Ahojte, sme s priateľom 3 roky, žijeme spolu. 3 roky ma hnevá, že keď mu nepoviem, že treba doma niečo urobiť, tak sám od seba neurobí nič. Sám sa nechytí že vezme psa von, sám nenavarí, sám nevytiahne vysávač keď vidí že je špina, sám nevezme smeti a len prikladá do koša vrchom aj keď tam už nič nevojde, atď. Už som mu to hovorila nespočetne veľakrát a nič sa nemení. Ak mu aj poviem aby niečo urobil, tak počúvam samé “o chvíľu”, “len dopozerám film a idem”, “dopozerám video a idem”. Včera sa už situácia vyhrotila. Prišli sme po celom dni domov, kazdy sme boli u svojich rodicov, ja som mala za sebou 3 hodiny soferovania, on ma mamu 5 minút. Psa som mala so sebou samozrejme ja. Po prichode domov si ľahol tradične na gauč a pozeral do mobilu. Ja som pratala kuchyňu, lebo ráno sme nestíhali, kupila som psovi 5 kíl masa tak som ho porcovala a balila do sáčkov, do toho vybrať myčku, naložiť myčku, uvariť mäso, práčka, atď. On len ležal a hral sa na mobile a nič. Tak som mu povedala (slušne a pokojne), či mu to naozaj nie je blbé, že vidí že je 9 večer, a namiesto toho aby mi pomohol sa bude hrať na mobile, že veď čo že ja sa do 11 ešte nezastavím, hlavne že on sa bude hrať. Vyletel na mňa, že keď som videla toto doma že oco behá okolo mamy ako okolo kráľovnej tak že mám smolu, že on toto robiť nebude a kým mu nebudem presne dávať inštrukcie čo má robiť, tak nebude robiť nič. Mňa skoro viete čo. Moji rodičia spolu žijú v jednej domácnosti ako aj my a to, že spolu aj upratujú, aj navaria, aj idú spolu na nákup, aj spolu porobia na záhrade, a nerobi to len jeden je pre mňa prirodzené, veď tu nebývam len ja a on nie je na prázdninách u babky, že by som tu mala všetko robiť ja a obskakovať ho, nie? Duplom ked do prace chodime obaja a neživí ma ani jednym eurom. Nechcem žiť s človekom ktoreho sameho nenapadne ani dať psovi vodu. Včera rano šiel do potravin, že si ide zavolať s kamošom tak či má niečo kúpiť. Povedala som mu, že nech kúpi mikrotenove sačky, aby som mala večer do čoho dať to mäso, že sa nám už minuli. Po hodine a prišiel domov a viete čo priniesol? Dve flaše koly, a vraví, že sáčky zabudol. Ja mám pocit ako keby som žila s malým dieťaťom a nie s chlapom po 30tke ktorý mi ešte povie že sa nezmení a že ak niečo chcem aby urobil tak to mám povedať. A aj keď poviem a má na zozname do obchodu jednu vec, tak ju zabudne kúpiť a prinesie nieco ine. Čo s takým chlapom? Povedal mi ze ak chcem takeho ako moj otec tak si mam najst ineho ze on mi okolo riti behať nebude. Tak som povedala ze dobre, ze teda idem hľadať, zložil mi a napísal že to máme medzi nami uzavreté. No šialenstvo. Myslite ze mu niekedy dojde ako sa sprava a zmeni sa alebo nikdy, ak sa nezmenil za 3 roky a dal mi jasne najavo ze to neplanuje?
Spravil ti najlepsiu sluzbu aku ti spravit mohol. Ty to este nevies, on to este nevie, ale o par rokov budes rada, ze spravil za teba to, co si uz davno mala spravit ty. Rozist sa s nepouzitelnym chlapom. Bud rada, ze este nemate dieta, to by si si inac buchala hlavu o zarubnu, ze co vsetko je na tebe...
