Nechcem žiť, ale musím pre dieťa

26. aug 2022

Som v koncoch. Žijem len pre dieťa. Nikdy som nemala v živote extra šťastie, vyšla som z nešťastnej rodiny, bez peňazí, mama zomrela v mojej mladej dospelosti, zvyšok rodiny s a stará len o seba a nemáme žiadne bližšie väzby. Napriek tomu som sa prebila, vyštudovala, našla som si dobrú prácu. Vážny vzťah som mala len 1, ale on nemal záujem o rodinu ani deti. Dohodli sme sa teda na rozchode. Potom som si našla psychického tyrana. Samozrejme na začiatku taky nebol a naplánovali sme si dieťa. Teraz ma ponižuje, nadáva mi, každých pár dní mi hovorí aby som vypadla z jeho domu. Deje sa to úplne z ničoho nič, napr cestou na kúpalisko ma ponižuje pred cudzími ľuďmi, doslova z minúty na minútu za jeho správanie zmení z pekného rodinného výletu na ponižovanie a výsmech. Odmalička trpím panickou poruchou na čo mi dnes s úplnou istotou chladne povedal že ma niekto v detstve znásilnil, preto to mám. Je mi zle, nechcem žiť, plánujem spôsoby ako odísť, jediné čo ma tu drží je dieťa.

pribinak
26. aug 2022

Čo tak vyhľadať pomoc? Napr organizáciu ktorá pracuje s týraným ženami?
Máš lieky? Ak nie, chod si dať predpísať.

autor
26. aug 2022

@pribinak prisahám že už nevládzem nič, želám si len môcť umrieť. Mám lieky, ale tu lieky potrebuje niekto iný

autor
26. aug 2022

@pribinak nijakým spôsobom mi nepomáhaju, mám kombináciu antidepresív a akurát sa mi z nich chce spať

majlo1234
26. aug 2022

Je mi to luto. Ale mala by si sa vzchopit a najst silu skrz dieta, potrebuje mamu, a dva krat tolko, ak je jeho otec psychopat. Nenechaj sa nim ponizovat, ak mas kam ist, odid. Ak nie, azylovy dom, nenechaj sa deptat kretenom

pribinak
26. aug 2022

Konzultuj to, že tieto lieky ti nevyhovujú, je ich množstvo, nech ti ich zmení
Určite oslov nejakú organizáciu na pomoc, pomôžu ti zorientovať sa, úkazu ti aké máš miznosti, poskytnú ti právne, sociálne i psychologické poradenstvo

Musíš zabojovať, aby si bola aspoň trochu v pohode, aby dieťa z teba cítilo istotu a bezpečie

missdiva
26. aug 2022

V prvom rade si predstav ake tazke to bolo pre teba ked ti zomrela mama. Nechces aby toto muselo zazivat tvoje dieta a ostalo na pospas tomu blbcovi. Ked si toto uvedomis mala by ta prejst chut sa zabit.
Ako druhe naplanovat odchod od neho aj s dietatom, konkretne kroky uz zavisia od toho ci ste manzelia alebo nie.

kika52621
26. aug 2022

V prvom rade sa porad zo psychológom aby ti zmenil liečbu aby ta konečne dobre nastavil a v druhom rade keď už budeš ok a vedieť fungovať odid od chlapa vezmi dieta a chod ďaleko preč začni nový život sama s dieťaťom nachystaj sa na ťažký začiatok ale určite kľudnejši začiatok

autor
26. aug 2022

Ja v podstate liečbu nepotrebujem meniť, viem sa vysporiadať so svojimi ťažkosťami aj sama, lieky mi len pomáhajú. Môj problém tkvie v partnerovi a ja už ani nechcem, to je to najhoršie že ani nechcem začať nový život. Ak začneme rozchod, on ma zničí. Nechcem žiť. moja jediná túžba je umriet a niekedy si prajem aby som dieťa radšej nikdy nemala by ma nič nedržalo

majlo1234
26. aug 2022

Neznici, ver mi. To su len jeho silne reci ku tebe, lebo ty si teraz momentalne slaba. Ak by si sa mu postavila, nwzmoze sa na nic. Tito psychopati si vyberaju slabsich, na ktorych sa im dobre honi ego

pribinak
26. aug 2022

Prečo by tá mal zničiť? Veď si zober na pomoc nejakú organizáciu, právnika, psychologickú, šikovnu soc. pracovníčku

