Ahojte vsetci, vedel som o Vas ze existujete, ale nemal/nemali sme potrebu sem ist, az do dnes. Uz je to tyzden, co mi manzelka po 11rokoch spolocneho zivota povedala : “mrzima to ale mam niekoho ineho!” Vobec som to necakal a dodnes to neviem rozdychat, a dlho este nebudem, chcem Vam tu nacrtnut nas zivot a chcem aby ste si zobrali s toho priklad a partnera si ctili od A po Z.
S manzelkou som zenaty 7rokov s 11 spolocnyh a mame krasneho syna 4r, spolocnu domacnost.
od minuleho tyzdna mi oznamila ze ma ineho a ja som uz pre nu len kamarat, presnejsie jej na mne zalezi a ma rada ale uz len ako kamarada a nie je jedno, ze co bude so mnou.
je pravda ze sme nemali dokonaly vstah, podla nej som sa zmenil (navrat na sk) a nebol som jej oporou ked ma potrebovala.
my sme sa spoznali v UK v 2007 na disco a tam preskocila iskra, ona ale pracovala na severovychode ja pod manchestrom. disco bolo v inom meste, na akcii sme sa bozkali a vymenili si tel cisla.
potom to uz nabralo na obratkach ja som ju navstivil v jej meste kde pracovala a tam sme sa dohodli ze to skusime, tak sa pristahovala do mojho mesta a nasla si pracu, kedze ONA je organizacny typ, vsetko bolo v jej rezii, vedela lepsie po anglicky, tak zariadovala veskere veci ohladom spolocneho byvania,spolocne vylety, proste rychlo som spozoroval, ze vsetky dalsie kroky v nasom zivote bude mat pod palcom ona.
a aj ju to bavilo a naplnalo.
robila to pre nas.
v 2009 sme sa vratili na Slovensko a ja som suhlasil ze sa s nou vratim do JEJ rodneho mesta. tak sme sa dohodli a mne bolo jedno kde budem, hlavne ze budeme spolu, ale pre mna to bolo predsa len tazsie kedze som musel zacat od nuly v inom meste, praca, najst si priatelov atd. o ano rok 2009,ten blby rok po 2008 - po ekonomickej krize, proste ano siel som hned na urad prace bo to bolo to co som potreboval odych po UK narocnej paci a cas na zorientovanie sa v nomo meste a ponuky aj tak boli mizive.
kedze sme byvali u jej rodicov po 3mesiacoch to uz bolo kriticke a zistili sme ze treba si najst nove byvanie, ale co sme necakali svokrovci sa ponukli ze nam predaju svoj byt a oni si splnia sen o dome, lenze toto tiez prebehlo nie moc dobre, ja som to vnimal dost negativne, kedze ju trapilo ze rodicia sa ponukli so svojho celozivotneho bytu a mna trapilo ze od nas zapitali dost penazi,takze boli aj hadky, ale nejako sme to ustali ale teraz uz viem ze vsetky nase problemi nastali po prichhode na svk.
uz to len zhrniem, sme doteraz v tom byte a aj sme si ho vlani kompletne prerobili podla nasich predstav, len rodicia to nezvladli s domom ktory si nasli, svokra uz posla, svokor sa trapi so synom na tom dome (inak dom si vybrali sami, bez nasej rady, a a samozrejme kupili zle, draho a bolo treba vela prerabania, vsetci sme pomahali s prerabkou, a je pravda ze chalupa zhltla vela penazi a stale to neni ono, preto to trapenie) , aj ked vlastne dnes mi vravela ze uz ten dom konecne predali( pred tyzdnom aj ked s predajom zacali este pred 3rokmi, este svokra zila(stratila zamestnanie a prislo trapenie a s toho aj choroba, ale po jej nahlej smrti , to svokor vzdal, na dome sa zastavil cas)
Navzdori tomu sa nam narodil krasny syn (4r)
a ja som v tej dobe mal tiez problemy aj s pracou aj so svokrovcami (bolo aj povedane ze niesu nadseny ze mam ich dceru)- ona je ING a ja len v ich ociach elektrikar s SPS a pochazdam z chudobnej rodiny- svokra to nevedela preglgnut a ja aj ked sme si coto so svokrovcami povedali a popili (ano alcohol zohral v tomto velku ulohu, svokrovci pili a moja manzelka to nenavidela a neznasala a ja blbec som pil s nimy) som bol prostoreky a oni to potom vsetko pouzily proti mne, ze co som si to dovoloval), a v piti alc som pokracoval aj doma, ako neviem ci 3-4 krat do tyzdna som si dal 2-3 plech pivka, vecer ked isla uspavat syna a ja som povedsine ostal v obyvacke sam, hold vznikol akysi navik a viem ze sa na to jedovala, ale nikdy som nebol stati tak ze som ich zobudil, vzdy som bol kludny, a bral som to tak, ze ved ja sa nikde netulam som proste doma pri svojich.
