Jaj zeny ide ma porazit,aj zo samej seba aj z tejto blbej situacie. Mam par dni do TP,vsetko ma boli a ledva prezivam a svokrovci sa zrazu pozvali na navstevu. Vyslovene som MM povedala,ze navstevy uz nechcem v tomto stadiu,lebo cele poobedie aj tak len prelezim,lebo som utahana zo starsieho. Ze nech on radsej zoberie starsie dieta a ide ku nim...samozrejme,ze to zase nedoriesil. Normalne ku nam chodia raz za par mesiacov,lebo akoze nemaju cas. Ale ked som bola prvykrat tehu,tak posledne dva tyzdne chodili ku nam kazdy den sa na mna pozerat ako na atrakciu,ci uz nerodim a druhykrat o taketo navstevy nestojim. Nerozumiem tomuto pristupu..
To si robíš srandu? 🙈 Zamkla by som sa v spálni s fľašou vody a jedlom a nech si návštevujú v obývačke oni traja. A ani nos by som nevystrčila, aj staršie dieťa by som im nechala na starosť. To čo už je za neohľaduplnosť 😅
@lala123 jedna sa o navstevu poobede,ked pridu z prace, na hodku,dve..ale pravidelnu kazdodennu. Nic nechcu pomoct,lebo to nerobili ani predtym,je to len o sedeni pri kavicke a kvakani o nicom a rozdavani cennych rad. Ja na vecer uz ledva obsedim,co ma vsetko boli,som stastna ked MM berie dieta a idu niekam prec.
? Zbytocne vzruso skrz jednu 2hodinovu navstevu 😀
Na konci navstevy povies ze sa uvidite po porode, nech dojdu pozriet mimino.
@ivik4 Myslim,ze to by nikto nepocuval keby to poviem 🙂 ja len nechapem,ze preco to syn nevie svojim rodicom normalne povedat,ved to neni nic na urazanie sa. To aj vasi chlapi su taki?
No tak im urob kavu a povedz nech zoberú malého vonku na ihrisko a pod a mas pokoj
Keďže sa to opakuje už druhe tehotenstvo a nič nepomôžu, tak to svokre povedz, že si chces oddýchnuť nech muž s malým príde k nim.
Muž im nič nepovie on nevie ako sa cítiš a boji sa, že by sa urazili.Takeho tlka mám doma🙂jeho mama by spustila teatro
Alebo keď prídu urob kavu a povedz, že nech sa nehnevaj, že sa necitis ok a ides si lahnut a nech s nimi sedí syn ….možno pochopia….aj keď je pravda, že je ťažko radiť, neviem ale maže vzťahy. A tvoji rodičia chodia či nie? Lebo keď napr tvoja mamka chodí každý deň tak ťažko budeš muzovi vysvetľovať, že jeho ti vadí….
A prečo by sa mala premáhať. Jasné, už by som jej to teda v takomto prípade oznámila ja, ale nevesta má medzi riadkami "vyhadzovať" svokrovcov? Byť tým partnerom, tak normálne poviem vlastnej mame, nech príde až po... Alebo nechápe hovorenému slovu, keď si mu jasne povedala, že si to nepraješ, títo chlapi bože
@lala123 celkovo ziadne navstevy teraz nemame,lebo aj kamosky chapu,ze mi je uz nanic a ked boli horucavy tak som ledva funela a von som velmi nechodila. K rodicom obcas odbehnem ja kym je MM v robote,ale aj tam sa len povalujem.
@jenny224 presne toto. Nerozumiem. Môj už neraz zrušil vlastnú mamu, lebo nerešpektovala môj priestor. Chodila mi po dome, riadila, syna mi napominala, myslela si že pomáha. Povedala som jej slušne, nerešpektovala len sa čosi zachichotala že si mám ísť "sadkať a vyložiť nohy" - fakt si myslela že pomáha a len zo slušnosti jej vravím nech prestane. Povedala som mužovi a ten jej vysvetlil raz-dva a to už bola teda iná pesnička, až jeho zobrala vážne. Ja som ostala za dobrú a problém sa vyriešil.
Toto by som nestrpela ani omylom, že premahat sa. Pred pôrodom a vo vlastnom dome 🤣 už ma vidíš 🤣🤣🤣🤣
Ak by sa teda nasačkovali, tak nech sa obslúžia a cítia sa ako doma, že ty už nevládzeš...a poprosila by som o pohár vody 😉
Myslím, že tebe ani nevadí, že prídu skôr to, že muž nevie mame povedať nech nechodia….ale to už je medzi vami. Ale stojím si za svojim. Vserko je to o komunikácii. Nikto nevidi do toho aké máte vzťahy v rodine ale príde mi to cudne, že nevies vlastnej svokre normálne povedať, že ti je zle a poprosiť ju o pomoc so starším…
niektorí chlapi sú takí..radšej nech trpí manželka ako rodičom niečo povedať, aj keď to nieje nič zlé...tak máš len dve možnosti, buď trpieť návštevy ( nechápem ani svokrovcov, že im nič nedopne ) alebo druhá možnosť nejako slušne to povedať ty..
ak maju prist zavri sa do spalne a nech sa stara muz ani tu kavu by som nerobila alebo chod k vasim a tam si odychni a dieta starsie nechaj muzovi
alebo nech niekto dohovori muzovi kludne aj tvoja mama lebo on ta ma chranit a starat aa o teba a nie ze kazdodenna navsteva to je uplne mimo urob tomu koniec inak to bude pokracovat aj po porode
Zeny tie co mate chlapov co si vedia otvorit usta,tak vam uprimne zavidim. On nevie a potom to vzdy zajde velmi daleko, uz bolo zopar takych situacii. A ked som si otvorila raz usta ja,tak mi svokra povedala,ze ona by si k svojej svokre toto nedovolila,tak odvtedy to nechavam na muzovi. Ja si napriklad so svojimi rodicmi viem povedat veci otvorene a hned a nikto sa neurazi, uz nemam 15rokov a mam svoju rodinu.