Veď máš dieťa, máš sa kvôli dieťaťu bit ako lev, bojovať o svoje šťastie

Treba sa rozhýbať, čím dlhšie si s niekym kto tá týra, tým ťažšie odchdzas

miadi
26. aug 2022

Svojimi slovami len dokazujes ze potrebujes zmenit liecbu. Potrebujes sa vzchopit dat do poriadku a byt silna koli dietatu a sebe . Hladat cestu prec. Kde si zila nez si isla zit snim? Otca nemas? Rodicovsky domov /byt ..

autor
26. aug 2022

@miadi to nie je o liekoch, proste na nemám chuť žiť, nechcem, len musím. Ak si myslíš že lieky toto zmenia tak zjavne nemáš žiadnu skúsenosť s psychofarmakologickou liečbou, prepáč. Nie nemám kam ísť, žila som v podnájme, otec ma svoju novú rodinu a nie sme v kontakte

autor
26. aug 2022

@pribinak lebo som na pokraji samovraždy a možno malému bude lepšie bezo mňa

pribinak
26. aug 2022

Neviem, byt na tvojom mieste tak v pondelok volám psychiatrovi a hľadám si organizáciu na pomoc
Buď zabojujes, alebo budeš nešťastná

miadi
26. aug 2022

Clovek nemusi mat osobnu skusenost aby nieco vedel. Ved sa pozri co tu pises. Na pokraji samovrazdy no liecit sa mà len tvoj psycho partner. . Si myslis ze jemu by nieco pomohlo ? Tak Rob so sebou nieco. Taketo reci si jedna matka nemoze dovolit nemas cit k svojmu dietatu? Ved zhanaj ubytko pre tyrane zeny.. ano lahko sa to hovori ale vzdy lepsie Akoby si sa mala zabit a tvoje dieta ostane same s vadnym otcom ?

malena
26. aug 2022

Určite nebude, deiťa bude nešťastné celý život a trápiť sa, ... bude mať ťažkú traumu, deti, ktorých matky spáchali samovraždu nevýslovne trpia, prosím, nevzdávaj sa, naozaj nie je nikto, kto by stál pri tebe ? Skús sa na to pozrieť, že najviac záleží na dieťati a bojuješ kvôli nemu. Tiež som mala veľa trápenia a všelijaké myšlienky, ale nevzdávala som to...

alexnina777
26. aug 2022

ahoj, uz len kvoli dieťatu toto dáš, my matky sme silné..azylový dom je tvoje jediné možné riešenie.tam sa dáš psychicky aj fyzicky dokopy a postavíš sa na vlastné nohy..keď budeš v kľude bez psychopata žiadne lieky nebudeš potrebovať..len treba konať smer odchod hneď..baby tu písali kontakty , linky na azylové domy pre týrané ženy..možes sem napísať mesto alebo okres a napíšeme ti..

autor
26. aug 2022

V azylovom dome ma už po istom incidente čakajú. Ale.je tu to ale. Ja nechcem žiť tu, nechcem žiť v azylaku, v podnájme, s iným mužom. Proste nechcem žiť, cítim sa ako väzeň na tomto svete a niekedy mám pocit že sa nahnevam na vlastne dieťa že tým väzňom som tu kvôli nemu a nechám ho tu aj tak samé

autor
26. aug 2022

@miadi ďakujem momentálne by som nedokázala hovoriť. Skúšala som psychologicku nech mi poradí ako sa s takym vzťahom vyrovnať ale zatiaľ som bola len raz.

amelishere
26. aug 2022

Myslím si, že najlepšie pre vás aj dieťa by bolo práve odísť. Čo sa mne jednoducho povie, ako single mladej dievčine, ale uvedomujem si, že celý proces by bol nesmierne náročný. Nakoniec by ste však zistili, že práve toto rozhodnutie by najväčšmi prispelo k vašej psychickej pohode🙂. Nájsť si priateľov, ktorí by vám pomohli, vypočuli si vás, mohli ste sa u nich vyplakať, prípadne osloviť aj kolegov alebo rodinu, ak, samozrejme, je to možné. A nakoniec sa obrátiť na kompetentné organizácie, tie budú vedieť, aké ďalšie kroky podniknúť. Držím vám prsty, aby ste to zvládli, my ženy vydržíme oveľa viac, ako si o sebe väčšinou myslíme🙂. A hlavne, myslite na seba, samozrejme, rozumiem, že dieťa je číslo jeden vo vašom živote, ale vy by ste mali byť tiež. Vedieť sa objať a povedať si, že potrebujete čas aj pre seba.

