Chcela som sa vás spýtať čo mám robiť.
Mame 4mesacnu dcérku a môj muž je závislí na automatoch klame mi ze to nerobí ale dotvrdil mi to aj jeho brat a keď sme mali vážnu debatu tak po skoro pol roku mi to povedal dohodli sme sa ze keď už tak za free spiny a určitě nie žiadne vklady lebo peniaze potrebujeme.. Dneska ráno mal mobil vedľa mňa spal a prišlo mu tam upozornenie ze mu odišli peniaze za hazart a 3 krát po sebe len iný čas dneska. Vždy keď som sa ho na to spýtala predtým alebo aj keby sa spýtam teraz tak mi odpovie ze to nie on ale jeho brat akurát ze jeho brat mi sam po tom dlhom čase povedľa ze áno je to pravda co hovorím ze on ho už nebude obranovat lebo už je to dlho a ma dieťa rodinu.. Neviem co amm robiť sľúbil mi na bábo že prestane...
Sľúbil ti na bábo, že prestane? Ach jaj, to kto tomuto uverí? Závislý človek neprestane, pretože sa mu narodí dieťa. Takže ultimátum, že prestane okamžite, okamžite prístup k jeho účtu, aby si mohla sledovať každý pohyb. Toto všetko ešte dnes. A ešte dnes dohodnúť prvý termín u psychológa, ak bude potrebné, liečenie. Ak odmietne alebo nedodrží niečo, odísť. Inak to skončí ako každá závislosť, či drogy, či alkohol. Nakoniec bude siahať aj na tvoje paniaze a majetok. A z dieťaťa vychováš ďalšieho závisláka, pretože to bude vidieť každý deň. Toto musíš riešiť radikálne, tu nie je priestor na diskusie a šance.
Alebo sa pojde okamzite liecit, alebo bude koniec. Tam ina cesta nie je
Ak ste manželia tak okamžite rieš bsm. Daj ultimátum, navrhni mu liečenie a neustupuj. Sám to zvládne len veľmi ťažko. Držím palce
Bola obrovská chyba mu povoliť "free spiny" to je ako dráždiť hada bosou nohou. Zavolaj brata, posad ho znovu a povedz že vieš že znovu hraje a klame ťa. Daj si podmienku že vyhľadá odbornú pomoc , prestane nakomplet s hraním a dá tebe na starosť peniaze. Nech sa nedostane k info z karty ideálne keby ste presunuli peniaze na tvoj alebo nový účet u ktorého nemá info z karty a riaď financie ty a jemu daj peniaze "na desiatu" akurát
@nelca0510 bývame v podnájme a k rodičom nemôžem a rodine možno tak k babke ale ta by to už nezvládla asi každý den počúvať malej plac keďže už má svoj vek..
@melanta účet email mám ale tie blbsoti ze Tipsport a Nike a fortuna nie a keby ich aj mam tak si vytvorí ďalšie účty na iné hazardné hry..
Rozvod!
@samimami777 ja som mu to povedala lebo pol roka to hral za mojim chrbtom a nechcem mi to povedať a keď som mu povedala toto tak sa mi aj sam priznal ze to hra a dohodli sme sa tak ze žiadne vklady a len keď bude pri mne nech to vidím..
@samimami777 akurát ze on mi tie peniaze nedá a on povie ze to je na poistku dôchodkové a ďalšie veci a zrazu tam nemá peniaze ale ja o tom nemám jak vedieť lebo keď mu poviem daj telefón tak mi povie ze nie ze sak tam nič neskrýva ze načo a nedá mi ho.. Veľa krát sme sa kvôli tomu pohádali už ale aj keď mu poviem ze je koniec alebo nieoc tak mu to je jedno.. Lebo už to je teraz jak normálne slovo toľko krát som to povedala a on ze on platí najom a ja nemám kam ist
Nuž tak tu už nieje pomoci. Ak nemieni sa zmeniť ani urobiť žiadny krok k náprave tak by som zobrala dieťa a odišla kým vás sám na ulicu nedostane . Kto pomoc nechce ten ju neprijme
Žiadne také, že iba pri tebe aby si to videla. To akoby si alkoholikovi povedala, že môže piť ale len pri tebe. Závislý človek musí prestať úplne. Urob ako som písala ja a aj niekto iný ešte. Ultimátum, že okamžite dnes prestane, dá ti prístup k účtu a hneď dnes si dohodne stretnutie u psychológa. Ak mu na tebe a dieťati záleží, urobí to. Ak odmietne, ukonči váš vzťah, je to znak toho, že závislosť je pre neho dôležitejšia ako ty s dieťaťom. Ak bude súhlasiť a poruší to, ukonči to potom okamžite vo chvíli, ako poruší pravidlá. U závislého neexistujú žiadne šance a polovičné riešenia. Buď alebo. A áno, ak si veľa krát povedala, že odídeš a nikdy si to neurobila, neverí ti. Veď sama nedržíš svoje slovo. Písala si, že k babke by si mohla ísť. Tak choď, ak ťa babka prichýli. Ak tam ostaneš, je to tvoja chyba. Nikoho iného. Hlavne s ním nespi už.
