Nechápem priateľa

kanoistka
12. aug 2015

S priatelom sme vyse roka, a nebyvame spolu, je medzi nami 10 rocny rozdiel. Ked spolu travime cas necitim sa naplnena, a uz som regiznovala. Vsetko dobre co sme mali pripisujem svojej snahe, pretoze Tomas sam od seba nic nenavrhne. Vsetko co poviem urobi, ale mne to nestaci. Chcela by som, aby bom viac aktivny a aby len necakal, ze ja nas budem bavit, a robit animatorku. Uz mi viackrat povedal, ze ho to somnou nebavi = nase travenie casu, ale ako pisem, sam od seba nic nenavrhne, a ani mna nebavi travenie casu s nim, len mi po robote zavola, ci moze prist . ked ja navrhnem napr aby sme sli k vode, tak sme tam aj 5 hodin, a on je stale ticho, alebo si cita knihu, ze pre neho je to strata casu (byt pri vode). Ked som mu to povedala, ze mi to vadi - tak sa na mna osopil, ze mu mam dat pokoj, ze robime to co som chcela, a ze nech uz som konecne spokojna. V ten moment mi isli slzy po tvari, a uz mi viac nebolo treba. A takto to konci vzdy - ked sme spolu von, je len ticho a nic nehovori. a ano nestaci mi to, naco mi je niekto kto sedi vedla mna na deke 4 hodiny? je to podla vas v poriadku ked sa takto chova muz??? ublizuje mi to, necitim sa milovana a nechcem aby to tak bolo, akakolvek rec s nim je zbytocna, ked aj nieco chcem prebrat tak povie, ze sa len hadame, a ze uz nikam spolu nepojdeme...neviem co dalej ale trapim sa kvoli tomu. a pri dalsom vztahu si zoberiem na rande knihu a budem ju citat , kedze je to zevraj v poriadku tak to som zvedava, ako na to bude reagovat buduci partner!
dakujem za vase komentare, som zvedava co vas k tomu napadne...

timea7
12. aug 2015

@kanoistka je to úplne v poriadku, iba sa k sebe vôbec nehodíte, každý z vás má iné predstavy, nechápem, na čo to silíš a stále s ním zotrvávaš.

kanoistka
autor
12. aug 2015

@timea7 je to v poriadku? ja som zvyknuta na to, ze muz sa ku mne sprava pozorne, venuje sa mi a ja jemu, vzdy to tak bolo a bolo to aj u Tomasa, len neviem kedy sa to takto rapidne zmenilo, Tomas mi pride uz ako nudny spolocnik a mna to uz nebavi. Plakat pri kazdom strenuti s nim ticho v kute, kym on si cita pocas nasho strenutia knihu mi pride dost arogantne od neho, ja si tiez necitim knihy pre nim.

timea7
12. aug 2015

@kanoistka možno je pre neho v poriadku mať dievča, ktoré s ním krásne mlčí. Ak si zvyknutá, že sa k tebe muž správa pozorne, venuje sa ti, prečo strácaš čas s niekým, kto ťa má na háku, koho znervózňuješ svojou prítomnosťou? Ešte ti neprišlo, že si mu ľahostajná, len ti to možno nechce povedať? Ak ho chceš meniť, tak ušetri energiu, je to zbytočné.

kanoistka
autor
12. aug 2015

@timea7 nemyslim si, ze by ma mal na haku, chce si ma zobrat a mat decko, naco by to inak hovoril? preco som s nim? co ti mam na to povedat? zvyk je zelezna kosela...

moonlight1210
12. aug 2015

@kanoistka to pohrozenie v zavere si myslela zo zartu dufam. naco tahat skusenosti z predchadzajuceho vztahu do dalsieho? nic si tym nedokazes, len tvoj buduci mozno zavaha, ci si s tebou vôbec zacinat, ked si mienis najprv poliecit komplexy z bývalého vztahu.
ale mozno to vezme ako vtip.

a timea ma pravdu. kazdy mate uplne odlisne predstavy od toho, co by vas bavilo. on sa sice mozno prisposobuje, lebo si tak zvykol, ale to co teba bavi mu nevyhovuje. tebe zase naopak.
ty mas pocit, ze vztah krvopotne tahas.
on ma pocit, ze ho sputavas (robite len to, co teba bavi).

preco vôbec s nim v tom vztahu si?
nieco ta k nemu este puta - co je to?

ak si si prisla po radu, ako toto zmenit, tak len jedna vec - napis nam, alebo iba pre seba, co ma Tomas rad. co rad robi, je, pozera, co rad pocuvat, kam rad chodi, atd.
pisem - napis si to. pri tom musis viac premyslat, ked davas slova na paier, ako ked si to len v hlave
premyslis.
ty takto zistis nakolko ho poznas.
a zaroven, ci nieco z toho, co bavi jeho, by vedelo bavit aj teba. ci tam mate nejake spolocne priesecniky, ny ktorých by si mohla na bududcom stretnuti zacat budovat novy sposob zabavy okrem chodenia k vode.
mozno sa chyti, lebo ked ho to bavi, je ochotny dat do toho energiu.