autor
26. aug 2022

@amelishere ďakujem za pekné slová ale stále tu každý úspešne ignoruje ten fakt že ja nechcem. Že som nutena, znásilnená životom.

marth16
26. aug 2022

Prosím ťa napíš aspoň kraj kde bývaš. Možno si blízko niektorej z nás a pomôžeme ti. Plne viem čo prežívaš, ale vedz že vždy sa nájde niekto kto bude chcieť pomôcť a bude chcieť aby ti bolo dobre....

autor
26. aug 2022

@marth16 nitra. Ja som už bola v centre pre takéto rodinné situácie a áno ponúkli mi bývanie atd ale problém je inde, ja nechcem žiť.

romanka2211
26. aug 2022

Položím ti otázku,vedela by si odísť z tohoto sveta s vedomím, že tvoje dieťatko ostane na pospas tomu psychopatovi? Skús sa na to pozerať z tejto stránky, už je neskoro ľutovať, čo by bolo keby..dieťa už máš, už sa nerozhodujes len sama za seba, pozbieraj všetku svoju silu a energiu pre toho malého človiečika, ktorý ťa potrebuje, pre ktorého si celý svet. Život je taky, raz je lepšie raz je horšie, vždy sa dá odísť od debila. Ak mu ukážeš, ze sa nenechas zničiť, tak ta neznici, hlavne sa potrebuješ odstrihnut od neho co najskôr, lebo tam budeš len trpieť a tvoje dieťa tiež. Ostatné vyrieši čas, radšej začať znova aj 1000x , ako trpieť, keď nemusíš...Držím palce, aby si to nevzdala 🙏

marth16
26. aug 2022

Škoda si ďaleko 😔 ja viem že nevládzeš a nemáš chuť tu byť... Nebudem ti ani písať že sa máš snažiť kvôli dieťaťu, lebo viem že ty si teraz myslíš že jemu bude bez teba lepšie. Ži len a len pre seba. Život vie byť sviňa a nehovorím že práve tebe sa to podarí, ale môže nastať zlom a budeš naozaj šťastná. Ukončiť to môžeš hocikedy ale potom nikdy nezistíš či si si nemohla užiť šťastie

autor
26. aug 2022

@romanka2211 toto je práve tá bezvýchodisková situácia. Nechcem ublížiť dieťatku. Keby nebol on, psychopat by si to odo mňa vyzral a odisla by som. Lenže on teraz dobre vie že ma má v hrsti a nemôžem nič. Až som dohnana k tomu že nechcem ani žiť

veve14789
26. aug 2022

Možno máš teraz taky pocit ale ver mi ze každú chvíľu sa niečo mení,stále sa deje aj dobre možno si o tom presvedčená že nie,vždy je tu nejaká nádej ale ta musí vyjsť hlavne od teba.pred 9 rokmi som mala dcérku, zomrela,cely svet sa zrútil, začala som piť nechcela som nikoho vidieť...ale vždy sa mi objavila v snoch a povedala ze musím ísť ďalej ze toto nie je riešenie...moja dcéra bol sen...ty máš ten sen pri sebe tak mu ver,nemôžeš ho opustiť. Teraz po rokoch viem ze to bola ona co ma donútila ísť ďalej a mam ďalšie dve krásne deti.vzdy sa deje dobro,vždy.drzim ti moc silno palce.

malena
26. aug 2022

Poznám také pocity, ... mala som rizikové tehotenstvo, keď mojej mame diagnostikovali rakovinu v poslednom štádiu, a asi o mesiac na to mi partner oznámil, že sa so mnou rozchádza... zrútil sa mi svet a cítila som sa podobne... Tiež ma držalo nad vodou moje dieťa a potom sa veci zmenili ani neviem ako, a život bol zase krajší...Snažila som sa nerozmýšlať príliš nad svojim nešťastím, milovala som svoje dieťa a žila pre neho... Koľko má tvoje dieťatko rokov ?

autor
26. aug 2022

Mimochodom toto sa deje sa zatvorenymi dverami. Nikto o tom nevie, on ma vychvaľuje pred kolegami, susedmi. A v súkromí robí peklo. Zvažujem že o tom začnem otvorene hovoriť pred každým. Zahanbovat ho, nech nemá pokoj nikde na svete aj ak by som náhodou odišla. Lebo si to zaslúži. Aspoň to neurobí ďalšej