Ahojte píšem tu kôli mojej svokre s ktorou bývame . Žijeme zo svokrovcami žiaľ momentálne nemáme možnosť odísť inde ... Manžel je majiteľ domu a pozemku na ktorom žijeme pol má od oca pol od strýka .. peklo začalo keď svokor prepísal svoj podiel mužovi samozrejme muž dal doživotné právo a právo doopatrovania no svokra nás začala nenávidieť nútila svokra aby to pýtal naspäť čo sa nedalo .. začala robiť intrigy ohovárať huckat svokra proti nám ... Keď sa nám narodil syn začalo ešte vedcie peklo psychické tlaky s ich strany ja doteraz mám stoho psychické problémy bojím sa budúcnosti čo spravia ako nám ublížia ... Ja už nevládzem svokra len čo ma vidí hľadá mi robotu ... K našim hlavne kmojím veciam sa správa otrasne ako keby to nemalo žiadnu cenu kradne nám veci ... Aj napriek tomu sa snažím k ním správať slušne pomôcť im svokru vozím do mesta na nakúpi a viete čo ona povedala švagrinej ??? Že ona chodí do mesta na bycikli 70 ročná žena ktora niekedy ledva žije povie že ona chodí na bicykli do mesta mňa sa to veľmi dotklo možno si poviete že riešim hlúposti no poslednú dobu si začínam uvedomovať že som len nástroj pre ňu ako ma využiť snažím ustupovať v čom sa dá vyhýbať sa konfliktom ale jej raz nespravis po vôli a je peklo .. pýtam sa sama seba do kedy toto bude ja nevládzem ona mi zvykne ešte povedať ja budem žiť 100 rokov si musíte počkať kedy má tu nebude viem možno to je hnusné ale ja už nevládzem ... Možno si poviete načo to píšem no mám potrebu sa vyrozprávať lebo ja už naozaj nevládzem ... ale vždy si poviem len to nie
@erka33 je to mama tvojho muža takže by som asi povedala mužovi nech sa s ňou porozpráva o tom inak odídem a buď pôjde muž somnou alebo nie ale určite by som to netrpela... skús možno svokra prestane keď bude hroziť že odídeš od jej syna
Treba hľadať inú cestu, ale z tou ti musí pomôcť muž. Pokiaľ sú svokrovci v stave, že nepotrebujú opateru 24/7, hľadala by som iné bývanie. Možno máš pocit, že momentálne nie je kam ísť, ale keď sa dá, tak sa to zvládne. Môj muž chcel ostať bývať u mojich svokrovcov, že si podkrovie prerobíme... O rok a pol sme sa sťahovali do bytu. Viem, že je to pre teba náročné, a nevieš nájsť iné východisko ale skus si sadnúť s mužom a hľadať spôsobom. Pretože ak to takto pôjde ďalej tvoje dieťa príde o matku, TT budeš psychicky zlomená a to nie je dobre pre tvoje dieťa, ono potrebuje silnú matku. Pokiaľ svokra vymýšľa klamstvá, aby ta očiernila, tak si rob dôkazy na to co vieš dokázať. Odfotografovať ju v aute, následne v obchode i keď vkladate nákup do kufra sprav fotku. Niekto ti povie, prečo si snou nebola a ukáž fotku. Začne byť na teba protivná? Hľadá chyby? Zapni si nahrávanie na mobile a pusti večer mužovi.... ON si ta vybral, ako ženu ktorú miluje a chce sa o ju starať a byť jej oporou, takže by ta mal podržať a jasne dať mame najavo, že nech ti dá pokoj. Môj sa ma zastal pred svokrou asi 2x, aj to preto lebo som vždy hucala, že sa ma nikdy nezostane. A ver mi, viem aké je to byť psychicky zdeptaná z bývania u svorky. Prajem ti neskutočne veľa síl a posielam ti jedno veľké objatie. Mne vždy pomohlo... Drž sa a bojuj.
@marrynka112 len aby sa svokra naopak netešila, že ich rozdelila 🙄
@mell27 koľko krát jej dohováral ona si jednoducho melie svoje vždy mi povie že ju mám ignorovať ona je zlý človek fakt zlý strašne na všetko si narokuje ... Ono jej keď človek povie niečo čo sa jej nepáči sa pomstí ... Muž vraví že ona je psychicky chorá ... Raz ma veľmi vytočila som jej povedala že ona veľmi zle dopadne nič si tá žena nepripusti absolútne nič ona je dokonalá ona tu bude večnosť....
@erka33 Typické dedinské sliepky.....videli také správanie u svojich matiek, tak to robia aj ony....A ty si rozum potratila ísť bývať ku svokre ? Je tu viac ako tisíc diskusií o svokrách a spoločnom bývaní....že je to peklo, ale aj tak si sa tam nasťahovala ? Ženy, zapamätajte si raz a navždy, že mladí majú bývať sami !!!!! Mám veľmi rada svoje nevesty, vychádzame spolu dobre, ešte nikdy sme sa nepohádali, ale je nemysliteľné, aby u nás bývali.
Svokra má 70 rokov ? Treba jej povedať, že tu nebude večne, so zdravím pôjde dolu kopcom a vzhľadom na COVID tu nemusi byť o 2-3 týždne. Inak to s takou povahou nejde...
@erka33 Takymto ludom nikdy nevyhovies. Mozes sa snazit akokolvek. Cim viac sa budes snazit tym horsie. Poucenie pre teba: nesnaz sa uspokojit svokru, mysli iba na svoj konfort. Nech je urazena, nech sa s tebou nebavi, uvidis aky pokoj od nej budes mat. Nabuduce bude chciet odviest, povedz ze si unavena, nech ide na bicykli😆, bude ti chciet dat robotu, povedz ze nemas cas, bude mat sproste reci usmej sa na nu, pomysli si aka je to 🐮a odid z miestnosti. Nepripustaj si ju a jej reci k srdcu. Bude sa ti lahsie dychat.
nuz, vzala si si muza ktory CHCE byvat u rodicov, aj ked vidi, ako mu nicia zenu a rodinnu pohodu.
