Muž rieši problémy alkoholom a máme malé babo

12. nov 2022

Ahoj priateľ je každý víkend zavretý v izbe a pije . Niekedy je všetko "v poriadku" zaspí a ide si len zapáliť zas do izby zavre sa . V nedeľu sa vždy ospravedlňuje že už to nespraví . A spraví každý víkend dokola sa to opakuje. Vyhrážky že odídem nepomáhajú, keď máme tichu domácnosť nepomáha . Výčitky hádky nepomáhajú. Neviem čo spraviť . Nechcem to hneď riešiť odchodom pretože už nerozmýšľam len za seba ale aj za dieťa a takýto život pre ňu nechcem ak sa to nezmení odídem len mám stále takú naivnú nádej že sa to zmeni .
Niekedy sa už v podnapitom stave zoberie von a príde naliaty ako prasa že ledva stojí na nohách . Alebo musím ísť pre neho čo ani nevie trafiť domov . Niekedy je to strašné, na liečenie nepôjde lebo ako on hovorí on žiadny problém nemá ale vie že toto čo robí je zle a povie že musí sa zmeniť . Ale pritom sa to opakuje . . Keď poviem že ničí tým život mne aj malej povie že mala to nevníma veď ona je ešte mala . Povedala som mu miliónkrát že ja takto dieťa vychováva nebudem a ak neprestane pôjdeme od seba .

marianarem
12. nov 2022

Radim ti ist od neho. Ja mam svokra alkoholika a tam sa toto opakovalo az kym svokra nezomrela. Presne toto tvrdenie,, ze on problem nema, potom ze ano, nie je to dobre, on s tym nieco spravi, ale sam, na liecenie nepojde...Svokra sa vyhrazala odchodom, ale nikdy neodisla. A takto fungovali dlhe roky, stale dokola tento isty tanec. Manzel jej neskor aj zazlieval, ze od neho neodisla, ze s nim musel vyrastat a zit.
Treba podla mna odist, ked vas chce naspat tak hajde na liecenie a po mom este aspon rok nepit.

jarmila2010
12. nov 2022

dala by som mu podmienku,ze bud sa pojde liecit alebo odides...prezila som doma skoro 20r s alkoholikom otcom...a pri prvej moznej prilezitosti som sa z domu stahovala a rok nato aj moja sestra..mame sme to neskor vedeli vytykat,ze sa nerozviedla...a otec takto pil,az do smrti...samozrejme sa to pitie rokmi stupnovalo a zhorsovalo

maminkadeticiek
12. nov 2022

Uz vcera bolo neskoro.Takyto zivot pre nu nechces.Ale zivot s otcom alkoholikom a nervoznou mamou v byte plnom hadok ano?Uz vcera bolo neskoro.

jarmila2010
12. nov 2022

...zabudla som dodat,ze ani on nemal s pitim problem a mohol hocikedy prestat...bola jeho hlaska

thoughtfulweirdo
12. nov 2022

Viem, že je to strašne ťažké, ale s ohľadom na dcéru by som volila odchod teraz, kým je v bábätkovskom veku. Veď nikto nevraví, že raz, ak si to partner zaslúži, mu nemôžeš dať druhú šancu 😉 ale pri jeho momentálnom prístupe si teba ani dcérku nezaslúži a očividne potrebuje pocítiť, aké je to o vás prísť. Niektorých to nakopne a uvedomia si problém, niektorých žiaľ ani to nie.

autor
12. nov 2022

Kúpi si dve fľaše na víkend . Z toho jednu schová a otvorí ju ani neviem kedy v priebehu víkendu . Pred malou sa nehadame nikdy . A čím ďalej som tým viac odhodlaná odísť . Ale ako vravím stále si hovorím naivné " čo keď sa zmení " .. ja neviem čo spraviť . Bojím sa , bojím sa že keď odídeme on si niečo spraví , bojím sa že keď odídem tak si poviem mala som ešte počkať , bojím sa že keď neodídem bude to rovnaké alebo horšie . Mám vnútorny chaos . Ak to bude pokračovať určite odídem lebo takto vychovávať dieťatko nejde . Keď aj ja som v strese a nechcem to na ňu prenášať ona sa na svet nepýtala a ja som tu od toho aby som jej zabezpečila pokojný a šťastný život a pre to urobím všetko . Či s ním či bez neho . Aj keď by som bola radšej s ním aby mala malá kompletnú rodinku

