Muž bral bez môjho vedomia veľké pôžičky

Dnes o 06:45

Ahojte , nikdy som nepísala na MK ohľadom ničoho, ale potrebujem to dat von a vypočuť si názory iných ci budu príjemné alebo nie.. mame s manželom len 22 rokov, takmer ročnú dcéru, manželia sme iba rok a pol a ja som sa len pred pár týždňami dozvedela ze môj muž poza môj chrbát dával peniaze do niečoho podobného ako je stávkovanie...bral pôžičky z XY nebankoviek a najhoršie je ze zobral aj úver xx xxx€ ktorý celý minul v tom, a teraz nemá nič treba to splácať, obral nás aj o rodinnú nasetrenu rezervu...bývame v podnájme.. mali sme v plane ísť do svojho no teraz nemáme ani poriadne na splátku úveru... samozrejme po prevaleni sľuby že s tým skončil ze vyhľadá pomoc , že mi odovzdá účty aj výplatu...chcela som hneď rozvod ale mame malé dieťa, on sľubuje ze sa zmení...som zufala co mam robiť..

angeli121212
Dnes o 06:51

Ja neverím, že sa zmení.. si ešte mladá ak máš kde ísť choď od neho preč a rozved sa kým vám nenarobí ešte viac dlhov

bavlnka92
Dnes o 06:51

budem krutá ale nezmení sa.

hipuska
Dnes o 06:53

Rozvod hned. Zrusenie BSM. Tie pozicky, mozno bolil niektore pred manzelstvom. To, ze sa s nim rozvedies neznamena, ze nemozete zostat spolu. Ale, ochranis tym seba a dieta. A buducnost ukaze, ci bude ochotny splnit svoj slub. Ale, vacsinou ked sa toto prevali, dlhy su ovela vacsie, ako dotycny prizna. Moja suseda, povedal jej 40 tis. Nakoniec z toho bolo 260tis. V noci mavala telefonaty, chodili im buchat na dvere individua...Si mlada, mas cely zivot pred sebou. Ty a dcera si zasluzite zit s niekym, kto bude stat za to a nie cely zivot zivorit. Proste treba sa obrnit, nenechat sa obmakcit a okamzite konat. Ak to nezvladas, len si povedz, ze to robis pre dieta. A pojde to

kitycat
Dnes o 06:55

Krcy, kecy, kecy..

maryetta
Dnes o 06:59

Neprejde. Si si vedoma ze on je zavisly? Na hrach. Na stavkovani?
Ak bol schopny klamat a nabrat tisice eur len aby si mohol stavit? Ved to nie je vianocny zreb za par eur raz v roku 🙈 ja by som sa teda bala v klude lahnut. Budete v "srackach" obaja ☹ zial si v tom spolu s nim. Aj vase dieta. Toto chce silnu ruku.

zic
Dnes o 07:00

Ak ta ma len trosku rad, bude suhlasit s rozvodom a vezme tie dlhy na seba pri deleni majetku... to je asi jedine dobre, co od neho mozes este dostat...

martul
Dnes o 07:01

Nezmení sa, nikdy. Takže si treba zložiť ružové okuliare, rozvod okamžite. Len teda ak sa nemýlim, všetko nadobodnuté počas manželstva je spoločné.....aj záväzky.

glorikarebeka
Dnes o 07:02

Tu nie je na čo čakať, ak nechceš zostať pod mostom

really8
Dnes o 07:04

Kamoska zila niekolko rokov s chlapom co tazko stavkoval. Zistila to nahodou ked v spolocnom pc nasla pdfka s pozickami ktore zabudol vymazat. Zatlacila na neho a vsetko vybalil. Rodina ho kryla lebo nechceli aby prisiel o fajn babu a verili ze ked bude s nou prestane. Chvilu to este tahali. Sluboval, ale zase do toho spadol. Ale nemali ani deti, byvali iba v podnajme. Hadaj ako to skocilo.

hipuska
Dnes o 07:04

@zic presne, cez toto musis dajak nanho pritlacit. Ze to spolu zvladnete, nech vezme tie dlhy na seba a ze mu budes pomahat, ostanete spolu...a ak sa nezmeni, vykrocis dalej s cistym stitom. Bohuzial, je dospely, urobil toto rozhodnutie sam. A zatiahol do toho celu rodinu. Teraz je rad na tebe aby si sa postarala o seba a vasu dceru

ivik4
Dnes o 07:06

Rozvod 😨

kristinapetronela
Dnes o 07:06

Veľmi rýchlo sa rozved ... Napíš všetky dôvody .držím palce

kavasmliekom
Dnes o 07:07

Ja sa spýtam tak blbo, lebo nemám vedomosť, ale dajú úver len jednému z manželov? Bez vedomia toho druhého? Neposudzuje sa príjem oboch? Netreba nikde nič podpísať?

