Ako zacat. Mam 9 rocnu dceru a druhe dieta som neplanovala. S dcerou to bolo tazko....vzdy plac, nespala...rok trapanie. Vazne narocne dietatko. Po roku na matetskej som nastupila do orace a zacala makat na kariere....som ucitelka....najprv vychovavatelka, potom druha aprobacia a este aj tretia. Vsetko som zvladala a nastupila na vysnivane miesto. Po dvoch rokoch v novej praci som zistila, ze som tehotna. Velka radost... moja dcerka je usmievave, bubajuce babo. Ma 8 mesiacov. Presne dnes ma 8. Od septembra nastupujem do prace.......a prave som zistila, ze som tehotna.... uplne neplanovane....uplne som v strese. Co dalej? 3 som neplanovala, a do prace z financnych dovodov nastupit musim. Manzel stoji pri mne a ukludnuje ma, ale ja neviem....co dalej.
.....no tak dieta porodis a potom do prace ako ukaze situacia....zvladnete to....no a porozmyslajte nad sterilizaciou,najlepsie manzela,je to jednoduchsie pokial nebudes rodit cisarskym....
úplne neplánovane ostaneš doma 🙂
Nehnevaj sa ale ked si nechcela trebalo sa chranit a nie sup sup a potom ohoho tehotna som 🙂
Tak si skúsi manžel nájsť aj niečo do tej 13.00 a postará sa aby bolo lepšie. Už sa stalo, tak čo teraz, lamentovanie tu aj tak nepomôže 🤷♀️ a do práce pôjdeš o rok - dva.
Je to len sok. To prejde. Ako bolo písané ešte sa napracujes v živote dosť. To že dieťa ku Vám aj napriek ochrane prišlo má svoj význam. Nič v živote dá nedeje len tak. Držím palce. Zvládnete to. Je super že manžel tá podporuje ako vie.
@dreamer4
Ak je muž do 13:00 doma, nech si nájde brigádu. Alebo ako ucka môžeš doucovat, robiť niečo z domu. Neviem, ale máš predmety, ale dá sa všeličo - preklady, korekcie textov, príprava podkladov pre prace a tak rôzne.
Vedeniu oznam, že asi nenastúpis, nech hľadajú zástup. A vyslovene žiadaj, aby sa to nepovedalo ďalej zatiaľ. Do 12 tt sa môže všeličo stat.
A kolektív ta očakával vôbec? Veď nie je bežne ist do prace od takého malého dieťaťa.
@dreamer4 Chvilku potrva kym sa s tym zmieris. My sme deti planovali a dokonca sa nam nedarilo, ziadne deti este nemame a aj tak som dlho predychavala, ked som zistila, ze som tehotna. A pracu velmi neries. Je to blby pocit ale hocico sa stava. Pred par rokmi sa moj sef zenil, sme v praci len dvaja, sli na svadobnu cestu, ja som ho mala logicky zastupovat. Praca stabilna, plno veci rozbehnutych, karierne sa clovek trosicku posuva. Ale spadla som z bicykla, skoncila v nemocnici, tyzden predtym ako mal cestovat, PN som bola dva mesiace, z toho mesiac v nemocnici. Tehotenstvo je este celkom prijemny dovod, co skomplikuje pracu. Ked to predychas, zacnes sa tesit, uvidis. Ale chvilu to potrva, sak hormony
@dreamer4 ja Ta uplne chapem. tiez som takto neolanovane otehotnela. je to vzdy sok. popravde, vobec som si tehotenstvo neuzila, v podstate som sa spravala ako netehotna. doma som mala uz tri pomerne male deti - 1 rok, 4 a 6. chlapcov. nebavilo ma sa zas obmedzovat. chodila som na bicykli, robila pole dance este v siedmom mesiaci, pracovala z domu a predstava ze mi domov pribudne stvrty chalan ma privadzala do zufalstva 🙄
nedala som si povedat pohlavie, aby som si mohla pre utechu predstavovat aspon pocas tehotenstva ze to je dievcatko. manzel stal tiez za mnou.
ked sa narodila, najprv to bolo krasne, lebo to bola ozaj ona 🙂
ale prvy rok bol brutalne narocny. velmi vela v noci plakavala, do toho najstarsi nastupil do prveho rocnika, najmensi bol prilis maly na skolku, od jej stvrteho mesiaca som sa vratila do prace atd.
teraz ma rok a pol a som taka stastna ze ju mam 🥰
stale hovorim ze niekto vedel lepsie ako ja, co mi k stastiu chyba 🙂 teraz je uz nasa rodina uplna. a muz pojde na vasektomiu, lebo 5 deti uz ozaj nechcem.
rozumiem ti. to co prezivas som prezivala v januari. poplakala som si nejeden krat. tiez to bolo neplanovane dokonca az nemozne zo zdravotnych dovodov a predsa sa stalo. tri deti som nechcela tehotenstva som si musela odlezat konecne som sa zabehla v praci. mali sme plany .... obe deti dlho zle spavali su vecne chore a predstava celeho od znova ma desila.prvy trimester som o tom ani nedokazala hovorit. myslela som si ze ked sa budem tvarit ze to neexistuje tak to zmizne. tehotenstvo mam tazke. byvalo mi riadne zle co pri prvych dvoch nebolo, mala som problemy s krvacanim a teraz zas musim lezat a pravdeodobne uz az dokonca cize cele prazdniny. co je zufale kedze starsie deti su uhorom.