alexnina777
12. nov 2022

Uvedomuješ si čo spolužitím s takýmto človekom prenášaš na to malinké bábatko, čo podľa niektorých ľudí, ktorým zatemňuje mozog alkohol nič nevníma? Prenášaš na ňu nervozitu, hnev, obavy, smútok, to že si nešťastná, toto z teba všetko tvoje bábatko cíti a nádledky a traumy budú viditeľné oveľa neskor… ak máš kam odísť tak neváhaj..nehovoriac o tom že potláčaný stres sposobuje do budúcna aj tebe zdravotné problémy..a ty potrebuješ byť silná zdravá a šťastná pre svoju dcérku..

autor
12. nov 2022

@alexnina777 veď presne to som mu povedala že ako že by nevnímala to že ja mám stres vníma a cíti zo mňa . Aj keď sa snažím byť v pohode pred ňou .. vnútorne to v sebe potlačiť a povedať si že to nemôže ona zo mňa cítiť a robím všetko preto aby som bola v pohode silná a zdravá ako hovoríš pre moju malinkú

laurita285
12. nov 2022

Môj muž vyrastol v takejto rodine, kde otec chlastal a jeho mama sa mu akurát tak neustále vyhrážala že odídu. Samozrejme neodišli, resp odišli keď už deti boli dospelé a čuduj sa svete, deti doteraz neznášajú nielen otca ktorý chlastal ale aj matku, ktorá to dopustila 😎

katkami123
12. nov 2022

Moja babka žila 55 rokov s dedom alkoholikom. Keď som sa jej opýtala ako mohla toľké roky trápenia pri ňom prežiť a co ju pri ňom držalo, tak mi povedala, že celých 55 rokov verila, že sa zmení. Nezmenil sa, nikdy. Len z mojej babky je psychiatrický pacient, ktorý musí už užívať lieky na psychiku do konca života. Sociálna pracovníčka v domove dôchodcov mi vysvetlila, (až tam ma babka od neho pokoj), ze časom si zeny na takú situáciu zvyknú a dokonca si uz ani iný, lepší život nevedia predstaviť. Z môjho pohladu nepochopitelne ako je pre mna nepochopitelne, ze sa ho ty stále držíš. Dávaš dcére krásny príklad chlapa do života a životného partnera. Tak čakaj ako moja babka.

katkami123
12. nov 2022

@laurita285
To isté ako cez kopirak, mama a ujko neznášajú tiež oboch- aj babku, ze neodišla aj deda, že pil. A majú pravdu, obaja sú vinní.

mikadooo
12. nov 2022

Pozri sa, ak teraz serie na tvoje slová, prečo by ich o rok, dva, tri zrazu mal brať vážne? Ak si takto s ním nevieš predstaviť budúcnosť, tak jednoducho odíď hneď a nevyhrážaj sa mu nejakými neurčitými vyhrážkami 🤷. To potom vznikajú také jalové hádky, kde si tak či tak každý ide to svoje, ale nič sa nevyrieši. Ja netvrdím, že hneď spáliť všetky mosty. Ale možno odísť s tým, že keď prestane sa takto ožierať víkend čo víkend, nech sa ozve 🤷. Možno ho práve tvoj odchod nakopne zamyslieť sa nad tým, či naozaj nemá problém... Každopádne, kým si alkoholik (či iný závislý) sám neprizná, že má problém, tak mu nepomôže nič. Akurát to ničí tých blízkych okolo...

dskjhfdlkdjhl
12. nov 2022

Ja sice zvycajne nie som zato, aby sa problemy riesili rozchodom, ale neviem si predstavit, ze by moj muz prisiel ozraty ako prasa a nevladal by ani stat na nohach. Neviem si predstavit, ze by som o takeho chlapa mala akykolvek zaujem. A tento to robi pravidelne. Takze ja by som absolutne nepremyslala nad tym, ze ci bude dieta vyrastat v kompletnej rodine, lebo vy ziadnu kompletnu rodinu nemate. Ty mas vedla seba cloveka, ktory je v podstate troska, a o chvilu si to vsimne aj to dieta.

