Ahojte chcela by som vás poprosiť o rady alebo skúsenosti ak ste boli v podobnej situácií.......Ja s mojím priateľom sme sa zoznámili v práci ja som bola zasnúbená v tom čase a on ženatý otec 3 detí (už vtedy mali s manželkou problémy)....Na prvý pohľad sme si sadli čoraz viac sme chceli byť spolu....už po par mesiacoch sme zistili, že bez seba nevieme existovať a tak som ja zrušila zasnúbenie a on podal žiadosť o rozvod a začali sme spolu žiť......o deti sa zaujíma dokonca by ma s nimi chcel zoznámiť ale jeho žena nám začala robiť strašné problémy....Som s ním strašne šťastná a chcela by som s ním rodinu ....Je to všetko strašne komplikovane a ja niekdy neviem čo robiť a ako ďalej...Jeho deti by som spoznala strašne rada veľmi sa na ne teším ale obávam sa, že ich bude proti mne jeho ex štvať ☹
chudák deti
Niekedy sa môže srdiečko zblázniť, ale rozum a morállne zásady by mali zabrzdiť nejaké rozvíjanie dalšieho vzťahu so zadanou osobou. Je jedna stará pravda, ktorá môže znieť až frázovito, "nezakladaj svoje šťastie, na nešťastí druhého, raz za to zaplatíš"
keby ti záležalo na deťoch tak ich nenecháš zažívať rozvod rodičov, neistotu, hádky a stresy, nevezmeš im istotu, že majú doma otca, ktorý sa o nich postará... čakáš, že sa ti vrhnú okolo krku? a ešte plánuješ nevlastných súrodencov...
@bozka90 ak ti zalezi na detoch tak im nechaj mamu a otca, aj ked uz spolu neziju, stale su to ich rodicia, takze ich sleduj z ustrania. Ak sa s partnerom dohodnete na spolocnom dietati vytvorte si rodinu ale pamataj, nikdy ho nebudes mat iba pre seba a pre svoje dieta/deti.... taky isty narok nanho maju aj deti z prveho manzelstva.
To ako sa k nemu spravala mas len od neho alebo aj z inych zdrojov?
@bozka90 kym neukonci predosly vztah, rozumej rozvod, majetkove veci, vyzivne a starostlivost o deti, nehovorila by som o ziadnej buducnosti... Prekrocili ste hranicu, ktora sa prekrocit nema...z mojho pohladu...tiez som to raz urobila. Nastastie sme sa spamatali vcas a nedoslo k rozvodu ale doteraz mi je zo seba zle :( ako som mohla byt tak egoisticka a naivna,ze som si myslela, ze na nasej zalubenosti sa da postavit buducnost :( pri tom to bolo len o tom, ze MY zalubeni sme LEN chceli byt spolu - vsak co je na tom zle? ...ani jeden z nas si spociatku neuvedomil, ze je to len bezbrehy chtic (nie sexualny, ale taky tvrdohlavy, sebastredny) - dosiahnut to co nemam...a ze pokial dojde k rozvodu, situscia uz nikdy nebude na 100% dobra. Pleties si na seba bic...a kludne sa moze stat, ze o polroka prides na to, ze ten muz nie je ten pravy.... Vies ani jeho rodina a priatelia, kolegovia - aj ked mozno zoci voci vsetko bude ok, nikdy nebudes 100% povazovana za dobru a laskavu... Ver mi, viem o com pisem a to som vtedy davno zdaleka nezasla tak daleko ako ty teraz... Pouc sa, vypni mobil a nechaj manzelov riesit manzelske problemy. Ak sa ma rozviest, tak sa rozvedie... A este nieco - pre pokoj v tvojej dusi - ospravedln sa tej zene. Nebude ziadna harpia, skrata ani sprostana kdd tvoja uzasna laska s nou ma tri deti...
Budes ho tak strasne velmi lubit, ked bude na 3 deti platit vyzivne napr 250e ? Alebo ked si teda konecne donesie svoje 3 deti na vikend a ty im budes robit poskoka? Nemas ani jedno dietata, nemas ani predstavu co je to starat sa o 3 deti?