ak nenajdes nic, resp. ta nenanpada, co jeho bavi okrem par vsednosti, tak vztah ukonci. aj by vam len vysumel do stratena a zistis nakoniec, ze si zbytocne premrhala cas pre vlastnu neochotu pohnut sa dalej a nezotrvavat pri istotách, sice nudnych, ale predsa len nieco ako nove neznamo.

a nedavaj mu vinu. on nema povinnost byt taky, ako si ty predstavujes chlapa pre seba.

mawka
12. aug 2015

@moonlight1210 velmi krasna myslienka: "a nedavaj mu vinu. on nema povinnost byt taky, ako si ty predstavujes chlapa pre seba."

timea7
12. aug 2015

@kanoistka zobrať a mať decko? Nežartuj, vieš si predstaviť váš spoločný život? Veď neviete spolu vydržať pár hodín tak, aby ste boli obaja spokojní, nie to roky.....

janinah
12. aug 2015

zobrať sa a mať decko??? on bude mlčky knihu čítať a ty o decko sa starať....toto chceš? nedošlo ti,že sa k sebe nehodíte?

moonlight1210
12. aug 2015

@mawka vies kolko nedorozumeni a sklamani je z toho, ze sa mi paci telo tohto chlapa (jeho vyzor), ale chcem v nom inu dusu (povahu)?
a silou mocou sa toho chlapa drzim a hadame sa a zurim a citim sa oklamana, ukrivdena - ale nevzdam sa ho. lebo ma pritahuje a ma sarm a je fajn, len... keby bol iny.

kanoistka
autor
12. aug 2015

@timea7 nezartuj?? Hej nezartujem, vravi mi to od zaciatku vztahu a tlacin na mna aby sme sa zobrali a mali to co on chce.

doty1
12. aug 2015

"zvyk je železná košeľa" ....chápem to tak, že ma to s ním nebaví, ale momentálne nie je na obzore nik lepší.... 😝 to o tej železnej košeli sa ti bude oveľa horšie vravieť s dieťaťom a prípadnou hypotékou na krku....takže rieš dievča problémy, keď sa riešiť majú...

keziah
12. aug 2015

@kanoistka nemate dobry zaklad. este len spolu chodite, mali by ste byt bud s hlavami v oblakoch alebo uz vytriezveni, ale zohrati a majuci sa radi.
to, co popisujes, nie je dobry zaklad na spokojne manzelstvo a rodicovstvo.
nestracaj s tomasom cas.

kanoistka
autor
12. aug 2015

@moonlight1210 nie je povinny byt taky aky ja chcem? Vzdy mi vravel ze urobi maximum aby som bola stastna, tak nech robi. Co je na tom ze sa mi nepaci jeho pasivita? Sorry ale ja nebudem cakat doma na riti kym mi vymysli program! Len chcem aby to bolo vyrovnane. Co rad robi? Same nudne veci pri ktorych moj temperament trpi, chcem vela ludi okolo seba, zazitky, akciu, kde je energia. On chce pozerat filmy, citat knihy, fotit, potom kazdy den venovat pol dna na upravu fotiek a sediet pri pc- ten je jeho najlepsi kamarat. Pol roka nam bolo super, tieto aktivity nechcel robit lenze teraz uz chce a mna to nebavi. Laska necitim ked mame pozerat spolu film, to si viem pozriet aj sama

kanoistka
autor
12. aug 2015

@doty1 peniaze mame na barak, aka hypoteka? V zivote by sme si ziadnu nezobrali - ani ja a on uz vobec

kanoistka
autor
12. aug 2015

@keziah nechcem to ukoncit, nikoho ineho nemam, nemam ani kamaratky moc a v rodine to tiez nie je idealne. On ked prisiel do mojho zivota bola som najstastnejsi clovek, a obaja dufame ked nam vedelo byt tak dobre spolu ze to este pride. Ze momentalne mame problemy a zle obdobie no ono sa to casom zmeni

timea7
12. aug 2015

@kanoistka ešte stále nechápem,prečo si s ním,ak tvoj temperament pri ňom trpí. Mala som raz takého priateľa, už som to tu na MK kdesi písala, bol starší len o dva roky odo mňa, no mala som pocit, že mám obaja šesťdesiat. Tiež som akčný typ, neuveriteľne som sa s ním nudila a predstav si, že ma tiež presviedčal, že patríme k sebe.....no nepatrili. Ak má jeden v zadku magnet a druhý vrtuľu, tak to málokedy bude fungovať, lebo úplne iný pohľad na trávenie voľného času je dosť závažným nedostatkom a ak máte teraz medzi sebou trecie plochy, tak to bude len horšie. Lebo každý muž sa po svadbe zmení, trochu k horšiemu....

timea7
12. aug 2015

@kanoistka sorry, ale mám trochu pocit, že sa niekto nudí....

maria1989
12. aug 2015

@kanoistka moja známa takémuto správaniu vraví: darmo budeš kopať ručičkami nožičkami, aj tak sa to nezmení. ste iní. ak ti to vadí, nájdi si priateľa s podobnými záujmami. predstav si, ku mne by sa ten tvoj absolútne hodil. 😀 no, lenže tiež mám takého, s ktorým sme rozdielni ako deň a noc, a ide to... človeka ťažko zmeníš, len sa budeš trápiť.

