Moja životná situácia

21. okt 2021

Chcem len počuť názor niekoho cudzieho. Mala som prácu- zlé platenú, kde by chceli najradšej aby som za najmenší plat robila (a vedela robiť) všetko… tak ma to už začalo štvať a dala som výpoveď s tým, že urobím kurzy a budem sa venovať niečomu inému… mám tridsať takže dosť na to aby som sa mohla rozhodovať čo v živote chcem a čo nie… tie kurzy ale neurobím za noc a je pochopiteľné, že nejaký čas budem sedieť doma 🤷🏽‍♀️ Ja som s tým v pohode, veď všetko trvá nejaký čas… No tu nastáva problém, rodina už rieši, prečo som dala výpoveď, či mi ten plat nestačil (minimálna mzda) a pardon myslím, že ako človek s vysokou školou mám na viac. Či ja si myslím, že hneď prvý mesiac zarobím 1200€. Čakala by som možno trošku podpory od najbližších, ale to sa nestalo. Zatiaľ čo keby takýto krok urobil môj súrodenec, tak by ho asi vychvaľovali do nebies, že aký je šikovný že sa na to dal… priznám sa je mi smutno, posledné obdobie si aj dosť poplačem. Mám možnosť ísť bývať k priateľovi (ktorý je pre mňa v tomto obdobi aj dosť velká záchrana, je to väčšie mesto- viac možností, možno by aj bolo dobre vypadnúť z tohto tu prostredia). Z tých ich rečí mi je zle, som neschopná, aj tak sa mi nebude dariť… je mi z toho ťažko až… ☹️. Ako keby už som sa mala teraz uspokojiť s tým, že zarobiť minimum je ok. A najlepšie keď povedia, že čo vlastne ja chcem milióny zarábať?
Ďakujem. Len som sa chcela ,,vyrozprávať,, 🙂

michkat
21. okt 2021

Ja len, ze je mi to povedome... Akurat, ze mne toto zacalo ovela skor a tak som robila co sa odo mna ocakavalo... A su to zabite roky kedy som robila nieco uplne ine v com som nechcela zotrvat, ale doma so mnou hned robila mama cirkus, ked som bola napr. 2 tyzdne bez prace po mature, moje maximum bez prace veru su nejake max 3 tyzdne za 8 pracujucich rokov... Len smutne je, ze som nemala sancu zistit, kde je sever a co vlastne chcem.... Takze... Kasli na to... Nech si hovoria co chcu, ak je to s priatelom vazne, chod byvat a nim, osamostnatni sa a uvidis co nove to prinesie

vikusjk
21. okt 2021

chapem spravne, ze este byvas s rodicmi?

nely1704
21. okt 2021

Ak stále žiješ s rodičmi a nebudeš mať žiadny príjem, tak to chápem. Ale len kvôli ich reakcií by som k frajerovi bývať nešla. Chces s ním žiť bez príjmu ? Bude ti všetko platiť a hlavne kurzy??
Áno, máš dosť rokov na to, aby ťa nikto nezivil a živila si sa sama .

ivkazba
21. okt 2021

Chápem správne, že bývaš s rodičmi? V tom prípade, ak máš možnosť bývať s priateľom, tak smelo do toho. Jednak v tomto veku je už ozaj čas sa odstrihnúť od rodičov a v druhom rade, aspoň s priateľom posuniete vzťah na novú úroveň.
Čo sa týka práce. Ak máš definované, čomu sa chceš venovať a kurzy máš prispôsobené tomu, aby si mohla robiť prácu akú chceš, tak držím palce. Kto nič neurobí, nič nezíska. Odporúčam okrem kurzov nájsť si aj rôzne online vzdelávanie či samoštúdium. Že ťa rodina nepodporí je samozrejme smutné. Sčasti príčinou môže byť to, že máš 30, bývaš s rodičmi a robíš roky za minimálku. Čiže môže to byť pre nich šok. A môže to byť aj tým, že proste sú ľudia, ktorí ambície nemajú a preto ich aj ťažko chápu u iných.

0silvia0
21. okt 2021

Tak ked byvas s rodicmi, maju pocit, ze ti mozu kecat do zivota...

autor
21. okt 2021

@michkat ďakujem. Mala som v hlave plán, čo urobím, čo a ako bude a tak jednoducho mi vedia všetko dos*ať s prepáčením že…

autor
21. okt 2021

@nely1704 áno s rodičmi. Kurz som si platila sama a aj ostané zaplatím ja

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
21. okt 2021

@ivkazba ďakujem veľmi pekne 🙂 je fajn počuť ,,čítať,, aj niečo take 😘

michkat
21. okt 2021

Viem si to predstavit, treba sa osamostatnit cim skor... Lebo ti bude blbe aj vzduch doma dychat casom.....