no a jedna dolezita vec, ta najpodstatnejsia, moja sestra, ona tiez v uk ale londyn kde spoznala tiez chlapa, s ktorym ma teraz dve deti (dievcence,a on to zle prezival lebo chcel chlapca) a tiez sa sestra prestahovala do rodneho mesta muza (zapadne sk)
Ked sme sa spoznali bolo fajn, ked uz boli deti tak sme organizovali vymenne navstevy ci oni prisli k nam na vikend alebo my k nim.
proste aj koli detom to bolo dobre, pohrali sa a my chlapi sme zas popili, zeny pokecali atd.
Ano tu to zacalo, vsetky tie problemy co sme mali bud my alebo aj oni boli zakladom toho, ze sa oni dvaja zblizili, upresnim on si vypocul moju a moja si vypocula jeho, to je to co som jej ja nedal... proste riesil som len svoje problemy v novom meste a nie manzelstvo.
teraz v januari na navsteve (u nich) som spozoroval ako si vymienaju usmevy a hned som videl ze nieco mi tu nesedi,
po prichode domov mi po par dnoch oznamila, ze ma niekoho ineho a ze sa zalubila, ale mna ma rada uz len ako kamarata aj ked mi povedala ze ju trapi ze co bude so mnou.
ano je to svagor.
stve ma fakt ked mi povedala ze v decembri este nic nemali specatene, len on jej vraj zacal v januari pisat/volat, ze sa do nej zalubil (a vraj to povedal aj celej jeho rodine) aproste za mojim a segrinym chrbtom si hrkutali a ako som uz spomenul na tej navsteve si to specatili vraj aj pusou.
navrhla mi, ze ja sa mam vystahovat, koli synovi, aby nepocitil tie zmeny, co chapem ale je tu jeden problem ja ju milujem aj syna a tiez neznesiem aby niekto cudzi zdielal ten prerobeny byt, ktory sme si spolocne navrhli, zariadili, prerobili, neviem ci mi rozumiete ale nemozem to stravit ze tam uz s nimi nebudem.
som v soku ako moze po januarom flirtiku uz ma vystahovavat a zas riadit zivot vsetkych.
Povedal som jej ze ak ma opusti ten byt sa musi predat, proste ak chce s hentym zit nech si pekne prejdu tym vsetkym od zaciatku od nuli ako my. (byt sme kupili este pred manzelstvom)
ani neviete ako mi trha srdce, ked som jej to vravel a teraz o tom pisem.
uz 5 dni tu revem v praci sa nesustredim, nejem, stale ju prehovaram nech zvazi vsetky veci, ze ju milujem, nech my da sancu, ze sa zmenim, uz mi povedala ze mam prestat ze uz je neskoro...
vycita mi posledne 2roky ze som to vsetko zabil
priznavam , nebol som jej oporou lebo som riesil len svoje existencne problemy v novom prostredi, caste vymeny zamestnani, problem s rodicmi ci jej alebo mojimi.
ze uz je neskoro, je zalubena.
od kedy mi to povedala nejem nespim len sa jej prosikam nech to nerobi, nech mi da sancu, nech to nazahadzuje.
citam teraz MKonika a kukam jak puk aky je ten zivot svina.
pytal som sa jej ze preco to spravila, stale mame svoj system (praca,skolka,domov), ak mozem idem ja pre syna ak sa mi neda ide ona, mame svoje navyky, sme zosinchronizovany dobre len sa vytratila laska a prisiel ON. ale ako prisiel to mu teda neodpustim.
momentalne sme v stadiu, ze sa ideme rozpravat o byte a rozvode, ale ja som ako bez duse.
najviac ma jeduje ze syncek to vsetko bude vidiet a pocitovat, nechapem ze sa to stalo. hlavne,ze mi nedala druhu sancu (aj ked stale opakuje ze som mal sancu 2roky a nic som nespravil! som nastvany sam na seba.
rozhodol som sa prestat pit. zacat sportovat.
je to hrozne tazke, ked ju stale milujem a ona mna nie.
preto Vam to sem pisem, ako dalsi varovny priklad, ze ako to dopada, ked si nevazime co mame!
mozem si zato sam ja blbec!
