Môj muž sa odmieta sprchovať

2. feb 2022

Prosím vas ženy už je to čím ďalej tým horšie. S mužom sme spolu 5rokov. Na začiatku keď sme spolu nebývali som nejak neevidovala jeho hygienické návyky. Koho by to aj napadlo že nejaký normálny človek ich nemá však.
No už keď sme si boli bližší a ostávala som u neho na pár dní som si všimla že do sprchy chodí obden. Čo mne teda extrémne prekážalo. Takže prebehol rozhovor vyzeralo to že všetko chápe. Chlap sa sprchoval denne ok.
Začali sme oficiálne spolunažívať pred 2 rokmi. Snažil sa plniť toto moje prianie (inak by nemal sex). Avšak to občas flakal m takže sme pokračovali: rozhovor, zjavné pochopenie okej.
No ale teraz už nato úplne sere. Má obdobie kedy sa sprchuje každý deň ale to je len obdobie. Potom zas sa začne sprchovať iba obden. Niekedy až na ten tretí kedy ho už ale do prdele upozornim. 🤦🏻‍♀️
Muža milujem, ale toto mi vadi. Kvôli tomuto sním nespavam. A už snim nechcem spať ani keď sa osprchuje.
Príde mi to nechutné. On mi príde nechutný.
Máte s tým niekto skúsenosti? S takýmto partnerom? Dá sa to zmeniť? naučiť alebo?? Fakt ak by som sa snim mala kvôli tomuto rozviesť. Och 🤦🏻‍♀️ to by bola pekná hanba.
Ešte doplním že pracuje fyzicky m celý týždeň celý den. Pre predstavu arómy.

misenka3
2. feb 2022

Čakala som tragédiu. Že sa nesprchuje týždeň ,mesiac. Ale že sa osprchuje obden a kvôli tomu sa pomaly rozvádzať, to som naozaj nečakala.

tomikejt
2. feb 2022

Je to naozaj nechutne, obzvlášť ked pracuje fyzicky. Ja by som nedovolila neosprchovanemu chlapovi aby si ľahol do čistej postele. Jemu to je jedno ze sa ti hnusí?

sykoroka_dizajn
2. feb 2022

Ono to robí viac chlapov… tiež som bola prekvapená, môj to síce nerobí tak často ale všimla som si že obcas zaradí deň bez sprchy a poznám viacerých… pre mna to bolo najskôr zvláštne keď napr otec sa je schopný sprchovat x krát denne

lilyianka
2. feb 2022

Tiež som čakala niečo horšie,nejakú tú "kvalitku" ako býva v zámene manželiek 🤭 no neviem možno má pocit,že nesmrdí alebo proste je unavený, tak sa mu nechce...

andrejkap123
2. feb 2022

@misenka3 akoze ak to je pravidelne tak by mi ti vadilo tiez, vsak v topankach sa nohy spotia minimalne to citit, alebo pod pazouchou, a este ked manualne pracuje. A intimne partie. Ak by to bolo raz za cas a v taky den ze bud pride veeeelmi unaveny a ze odpadne do postele, alebo ze cely den len ste doma a kuka do telky v takom pripde ok. Ale pravidelne nesprchovanie je nechutne. Ked aj spite v tej istej posteli. Chapem autorku. Neviem co okrem rozhovoru by tu pomohlo….

autor
2. feb 2022

@misenka3 keď pracuješ fyzicky denne tak je to tragédia.

autor
2. feb 2022

@tomikejt áno je mu to úplne jedno

autor
2. feb 2022

@sykoroka_dizajn no neviem ja som zvyknutá že chlap dodržiava hygienu a poriadne. Robil to tak moj otec moj nevlastný otec moj starý otec moji bývalí tiež. Toto ja nepoznám.

20erika07
2. feb 2022

Som 15rokov s podobnym teda ale po praci sa VZDY osprchuje ,cez leto sa tiez vzdy sprchuje, on robi vela manualne pocas roka aj mimo zamestnania. Horsie je to ked je doma cely den, dva, ze nerobi nic, tak sa zo zaciatku cudoval ked som ho na to upozornila ,ze preco by sa mal osprchovat ked nic nerobil 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ ja akoze to fakt? Tiez som s nim nespavala kym sa neumyl. Ale teda rozhodne rozvadzat by som sa za to s nim nerozviedla co si. Normalne ako male decko ho musim upozorňovať ked naahodou cielene zabudne . Ale asi sa mu to paci ,inak by to nerobil a nemusel by ma pocuvat 😁

ailiba
2. feb 2022

Obden je v pohode... Na druhu stranu, ked pracuje fyzicky a je ten typ, ze by potreboval častejšiu hygienu (povedzme si, že každý sme inak aromaticky) tak to fakt môže byť problém.
No ale iné nevidím, ako sa s ním o tom opäť porozprávať. Je to fakt nepríjemné... Ale časom sa ti môže naozaj tak znechutiť, že už s ním nevydrzis🤷‍♀️

autor
2. feb 2022

@andrejkap123 v topánkach...on pracuje v bagandziach a jeho uniforma sú montérky takže tu mi príde úplne mimo sa neosprchovat po práci.

zmrzlinka2021
2. feb 2022

Prosím ťa, nie je to ziadna tragedia, proste ho vzdy nasmeruj do sprchy po práci.
Proste nie je naucený. Sú ludia, co su na tom podstatne horsie - sprcha raz týzdenne, ruky umyť po wc nieeee, a to ani po velkej... Pridu domov, ani vtedy ruky, nič...

