Ahojte, prave mi zvonila susedka asi 17 rocna ze moj syn nechtiac kopol loptu jej bratovi asi 10 rocnemu na cestu a preslo ju auto. Ziada kupit novu loptu v hodnote 20e.... TA lopta co mal maly sused bola osarpana, podla mna par generacii stara.....Aj tak mi to pride divne, vsak pri hrach sa stava kadeco...Nahradili by ste ako ziada? Ja som ju poslala domov, nech pridu s rodicmi a ze tu loptu nahradime, no aj tak mi to pride divne, nakolko to nebolo umyselne a ubehlo od toho asi 2 tyzdne. Ako by ste reagovali? dakujem....mam pocit ze kazdy sa chce nabalovat na ucet druhych, v mojom detstve to nik neriesil ak sa praskla lopta jedna, tak doniesol loptu niekto iny.... 😒
Kupila by som im novu...ak ju odkopol tak to nebolo neumyselne...tazko hodnotit...ale riesila by som to s rodicmi
Nie! Určite nie,ani by som tomu nedala priestor na polemiku.
@natalym ja neviem, som kukala jak puk, ked mi vysvetlovala, ale ze to bola FUTBALOVA LOPTA ...ze kebyze mojmu rozbije bicykel tak isto by to nahradili....znackova futbalka na nete stoji 8e a za 20 e zozenies uz profi futbalovu....
Trosku som ju vypoklonkovala, ze stava sa pri hre a ze to nebolo naschval....a ked ma vrazdila pohladom som povedala nech pridu rodicia....
@svetluska82 Určite by som to riešila s rodičmi. Keď prídu, podľa mňa ani neprídu.
Možno malý fňukal za loptou.
@svetluska82 ja by som kupila hned zajtra (alebo este dnes) novu loptu (najpodobnejsiu tej, o ktoru prisiel) ale peniaze by som im nedala.
@svetluska82 profi lopta stoji kus viac nez pises..kazdopadne by som kupila loptu,videla som v intersporte za 5€ celkom dobru...ale az po jednani s rodicmi
@natalym no uvidime ci pridu, suseda robi v herni a tam zije hrozne vela ludi, ani neviem kto ku komu patri. Za panelakmi je velke ihrisko a tam sa hrali vsetci deti z okolia no moj je najstarsi a kopol ju na cestu...hold smola zrejme
Kup im nejaku staru z bazara, podobnej farby, ak to teda bola nejaka osarpana lopta.... nech im nie je luto, ked sa nabuduce pokazi. Divne veci, co riesia.
Normálna futbalová lopta stojí 15-20 eur. A áno, kúpila by som novú. Zničil ju predsa môj syn. A je jedno, či chtiac, či nechtiac. A nečakala by som ani na rodičov.
ja by som kupila loptu,v sport.obchodoch maju pekne za par eur hned pri vchode a viac neriesila. urcite ju kup a mas pokoj. keby sa to stalo naopak,myslim, ze by ta take gesto potesilo. pride mi to celkom normalne
Ja by som tiez kupila nejaku lacnu,nedala by som im peniaze,ale divne,ze to riesia po 2 tyzdnoch..
Kupila by som. .nie kvoli mladej ci rodicom..ale kvili tomu decku ktore mozno inu futbalku nema...je jedno ci ju znicil neumyselne a ci bola osarpana...
Mozno 2 tyzdne slusne cakali, ze skodu nahradite a ked z vasej strany nic, tak to sestra vzala do vlastnych ruk. Loptu by som kupila, alebo dala peniaze rodicom.
@maja22 dozvedela som sa to dnes, nevedela som o tom
Pravdaze by som kúpila novú a dala ju tomu chlapcovi,ešte vredy ked sa to stalo.Teba to ani nenapadlo?
@svetluska82 a syn ti potvrdil ich verziu? Ak ano, tak plati to, co som napisala.