@bozka90 to ci by s ich matkou bol alebo nebol keby ste sa nestretli neries.... realita je, ze s nou nie je a impulzom k tomu bolo vase stretnutie. Situacia sa stala....
z toho co pises dalej do diskusie uz neviem co vlastne chces pocut a preco si vlastne tuto diskusiu zalozila, lebo na zaciatku pises, ze "Je to všetko strašne komplikovane a ja niekdy neviem čo robiť a ako ďalej...Jeho deti by som spoznala strašne rada veľmi sa na ne teším ale obávam sa, že ich bude proti mne jeho ex štvať" a potom neskor ze "Ja sa jej vôbec nebojím ani toho že by bola ku mne zlá mne záleží na deťoch .... "
To co im ona o tebe povie nijako neovplyvnis....
Ako matka 3 detí, ktorá sa rozchádza so svojim manželom (ktorý mimochodom zatiaľ nikoho nemá), by som ti odporučila, aby si tomu dala čas. Tieto veci sa neriešia zo dňa na deň a ani z mesiaca na mesiac. Veľa záleží aj od toho aké boli dôvody na rozchod, ako to prebiehalo, či sú schopní spolu komunikovať na úrovni, atď. A nemálo záleží aj na tom ako to psychický zvláda jeho manželka. My s manželom komunikujeme úplne normálne, pre rozchod som sa rozhodla ja, ale nebolo by mi príjemné, keby mi za pár mesiacov začal deti zoznamovať s nejakou jeho priateľkou. Takže netlač na pílu a nechaj matku priateľových detí, aby sa sama rozhodla, kedy je ten správny čas. S týmto jednoducho musíš rátať, keď si si našla otca 3 detí a on k nim má dobrý vzťah. A samozrejme si musíš uvedomiť, že časovo a aj finančne (alimenty...) to bude pre neho náročné, skĺbiť dve rodiny dohromady.
A čo na to tvoji rodičia? 😀 preboha, chlap s tromi deťmi 😝 ani keby mal vtáka pozláteného. 😀
je mladý a chce sex, s tebou ho má kedy chce bez rečí, že niečo musí doma urobiť, postarať sa...
preto si vybral teba
@bozka90 hmmmm,len tak rozmyslam,ci pan "skoro"rozvedeny a strasne nepochopeny v manzelstve ti neurobi to iste,lebo po case zisti,ze krv nie je voda a vrati sa 😒
ma 3deti,jasne,ze s tym prichadzaju aj problemy...potrebuje cas a zaujem od zeny=skoda len,ze to pochopenie nenachadza a nechce nachadzat u manzelky,ale u bezdetnej zeny,kt.ma na neho cas...a cas aj na seba
vies,ja na tvojom mieste-asi by som sa zamyslela nad tym,ci je to ozaj taka laska(z jeho strany)alebo len unik od problemov...lebo je dost mozne,ze aj vy budete mat tri deti...bude straaaasne nepochopeny a opat sa najde nejaka zienka-utesitelka a chapatelka a odide za pochopenim ☹
chapem,ze srdcu sa rozkazat niekedy neda...ale si z vas dvoch v tom lepsom...a zaroven horsom polozeni
ak ho mas rada a chces istotu,daj mu cas,nech si poriesi veci doma,deti...premysli,ci naozaj chce odist a ci si uvedomuje,co nechava....ak ta jeho laska pretrva....hmmmmm...potom si uz len zvykat na situaciu,kt.prisla
inak...nehovorim,ze to nemoze byt laska....ale stoji ti za to take trapenie????skus sa zamysliet...teraz je to take pekne,ruzove....skus sa zamysliet,ci naozaj chces zacinat nieco take komplikovane...a ci ten muz stoji za to.....ono,ked muz odchadza od troch deti-hmmm,nieco tam bude....nejaky problem-len je otazne,ci je to vzdy IBA zena ☹
Wow, si "odvazna", pustat sa do takeho vztahu, deti su zavazok na cely zivot, ak je ten chlap normalny, tak vzdy budu na prvom mieste, takze velakrat budes odstrcena, a mozno ta budu casom neznasat, o to sa postara ich matka :D
Ake su velke?
Poznam podobny vztah, kde sa kvoli 7 rocnemu dietatu museli rozist, lebo nastal teror z jeho strany, histericke zachvaty a pod...
Ten chlap mal ist s manzelkou do poradne a nie do inej postele...