Proste v tomto budes jeho mamka 😉 ale no čo už, nie všetko je ideálne

marsmykkok
2. feb 2022

Tak mu povedz že on sa necíti, ale ty ho cítiš a ak sa nebude denne sprchovat nebudeš s nim spať v jednej posteli. 2 minúty denne na rýchlu sprchu ho nezabije.
Asi návyk z domu že sa neumyvali denne.

autor
2. feb 2022

@20erika07 no ale s mojim nepohne ani leto ani práca ani nič neexistuje také prečo on by sa mal osprchovať. Prosté u neho nevidím to že áno spotil som sa idem sa umyť. Vôbec toto

autor
2. feb 2022

@zmrzlinka2021 mne je to už osobne trápne ho posielať denne do sprchy. Naozaj. Ja niesom jeho mamka. Už na neho nezaberá ani absencia sexu nič. Predtým sa aspoň kvôli tomu osprchoval. teraz vôbec

autor
2. feb 2022

@marsmykkok neberie ohľad ani nato že ja ho cítim. Už prebehli kadejaké rozhovory, dohovaranie atď. Vôbec ani ťuk

zmrzlinka2021
2. feb 2022

Ber to proste tak ze je taky a potrebuje v tom "dohlad". No idealny chlap neexistuje. Lepsie riesit s prepacenim taketo kraviny ako riesit, ze chlap holduje alkoholu, je hruby...
Sprav mu kalendárik, a bude dostavat za to nejake "vcielky" a potom mu na konci mesiaca kupis nejaký darcek 🙂

slnko2222
2. feb 2022

Prepac ale ste uz manzelia a predtym ti to nevadilo ked si o tom vedela🤷‍♀️Nechcem sa ta dotknut ale keby je taky problem a vadi mi skoro od zaciatku tak si rozmyslim ci mi to bude vadit/nebude zial rozhodla si sa prenho tak zial uz len asi upozornit ale ked to ma nahaku uz to je horsie😣toto by vadilo aj mne😏🙄

marsmykkok
2. feb 2022

A inak je ok? Nemôže byť za tým napríklad depresia?

autor
2. feb 2022

@zmrzlinka2021 to myslíš vážne...ako ja mám dospelému chlapovi kupovať darčeky za dostatočnú hygienu? No pobavila si ma ale ja svoje deti mám ja mám koho vychovávať a učiť návykom ako takým 🤷🏻‍♀️

jjanulienka
2. feb 2022

Oblej ho studenou vodou😬

autor
2. feb 2022

@marsmykkok mne príde ako dosť unavený ale do pekla veď 5 minút ho nezabije. Keď príde z práce iba sedi na gauči lebo že ho bolia nohy a chrbát. Ok. Nechám ho oddýchnuť ale on nejde ani počtom

autor
2. feb 2022

@slnko2222 písala som ako to bolo pred tým..

andrejka1974
2. feb 2022

Však ho nechaj že sa sprchuje obden je úplne v pohode nič na tom nie je zle

savanna
2. feb 2022

Hmm, prislo by mi este ok, keby chodil do sprchy obden, ak by sedel napr. cely den len doma pri pc. Ale ked cely den robi fyzicky a este aj v lete sa neosprchuje, tak je to trochu nechutarna. Ked v lete pridem domov napr. po cykloture cela prepotena, neviem si predstavit neist do sprchy, ved to by bolo vsetko za mnou lepkave a smradlave. Ale nevidela by som to tak tragicky, ved sama pises, ze uz mal obdobia, kedy to akceptoval a sprchoval sa, tak nieco asi zafungovalo. Asi len potrebuje pravidelne postrcit, pripadne ho skus nejako motivovat, odmenit v posteli a uvidis.

zmrzlinka2021
2. feb 2022

A co teda navrhujes? Ako ho chces k tomu motivovat?

euka210
2. feb 2022

moj robi fyzicky, kde maju aj sprchu...ale covid...a pol roka sprchu nemaju, ani satne, ani obedy...pride o 22.30 a neosprchuje sa...a co mam s nim robit? Ked je unaveny, je mu zima...stane sa mu, ze je velmi unaveny, vecer sa osprchuje a to ho tak preberie ze nevie zaspat...a o 4.30 musi vstavat do prace. Aj mu poviem...ale nic. Ja zase nebudem dospeleho muza nutit sprchovat sa ako male decko, pokial to nie je hrozne, ja to neriesim. A obden by som vooobec neriesila. Su aj horsie veci ako toto, hoci chapem ze aj toto moze byt problem.

moze
2. feb 2022

Terapia sokom? Pouzity tampon alebo vlozka na umyvadle. Prepac, nic ine mi nenapadlo. Sprcha obden by bola podla mna v poriadku, ak by fyzicky nepracoval. Takto to musi byt hrozne.

autor
2. feb 2022

@euka210
@andrejka1974 to by bolo všetko v poriadku dámy ale môj muž je smetiar.

autor
2. feb 2022

@zmrzlinka2021 no to som bola tu zvedavá či s tým nejaká šikovná žena už zatočila 🤷🏻‍♀️ no ale asi to nebude také jednoduché. Ale myslím že do včeličkami by ma poslal do riti a naspäť

autor
2. feb 2022

@savanna nie nesedí pracuje ako smetiar takže smrdí aj potom aj odpadkami aj cigaretami. Tým myslím vlasy všetko. Samozrejme keby sedel niekde za pc nerobím z toho tragédiu ale toto nie naozaj.