autor
21. okt 2021

@0silvia0 veď to

nely1704
21. okt 2021

Ak máš finančnú rezervu na niekoľko mesiacov tak si môžeš dovoliť byť nezamestnaná. A myslím, že rodičia Ti nič nedosr.... Je čas sa osamostatniť, ich dieťa budeš stále, cize stále sa budú k veciam vyjadrovať , ešte k tomu, že bývaš s nimi o to viac 🙂

autor
21. okt 2021

@cocolino234 ako samozrejme, že nejaké peniaze mám našetrené, takže by ma neživil. Ale ten názor rodiny je pre mňa smutný ☹️

autor
21. okt 2021

@michkat veľmi nás tým rozmýšľam. Že sa zbalim a jednoducho pôjdem…

autor
21. okt 2021

@nely1704 dosr mi náladu každý deň (v poslednom čase)

0silvia0
21. okt 2021

Neries nazor rodiny, to su generacne rozdiely, pre nich ak je niekto nezamestnany, tak to znamena ze je neschopak... Myslim ze je nacase sa odstahovat a postavit na vlastne nohy

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
21. okt 2021

@0silvia0 ale mne to tak vážne prípadá. Neschopná bude teraz sedieť doma, a chodiť na úrad… a najbližších päť rokov si nič nenajdem… pritom v minulej práci som bola dobrá, ale nie spokojná ☹️

autor
21. okt 2021

@cocolino234 ďakujem 🥺🥺🥺

michkat
21. okt 2021

Drzim paste, mna z domu vlastne vyhodili teda mama lebo som si nasla priatela, ale dopadlo by to rovnako keby oznamim, ze sa k nemu stahujem, ale ty snad budes mat lepsi odchod 👍 je aj na case by som povedala nech vidia, ze nemas 16 rokov uz, nebude to pohodlne, bude to zmena, ale alo si zariadis tak budes mat 🙂

autor
21. okt 2021

@michkat ďakujem 🙏🏼 Veď ja samozrejme neočakávam, že to pôjde hneď od začiatku hladko (profesne hlavne) ale slová podpory, by z ich strany potešili 😕 ale zrejeme je čas no…

marseillefan
21. okt 2021

Napíš viac... v ktorom si meste? Aká je teraz náplň tvojej práce (v tej práci, čo si dala výpoveď)? Akú máš VŠ? Aké kurzy si plánuješ urobiť?

mabenn
21. okt 2021

vo svojom veku sa uz mozes na motivaciu alebo podporu od svojej rodiny vykaslat, bud si veris ty, alebo nie...mozno ti len odrazaju tvoj vnutorny pocit, mozno ta to ma vyprovokovat na odstrihnutie, tak ci tak, nemala by si byt zavisla na ich nazore ale budovat si zivot sama po svojom, a niest aj nasledky

mladena
21. okt 2021

nemáš teraz ľahké obdobie a miesto podpory ťa akurát stápajú, takže chápem. Nevadí, si už považovaná za dospelú, pred sebou však celý život tak nesmúť a ber to tak, že máš šance zariadiť si život konečne po svojom....dokonca máš aj nejaké vyhliadky- priateľ, iné mesto... Joj čo som sa ja napočúvala pindania od našich a to som zanechala štúdiu na výške tak si vieš predstaviť 🙂 reakcia mamy keď som jej povedala, že idem pracovať ako recepčná - Prostitútku ideš robiť?! 😀
tak chápeš a teraz som spokojná a s rodičmi normálny zdravý priateľský vzťah

tosomja
21. okt 2021

No ja by som napríklad zostala robiť aj za minimálnu kým tie kurzy nespravím, samozrejme, ak by to časovo vychádzalo. Aspoň na tie kurzy by som mala zarobené.
Mňa tiež nikto za moje kroky v živote nechváli, aj tak si idem za svojím. Veď môj život.
Čím skôr sa osamostatni, ale najprv si sadnite s priateľom a ujasnite si, kto čo je ochotný do toho vzťahu dať, lebo niekto musí aj platiť strechu nad hlavou a stravu.
Držím prsty.

saraxyz
21. okt 2021

No a teraz to otoč. Tak ťa to naštvalo, že niečo urobíš. Začneš šiť nový život podľa seba. Takže sa skús na nich mehnevať, ale im poďakuj 😉

apolka77
21. okt 2021

Koľko máš rokov?
Tak rodičom by sa asi najviac páčilo keby si si tie kurzy robila popri práci, ak sa dá. Asi majú pocit že Ťa živia a boja sa, že im to prischne ešte na pár rokov.
Však poznáme len tvoju verziu.
Každopádne držim palce, hlavne sa osamostatni, rodičom dokážeš že sa vieš o seba postarať aj sama.
Moji má tiež v ničom nepodporili, skôr udupali aj posledné zvyšky sebavedomia. V 18. Som zbalila tašku a hajde do Londýna...

autor
21. okt 2021

@tosomja vieš len za tu minimálnu, by som ani do prenájmu nemohla ísť. Lebo by mi už na nič iné peniažky neostali 😂😂😂 a o zaplatenie kurzov nejde. To si platím sama

autor
21. okt 2021

@mladena Ach zlata rodina že? 🙈

autor
21. okt 2021

Žienky zlepšili sme mi náladu, aspoň trošku. Ďakujem. Vidím, že sa to nedeje len mne…