Narodeninová oslava - môj priateľ, jeho ex a ja

lenuela258
20. jún 2017

Ahojte, posnazim sa v skratke 🙂
S priatelom sme uz nejake tie rocky spolu, z byvaleho manzelstva ma dieta.
Nerozisli sa v najlepsom (samozrejme ja som dovodom nebola, spoznali sme sa az po ich rozchode), dlhe mesiace az roky sa natahovali, mali spory,ona nevedela preniest ze odisiel, raz to bolo vsetko fajn a fungovalo, raz to bolo zle,hadky,natahovacky, nechcela mu davat ani malu...a takto dokolecka dokola...
Moj vztah s nou tiez nevypalil na zaciatku najlepsie, kedze som bola urazana,nenavidena... a aj tym ze sa nam dlho snazila "ublizovat" ale momentalne sa akceptujeme, vychadzame v norme,ale stale mam pocit ze sa snazi so mnou zrovnavat a mat vzdy na vrch. Aspon moj nazor, ktory som si samozrejme vytvorila zo vzniknutych situacii, vyslovenych veci a spravania...
A dalsia vec ktora sa mi tiez velmi nepacila, priznavam, ale nemam rada ked mi ludovo povedane niekto lezie do zita...(uz boli vselijake pokusy)
To ze ma moj priatel dieta z byvaleho vztahu, v plnej miere respektujem, o malu sa staram ako o vlastnu, mame krasny vztah a lubime sa a
ak mam pravdu povedat, tak uz si bez nej neviem predstavit nas zivot.
To len v skratke.
Ide vlastne o to ze bude mat narodeniny, krasnych 9 rockov 🙂
Bude to v jednom detskom centre, kde budu vsetci jej spoluziaci a samozrejme aj ich rodicia.
My sme sa dohodli tak, ze polovicu samozrejme zaplatime, ale vsetko oraganizuje jej mamina.
V sobotu ma narodeniny, to budeme oslavovat u nas doma (priatel,drobec,ja), tak ako kazdy rok, torticka, baloniky,darceky, zabava... 🙂
A v nedelu ma tu detsku oslavu v tom centre kde pojde s mamou.
Uz sme na par takych oslav boli a viem ako to vypada, o detoch 2 hodiny ani nevieme, tie spolu behaju, lietaju, ani nevnimaju okolity svet, su tam animatory a maju program a zatial rodicia sedia, popijaju kavicku a vsetci spolu kecaju.... 🙂
A ide vlastne o toto a velmi ma to zaujima a prosim Vas o vas nazor, pretoze mozno ten moj je nespravny.
Priatelova ex, najskor navrhla a chcela aby s nou isiel iba on sam. Ked jej povedal ze nech sa nehneva ale ze nie, tak navrhla ze mam ist aj ja.
Ze tam nechce byt sama a ze nie ani tak kvoli malej(kedze aj ona vie ze tam s malou ani nebudeme) ale kvoli nej...Co ma trosku zaseklo, kedze nase vztahy nie su super najsuperne.
Neviem co mam teraz urobit.
Ist tam? Neist tam? Bude sa ma snazit zase nejakym sposobom zhadzovat? Alebo bude mila a vsetko bude v pohode?Alebo nechcem skoncit v trojici za jednym stolom kde bude zase obchytavat mojho priatela a pocuvat jej zazitky co robili ked boli spolu, pretoze velmi rada si to vychutnava :(
Jedine co viem, ze keby mala aj ona partnera, vobec by som sa nebranila a isla tam, pretoze viem ze by to bolo v pohode.
Lenze ona je uz skoro 3 roky sama a viem, ze tym velmi trpi.
Prosim, aky mate na to nazor?
Boli ste niekedy v podobnej situacii?
Dakujem velmi krasne za kazdu odpoved ❤

pekaska
20. jún 2017

ja by som urcite isla.Ked tvoj priatel chce aby si isla dava jasne najavo ktora zena je na 1.mieste.Urcite tie 2hodky tam vydrzis😉.drzim palce

mishkamishka
20. jún 2017

Ja by som teda nesla. Ked to nie je kvoli dietatu. Ono aj my mame ex a jej snaha organizovat nam cez deti zivot (a zvacsa to pre nas dopadne katastrofalne a verim, ze ona sa tesi) je super viditelna. Ja osobne som za to, aby dvaja, ked sa uz rozisli, ked na to mali dovody, by mali riesit uz len zalezitosti tykajuce sa dietata. A najma ak maju jeden alebo obaja novych partnerov. Je to aj o ucte k tym novym, ze proste zavriem dvere. Tolko moj nazor. Drzim palce.

