neviem, či som to správne identifikovala, ale uvediem pár znakov:
- som vo vzťahu pár mesiacov (6) a partner sa správa nasledovne, čo si už neviem vysvetliť...
- chodíme cvičiť, ale musí to byť podľa neho, všetky športy, ktoré robím ja, sú podľa neho hlúpe, najlepší je len fitness, aby som sa "vymodelovala"
- vždy, ak sa chceme dohodnúť na programe, povie "uvidíme" a už sa neozve, ale ak neprídem, vytkne mi, že je to moja vina, že sme nikam nešli
- často má reči typu: tam ťa vezmem, tam raz pôjdeme, budem taký a taký... reálne k tomu ani nedošlo...
- vie byť veľmi romantický, ale ak nie som podľa jeho predstáv, tak to dá dostatočne najavo, napríklad sa mi aj 2 dni neozve, lebo som ho niečím napríklad nahnevala, skrátka banalitou, ale musím rešpektovať, že sa nechce ozvať... aj keď mňa to vtedy trápi, je mu to jedno...
- všimla som si, že často hovorí, že on to vie najlepšie, aj napríklad v cvičení... chcela som mať trénerku, tak ma zvozil, že na čo, keď on to vie lepšie vysvetliť ako kvalifikovaný tréner (on nie je tréner, ani nemá nič medicínske vyštudované)
- to isté, mala som nedávno zdravotný problém, riešila som to na súkromnej klinike, podľa neho vraj len lekár stanovil zle diagnózu a ku komu to chodím, veď predsa on to vie lepšie ako môj lekár...
...a mnoho iných vecí...
...tieto veci sa začali vynárať asi tak posledné 2 mesiace, predtým to také nebolo až v takej miere a ja uvažujem, že či nemôže ísť o formu narcizmu, ale možno sa mýlim...? každopádne, je to niekedy vyčerpávajúce...
Sama si si odpovedala.... Utekala by som čo najskôr, dokedy úplne nepochova tvoje sebavedomie a vlastnú seba hodnotu a nemáte spolu žiadne záväzky... (Teda ak nemáte...)
Obyčajný egoista a manipulátor
nie, záväzky nemáme žiadne, no tieto signály mi idú v poslednom čase v hlave, že asi nie je všetko v poriadku...
nedávno sme boli cvičiť, zavolala som ho aj ja, aby sme išli spolu na spinning, je to predsa aj pre chlapov, avšak vyjadril sa, že na to nikdy nepôjde, lebo je to podľa neho "shit", pardon za výraz...
....a už mi to prišlo trošku cez a nejako človek... si to začne spájať....
....na jednej strane romantik a veľký.... na strane druhej toto...
Kamarátka teraz odišla od narcisa po desiatich rokoch manželstva... S tromi malými deťmi....úplne rozbitá, bez peňazí, bez zázemia a musí začínať odznova a zbierať samu seba zo zeme a k tomu deti... Je to masaker... Utec čím skôr, dokedy sa dá...
....najviac ma zarazilo zhodenie môjho lekára, ktorému naozaj verím, vyštudoval to a je profesionál vo svojej brandži, navyše relatívne mladý a teda vzdelaný, vyštudoval to, skrátka som nadmieru spokojná s prístupom...
....a on mi povie, že čo to mám za lekára (v živote ho ani nevidel), že mi určite urobil zle vyšetrenia atď...
asi nebude prekvapením, ak poviem, že čo sa týka stretnutí, tak aj napriek tomu, že ráno vstávam do práce o 5:30, on o dosť neskôr... tak sa príliš neprispôsobí môjmu času, ale navrhuje stretnutia napríklad o 20ej a to aj počas víkendu, hoci niekam ideme....
len mi to už pasuje, akoby myslel iba na seba... tak som tu radšej napísala, či nemôže ísť o túto poruchu....
