Muž nám narobil dlhy

22. aug 2023

Ahojte, prosím Vás o radu neviem čo mám robiť najradšej by som hneď odišla aby som ho nevidela .Zpbrali sme si byt na hypo všetko fajn z jeho účtu stahovali peniaze dalsi uver sme brali na auto vsetko som posielala a bola v tom ze je zaplatene , aj bolo , kym tento mesiac mi neprisli 2 dokumenty kde sa pise ze je omeskanie nechapala som ako je to mozne tak som sa ho spytala skryval sa a smial sa jam decko ..uz som vedela co je vo veci, potom sa priznal ze najomne uz nieje vyplatene 3 mesiace vraj to je len ,,najomne" , ani plyn , v praci ma dlh , a este aj kolegovi dlzi 2000, od jeho matky pytal 200 vraj mu nedali vyplatu...hypo je 500 uver je 200 ... vraj doteraz mu to vychadzal ,,plán" ale sa prepocital strasne som nasrata ze ma takto klamal, odpoved ze ci mu je ok ked odideme s dcerkou ze ok chodte , citala som tu pribehy rozne sadla som si snim ze porozpravame ale nevidim ze by mu to bolo luto vsak co stava sa povedal , ze ci mu nieje zle ze znici nas aj dcerkin zivot ze trosku ale ze si chce uzivat , ze ma malo penazi urobil to z nudy , chce viac ale robit sa mu nechce ja nechapeeem az teraz vidim naozaj aky je. Neviem ako by sme riesili hypo a uver sme brali spolu , chce zobrat dalsi uver somnou lebo len tak nam daju a potom co , ako mam od neho odist? Mozem predat byt vyplatime z toho hypo ale neviem si predstavit stahovat sa niekde do prenajmu tolko veci mame vsetko sme pekne zariadili citime sa ako doma konecne mala ma tu vsetko mame tu spomienky , boli to strasne a sama z mojej vyplaty by som.to nezvladala platit.
Ked je tu aj nejaky financny poradca a viete mi.poradit bola by som rada , rodine to nemozem povedat zatiaĺ.

tenerifka
22. aug 2023

pises, ze najomne nie je vyplatene 3 mesiace. To nie je najomne, to je splatka hypoteky. Ak byt nepredate teraz, aj tak vam ho vezmu, ked nebudete platit

autor
22. aug 2023

@tenerifka najomne sa plati pre bytove druzstvo aj ked mas hypoteku

tenerifka
22. aug 2023

ty urcite potrebujes pravnika, aby ti poradil, ako najlepsie postupovat....hlavne neber dalsi uver, to je cesta do pekla.
a hypoteku mate zaplatenu nacas?

pribinak
22. aug 2023

Toto už dobre nebude. Okaslat cely byt, zbal seba a dieťa a čím skôr požiadaj o rozvod

Normálny človek toto neurobí. Musí tam byt nejaký veľký problém ktorý ešte nevyliečil na svetlo sveta

Byt tebou, tak som s tým rozvodom rýchla, lebo tých dlhov mize byt viac

Ak s ním zostanes tak cely život budeš musieť robiť policajta s strážiť každý jeden cent

mk22
22. aug 2023

Prečo to nemôžeš povedať rodine?
Nech vedia čo je zač, čo spôsobil.. Najhoršie je niekoho kryt, hrať sa na niečo co nie je pravda.
Normálne povedať, možno práve rodina ti pomôže.

autor
22. aug 2023

@pribinak chvalabohu nie sme manzelia

pribinak
22. aug 2023

Fajn, ale na hypotéke si spoludlžník? Úver na auto? Tam nefuguruje tvoje meno?

sense
22. aug 2023

Nie ste manželia, to je ôk.... Hypo a úverochnsi ty vedená ako co? Dlžník, spolu dlžník, ručiteľ?

autor
22. aug 2023

@pribinak som spoludlznikom ano

pribinak
22. aug 2023

Takze máš problém.