sissy27
20. jún 2017

Išla by som kvôli k malej - aj keď sa vám venovať nebude, ale isto sa vašej prítomnosti poteší a ak nebude dobre, vždy sa môžete zdvihnúť, slušne rozlúčiť a ísť.

narayan
20. jún 2017

... a prečo tam ide tvoj partner/otec? Veď vy budete mať vlastnú, súkromnú oslavu s malinkou, kde to ako otec a dcéra krásne spolu oslávia. Ex nech si rieši svoju oslavu s kým chce, skôr mám z toho pocit, že jej zas o volačo ide....kedže je to presne tak ako píšeš, tie deti tam lietajú a dospelí o nich ani nevedia.... ja by som s partnerom asi poriešila to, či tam neni zbytočné ísť a drobnej to vyvetlila tak, že veď vy ti oslávite spolu deň predtým... a to že tam ex nechce byť sama je len jej problém, nie váš...

tova
20. jún 2017

no otec by tam mal ist, dieta ma 2 rodicov a pre to dieta oni budu rodina stale. Bud tam pojdes s nim alebo bez neho. Skor nech tam ide sam, on keby chcel liezt s nou do postele alebo ona s nim tak to nebudu robit na detskej oslave. Ak by si chceli nieco dohodnut, tak si dohodnu aj poza chrbat. Znama tak robila ked sa rozisli (deti mali okolo 10r) a bola som na oslavach, ludia vedeli ze niesu spolu, ziadne vodenie za ruky sa nekonalo ani nic, proste bol tam otec , mama a dieta, kazdy sa prorozpraval a po oslave kazdy svojim smerom.

78787878
21. jún 2017

myslim, ze sa treba sustredit na podstatne. toto nie je sutaz, ktora zena je v zivote pre muza prednejsia. rodicia dietata su len jej mama a otec a vzdy aj ostanu. pokial nie su vztahy medzi vami tromi vyslovene kamaratske a na detsku oslavu ide prirodzene jej mama, otec by mal mat trochu rozumu a zvladnut tam ist aj sam bez partnerky. kvoli dietatu. predidete tym neprijemnej atmosfere, ktora nikomu neprospeje. oslava predsa nie je demonstracia kto ku komu patri. rozumni ludia to tak jednoducho robia.

nika898
21. jún 2017

Ja by som asi isla, ked ta o to tvoj priatel poprosil. Podla mna nebude mat nic zalubom ked ho poziadala aby prisiel aj on a dokonca suhlasila s tym aby si prisla. Mozno ma daky problem ktory potrebuje riesit so svojim ex. A moj osobny nazor keby ta tam dako zacala pred ostatnymi zhadzovat tak by v prvom rade spravila chuderu zo seba nie z teba. Drz sa.

mysicka36
21. jún 2017

Zaprvé si velmi milá, že vychádzaš v ústrety a nerobíš problémy. Milo si opísala celú situáciu. Z napísaného vycítiť, že tvoj partner je so všetkým vyrovnaný. Ja osobne som sa s bývalým nestretávala a jeho novú som videla osobne len raz náhodne. Komunikujeme len cez dieťa alebo telefonicky.