danica2711
12. nov 2022

a predtým, než si si s ním urobila dieťa, nevzal alkohol do úst, však? Nuž, čo si si vybrala, to máš. Ale tá malá si ho za otca nevybrala, tak urob niečo, aby tým netrpela. Ak chce s tým niečo urobiť on, podpor ho, ale z toho, čo píšeš, sa mi to zdá byť nepravdepodobné. Tak hľadaj možnosť, ako a kam odísť, pretože takáto "kompletná rodina" nebude pre dieťa žiadnym prínosom

luccija
12. nov 2022

Nie, nezmeni sa nestracaj cas iba k horsiemu.Bud sa ide liecit, alebo....vyhrazky a ultimata uz asi pocul a neberie vazne A on sa neboji, ze si ty nieco spravis ci sa psychicky zrutis?Ked ma psychicke problemy nech sa lieci a nenici zivot tebe a malej

yoxinka
12. nov 2022

Som dieťa matky, ktorej rodičia boli obaja alkoholici. Mama bola slobodná matka, tak sme žili u nich, lebo nemala kam ísť. Dodnes si pamätám tie noci, keď sa dedko s babkou mlátili, dvere rozbité, to bola bežná vec a mama ma len rýchlo vytiahla z postele, zabalila do deky a sedela so mnou pred domom, kým dovrieskali, dobili sa. Mala som 3-4 roky. Teraz mám 37, ale dodnes rozmýšľam, prečo sa mama nevzala a neodišla so mnou z toho pekla. Alkoholik sa nezmení, pokiaľ on SÁM nechce. Môj strýko sa upil na smrť. Nepomohlo nič. On si zmyslel, že nemá dôvod žiť a bolo.

katkami123
12. nov 2022

Zavislý ma na 1.mieste svoju závislosť. Nie zenu, nie dieťa. A potrebuje po svojom boku len nejakého blbečka, ktorý mu to bude tolerovať. Kedže si do teraz neodišla a čakáš a dufaš, no tak si už toho blbečka očividne našiel. Múdra žena by už dávno bola preč.

tenerifka
12. nov 2022

odkedy chlasta?
Zacalo sa to kratko potom, ako sa narodilo babo? Ako stare je babo?
Cez tyzdeñ pracuje a je ok, a cez vikend, ked ma byt doma, tak sa naleje?
Ako spolu fungujete ako manzelia? Mavate sex?
Vies, slabi jedinci/vadne kusy, sa po narodeni dietata citia uplne odstaveni, nepotrebni, a nevedia svoju frustraciu riesit normalne, ale bud zacnu chlastat, kurvit sa, napadat zenu.....Ak je to podobny exemplar bez stipky empatie, tam pravdepodobne nepomoze nic, ale ak je schopny rozhovoru a pocuvania/uvedomenia si veci a suvislosti, mozes to vyskusat.

autor
12. nov 2022

@tenerifka áno keď chodí do práce tak je ok . Ale akonáhle príde víkend tak v piatok večer už má fľašu otvorenú . Ja sa venujem aj jemu , práveže nemám pocit že by som ho nejak zanedbávala v hociakom smere . On alkoholom rieši problémy možno depky zlú náladu . Má ťažkú prácu a toto je asi jeho ventilácia ktorú potrebuje ale mne to prekáža pretoze keď má vypite už potom viac tak je z neho iný človek . Robí a rozpráva veci ako keby to ani nebol on . A ani si nato nepamätá. A skrátka človek nevie čo od neho môže čakať či to skončí tak že zaspí alebo bude " vymýšľať " .

autor
12. nov 2022

On je si vedomý že robí zle . Aj sám povie že neviem prečo mi hrabe a prečo som taký musím to zmeniť . Ale keď príde piatok všetky sluby a slová o náprave sú neplatné

aurora33
12. nov 2022

Stres z prace sa dá ventilovať aj športom. Alkohol nikdy nie je riešenie. A to že sa pred malou nehadate, neznamená, že dieťa necíti, že niečo nie je ok.