@korok200 a co na to sestra?
@maciatkolulu tej som sa snazil volat ale nechce hovorit, vraj nema slov, a co mi manzelka rozpravala, ze jej pisal/volal, ze sa segra s tym uz zmierila.
aj ked ma teraz napada, vcera vecer som jej volal, ze ako sa ma a ona stale ze nijako, taka bez zivota, zmierena s tym a ze bola svokra u nich a nevie ci jej sa ma opytat, ze co ona nato.
na moje prekvapenie segra nevedela, ze svokra to uz vie (ved sa predsa on pochvalil) dnes jej chcem volat opat, lebo chce ist k nasim rodicom cez vikend (od vianoc neboli u nasich, dievcence ani darceky nemaju od babky, ale to zase chapem, kedze ON uz nechce mat s nasimi rodicmi nic spolocne, nasi su stara skola a do vsetkeho vrtaju a aj pourazaju) preto som aj ja hore posal ze problemy aj s rodicmi alebo svojrovcami.
inak aj konflikty s mojimy rodicmi nerobili dobrotu.
Tak po 3 mesiacoch je rozvod dost unahlena vec..hlavne sa jej uz neprosikaj. To ju od teba este viac zenie prec a aj ucta klesa. Neviem teda aky si bol manzel, mne by extremne vadilo keby moj muz popijal vecer len tak, mam taky pocit ze u vas zlyhala komunikacia na plnej ciare a ani tie rodinne problemy vam nepridali. No, mozno ju ten osial este prejde, 3 mesiace su nic a ked si fakt zmenil zivotny styl tak mozno ju to este k tebe pritiahne, ak sa vypari osial od hentoho.. ale velku sancu tomu nedavam ked ste mali problemy dlho a ona sa zalubila. Ale nehadz vinu len na seba, problemy sa takisto neriesia tak ze si zena hned musi najst milenca, na vztahu treba pracovat, komunikovat, budovat.
@korok200 podobná téma:
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/co-robit-s-nefungujucim-manzelstvom/
... áno, človek berie svojho partnera ako totálnu samozrejmosť a keď ho stráca tak neskoro zisťuje jeho hodnotu...
@korok200 citujemta " partnera si ctili od A po Z."
No hlavne ze ty si si ctil, ze...... no a vidim, ze ona vie lepsie nielen po anglicky....... 😒
No po 11tich rokoch prestat pit a zacat sportovat a zaujimat sa..tak to manzelka este dlho vydrzala..hlavne ked manzel od 2009 nepracuje/strieda zamestania..
Uznavam, ze zalaskovat sa s muzom svagrinej je cez ciaru, ale osobne si myslim, ze to je jej moznost uniku, ked vsetko (?) ostatne zlyhalo..
@bodkolienka81 11rokov to nebolo, ale chapem patri mi to
No podla mna ani tebe nebola bohvie akou oporou ty v novom meste nikoho a nic si tam nepoznal anarozdiel od nej...bolo to od nej hnusne...ale neboj..este pridr cas ked pride s prosikom na kolenach aby si ju vzal naspät....a ak by nahodou ten den aj prisiel tak by si ju mal odkopnut ako odkopla ona teba...to jehrozne ked si niekto stavia svoje stastie na nestasti inych...je oravda ze ste obaja zodpovedniza krach manzelstva ale toco irobila je hnusneee...ked uz tak si mala najst niekoho ineho a nie muza tvojej sestry...oni si uvedomuju ako tym ublizili dvom ludom?myslim si ze ten ich vztah im nevudrzi dlho...
@tinaa64 nemyslim si,ze sa tu da hovorit o vztahu,kedze to trva od januara.... a cele.je to divne
Nechápem niektorých ľudí.... švagor sa zaľúbi do švagriny. 😨
keby bol ten švagor aj celý zo zlata, tak ten človek je pre mňa tabu....