Nerozumiem, prečo nemôže ísť do centra s nejakou kamarátkou a tam proste počkať, kým prebehne oslava. Alebo len tak sama pobehať obchody a niečo si kúpiť. Ja neviem, ale ja niesom závislá od spoločnosti druhých ludí a viem si vychutnať chvíle aj sama. Mne to trošku príde ako zámienka.

martinka13
21. jún 2017

Ja by som asi nešla....

pininka
21. jún 2017

Nemam osobnu skusenost,ale moja spoluziacka toto pred rokom riesila ohladom 1. Sv prijimania. Hoci s jeho ex vychadza celkom dobre, ta mu povedala ze ju tam nechce. Podotykam ze s tou spoluziackou uz maju dvoch chlapcov. On povedal,ze je to jeho rodina a ze bud pojdu vsetci tam,alebo nepride ani on. Myslim si,ze ta tvoja ex nema velmi ciste umysli a dost priehladne to dava najavo. A tiez ta tam najprv nechcela,cize nerespektuje vas vztah. A samozrejme robi zle svojej dcere, lebo aj ked sa tam deti len salia, vnimaju kto tam prisiel. A mala ked ma s tebou pekny vztah, tak by isto bola rada keby si tam bola. Na druhej strane ma dost rockov,aby pobopila ze rodicia su od seba a ma oslavu aj s ockom aj s mamou. Ine by bolo keby ste sa dohodli,ze oslava bude len jedna.

dominika6
21. jún 2017

@lenuela258 no o neho stále bojuje ja by som tam bola...ako dozor ..😀

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
majulka0509
21. jún 2017

@lenuela258 ja by som na tvojom mieste isla 😉 kvoli malej a kvoli partnerovi, ktory jasne povedal, ze ta tam chce 🙂

mischelin89
21. jún 2017

@lenuela258 ja si tiez myslim, ze je ok tam ist, lebo aj ty si malej rodina, urcitr bude stastna.

K tomu obchytkavaniu a spominaniu, nerozumiem...ako na to priatel reaguje? To necha len tak a ty sa tiez len tak prizeras? Kedze uz to robila v minulosti a podla teba to bude robit znova?

alaguema
21. jún 2017

@lenuela258 nešla by som za takých okolností, keď tie vzťahy nie sú príjemné. Ty to s ňou osláviš doma a dôležité je predsa, aby tam boli jej rodičia. Otec by tam mal ísť. Jeho reakcii nerozumiem. Má od teba namontovanú guľu na nohe, alebo sa bojí, že ho tam ex znásilní na nafukovacom hrade? 😂 Ide predsa o dieťa. Aj keď lieta s kamarátkami, prítomnosť rodičov vníma a niečo tá prítomnosť znamená.

irusa
21. jún 2017

fuuha neviem si predstaviť takú situáciu...máš to ťažké

dzjanetta
21. jún 2017

@lenuela258 Ahoj, no nebola som v takejto situácii ale poviem ti chod, nemusíš to počúvať hned by som jej dala najavo že ma to nezaujíma...a nie najavo, narovinu by som povedala, že je trapná a o čo jej ide a mal by to spraviť aj tvoj priatel...alebo si sadnite inam😉..zavolaj si kamošky na kávičku do centra a zabavte sa a ju ignoruj v plnej miere, nestojí Ti to zato..vela štastia🍀..ved je to len EX-ka🌞

dzjanetta
21. jún 2017

a nechápem načo to organizuje tv.priatel spoločne s ex.??..ja som rozvedená..a robim si oslavy po svojom a ex po svojom..no neviem si ani len predstaviť ako by sme tam prišli spoločne s našimi partnermi🙄

bratislavcankanm
21. jún 2017

@lenuela258 z tvojho prispevku:
"...a ze nie ani tak kvoli malej(kedze aj ona vie ze tam s malou ani nebudeme) ale kvoli nej..."

no nie, kvoli nej rozhodne nie si povinna tam ist, ani ty ani priatel.... predpokladam tiez, na tej oslave nebude sama, budu tam aj ine deti a ich rodicia... takze nebude tam sama dospela...