Nesnivaj, ludia sa nemenia, najdi si lepsieho 😉
Toto tolerujes 3 roky? Čosi ….nech ide do čerta
dievča, utekaj. nezmení sa.
ak ho máš fakt rada, dala by som poslednú šancu - sadla si, vysvetlila, že sa cítim ako slobodná mamička s prerasteným deckom a nie ako rovnocenná partnerka. povedala, ako presne si spolužitie predstavujem a aké budú následky, ak sa situácia nezmení. použiť jeho argumenty - ty mu okolo riti skákať nebudeš. dať trebárs mesiac na nápravu. a ak sa chlapec nespamätá, pošli ho kade ľahšie. nie si povinná nikomu robiť maminku.
Nezmeni sa urcite,zvyknuty na mamahotel a all inclusive.. taka otazka..to ze umyje riad,vylozi umyvacku-to je skakanie okolo tvojej rite?a z toho riadu on nejedol?na toto by som mu povedala,ze prave ty skaces okolo jeho rite,co je on chovny byk ci co?joj,poslala by som ho naspat k mame..
No 3 roky vidis, ze si na tom istom. Vyzeras ako sebestacna zena, posun ho cim skor inej a ty si najdi normalneho…toto neni pomoc, toto je dalsi balvan na nohe.
To je úplne nepoužiteľné do života. Neviem si predstaviť keby ste mali dieťa. Zila by si ako slobodná matka, s debilom na krku ako bonus.
Prečo mu to tri roky trpíš? Toto je presne typ chlapa s ktorým keby si mala dieťa a rozvedies sa tak... práve teraz beží na modrom koníku debata kde sa matka rozčuľuje, že jej štát nepomáha- jej bývalý je úplný debil , o dieťa sa nestará, nechce si ho brávať k sebe, proste nijako sa nepodieľa na výchove -tak presne toto by čakalo aj teba.
a prečo si s ním?
.. A niekto sa mi čuduje, že syna nechávam už teraz vyložiť a naložiť práčku, odniesť po sebe veci a uložiť do umývačky, pozametat, keď dačo v sype, dám handru do ruky a utiera prach, atď
dcéra robí toto isté samozrejme v rámci jej 1 ročných možnosti, ale tak hádam pochopia a zafixuju si, že obaja, či sú chlapec ci dievča, majú pomáhať a robiť bežne činnosti v domácnosti.
A k autorke, toto sa nezmení, bud rada, že ti urobil "službu" a upratal sa sám (z bytu a tvojho života)
Slobodná, bezdetna utekaj od takého blbca preč.
Prisla som asi do polovice... to je hnida hnila fuj
A ked budete mat deti tak to bude 10000x horsie
Zbav sa ho rychlostou svetla
@jaskolka to fakt sa niekto čuduje?
Mám slobodného kolegu po 40, býva u rodičov a raz dal na FB status, že práve dovysaval, aký priserny zvuk. Som sa opanovala, nič tam nenapísala, ale v robote som sa ho na to opýtala, že či mu nie je trápne, sťažovať sa na zvuk vysávača a či aspoň vysal celý byt, nielen svoju izbu. Na to bol ticho.
Jasné, že deti treba odmala viesť k dom.pracam.
Nezmeni sa, to bude stale takyto a moze sa to este vyhrotit. Ujasni si, ci chces okolo takeho clovek skakat cely zivot, ci ti to za to stoji.
Po 3 rokoch tolerovania nečakaj zmenu. Koho je to pes? Bud mu daj zoznam co ma spraviť, alebo Oper len sebe, uvar len sebe, riady si umy len po sebe. Alebo úplne najlepšie rozchod. Pretože on sa nezmení.
Zabaľ ho a pošli k tejto, poteší sa, ten jej už roky ani nepracuje tak ho živí zo svojho príjmu
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/partner-nechce-pracovat-nepaci-sa-mu-ziadna-praca/
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/partner-nechce-pracovat/
Mne stupol tlak a to len citam 😠. Este ti to povie do oci, ze sa nezmeni, vsetko mu musis prikazat ako jeho sef/matka, on ti nebude skakat okolo riti. Praveze by ti mal skakat okolo riti, ako okolo kralovnej. Normalne ho poslat do prdele, alebo mu neprat, nevarit a nech sa sam postara.
Moj 11r syn si sam uklada oprane veci, vie, ze ked si spinave neda do kosa, tak neoperem. Tanier/riad ma umyt. Minule varil paradajkovu polievku pre celu rodinu, lebo mal na nu chut a mne sa nechcelo 😁. Mozno nie som matka roka, ale nech sa nespolieha na druhych, ze to urobia za neho. Zije s nami, tak nech sa pricini.