autor
22. aug 2023

@sense a teraz chce aby som ja bola ziadatelka na uver na jeho hlupe dlhy co narobil ale to mi nepride ako dobry napad vobec ale ked to nevyplatime nejako tak nam zoberu a to bude este horsie

karolinakr
22. aug 2023

Naco novy vuver? ani ten nebude splacat.! Ked 3 mesiace nezaplatil najom nebude ani uver, ani dlžoby ani požicky splacat..je gembler? stavkuje? keby mal taku snahu veci dat do poriadku najprv zaplati najomne, vrati mame, kolegovi, nie že robi stale nove a nove dlhy a ty sa možeš posrat a splacat zaňho

luccija
22. aug 2023

A čo spravil s peniazmi prehral na tipovani, minul na seba?čo vlastne nie je zaplatené "nájomné" a plyn!či auto, hypo?
Žiadnu ďalšiu pôžičku určite nebrať!
Treba čím skôr zaplatiť dlh koľko to je?over si či všetko ostatné je zaplatené.Treba to povedať rodine tvojej, jeho...asi tipuje, fetuje či čo robí, keď si požičal od kolegu 2 t eur?
Zatiaľ ries koľko sú dlhy "prerátal sa s plánom", takže niekde asi natipoval a myslel si, že veľa vyhra

mk22
22. aug 2023

Nedaj sa zlákať ze ty vezmeš uver na jeho dlhy.
Už teraz si kvôli nemu v sračkach a dostaneš sa ešte do väčších!!

karolinakr
22. aug 2023

Vsak ale načo to chce? chce aby si vzala peniaze z uveru a dala mu na ruku? hadam nie si taky blazon, vsak ta zadlži na dozivotie a on nic nebude platit, jemu je asi aj jedno, že vam byt zoberu...kam minul tie peniaze?

syslik81
22. aug 2023

Predat byt vyplatit dlhy..tie kde figurujes ty ak neakym zazrakom ostane daco rozdelit a zacat bez neho...on sa nez.eni nikdy

autor
22. aug 2023

@luccija hral na automatoch ze aj vyhraval ale asi chcel viac tak vsetko odislo , neplatil najomne pre byt.druzstvo , vraj plyn nezaplatil, hypo a uver je tento mesiac v omeskani

simsalabim
22. aug 2023

Okamzite za pravnikom, zrusit bsm a potom zacat riesit ostatne.

karolinakr
22. aug 2023

?? ty moj kokos, preč od takeho ozlomkrky, zachraň sa kto možeš

autor
22. aug 2023

@mk22 presne to by som nechcela , jedine ak sa preda auto vyplatia sa veci

pribinak
22. aug 2023

@simsalabim nie sú manželia

pribinak
22. aug 2023

Žiadny úver! V žiadnom prípade !

autor
22. aug 2023

@simsalabim nie sme manzelia

zuzka1117
22. aug 2023

S gamblarom to bude už len a len horšie . Preč od neho, lebo ti prehra úplne všetko.

autor
22. aug 2023

@zuzka1117 isla by som hned lenze aj prenajmy bytov nieco stoja , a ked sa nevyplatia dlhy byt zoberu a som tiez v problemoch kedze tam figurujem ako spoludlznik , fakt nemam chut sa nanho ani pozriet

sense
22. aug 2023

Abdolutne nie.... Vieš aspoň načo konkrétne poberal toľko pozície? Predať byt, vyplatiť dlhy. Ak dlhý nie sú taký vysoké, tak predať auto a vyplatiť dlhý. Najlepšie úplne rozdeliť majetok lebo ak je gbler stane sa veľmi rýchlo ze prídete o všetko a ešte dlho budeš dlhý splácať a ako útecha ti spomienky stačiť nebudú.

Ja by som odišla od takého chlapa, byt predať a už nikdy by som s nikým do apoludlznictva nesla

deti95060810
22. aug 2023

a preto mám financie pod palcom doma ja....
autorka ťažké poučenie do budúcna - nikomu never a čo sa týka financíí tak to isto nie...
asi len vyhľadať právnu pomoc, porozprávať rodine čo sa stalo - aj jeho rodine a nedržať to v sebe...
držím palce.

simsalabim
22. aug 2023

@pribinak aspon ze tak 😅

sirka9
22. aug 2023

No, ako spoludlznik to budú vymáhať od teba, keďže on nebude mať z čoho. Na tvojom mieste okamžite zbalim seba a dieťa, Predám co sa da, vyplatím a život si zariadim podľa seba. S nim to lepšie nebude a ty budeš pri nom trpieť aj s dieťaťom. Stiahne vás na dno. A tam byt nechceš. A určite neber na svoje meno žiadny ďalší úver. Z neho to nedostaneš, nedaj sa obalamutit rečami, že to bude splácať, lebo nebude. A ty budeš zvyšok života doplácať na svoje rozhodnutie. Zbal sa a chod. Samým vám bude lepšie.

autor
22. aug 2023

@deti95060810 ano nemyslela som ze sa mi toto stane pracujem cele dni aby bolo vsetko vyplatene fakt sme mali vsetko aj ked nemame na drahe dovolrnky no a co ale mame kde spat a toto urobil boze moj mam dost :/