikdy nie je vhodná doba, vždy vždy sa tažko splacala hypoteka, tak ako teraz tak aj pred 15 rokmi , a boli podstante vyššie % ,menšie platy
v zahraniči je bežné žit v podnájme , ano je tam iny systém ,
osobne by som radšej žila v podnájme dlhodobom , len na sk nie je na to systém žial
také anglicko napr.
tak si na začiatok kup niečo menšie, nemusíš mat dom ,ani ja nemám dom a nemám ho preto lebo nemám šancu ho splatit nikdy som nemala šancu ho splatit a nikdy som nebola ochotna sa až tak zadlžit pre dom
@aniss257 vždy je dobré brat hypotéku čím skôr.
Kašľať na úrok, ten si zrefinancujes o pár rokov ale cena nehnuteľnosti pôjde hore.
O 10 rokov si povieš akú máš lacnú hypo pretože za 10 rokov ti plat pôjde hore aj o 50% ale hypo ti o toľko nenarastie.
@luxus10 Ježiš Mária tieto tvoje bludy sa nedajú ani čítať. Ešte začni s tým ze sme preludneny a chcú nás preriedit.
@misanthropicdann A čo si myslíš,že bol Covid?? To svetové elity na čele so Sorošom a Billom Gatesom nás chceli vyhubiť a hneď za tým stal farmabusiness s očkovaním😂😂. Ale ti inteligentni to hneď prekukli.😁
@stanulienkat a este chemtrails😃
@gribka1 "Možno raz, keď bude obyvateľov prudko klesať, či sa to tu inak vyľudní, nebude dopyt, tak to skolabuje"
Lokalita. Napríklad v Austrálii žije 89% ľudí v len v 5 mestách alebo ich okolí.
Takže u nás môže klesnúť populácia hoci aj o 4 milióny ľudí a nič sa s cenami v mestách a ich okolí nestane. Len na dedinách ktorých máme mimochodom cca 2800 budú nehnuteľnosti za pár.
Dopyt-ponuka.
Pokiaľ budú ľudia schopní splácať, ceny budú rásť.