Bud rada,že ešte nemáte deti? Hádaj na kom by bola vsetka starostlivosť nielen o dieťa, domácnosť atď. Nieje schopný postarať sa ani o psa. Sprav ako Ti povedal, nájdi si lepšieho a nepremarni ďalší čas s niekym kto zato nestojí.
Teda takichto tem tu uz bolo zopar, ale ja osobne sa fakt divim kde na tych chlapov chodite.
Najvacsi udiv vo mne vzbudzuje fakt, ze to s nimi tahate nie mesiace, ale roky. Uz po polroku by ma omrzel zivot s takou hnidou co nema ani pozitivny pristup k domacim pracam.
Radsej ho nechaj na tom gauci aby z neho nebodaj neubudlo....chudacik.
Takito ludia nikdy v zivote nic mat nebudu a ti, ktori sa vezu s nimi ( v tomto pripade ty ) tobôž. Bud sa ho zbav alebo toleruj jeho pristup k zivotu....ina alternativa nie je.
Kopni ho do riti nech si hlada inu sluzku. Pridu deti a bude to este horsie
Uz sa nezmeni.
No v prvom rade chyba bola že ty si sama prišla domov a do 23:00 robila veci veď by počkali na zajtra ...ani môj chlap ani ja by sme nerobili po 3 hodinovom šoférovani ešte veci doma 🤦🤦🤦 ...zajtra si mu mohla s kľudom povedať miláčik treba spraviť to a to pomôžeš mi ?
@jaskolka moji skoro 10 a 8 rocni vedia nalozit a vylozit umyvacku, zbehnu mi kupit do obchodu chlieb rozky, vynesu plasty, vratne do obchodu, nevratne do osa vytriedia vsetko, spodare, tricka do kosa na pradlo, poskladat ponozky a ako bonus, rano spravia ranajky 2,5 rocnemu 😊. Co nevychovala matka, to frajerka nevychova...
@jaskolka toto zase nemusi byt zarukou toho, ze v buducnosti bude syn sikovny a ochotny s priatelkou robit vsetky domace prace. Ale bodaj by, ze ho to ucis je super 🙂
Ja mam zas opacnu skusenost, moj terajsi nikdy svojim predoslym priatelkam nejako extra nepomahal, sam to priznal narovinu. no ja som si ho naucila, ze nie som jeho mama ani otrok domacnosti a vacsinu veci urobi sam, bez toho aby som musela co i len pipnut, ze nieco treba. Vo vela pripadoch sa chlapi zmenia, ked im na vztahu zalezi a nechcu si to pokazit, snad to teda aj mojmu vydrzi aj do buducna 😅
Autorka, zial tvoj ta ma na haku uz od zaciatku, tam zial ziadnu zmenu nemozes ani len ocakavat. Dobre, ze sa odpratal sam a dal priestor niekomu lepsiemu 🤷🏻♀️
@hankab mojho vychovali ako princatko, ktore zenske roboty nerobi. Sranda, ze jeho otec varil, piekol a lepsie ako jeho mama ale riady po nom umyvala mama. No a naucil sa. Nic ine mu neostalo len sa zoznamit so sporakom, drezom, prackou a vysavacom. My s bratom sme boli vychovani, ze roboty sa nedelia na muzske a zenske a tak nejak nam to ostalo. Boli sme vychovani, ze jedlo same na tanier neskoci, tanier sa sam neumyje, ponozky nemaju nozicky, do spinaveho predla neodkracaju ani z pracky do suflika nenaskacu.
čo s takým chlapom? Nič. Sbohem a šáteček
On iný nebude. Ale pridajte si k tomu povinnosti s deťmi, iné starosti, že vám nebude najlepšie atď. ... Budete mať doma trúda, starosť navyše. Neurazte sa, ale strácate čas. Nie, nezmení sa, ak tak len k horšiemu.
Nezmení sa. Keby prišli deti, bolo by to ešte horšie a ty by si bola z neho na prášky. Vykašli sa naňho
najdi si takeho, aky je tvoj otec, tento sa nezmeni.