tvoja mm je pre mňa ....., ktorá si nevie rozkázať. 😈
Niečo podobné mám v susedstve, kde sesternica prebrala manžela druhej sesternici. t.j. ten somár sa aj rozviedol a žije so sesternicou svojej manželky..... a ešte na dedine...Pre mňa sú to NEPOCHOPITEĹNÉ veci.... To už ľudia nemajú hanbu? 😲
@maciatkolulu preto som mal potrebu o tom napisat bo so stoho rozcarovany a mimo
@deti95060810 ja toto tiez nechapem. neviem, ci su ti ludia taki mladi, nevyzreti alebo necitlivi. na niekoho z rodiny proste nepozeram ako na sexualny objekt alebo potencionalneho partnera a hotovo. este ked je navyse zenaty... to su normalne zakladne moralne pravidla. ani ked som vo vztahu nespokojna, co bol asi celkom kamen urazu v tomto pripade. mna uz celkom zarazil ten zaciatok, ze vsetko organizovala. no, povedala by som, ze nie ze by chcela, ale asi musela 🙂
@maciatkolulu tiez myslim..je tol en take pobluznenie..bud sa iz dlhsie schadzaju a zatajila to herecka alebo je to len preto lebo pocula od dajakeho sladke recicky...to pobluznenie po case zmizne a obaja si uvedomia co urobili
sprvoti mi este vravela ze to nechcu hned spravit (teda rozdelit rodiny) ze az po roku, ale neviem si predstavit ako budeme rok fungovat, aj ked mozno v kutiku duse by ten cas ukazal, ale ona ma tlacila von z bytu tak som povedal ze nie ON si tu nebude uzivat nase nadobudnute veci a mimochodom mojej sestre nedokazal nadobudnut to co my s manzelkou (so segrou su v socialnom byte cez znamosti v meste ktore maju velke a on sa tym nikdy netajil, ze maminka mu to vybavila u kamaratky(viete on si aj kolesa na aute nehaval fukat svojim bratom, lebo to nevie a to hovori za vsetko) nechcem ho tu ohovarat za chrbtom ale fakt je ten ze manzelka ide z kaluze do blaza, aj som jej to povedal, samozrejme nula bodou, je s tych jeho sladkych reci pobluznena
tvoja žena je hlúpa,na nešťastí toľkých ľudí si ide budovať svoje šťastie? a že budú trpieť deti jej nevadí?toto sa jej nepodarí....a s chlapom,s ktorým je spolu dva mesiace? ....neobvi%nuj sa nik nie je ideálny.....povedal aby som jej jednu vetu-dobre si to rozmysli,ak raz odídeš,tak cesta späť je zarúbaná..a aj by som sa toho držala...a nie,nijaký rok,rok pretvárky?načo? ak niečo chce riešiť,tak hned a čestne ako sa len dá a synovi nech to tiež ona vysvetľuje...
ja som jej aj povedal, preco mam ist ja z bytu prec, ked ja som si nikoho nenasiel, nech ide ona s nim do podnajmu, ale to uz nechce, lebo zevraj sme este manzelia a ze to by nespravila, ze si bude uzivat s nim na podnajme a potom vecer pride k nam do bytu ... tak prisla rec na rozvod ... proste je tak rychle, ze nestacim si ani slzy utriet s pod oci
Načo by sa mala vracať do bytu?však nech si v tom podnájme trčí nonstop....juj,ja tak neznášam klamstvo a pretvárku...a ak dobr erozumiem,byt jej nechceš nechať..a dieťa jej nechíš? aspon o striedavku by som bojovala....
Fuuuuuu no čo ako prvé?!?!
Je mi to ľúto.
No môj osobný názor je taký, že ak oddecembra trvá vzťah ak som to dobre prečítala a už to chce riešiť rozvodom atď tak to je dáko veľmi skoro.myslim hlava horúca to bude 🤔no každopádne to manželka nevyhrá v živote,lebo takýto "rodinný" vzťah je hotová kalamita.zalubenost ako príde tak aj odíde a to vytriezvenie bude horšie.podla mňa sa vzťah dá udržat,chce to čas samozrejme a manželskú poradňu odporúčam čo najskôr,ak aj manželka bude mať milión námietok že sa to už neoplatí a blablabla...treba skúsiť.odbornici vedia ako z ľudí dostať to dobré, prehodnotiť Váš vzťah a aj terajší a vedia otvoriť oči, pokial nezvíťazí tá "ženská tvrdohlavosť a momentálna zaľúbenost"ono ak žena nemá doma lásku a to čo potrebuje tak je ľahko ovládateľná, nemyslím že vyhľadá ale ak nastane impulz a fuuuuuu je to tu zrazu je tu niekto pre koho je TOP tak sa zaľúbi bezhlavo.kriza príde asi v každom vzťahu,treba veru zvážiť triezvo čo a ako.a taká poznámka na chlapov- nie v zlom, ale väčšina z Vás nechce vidieť že čo žena potrebuje, na začiatku vzťahu áno však "lovíte"ale to treba udržiavať,ono prídu starosti a kadečo ale o vzťah sa treba starať a nie brať ako samozrejmosť a až potom sa Vám otvoria oči keď už horí.prajem nech to dobre dopadne