taktotedanie

A co ze mate dieta?
Nedaj sa oklamat recami

taktotedanie

@kavasmliekom nebankovkam to je jedno

marianarem
Dnes o 07:10

Tak podla mna sa zmenit moze, su liecenia pre takychto ludi a niekto sa z toho aj dostane. Takze treba rychlo zrusit BSM a nepodat o rozvod len s tou podmienkou, ze pojde na liecenie a po lieceni bude pokracovat v terapii aspon rok. Nie ze sa on sam zmeni, jedine s odbornou pomocou. Ak nie, tak koniec.

maranco
Dnes o 07:13

Keď sľuby myslí vážne nech na matrike podpíše https://www.urhh.sk/-/aktualita-zapis-do-reg-vo
Ale kým nepôjde na liečenie tak je to stratený prípad.

danieli
Dnes o 07:14

Ono ani zrusenie bsm nie je zo dna na den a zadarmo…rozviedla by som sa, mat 22 a dlhy na vela rokov, to teda ozaj nie

kvadrinkaaa
Dnes o 07:21

Nezmení sa, títo ľudia to robia celý život. Pri ňom nebudeš nikdy nič mať.

sense
Dnes o 07:32

Začať riešiť okamžite najlepšie ešte dnes zrušenie BSM aj keď to nepôjde zo dňa na deň a ak myslí sľuby vážne nech sa ešte dnes dá zapísať do registra ktorý ti uviedol @maranco a ak príde čo i len jedna výhovorka prečo to nejde hneď koniec. A hlavne kvôli tomu malému dietatu. Veď otcom ostáva aj po rozvode

sissy27
Dnes o 07:35

Rozvod a s tym, ze v ramci vysporiadania bsm zoberie vsetky dlhy na seba. Ty zacnes sice s holou ritou od nuly, ale aspon nie z minusu. Vobec by som o tom nediskutovala, moze ist na liecenie, posplacat dlhy a potom sa prist ukazat, ze sa zmenil.
V manzelstve ani v jednej domacnosti by som s nim nezostavala.

melanta
Dnes o 07:44

@kavasmliekom
@taktotedanie aj banky dajú. Ženatý človek nie je nesvojprávny, aj naďalej môže rozhodovať bez súhlasu manželky. Jedine pri hypo zákon vyžaduje aj podpis manželky. Pri spotrebných úveroch nie.

melanta
Dnes o 07:45

Ako napísal zic, mužovi povedz, že ak teba a vaše dieťa má rád, nech súhlasí s rozvodom a nech v rámci vyporiadania BSM vezme všetky dlhy na seba. Tým ukáže, že vás má rád. Ak nebude súhlasiť, tak jeho pohodlie a strach je pre neho viac ako ty s dieťaťom. Máš malé dieťa, fakt nie je priestor a čas, aby si v takejto situácii roky riešila vyhrabávanie sa z dlhov a kontrolovala muža ako malé decko.

tiezjedna
Dnes o 07:50

Vyhľadaj právnika, okamžite zrušiť BSM a rozviesť sa. Zmeniť sa môže, nepotrebujete k tomu byť manželia. Ale tejto rozprávke by som neverila. Mrzí ma takýto štart do života...

karolinakr
Dnes o 08:12

bohužiaľ, ked ta manžel pripraví o strechu nad hlavou, je nezodpovedný a ani dieťa a rodina ho nezastaví, nema v sebe žiadnu brzdu pomôže ti jedine rozvod, lebo jeho dlhy budeš splacať ako manželka do smrti a stiahne ta dole
sluby ťa nemusia zaujimať, dôležité sú skutky, liečenie,abstinencia, čo on evidentne nedokaže, ked si berie x pôžičiek od nebankoviek, kde su extremne uroky, to robí len hlupák, je to nevýhodné
bez milosti,aj keby kľačal na kolenach rozvod, zachráň seba i dieťa a
napíš o akú sumu sa jedná
svojim blaznostvom ťa stiahne do nešťastia a ty to budeš splácať

danica2711
Dnes o 08:44

deti majú deti... aspoň teraz maj rozum, keď už si do toho všetkého vhupla ani nevieš, ako... Utekaj od neho, on možno raz dospeje, ale kým sa to stane, dovedie vás do krabice pod most, to fakt nepotrebuješ

som_realistka
Dnes o 08:50

Bohužiaľ, v tejto chvíli, okamžite rozviesť a ak je to možné, všetky dlhy pri rozvode nech si uzná iba ako svoje (ale je možné, že to nebude chcie)

sissy27
Dnes o 08:51

@kavasmliekom
@taktotedanie nie len nebankovkam. Ani v banke nepotrebujes suhlas na spotrebak tusim do 20k a v kazdej banke si mozes zobrat dalsi…

taktotedanie
Dnes o 08:54

@sissy27 autorka priamo oznacuje nebankovky preto som to napisala
Ak ma ucet v banke na svoje meno a manzelka tam nieje spomenuta jasne, ze si moze zobrat pozicku aj odtial a nikomu o tom
Nemusi hovorit dokonca to
Moze urpbit online a nemusi ani na pobocku

mamina7070
Dnes o 08:56

najprv zrusenie BSM a sucasne nech pred notarom prevezme vsetky dlhy na seba (toto ries s pravnikom)

a potom uvidis co dalej ale najprv toto vyries kym este lutuje a tak