kanoistka
autor
12. aug 2015

@timea7 on je to najlepsie co som kedysi mala

timea7
12. aug 2015

@kanoistka aj ten môj bol vtedy to najlepšie, čo som dovtedy mala, bol mojím druhým v živote, no s odstupom času to vidím podstatne ináč. Ale ak si o tom presvedčená, tak s ním zostaň, daj tomu čas, uvidíš, či sa naučíš akceptovať, že je aký je, alebo ti pôjde ešte viac na nervy, ako teraz. Hlavne sa neponáhľaj do toho dieťaťa, pomerne často tu pribúdajú témy dievčat, žien, ktoré verili, ako sa ten ich zmení, no po rokoch píšu, aké sú nešťastné.

doty1
12. aug 2015

@kanoistka ale veď tu vôbec nejde o hypotéku dievča....a koniec koncov som ti napísala "prípadná hypotéka"....no dobre, tak napíšem s tromi deťmi na krku, s mužom, ktorý napríklad nemá prácu (lebo aj to sa môže stať, či....? ), s ktorým máš dom na polovicu a neznášaš ho a on teba, ......aké veci, ktoré sa obyčajne dejú v živote ľudí treba napísať, aby sa to na vás dvoch hodilo? Suma sumarum - rieš svoj vzťah, lebo ak po roku randenia niekto napíše, že som s ním preto, lebo zvyk je železná košeľa, tak mne to teda ok nepríde....a už to tu nejaká múdra osoba napísala - ak ho chceš meniť, tak strácaš čas a energiu....a btw....urobiť pre niekoho maximum aby bol šťastný furt neznamená stať sa takým, ako si to ten druhý predstavuje....to ti je v niečom úplne inom...

kanoistka
autor
12. aug 2015

@maria1989 nikoho menit nechcem. Ako je to potom mozne ze nam bolo tak dlho spolu super? Ze on aj ja sme sa neskutocne mali radi? A to som robila to co robim aj teraz, a on sa mi este viac prisposoboval. Keby sme sa tak k sebe nehodili, tak by asi necestoval zamnou 300 km mesiac vkuse kazdy den, nemyslis??

kanoistka
autor
12. aug 2015

@doty1 dievca ked ta moja tema nezaujima tak nekomentuj, nepotrebujem sa tu s tebou hadat

timea7
12. aug 2015

@kanoistka jeden rok označuješ za tak dlho?!?!? To moji svokrovci označili po 50 rokoch života, keď oslavovali zlatú svadbu. To, čo si opísala v úvodnom príspevku, považuješ za super? Fakt sa nudíš, alebo čo vlastne od nás očakávaš? Už sme ti napísali, ako váš vzťah vidíme, že nemá zmysel niekoho prerábať " k obrazu svojmu", ale ak ťa to baví, OK. Potom už naozaj neviem, čo chceš počuť.

maria1989
12. aug 2015

@kanoistka to som prehliadla, že za tebou cestoval. nejako to nechápem, dlho vám bolo super a teraz nie je? čiže doteraz s tebou chodil na kanoi a teraz číta knižky? alebo čo sa zmenilo? nejde náhodou len o tom, že u teba pominul ten prvotný ošiaľ?

doty1
12. aug 2015

@kanoistka no comment, asi si si nevšimla, že píšeš do verejného fóra...ale máš pravdu, už ma to nezaujíma, na konštruktívnu debatu je treba vždy dvoch 😀 veľa šťastia 😉

maria1989
12. aug 2015

@kanoistka a ešte jedna vec. napr. som domased, ktorý ale rád fotí. teda ak chce môj akčný mužík vyjsť kdesi do kopcov do prírody, ľahko ma tam naláka, aby som si mohla pofotiť prírodu... to isté platí o iných výletoch.. 🙂 môžeš to na svojho skúsiť, ak chceš.

timea7
12. aug 2015

@doty1 presne tak, škoda drať klávesnicu....

kanoistka
autor
12. aug 2015

@timea7 to ze som sem pridala dnes temu pred polhodinou je podla teba nudenie sa? Co chcem pocut? Mam ti napisat co mas napisat alebo co? Ak nechces tak napis, bola som v tom ze budu reagovat ludia co povedia nieco k veci normalnym sposobom, a nie ze budem citat volake arogantne hejty

keziah
12. aug 2015

@kanoistka nahlas rozmyslam, pises, ze on je to najlepsie, co si kedysi mala, dalej ze tvoj socialny aj rodinny zivot je nic moc...
mne to trosku pripada-prosim, ozaj sa neuraz a skus nad tym porozmyslat, ze ste ako take 2 osamele deti, ktore sa nasli a navzajom si fukaju bolacku osamelosti. cize nie ako dvaja dospeli, sebavedomi a zreli ludia. mozno som celkom mimo, samozrejme.
ale pokial ste pre seba navzajom ozaj len ako naplaste na celkovo nespokojny zivot, tak to tiez nebude fungovat.