Kedy si sa s tou pani rozpravala? Co ty vies o nej, ako sa spravala? Starala sa o 3 deti a manzela ! O com ty nemas ani potuchy, co to obnasa. Ale nie je nic lahsie, ako osocovat manzelku po rozvode. Si nestala v citoch. A neverim, ze takyto vztah ti dlho vydrzi. Lietas v oblakoch a snivas o tom, aka si zalubena. Ale dievcinka, ty si padla z blata do kaluze. Sue ti to tu krasne napisala: ospravedln sa tej zene.
Všetko pochopíš, až to raz zažiješ....
@bozka90 aha, takze ona ta nejak kontaktovala? No tak toto by mala v prvom rade povedat jemu, ze sa chce zmenit, nie jeho novej priatelke... a potom by malo byt na nom ako sa k tomu postavi.
Niekedy vie aj mozny odchod partnera toho druheho vybudit k zmene.
Kazdopadne nech to uz dopadne akokolvek TRPEZLIVOST je vlastnost ktoru budes potrebovat v najblizsich rokoch a zrejme aj na cely zivot... ak sa po par rokoch nestanes ty tou, ktora nechape a nepojde hladat pochopenie dalej.... ja ti neprajem nic zle, ale pre mna proste rozvod nie je riesenim problemov manzelov a rodicov.... pokial nie je jeden z partnerov psychopat, za vsetky manzelske problemy su zodpovedni dvaja.....
Ak to nie je tajomstvo, kolko mas rokov?
poviem to narovinu....nikdy som nevyhladavala taketo vztahy,proste zenatych,rozvedenych,ovdovenych muzov....takyto chlapi uz cosi prezili,s takymto materialom,ja osobne by som pracovat nevedela....-)))chce to iny typ zeny,inu povahu....neviem poradit,kazdopadne ak je toto cesta ktorou chces ist,budes potrebovat pevne nervy
@bozka90 - neviem dievca si v tazkej situacii. Ano mozno uz bol vztah rozvrateny, ale mozno to jeho ex este tak zle nevidela a pre nu si bola posledny klinec do rakvy. Ono s troma detmi ma vsetky paky ako ti to zneprijemnit a ver tomu, ze to ani nebude musiet zakerne robit... vikendy vo dvojici - zabudni... budes strazit hordu cudzich deti... budes tehotna s prvym dietatom a budes ocakavat nadsenie partnera s kazdeho pohybu v brusku? No on nebude, uz to tri krat zazil... ex bude hocico potrebovat, on pobezi, lebo to bude pre deti... financna stranka - vyzivne na tri deti az do ich ukoncenia studia, vies ako to bude ubijat vas rozpocet v dobe, kedy ty budes na materskej? .. kolko deti bude asi chciet muz, ktory uz tri deti ma? Ziadne? Alebo maximalne jedno? Snivas ostat bezdetna? Nedate tvojmu dietatu surodenca, lebo uz su tri volakde inde?... rozmyslaj velmi... laska a zamilovanost je nadherna vec, ale realita cloveka dobehne rychlo... hlavne dovolenky, prazdniny, kedy ti tie cudzie - oni su aj budu pre teba cudzie! - zavesi na krk, ked budu v puberte, komplikovane povahy, bude to TAZKE. Ja osobne by som od toho sla na kilometre, sama mam tri deti... viem, co to obnasa a to su moje a som na ne zvyknuta... nie, ze prijdu ako velka voda na par dni na "navstevu". Budes este velmi nestastna dalsie roky, ked ta zamilovanost vyprcha 😖
@bozka90 tak v tvojej situacii som nebola a dufam ani nikdy nebudem, takze len teoreticky pohlad..... No poponahlali ste sa a skor nez ste si doriesili (teda hlavne on) minulost, zacali ste tvorit buducnost. Poznas len jeho pohlad na problemy ktore mali s manzelkou a preto nevies co preziva ona a ako to vnutorne preziva.
Kazdopadne ked ste nemali trpezlivost v zacinani spolocnej existencie, spomal aspon teraz a nechci vsetko naraz. Ak ma tvoj partner tri deti, zrejme boli s manzelkou spolu min. 10 rokov a to je dost dlhy cas.....
Takze bud s nim stastna, nechaj ho nech udrziava kontakt so svojimi detmi a daj tomu cas, drz sa trpezlivo v ustrani, podporuj ho a raz mozno sa rany zahoja a bude lepsie.