Napíšem TI prípad z našej rodiny. Môj svokor hral automaty odkedy prišli Nejaké 90 roky .Mužova mama robila čo mohla všetko čo zarobil prehral. Išiel na fušku znova prehral. Sľuboval že prestane no nikdy sa nestalo. Bol aj na liečení prišiel domov bol 1 mesiac kľud začal hrať znova. Svokra sa ho naprosila na kolienka aby prestal nič. Išiel na dalšie liečenie nič znova hral. A teraz je situácia taká že pokiaľ dovtedy zdravá svokra leží už pol roka v hrobe svokor hra z veselá a prehra celý starobný dôchodok a nič ho nezaujíma. Kamarátkin manžel sa pre automaty obesil narobil dlhý ktoré splácala dobrých 7 rokov mala 4 roboty pokiaľ splatila za neho dlhý. A ON to vyriešil tak že sa obesil. Mladý chlap mal 45 rokov. Malý dve dospievajúce dcéry. Nechal aj list na rozlúčku v ktorom písal že mu automaty prerástli cez hlavu a že nech mu odpusti že jej nechal dlhý sa obesil a začali sa ozývať čo im dlžil peniaze tak nevedela čo skôr. Treba TI to odíd kým je čas. Ak je to tvoj muž rozvod a výživne na teba a na dieťa do 2 rokov môže dostavať aj matka dieťaťa peniaze. Vyžiješ neboj sa. V manželstve ak narobí dlhý sú to aj tvoje dlhý. Takže ak by sa mu niečo prihodilo a neboli by ste rozvedený dlhý všetky prejdú na teba. daj si zúžiť BSM aby si mala s čoho žiť neskôr.
ja neviem nie je o tomto dost aj odbornych clankov na nete?
@melanta nespíme spolu odkedy máme malú. Lenže ja nemám peniaze na nájom. To platí on. Nemám z čoho platiť nič ani materskú nemám lebo som nerobila..
@alickapusinka niesme zobraty.. Najhoršie je ze ho milujem a keď som pri ňom tak to nerobí lebo vie co by nasledovalo vždy to robí poza môj chrbát a sľúbil mi ze keď budu peniaze tak pôjde psychologovy
Never mu ani slovo, žiadne sľuby "na bábo" a podobné hovadiny. Jediné, čo pomôže, je liečenie, bývalý kolega bol ťažko závislý gambler, dobrovoľne absolvoval 3-mesačné liečenie u Pinela a drží sa už 4 roky. Ak by si to uvedomil a chcel to riešiť takto, tak to je spôsob, ako z toho von. Ale musí chcieť sám, inak ho tam ani nezoberú. Ibaže ty tomu tvojmu nemôžeš dať ani žiadne ultimátum, pretože vie, že nemáš kam ísť a nemáš ani vindru...tak ho miluj ďalej a čakaj na niečo, čo sa nestane...
Zmeň mu hesla na účtoch ako sú tipsport a iné … novú registráciu nespraví na svoje meno a na iné meno potrebuje dotyčného občiansky preukaz a druhý preukaz . Plus ešte môžeš napísať emaily do tých spoločnosti kde žiadas o trvale zrušenie úctu a zákaz hazardu na jeho nemotorne číslo kvôli závislostiam
Môže sa dobrovoľne zapísať sem https://www.urhh.sk/-/aktualita-zapis-do-reg-vo neviem či sa to týka aj online stávkovania.
@kika147 ako tam mam napísať aby mu to zrušili? Zmenila som, změnil ho naspäť a od dalších zas nemám heslo a on mi povie ze ho nevie..
@maranco áno online. A to ho vylúči zo všetkých kasín ze sa tam nebude vedieť dostať alebo len z niektorých? Lenže to by musel podať on..
Vyplníš tlačivo, pôjdeš s ním na obecný úrad v tej chvíli keď ti bude sľubovať že s tým končí, tam podpíše = overia podpis a pošleš poštou na adresu.
Nech ti zriadi disponenta k jeho účtu aspoň v režime na pozeranie aby si videla všetky pohyby na jeho bankovom účte.
Toto sa skutocne nezmeni, aj moj velmi blizky kamarat bol zavisly a dopadol velmi zle. Ked uz proste raz tomu prepadnes, tak dovidenia, to uz sa s nim bude vliect stale. Bud rada, ze nie ste zobrati, to by bol ovela vacsi pruser.
Ty si strasne hlupucka, tebe kazda rada je uplne zbytocna, prisla si sa iba vyplakat. Tak pekne cakaj kym ten tvoj prehra aj gate a nebudete mat zaco plienky kupit.
Na stránkach nájdeš ich email a napíšeš im normálne že ziadas o zrušenie úctu na toto meno atd. Z dôvodu že je priatel závislý atd.
@maranco jak sa to dá zriadiť. Ďakujem
@0kristina0 nečakám sak chcem to riešiť a nad týmto je zbytočné plakať
Vlastník bankového účtu môže zriadiť kohokoľvek ako disponenta k účtu, buď je tá možnosť dostupná v internet bankingu alebo musí ísť osobne na pobočku.
Potom cez aplikáciu budeš vidieť každú platbu kartou a každý prevod, výber aj príjem na účet.
Boze kde na tieto ulovky chodite.. dnes co tema, to o blbcovi. A pritom je to pri muzoch take jednoduche - staci sa riadit len tym, co robia, nie tym, co hovoria.
Ziadne "len za free spiny" u zavislych nefunguje.
Tu pomoze len drasticky ho odstrihnut od rodinneho rozpoctu a aj najomne kontrolovat ci plati a vsetky financne transakcie.. lebo jedneho dna pride klopkajuc na dvere exekutor a vedz, ze az vtedy sa ti otvoria oci...
Neprestane. Našťastie je to priateľ,máš kam ísť? K rodičom alebo k nejakej rodine?