@jaja1979 prečítam si 🙂
A to naco ti je taky chlap? Je uplne jedno co si zdiagnostikovala, ja vidim debila 🤣
@eeffka teraz sa mi to pospájalo, predtým človek trošku uverí aj romantike... 🙂
Uf, kamoska mala takeho muza. Presne - narcis jak hovado. Uz spolu nie su a jej odlahlo. Teda, ciastocne, pretoze aj po rozvode sa musi stale pri pravidlach okolo deti prisposobovat jemu. Ak ona nesuhlasi, on sadne do auta a odide. A všetko chce mat radsej pisomne 🙈 strasne dolezity clovek
Autorka: presne, narcis je romantik, aj na rukach ta bude nosiť. Pokiaľ s nim budes vo vsetkom súhlasiť a tancovat podla neho. A slepo ho zboznovat. Ked prestanes, tak je rychlo po laske
to je narcis jak vysity,s takym sa naozaj neda zit,a ked sa k tomu pridruzi alkohol amen tma, viem o com hovorim, ja to zatial trpim ,lebo som ochorela az tak ,ze ledva chodim(
chrbtica),No skratka utekaj ,zakial si neotehotnela, ,lebo to ta uz naisto pripravi o nervy , a budes sa s nim musiet rozviest,Narcisi su najmudrejsi,vsadeboli vsetko vedia,a nedaj boh ,ked zaopnujes,ohen na streche.Mojho ked chyti amok zurivosti,ma rozhodi na tyzden.Odskusala som uz nanho vsetko aj po dobrom aj po zlom ,pekne oslovenie,kludne navrhy ziadny diktat, musim aj cas vystihnut, poviem si no teraz ...ma dobru naladu,nech toto urobi myslim domacnost , ale mylim sa On hned ani nedokoncim vetu ,,,NE, Ne, NE,,no o utokoch na mna ,to uz som nejak zvykla, Vinna, som obycajne uz len ja, On chudacik ani nevie, moja krstne meno, nikdy ma po mene neoslovi, ,zaujimave, ani sestru, aleho mamu slovom mama , tiez. Skratka narrcizmus sa vyliecit da, ale uz by muselc ely zivot na psychiatiu, ,a to deda nie,lebo vsak on je
v poriadku,Ak chcem ay nieco spravil v domacnosti ,zacinam takto ...prosim ta, ak sa ti bude chciet,nemusis teraz(,hoci teraz v zime väcsinou lapi pri pocitaci), do domacich chlapskych prac sa mu nechce,ked dam navrh,aby si zavolal brigadnikov, majstrov,tak zase, zurivost, proste, ani z voza ani na voz ,najmudrejsi takmer vo vsetkom ,hoci iteckar nevie si (ale ozaj on to nevie) ,poslat ani peniaze cez internet banking to mu posielam ja,v Robote mal robotu cez pocitac ale pochpila som, ,prodram pre opice,tam sa uchytil
zevraj on vie diagnozu lepsie ako lekar.😀
Aj keby nebol narcista, takyto chrobak truhlik co VSETKO vie lepsie ma hrozne irituje. Ale uple chapem ze az teraz ti opadli ruzove okuliare... podla ma celkom skoro... vela zamilovanym babam sa to stane tak po roku.
Treba mu zacat vraviet co ti vadi a ak sa zacne menit, saca tam je ale ak je narcis, tak to s tebou on skonci.
to nie je narcista, to je manipulátorské hovado
Utekaaaaaaj ...zničí ťa to
Krasne si to zhrnula.. takze vies o co ide.. UTEKAJ! hned!
Kde si našla takéto induviduum? 😃 Ja neznášam chvalekarov. 🤦😁
Neviem, či je narcis ale deb.l určite
Tie cervene blikacky v tvojej hlave neignoruj,lebo si znicis cely zivot..
Kto lubi druheho cloveka, tak ho respektuje a nechava mu slobodu.Tento vas priatel ma rad iba sam seba.Je vela videi o narcizme-napr na youtube Jako Fenix, vela dobrych je v anglictine R.C. Blakes...Moja rada znie:hned sa s nim rozidte a uplne od neho odstrihnite.Mate iba 1 zivot a je velmi vzacny.Cas Vam nikto nevrati.Ked budete stracat cas s tymto clovekom, blokujete partnera,ktory vas bude mat skutocne rad . Nechajte ho, nech si zije sam so sebou Ste hodna omnoho lepsieho.
Ake je znamenie?
Je uplne jedno ako ho nazves, jedno je iste. Toto nie je chlap na spoluzitie, toto cudo by bolo trestom aj ako sused, nie to este ako partner.
Narcis ci ina porucha osobnosti, patologia tam je urcite. S tymto stastna nebudes.
Moja dobre kamaratka mala takehoto paka....
Asi po 3-4 mesiacoch jej uz zacal hovorit totalne do vsetkeho- takto ti tie vlasy nesvedcia,daj si takyto uces,takuto farbu. Tie nechty vyzeraju otrasne,preco si nedas jednofarebne???
Naozaj otvor oci ,pospajaj si suvislosti,rozne situacie,tak triezvo zensky sa na to vsetko pozri-nechaj si cas(pre zmenu sa ty jemu neozvy) a dobre si premysli,ci ma tento vztah zmysel.
Vies si ho predstavit ako manzela o 10-15 rokov?
Ako sa bude chovat k detom? K tvojej rodine?
Vela stastia 😉
Ach az mi zle ostalo pri čítaní, to ako keby si o tom mojom ex písala. Ja som sa ale spamätala o trochu neskôr, už s bábätkom ☺️ale našťastie sme to zvladli, uz to je skoro 7 rokov. A našťastie nemá ani záujem o syna..Ale ak ho nahodou raz za 2 roky ohladom niečoho potrebného kontaktujem, vždy napíše len tak pre istotu ze som zlá matka😅uz ho mam vies kde, ale takí človek sa nikdy nezmení, ja by som sa mu uz asi v živote neozvala a nikdy sa s nim nestretla... Važ si samu seba, nas rozhodne na viac, ako strácať krasne dni v tvojom živote s takým debilom😅 držím palce ☺️❤️
nestrácaj čas definovaním, utekaaaaaj!
Tak ako sa ti on neozve aj dva dni, ako si napísala, tak ja by som sa mu už neozvala ale nikdy 👏
Neidentifikuj...utekaaaaj čo ti sily stačia...