ale ja viem ze by som nedokazala zit so sebou ak by som sa rozhodla sa ho zbavit. vedela som okamzite ze toto cesta ani moznost nieje. proste som sa musela zamerat na to zmierit sa s tym a zacat si budovat k nemu vztah lebo tiez som nechcela aby zilo s tym ze je nechcene. jeho prichod nebola jeho chyba. nejaky dovod jeho prichod ma raz sa ho snad dozviem. kazdopadne lepsie tri deti ako ziadne. prvy sa nam dlho nedaril, medzi prvym a druhym som potratila takze viem aj ake tazke je k dietatu prist a teraz uz viem aj ako tazke je niekedy neplanovane dieta prijat.
drzim palce. a povedz si ako ja ze neplanovane veci byvaju vzdy najlepsie. od detstva sa mi stava ze tie veci kore najviac odmietam byvaju nakoniec tie ktore ktore byvaju najlepsie. takze verim ze aj teraz to take bude. aj ked asi nie hned. ale bude. ak pri tebe stoji muz to je najviac. zvladnete to. je to sok ale prejde a potom sa na to pozries inak. az teraz som sa dozvedela kolko rodin ma neplanovane deti :D a ani jedna to nelutuje hoci zaciatky neboli lahke.zvladli to oni zvladneme aj my. nie sme v tom same 🙂 mne pomohlo si o tom s nimi pokecat alebo popisat a bola som rada ked to priznali. necitila som sa potom tak sama.
@dreamer4 ☺️
ahoj, no čo ti poviem, mne sa veľmi pozdáva, čo tu píšu dievčatá. Myslím si tiež, že bábätko je dar, ale jasné, že v tomto prípade momentálne šok. Ale keď si učiteľka, myslím si, že táto práca ťa na 100% počká. A ešte keď aj manžel za tebou stojí, podporuje ťa, to je také krásne.
Ja také niečo vôbec nepoznám, mám dve deti, a pri druhom tehotenstve, až do teraz to bolo dosť hrozné (malý má 3roky), a je to čím ďalej horšie.
Takže ak máš milujúcu a spokojnu rodinku, ktorá stojí pri tebe a pomôže ti, ( veď pozri, čo si všetko zvládla) tak by som sa upokojila a skúsila sa pozrieť pozitívne na túto situáciu. Napr. keby som ja sa toto dozvedela, tak sa teším, úprimne, aj keď moja situácia je, čo si nezariadim, nevybavim, nekúpim, na všetko som sama...
Aj keď všetko sa ľahko hovorí, viem.
Úprimne ti držím palce, nech sa máte dobre, nech všetko zvládneš čo najlepšie, a zlé myšlienky nech už nemáš, len tie krásne... Pekný deň 😉
Nejako si to zariadite. 🙂 Bude to troska tazsie. Tie zaciatky ale potom to bude fajn. Ja som tiez neplanovala mat dve po sebe. Je to makacka ale coskoro sa mi uz vyhraju same. 🙂
však ešte nevieš ako to tehu dopadne....veľa tehotenstiev končí spont. potratom.... Ja by so nastúpila do práca - aspoň zatiaľ. A keď príde termín išla rodiť...
@dreamer4 tento problem sa vola antikoncepcia a ochrana. Uz pri druhom ked sa ti stalo, ze zrazu si bola tehotna, tak ta ozaj mohlo napadnut, ze zrazu budes aj pri druhom len tak tehotna. Daj si otazky, ci a ako budes zvladat tri a ci ani po tretom nebudes vobec znova uvazovat o ochrane a budes sem pisat, ze zrazu si 4.ty x tehotna.
@kassandra25 tiez nechapem. Na MK je najvacsia koncentracia zien na svete,ktorym zlyhala ATK. Raz sa podari,ale 2x????🙎♀️
@stanulienkat tomu ani sama hadam neveris!
@stanulienkat presne 🤣🤣🤣 len by som dodala, že prerušovaná suloz nie je antikoncepcia!!!
Ja sa tu vzdy mega rehocem na tej zlyhanej antike... Pearlov index hak je 0,2... cize ak niekto povie, že mu zlyhala hak tak bud je štatistická anomália alebo strasne, ale strasne klame...
Aka ochrana vam zlyhala?
prepánakráľa,hádam len ani na sekundu nerozmýšľaš vymeniť dieťa za kariéru....keby si bola riaditeľka zemegule,tak by tam ta myšlienka byť mohla,ale učiteľka,hm,kariera jak bič-pri všetkej úcte.....nepôjdeš do práce,ale na MD ,teraz si len v prvotnom šoku a ten prejde,manžel ťa podporuje,učiť budeš do dôchodku ešte toľko,že ti to pôjde cez uši,tak ozaj nerozumiem o čom sa tu ideš radiť....hned by som s tebou menila a isto nielen ja....