@mondolina dozvedela som sa to dnes, ked su deti vonku nesledujem kto kde kopol a syn doma nic nepovedal. Nemam problem kupit loptu len mi pride drze ze to povedala tonom, akym to povedala a ze ziadala 20e....to mi prislo cudne....a najma ta poznamka ze keby jej brat nieco urobil tak by to nahradili....nakolko v minulosti sa kadeco stalo a nikdy som ja ziadnu nahradu skody nedostala..ale loptu maly dostane, len ma skrie ten ton
@svetluska82 ak pridu s rodcmi,kupila by som novu,nie nejaku extra profi ale klasicku zo sportu podobnu povodnej. Ale ak nepridu,mali by smolu. Po 2tyzdnoch to riesit je trosku neskoro..
nehradila by som škodu , nakoľko si myslím že to patrí k životu . Keby som ja mala počítať hokejky ktoré sa zničili pri hre môjmu synovi , tak vymáham škodu od pol sídliska. Tiež keď sa chlapci poruvali vzájomne, synovi druhý roztrhol košeľu , tiež som nebežala hneď vymáhať škodu . Beriem to ako spotrebný materiál a ten sa pri hre môže jednoducho zničiť.
Ja nechápem jedine to, že si na to spomenula 2 týždne po tej udalosti. A to im dva týždne tá lopta nechýbala? To mi príde divné. Nie ani to, že pýta náhradu, ale toto oneskorenie mi skôr príde ako vypočítavosť - ako sa dostať k peniazom. Tiež by som sama kúpila loptu, ale peniaze by som nedávala.
@maminuska ved to som mala na mysli, vsak bezne aj u nas ked sa deti hrali sa polamalo kadeco, od tenisovych rakiet az po lopty vsetkeho druhu, no nikdy ma nenapadlo vymahat skodu a este zvysovat hlas na mna....Som si myslela ze len ja som cudna, alebo co...rodicov stretavam kazde rano a nikdy mi nic nepovedali, tak preto som v soku...
@svetluska82 možno to rodičia ani neriešia, len mladá to začala iniciatívne riešiť 🙂 .
Čo sme sa my ako deti nahrali softbalu , stretli raketami a polámali sa jednému , stratili loptičky, košíky ..ja som kamarátke požičala korčule ...také tie otvorené staré a zlomila mi os odpadli mi koliečka , neštastnou náhodou tam bol hrbol nabehla naň a ani nás nenapadlo teda mojich rodičov chciet od nej nové .
Je to čudná doba.
kopali si loptu spolu ked sa to stalo? ako sa k tomu vyjadril tvoj syn, ....mladu by som aj ja vypoklonkovala, ak maju rodicia s tym problem nech pridu oni, takisto nie je namieste pytat 20eur pokial nema od nej blocek keby ide o loptu ako taku tak chce druhu loptu a bolo by jedno ci stoji 8 al. 20eur...pre pokoj v rodine kup nejaku hocijaku a daj mu ju...
@sense hrali tam asi 10 deciek futbal maly nahral mojmu moj mu chcel prihrat kopol silnu strelu lopta vyletela na cestu a preslo po nej auto...lopta praskla...to je cela verzia...
Urcite by som skoduaspon ciastocne nahradila, ved to tvoj syn kopol pod auto aj ked nechtiac, synovi by som to strhla z vreckoveho a podebatovala snim ako tomu na buduce predist. Futbalovu loptu kupis do 10 euro obycajnu neznackovu v sportovom obchode,nafukat si ju mozu sami a mas pokoj.
Treba pamatat, ze karma je zdarma a pride...aby ste niekedy v buducnosti vy o nieco nechtiac neprisli.
@svetluska82 ak vies kto su jeho rodicia by som sa s nimi porozpravala akoze by the way ze bola ich dcera pytat od teba peniaze....mozno oni o tom ani nevedia...
@elise mne nerobi problem zaplatit loptu, len mam pocit ze s kazdou kravinou otravuju a najma ten ton. Mojmu synovi ked jedno dievca vybilo predny zub a boli sme za rodicmi( on vojak ona tiez) ze nech dcere dohovoria ze kebyze trafi oko tak syn nevidi, tak zacali po nas ziapat, ze to moj syn za to moze....a teraz podobna reakcia ze ziapu lebo chcu stoj co stoj loptu za 20e. proste chyba mi tam ludskost a trosku komunikacie
@sense ved som rozmyslala ze tam klopnem ale pride mi to divne....naziapala mlada na mna a ja im tam idem klopat a riesit...Ale asi sa predsa len prekonam
@svetluska82 No ja by som to nerobila.
@svetluska82 Dobre si jej povedala, nech prídu rodičia. Dva týždne je odvtedy? Čo potrebuje mladá prachy?