Tiež tomu nerozumiem a hlavne empatia je kde? To čakajú kým na nich vyletíš a povieš im svoje od srdca? Najbližšie keď prídu, niekde sa zavri a oddychuj. Ak im muž nedokáže povedať, že chceš mať kľud, tak nech sa stará on keď znova prídu.
Chod pred ich prichodom na prechadzu. Bud sama,alebo s dietatom.
A vrat sa po ich odchode.
To, že si ona nedovolila môže byť pravda aj nemusí. A aj keby si nedovolila, čo ty s tým? Si samostatná osoba, máš právo brániť sa keď ti niečo prekáža, zvlášť u teba doma, kde je tvoje teritórium nie jej. A nech sa postaví aj na hlavu, nech sa na tej hlave aj zatočí 😅
Nerobíš nič zlé. Potrebuješ svoje pohodlie a svoj komfort. Ani len svojmu psovi nestrkam ruky do pelechu keď si tam zalezie, lebo evidentne chce mať kľud a je to jeho priestor. Prečo by to mala tebe robiť svokra?
@roomaa on nema problem ich obsluzit, len mne to pride strasne neuctive sa zavriet do izby a mozno by sa aj urazili a kvoli nemu to nechcem urobit. Preto pre mna naj kompromis je to,ze ide on tam a ja si doma vtedy robim konecne chvilu co chcem.
neuctive je chodit na kazdodennu navstevu k zene pred porodom a nechat sa obskakovat ak sa urazia tak nech ved sa oni odrazia treba si dat jasne hranice
proste mu daj na vyber bud im to oovie alebo ides do izby
@loginexistuje ved vcera som mu uz povedala,ze sme sa dohodli,ze chodi teraz on ku nim a ja si doma oddychujem. Samozrejme bol hned ofucany,ze oni chcu byt s vnucatom aj u nas. On je inak uzasny chlap, napomocny, milujuci,ale tuto jednu cast nezvlada.
a co vymate pozlatenu kavu doma ? narob s nim poriadky ci si neuvedomuje ze si pred porodom a potrebujes si oddychnut a nie obskakovat navstevy nech mu dohovori tvoja mama ci lekar ci hocikto a da ho do laty
alebo ak chces skolu hrou dohodni sa so svojou mamou ze aj ona pride denne na navstevu a najlepsie rovno ako pride muz z roboty a nech ju obskakuje
uctive neuctive, uvar kavu, 5 minut posed a chod si lahnut. Povedz, super, ze ste prisli, mozte sa aspon povenovat starsiemu vnucikovi, mozete ho zobrat na zmrzlinu, prechadzku, na ihrisko a tuto mojho mumaka, svojho synacika berte so sebou tiez. Na rohu je cukraren, nech vas pozve na kavu
ved nemusis s nimi kvakat, prisli za synom, nech si s nimi kvaka ked ich nevie "zrusit". Strcila by som im synatora a isla si lahnut. A kldune aj kazdy den.
A este som sa chcela spytat ako to mate s narodeninami a meninami?ja som bola vzdy zvyknuta,ze som isla gratulovat ked ma niekto pozval. Oni maju zvyk,ze pridu hned v ten den ako je sviatok. Dost ma to otravovalo,ked som chodila do roboty a cestou domov som musela este nakupit a rychlo nachystat. Byvali urazeni,ked som gratulacnu navstevu odlozila o den,dva...
A neuctive? voci tebe je to uctive, ze ta chodia obcumovat ako "atrakciu"? a za chvilu rodis a budes mat doma dve deti a neoddychnes si nic?
gratulacie riesime po dohode... ked pridu neplanovane/nedohodnuto, nechystam nic. KEd ma niekto narodky napr. peciem tortu ale na den, kedy to mame naplanovane a kto nepride vtedy ma smolu :D Neexsituje aby mi niekto zavolal ze ide ku nam a ja utekam kvoli tomu na nakup :D ked nic nemame dostanu caj :D
Gratulovat sa nechodi bez ohlasenia, na navstevy sa nechodi bez ohlasenia. Normalna vec, jed to nevedia, treba ich naucit a nech sa urazaju kolko chcu
Návšteva sa dá odmietnuť slušne, ak to oni vezmú úkorne - ich problém. Muž si nechce nahnevať rodičov, ty nechceš nahnevať svokru - neviete si nastaviť hranice ani jeden.
Ja to nechapem, veď vsetko je o komunikácii…..tak keď muž nevie vlastným rodičom povedať, že nie sú momentalne veľmi vítaní tak dvihni telefón a skús svokre zavolat a normálne jej povedať, že inokedy veľmi rada ich uvidis ale že už to nedavas a potrebuješ kľud a pokoj a že už cítiš aj diskomfort a nervozitu, že asi nebudeš najlepšia hostiteľka a keď ti povie, ue to chce pomôcť tak povedz , že super , že nech zoberie staršieho ku sebe….Toto by som urobila ak by išlo o víac dňovú návštevu pokial to má byt jedno poobedie tak sa premoz a vydrz…veď ste rodina musíte komunikovať …