huxy
12. nov 2022

Nikdy sa nezmení. Tvrdí, že problém nemá (píšeš to v úvode). Ja som verila a dúfala 9 rokov, nikdy sa nič nezmenilo. Len ma to poznačilo a premárnili som roky s takým chlapom.

marianarem
12. nov 2022

Nezmeni sa, lebo nema motivaciu. Ty sa mu vyhrazas odchodom, ale nikdy to neurobis, cize on si uz zvykol, ze to su take reci. Presne ako ten moj svokor. On si doteraz mysli, ze svokra s nim bola stastna, lebo ved s nim zostala. Ked sa mu pripomenie, ze sa mu neraz vyhrazala rozvodom, tak len povie, ze ale to sa len tak vo vztahu hovori. No a asi ten tvoj nema ani ziadnu inu motivaciu, preco prestat, nic ho k tomu realne netlaci. Takze neprestane, to ani nemusis zvazovat.
Ale ako som uz spominala, mozes mu dat sancu, ale az z pozicie realne odstahovanej zeny. A nie ze po lieceni naspat, ale aspon rok ukazat, ci sa vie popasovat s realnym zivotom bez pitia.
Kompletna rodina je nanic, ak je nefunkcna, vacsia sanca nez ze z tohto vykuzlis funkcnu rodinu, je, ze si najdes ineho a s nim budete kompletni aj funkcni.

ildiko36
12. nov 2022

Čim skôr odísť od neho, bude len horšie.Ked sa sam nechce liečiť a neuvedomuje si čo robý bude sa to len zhoršovať 😞.
Prežila som to s mojim ex.Nema zmysel ostať s takým chlapom, len som ho vydržiavala a platila za neho dlhy.
Syn mal len 3tyzdne keď som ho vyhodia

danusskaaa
12. nov 2022

Takto najivne som verila v zmenu 12 rokov... zmena neprišla, len sa to zhoršovalo + zatiahli sme do toho aj deti a ja som premárnila 12 rokov života s alkoholikom! Za mňa rázny a rýchly odchod.

januska12323
12. nov 2022

To takto každý víkend chlastal keď si ho spoznala? Roky to toleruješ a teraz zrazu myslíš že prestane? Neviem ako ste vôbec prišli k dieťaťu, vtedy si mala výbornú páku na odchod ak neprestane. Teraz už len šetri a dufaj nech mu raz neprepne a neublíži malému.

daniela2202
12. nov 2022

Treba to spraviť-odísť

cubo2
12. nov 2022

Pamätaj si, že človek, čo svoje problémy rieši alkoholom, v skutočnosti žiadny problém nerieši, ale akurát si vytvára ešte jeden navyše - alkoholizmus.

Vypiť za víkend dve fľašky tvrdého sám je šialené a normálne to teda nie je ani omylom. Rada je jediná - ak s tým okamžite neskončí, opusti ho, inak ťa čaká s ním malé peklo a ver, že na moje slová si spomenieš..

slecnazkosic
12. nov 2022

@laurita285 ja som tiez v takej rodine vyrastala. S otcom nemám s bratom žiadny vzťah a ako dieťa modlila som sa aby sa rozviedli. Nič sa neudialo. Som dospelá, otec stále pije, nič sa nezmenilo.

whatever1
12. nov 2022

Vyhrazala si sa mu rozchodom, ale ani raz si ani len naznakom neodisla. Preto on velmi dobre vie, ze si toto moze dovolit. Normalne sa pobal a odid od neho. Ak sa bude pokusat ziskat vas naspat tak jedine ak sa uplne vzda alkoholu, tym myslim ani kvapku. Clovek ktory uz raz prepadol alkoholu uz nikdy nebude schopny pit s mierou. Preto pozor ak by sa snazil vyjednavat ze len jeden drink raz za cas, alebo len pivo, pretoze postupne bude pridavat. Nech si vyberie bud rodina alebo chlast, co mu je prednejsie.