Lebo vy ste s muzom dvaja dospeli svojpravni ludia a nic vam nebrani, aby ste nechali jeho rodicov zit v tom dome, s pravom dozitia. a ist byvat do podnajmu alebo vziat hypoteku a ist do svojho. Uz by som do toho domu nic neinvestovala a radsej sa tlacila s dietatom v minigarsonke, jedla skromne jedla typu granadir a spagety dookola a nosila som cela rodina veci zo sekaca a na vianoce by som mala polmetrovy vypredajovy stromcek a darceky za 30 eur pre celu rodinu - pod tym stromcekom aj v teplakoch so zaplatou by som bola stastna ako blcha. ... ako znasat psychicky teror od sibnutej zakernej svokry.
Takze tak, kazdy mame moznost volby, aj ty a tvoj muz. Je na vas co si zvolite.
@nikolka1986 nikto nepremýšľa ako ju vysackovat ....
Lebo budem hnusna, casto tieto ustrky ludia znasaju, aj ked sa im kopia problemy s pociatocnou naivnou vidinou ako budu stastni s tym zdedenym majetkom. vsak dom, vsak pozemok - bla bla. ale casto taky nezarobeny, neoddrety majetok ma svoju cenu, a tou cenou je psychicke zdravie, nutnost byt ponizovany, sluhom, suchat nohami a posluchat.
Moji svokrovci tiez bluznili o spolocnom byvani. Na jednu jedinu sekundu sme s muzom neuvazovali o byvani s nimi v dome, a to boli v zaciatkoch este celkom mili.
Nuž ak ste tam niečo prerábali, vypýtať si peniaze od svokrovcov a pekne im ich podarúnok vrátiť naspäť a ísť bývať do vlastného. Ja nechápem, že ľudia sú stále nepoučiteľní, stále robia tie isté chyby a stále sa nepoučia. Ako môže niekto bývat so svokrovcami, alebo s rodičmi? Proste to nefunguje.
ked byvate spolu, tak by som v niektorych veciach suchala nohami, ale v niektorych nie, ono treba si urcit hranice, aby sa dalo fungovat!
@bundle tak keby sa tešila aj napriek tomu že jej niečo povedal jej syn tak by som iba mužovi povedala že buď ide somnou alebo idem sama a aspoň by som vedela kto je mu prednejší 🙂 ja by som veru také niečo trpieť nedokázala a situácia sa dá vždy riešiť.
Prepáč, ale píšeš že tvoj muž tvrdí že jeho mama je psychicky narušená a napriek tomu ste tam išli bývať a ešte ste do tohto prostredia priviedli aj dieťa. Ja tomuto hovorím sprostosť. Sorry, je to tvoja chýba, že si na toto pristúpila a nevyriešiš to kým sa neodsťahujete. Mne je ľúto len toho dieťaťa, že má takých rodičov, ktorí dovolia aby vyrastalo a formovalo sa v takom chorom prostredí. Ak si s tým okej (a to zrejme si ak nerobíš nič preto aby ste čo najrýchlejšie odtiaľ odišli), tak ťažko niečo radiť.
Odchod by bol najspravnejsim riesenim, ale dovtedy - treba sa svokre postavit. Povie svagrinej, ze ide na nakupy bicyklom? - Hned reaguj - co to hovorite, ved som vas odviezla! A zacala by som si fotit - nastupi do auta - fotka, vystupi pred Lidlom, fotka... nabuduce zaklame - preco kalmete? Tu su dokazy.
Da ti nejaku robotu? Prepacte, ja nie som ani dieta ani vasa sluzka. ja sa staram o svoju domacnost, vy mne robotu nepridelujte.
Ale ak je "psychicky chora", asi treba trvat na lieceni...
nesmies sa nechat zneuzivat a kazde jej klamstvo by som jej okamzite vyvratila. mozno sa tak sprava, lebo si ticho a tak ma pocit, ze si to proste moze dovolit. musis byt proste aj ty tvrdsia, aby vedela, ze si to proste nenechas
@erka33 nie je to starecká demencia, keď si takto vymýšľa s tým bicyklom a pod.?
No asi treba len pockat ak by sa vam dalo odist, lebo ked jej ani dohovaranie nepomaha, to je na porazenie to verim. Jedine ju skusit fakt ignorovat ak to pojde, nech mate co najviac klud.
Nenechala by som sa tyranizovat od 70 rocnej babky... ty jej to dovolis tak to robí.. prestaň jej robiť slúžku a fackovacieho panaka. Normalne sa jej postav, keď treba tak na ňu aj zvýš hlas a ukáž že sa nenechas. Šak ty nie si jej decko aby si to k tebe dovolovala, ma sa k tebe spravat uctivo! A môže byť rada ze jej skáčes okolo riti, nabudúce by som sa na ňu vykaslala keď by niečo potrebovala a spravala sa k nej rovnako ako ona k tebe. Potom by to možno pochopila..
Treba si nastavit pravidla, urcit hranice len tak to moze fungovat, ale taketo byvanie podla mna dlhodobo fungovat aj tak nebude. Je dobre, ked mladi maju svoje 😉
Už by som jej zamurovala jej obydlie tak, že bude mať vlastný vchod a dvojplatničku a vécko so sprchou. By sa divila ako sa všetko dá. A do mesta by chodila autobusom, alebo na tom bicykli 😂
@erka33 vždy máš možnosť riešiť situáciu, otázka je čo tvoj muž