absolvovali sme vela oslav v detskych kutikoch aj jednu vlastnu (moj syn bol oslavenec)... boli sme uz rozvedeni a ex tam nebol.... ale velakrat ani pri nerozvedenych rodicoch oslavenca tam nie su obaja, casto na zaciatku len mamicky a otcovia velakrat pridu az ku koncu

pokial si priatelova dcera vyslovene neziada, aby tam jej tatino bol, tak nevidim dovod, aby ste tam isli, ani jeden z vas, urcite nie kvoli tomu, aby tam ex partnerka mala spolocnost

lija22
21. jún 2017

nesla by som a uzila si dve hodiny kludu doma

summerlili
21. jún 2017

@dzjanetta ak som to dobre pochopila, tak podľa slov vyššie "My sme sa dohodli tak, ze polovicu samozrejme zaplatime, ale vsetko oraganizuje jej mamina."
Takže to platia na polovicu, otec aj matka a nie je to narodeninová oslava matky, tá to len organizuje pre dcéru a jej kamošky.

dzjanetta
21. jún 2017

@summerlili ved ja tomu plne rozumiem..😉..ved mamina nech si organizuje..myslíš si že dieta to nevidí, že priatelka jej ocina nie je v tom čase štastná???...alebo je jej tá situácia nepríjemná?? neuvolní sa tak ako by sa uvolnila keby robila priatelovej dcerke oslavu ona

deti95060810
21. jún 2017

ja by som nešla, a keby mal tvoj partner troška rozumu, nepôjde tam ani on....aký to má význam, keď jeho ex tam do teba rýpe ? Za mňa určite nie...

summerlili
21. jún 2017

@dzjanetta neviem, v takejto situácii nie som a dúfam, že ani nikdy nebudem. Myslím, že ak to dieťa chce, aby tam boli (a keďže má dcéra 9 rokov, tak si to zrejme už v 3.ročníku na ZŠ povedať vie) aj jej otec a jeho partnerka, tak matke nezostane nič iné, len to akceptovať a zmieriť sa s tým, bez ohľadu, že jej to nie je príjemné a že možno mala v pláne sa "vtierať: späť do priazne otcovi svojej dcéry 😉 .
Myslím, že (ale to len teoreticky, lebo s tým nemám skúsenosti) pokiaľ matka organizuje oslavu pre dieťa, ktorá nie je len pre jej časť rodiny, ale pre dieťa a jej kamarátky / spolužiačky a platí ju na 1/2 otec, tak ten má právo sa zúčastniť tejto oslavy a aj jeho partnerka (s ktorou sú spolu roky a nová partnerka nebola dôvodom rozchodu rodičov). Matka by sa mala začať chovať "slušne" aj voči partnerke bývalého manžela, najmä keď tá nebola dôvodom rozchodu a ona sa voči matke dieťaťa správa slušne.
Ale, ako píšem, v tejto situácii som nebola, takže toto všetko sú len teoretické úvahy, ako by sa mali / mohli správať dospelí ľudia, aj keď len kvôli dieťaťu, alebo práve kvôli nemu 🙂.

dzjanetta
21. jún 2017

@summerlili ved ale argument čo povedala EX-ka že aby s nou išiel priatel zakladatelky, aby tam nebola sama, svedčí o inom....ak by som tam nechcela byť ja sama, tak by som zavolala kamošku v prípade ak by som nemala priatela...NIE?
a jasne koli dietatu by sa mali rešpektovať...a hlavne by sa mala spamatať matka a správať sa slušne..

summerlili
22. jún 2017

@dzjanetta Mne to z toho vyšlo tak, že matka dieťaťa sa snaží o "zblíženie" s otcom svojho dieťaťa a využíva na to každú možnú šancu 😉 , ak oslavu spoločnej dcéry 😒 .

dzjanetta
22. jún 2017

@summerlili 👍 myslím aj ja

0silvia0
22. jún 2017

@lenuela258 no len aby sa ti tu neozvala dotyčná ex na koňovi a bude tu lietať virtuálne perie.

dzjanetta
22. jún 2017

@0silvia0 aj keby, ved namá Foto🙂

0silvia0
22. jún 2017

@dzjanetta myslím že je tu dosť indícií pre rozpoznanie🙂